eşim eve geç geliyor...

sana oyun oyna rol yap dıyen yokkı.benım soylemek ıstedıgım psıkolojıde olan bı yontem.sönme diye bı olay var.ıstenmedık davranısları ısrarla gormezden gelıp pekıstırmedıkce o davranıs söner canım.sen bılırsın tabı buyur devam et rol yapmamaya...........

Rabbim insallah eslerimizi yanlarimizdan hic ayirmaz hep eve erkenden gelirler birlikte bolbol vakit geciririz. Guler egleniriz. AMINNNN

şimdi bi dikkatli okuyunca yazdıklarını...bırde esınızın gozunden dınlemek lazım olayları..sankı baya ılerı gıdıyorsunuz eve almamalar telefonda mıllete rezıl etmeler vs.nefes aldırmamaya devam edersenız bence sız yakında kendınızı kapıda bulursunuz....

arkadaşım yazdıkların hoşuma gitti,yani psikoloji ile ilgili olanları
sönme diye bi olay var demişsin

canım evet sönme dıye bır sey var.ıstemedıgımız bı davranısı pekiştirmezsek o davranıs söner.senınde dedıgın gıbı bu konuda acelecıyız ama.uc gun susup dorduncu gun aynı dırdıra devam edıyoruz yanı davranısı aralıklı pekıstırıyoruz.bu da en kotusudur cunku ne zaman kızıp ne zaman kızmayacagımız bellı olmadıgı ıcın o hareket asla sönmez.konuyu acan arkadasada soyledım ama o rol yapamam ben aklıma estıgım gıbı davranırım dedı kendı bılır.canım olumlu yanı hosuna gıden bırsey yaptıgında örnegın yataga erken geldıgınde falan olumlu pekıstır.ne bıleyım sevdıgı bısey mutlu edecek bısey yapacaksın.hosuna gıtmeyen bı tavrı oluncada tepkısız kalacaksın.oda kendısını hangı durumlarda mutlu ettıgını farkedıp yavas yavas ıstedıgın davranısları yapmaya,ıstemedıklerını yapmamaya baslayacak.ama işin en önemlı noktası ıstıkrarlı olman.ıstemedıgın hareketı yapmaktan vazgecene kadar aynı tavrı surdurmek zorundasın.sönme gerceklesmeden 5 gun susup 6 ıncı gun kavgaya gırersen basladıgın noktaya hatta dahada gerısıne gerı dönersın canım.umarım anlatabılmısımdır

güzel anlatmışsın.yani yatağa geldiğinde mutlu edicem,gelmediğinde hiçbişey demicem.küstüğünde bişey demicem.dır dır etmicem.sadece surat asıcam mı?bari onu yapimde adam anlasın kırıldığımı.mantıklı..ama güçlü bir irade gerek

:)))yatak örnegını sız yataga gec gelıyor sınırlenıyorum dedıgınız ıcın verdım.yanı ıstedıgınız seylerı yaptıgında ödül var.yanlıs anlamayın benı surat murat asmayacaksınız hıc bısey olmamıs gıbı davranacaksınız yanı TEPKISIZ davranacaksınız.evet ırade gereklı ama dıger turlu daha cok ırade gereklı cunku bır ömur boyu surer gıder e yazıkkı::::::::::::::)))))))))))))))))))))))))))))

canım sende öğretmensin galiba bu durumu biliyorum...
ama cidden çok büyük sabır gerekiyor ve bu süreç 1 sene bile sürebilir.

ya bizimki dün erken geldi. çünkü ben hiç aramadım. sonra yemek yapmadım geç gelince yemiyor yemek boşa gidiyor diye. bu beni aradı ekmek varmı diye yemek yok dedim oda niye dedi
bende tokmu gelcen açmı ne zaman gelcen bellimiki dedim.
oda arasaydın dedi.
artık aramam dedim. çok bozuldu tel.yizime kapattı kapıdaymış eve geldi. yemek yaptım yedi...

şimdi sen bana yemek yapmama konusunda kızabilirsin ama gerçekten yapıyorum yemeği tok geliyo sonra ertesigünüde yemiyor çöpe gidiyor. dün yaptım yine makarnayı beğenmedi yemedi. makarna işte nasıl olcak anlamadımki...
ilaç kullanıyor zayıfladı bu ara herşey tatsız geliyor benim yaptığım yemeğe suç buluyor. gerçi akşam küsüz diye bir şey demedi ama az yeyince anladım...

ağzına sağlık valla

ya benim gözümden bakıncada kötü ama, evde tek başıma yaşıyorum sanki adam arkadaşlarından ayrılmıyor gezip tozuyor ben tek başıma gece ediyorum öyle geliyor... sonra geç gelmelerinin yarısı belki haklı sebepten işten güçten olabilir ama yarısı arkadaşlarıyla gezmekten olduğu için ve bana yalan söylüyor yakalayınca hepten çıldırıyorum.
benimde sinirlerim bozuk. gayet sakinken onun böyle yapması birden beni çıldırtıyor. helede telefonu kapalıysa...

adam bir yerde işi bitiyor eve gelmesi 2 saat sürer en fazla gece 2 de geliyor. neymiş gerizekalı arkadaşlarından biri tırcı yabancı ülkeden gelmiş bunada bişeyler getirmiş ona uğramış. en fazla yarımsaat sürdü konuşmamız diyor. bile bile yalan söylüyor 5 saatte geldi eve ... 1 ay falan oldu bu olay olalı yalvardı yakardı özür diledi... hep söz verişlerine inanıyorum. ama en fazla 3-4 gün sürüyor sonra yine başa dönüyoruz...

Elbetteki haklıyı seçebilmek için iki tarafıda dinlemek lazım.. Fakat ''kendinizi kapıda bulursunuz '' cümleniz ağır olmuş..

Bir bayanın böyle cümle kurması doğru değil.. Allah korusun, ayrılma sınırına gelirsiniz'' belki daha iyi karşılar demek istediğinizi.

ağzına sağlık valla

aşk olsun yaaaa...

ya ben üzülüyorum 2 günde bir ağlıyorum. siz böyle diyorsunuz.
o evine saatinde gelse bu evin bir düzeni olsa ben bu şekilde davranacak bir insan değilim. güvensizlik oluşturdu bende...

yani yalanlarını eve gelmeyip arkadaşlarına bana ayırması gereken zamanı ayırmasına gözmü yