- 2 Ekim 2010
- 427
- 588
- 303
- Konu Sahibi Kehribartesbih
-
10senelik evliyim aynen bizdede durumlar böyle.Diğer sayfaları okumadım ama ben olsam çıkmam evden, onu kovarım çok gitmek istiyorsa. O niye sizi gönderiyor ki, çıksın gitsin.siz de gideceğim demek yerine, sen defol git deseydiniz bence.
Eskiden kavgalarda ben de böyle gurur filan yapardım. Bana bunu dedi, çocuğa bunu dedi, nasıl der filan diye. Ağlar, üzülürdüm.
10 senenin tecrübesiyle artık direk üst perdeden ediyorum kavgaları. Birinin rahatı bozulacaksa, onun bozulsun. Ne kadar iyi bir eş olduğumu filan söylüyorum direk, kendimi övüyorum. İstediğini söylesin, çok da tın. Ağlamıyorum, bu erkekleri çok daha çıldırtan bir şey. Çata çat gidiyoruz :)
Hep hatırlatırım, bu ev benim evim. Biri gidecekse, o gider. Halbuki onun kardeşleriyle oturuyoruz ama benim umrumda olmaz. böyle üzemedini görünce de, zaten etkisiz kalıyorlar.
Tabi bunlar ilk zamanlarım kavgalarıyla bol bol. Artık hem evliliğin oturmasıyla, hem benim değişen tavırlarımla bitmese de çok azaldı büyük kavgalar.
Tabi eşim de öğrenmiştir kendince bir şeyler. Ama başta ağır kavgalar oluyordu.
Aynen. Bu çok daha etkili erkekle tartışmaktan, evden gitmekten. Söyledikleri incitici sözlerin sizi vurduğunu gördüklerinde çocuk gibi bunu kullanabilirim artık diyorlar. İle yaramadı mı kendileri bir şeyler vurup kırarak dinletmeye çalışıyorlar.Katiliyorum :) esim de beni perisan etmek istedi hiiic orali olmadim hatta onun geldigi saatler kizimla dans ettim, sarki soyledim, kahkahalar attim. Dogum gunumu kutlamayarak bir kez daha vurmak istedi sirf basaramasin diye ayni sekilde devam ettim. Dediginiz gibi erkeklee uzemeyince kuduruyor.
Bu kadın kocasına o evde kadınlik yapıyor, yemek pişiriyor, temizlik yapıyor. O ev en çok onun.. Git dedi diye niye gitmek zorunda?
Git demekle komşuya gitmekte hatalisiniz.
Gurur yapıp evden gittiniz ama eşinizin kovmaya hakkı yok. Seni görmek istemiyorum dediğinde o zaman güle güle diyecektiniz.
Kavga neden çıktı ve size ilk kez mi söylüyor bunları ?
Tebrik ediyorum sizi ne de guzel anlatmissiniz. Bu erkeklere bizim onlardan daha guclu oldugumuzu gostermemiz lazim. Umarim konu sahibi bir yere gitmez ve esi olacak adama da cok istiyorsan sen git der. :)Aynen. Bu çok daha etkili erkekle tartışmaktan, evden gitmekten. Söyledikleri incitici sözlerin sizi vurduğunu gördüklerinde çocuk gibi bunu kullanabilirim artık diyorlar. İle yaramadı mı kendileri bir şeyler vurup kırarak dinletmeye çalışıyorlar.
Tesir etmediğini gördüklerinde uzlaşmaya başlıyorlar mecbur :)
Ayrıca bardak çanağı kırıp gidin diyen arkadaşlara sesleniyorum. Yazık o eşyalara.Niye evinize zarar veriyorsunuz?
Giden biri olacaksa o erkektir, gitsin bir yerlere, kıvrılsın uyusun. Rahatı bozulsun. kadın güzelim eşyalarıyla rahat rahat yaşamaya devam etsin.
Bizim ilk yıllarımızda zavallı bir çöp kovamız vardı metalik. Kafası kızan ona geçirirdi lafını dinletmek için. Zavallım yamuk yumuk oldu da attım.
Ya gerçekten benim evimin eşyası bile, kocamın salak salak griplerinden daha önemli. Ben emek verdim o ilişkiye ve o eve. Eşim bile olsa, bozamaz oğlumla düzenimizi. Biz mutlu yaşarız, isteyen bu tablonun içinde kalır.
Konu sahibi, eskileri okumadım, kavga sebebiniz nedir bilmiyorum am ilk senelerde,böyle ağır kavgalar ve sözler olabilir. İyi analiz edin durumunuzu. Eşiniz odun mu, pislik mi? Ona göre konumunuzu belirleyin.
Haklısınız yazacak hiçbir şey bulamadım.Sizi kovdu mu?
Kovdu
Komşuya gittiniz aradı mı?
Hayır
Siz kendiniz aratmışsınız
Eve gelinmiş sizi evden kovan adamın yatağına girilmiş bir de üstüne "beni niye kovuyorsun gidecek yerim yok" denmiş.
Üstüne "yarın işten dönünce seni görmeyeyim" denmiş.
Siz hala köprüleri yıkmayayım derdinde misiniz?
Köprü mü kalmış?
Biraz kuvvetli olun yahu.
Bütün gece oturdum ve düşündüm arkadaşlar. Bu evi ailesi krediyle aldı ama biz ödüyoruz. Sanırım biraz da bu yüzden tartışma alevlendi. Kendimi ait hissedemedim. Oturdum masa başına sabah okuması için mektup yazdım. Giderken almış. Şimdiye okumuştur ama cevap yazmadı ben de sormadım. Biliyorum şu an çok pişman ama bu defa kolay olmayacak. Onu affedip sineye çekmeyeceğim. Mecbur gelecek, mecbur sürünecek yoksa sırf inat ugruna o kocayı boşarım. Şu andaki düşüncelerim bunlar işte.Ne yaptınız
Israrla neden kavga ettiğinizi anlatmiyorsunuz sanırım.
Kalacak yer araştırıyorum bulursam hemen çekip gideceğim.Ogretmenevine git bencede sinirle soylemistir ama pisman olmasi bir ayi iki ayi bulabilir. Dayanabilecek misin.
Mesleğim var zaten o sorun değil. Ailemin yanına gitmeme sebebim ailem çocuklarına çok düşkündür şimdi geliyorum desem onlsr çıkar gelir direk. Ama ben en son çıkmazda bunu yapmak istiyorum. Aileme söylediğim vakit ardıma bakamam.ben senin yerinde olsam asla o lafı kendime yediremez suçlu bile olsam durmazdım o gece ne varsa toplar giderdim ekonomik özgürlüğün olmayan biri bile bu lafı kabul etmemeli gider bi altın bileziğimi bir şeyi satar (yol masrafı için) o andaki ilk uçağa bileti keser annemlere giderdim ailen seni kovacak bile olsa asla eş kocaya bu kadar sahipsiz old ona muhtaç olduğunu hissettirmemeli kimse yoksa ilerde senin muhtaçlığını her gün kullanıp köle vaziyetine koyar çevrendeki herkese de utanmadan zorla yanında kaldığını anlatır kimsen olmadığı yapma bunu lütfen ekonomik özgürlüğün olmasa bile bunu hiç kimsenin yapmaya hakkı yok o erkek senden üstün degil git annenin evinde boşanırsan bi iş bul çalış a101 marketler bile olur ama yeter ki algının kafa yapının değiştiğini görsün korksun.
Ikinci üyelik alma sebebim kardeşim asıl hesabımdaki nicki biliyor. Şimdi duyarsa çok üzülür ve ailem öğrenir. Ondan dolayı aldım.Neden 2. üyelik almayı gerek gördünüz ki onu anlamadım daha önce açtığınız konuların görülmesini mi istemiyorsunuz. Ayrıca o adam sizi o kadar gözden çıkardıysa eve geldiğimde görmeyeyim diyorsa biraz burnu sürtülmeli. Hep ailem ne der dediğimiz için zaten böyle oluyor ama gidebilirsiniz ailenize biraz kafa dinlemeye geldim dersiniz hiç olmaz gözü korkar ama siz gidecek yerim yok derseniz o da umursamaz davranır
Evet katılıyorum size.sinirle söylemiş olsaydı 2. defa söylmezdi
Allah aşkına, bu adamlara ne yapıyorsunuzki, bu hale geliyorlar...Gerçekten artık bayanlar tutsunlar şu çenelerini...nedir yani bardağı yere atmak vs. yakışıyormu bu hareketler. hiç olgunluk yok insanlarda, ama evleniyorlar. bir taraf sinirliyken diğeri susmasını, bilmeli...sinirler geçince problem neyse konuşmalı...eminimki kavga sebebiniz incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebeptir.Arkadaşlar bu konu için ikinci bir üyelik açtım.
Inanılmaz bir çıkmazdayım. Bu akşam eşimle kavga ettik. Bana tartışmanın hararetiyle annenin evine git o zaman dedi ben de sinirle elimdeki bardağı attım kırıldı. Gidiyorum sakın arama beni dedim. Odaya geçtim giyindim sonra bir düşündüm nereye gideceğim diye...
Ailem 10 saat uzaklıkta burada kimsem yok. Neyse çıktım komşuya indim aramadı bile. Sonra onu aradı komşumuz geldi hiç konuşmadık bir yarım saat sonra çıktık eve. Yatağa geçince tutamadım kendimi. Benim burada kimim var neden kovuyorsun beni dedim. Bardağı küfreder gibi atıyorsun yarın işten gelince seni evde görmeyim dedi. Bende merak etme görmezsin dedim.
Soruyorum size ne yapayım? Ailem duysa kahrolur dönüşü olmaz çok derin yaralat açar. Ama burada kalamam yine de gemileri yakmak istemiyorum çünkü sinirle söyledi . Fakat ders alsın istiyorum acaba otele mi gitsem?
Ikinci üyelik alma sebebim kardeşim asıl hesabımdaki nicki biliyor. Şimdi duyarsa çok üzülür ve ailem öğrenir. Ondan dolayı aldım.
Ben nie gidiyorum sen git deseydin keşke ben gitmek istemiorm ki kadınlar gidince sonra gitmeye meraklıymışşın diolar en azından sana bşy diemezdiArkadaşlar bu konu için ikinci bir üyelik açtım.
Inanılmaz bir çıkmazdayım. Bu akşam eşimle kavga ettik. Bana tartışmanın hararetiyle annenin evine git o zaman dedi ben de sinirle elimdeki bardağı attım kırıldı. Gidiyorum sakın arama beni dedim. Odaya geçtim giyindim sonra bir düşündüm nereye gideceğim diye...
Ailem 10 saat uzaklıkta burada kimsem yok. Neyse çıktım komşuya indim aramadı bile. Sonra onu aradı komşumuz geldi hiç konuşmadık bir yarım saat sonra çıktık eve. Yatağa geçince tutamadım kendimi. Benim burada kimim var neden kovuyorsun beni dedim. Bardağı küfreder gibi atıyorsun yarın işten gelince seni evde görmeyim dedi. Bende merak etme görmezsin dedim.
Soruyorum size ne yapayım? Ailem duysa kahrolur dönüşü olmaz çok derin yaralat açar. Ama burada kalamam yine de gemileri yakmak istemiyorum çünkü sinirle söyledi . Fakat ders alsın istiyorum acaba otele mi gitsem?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?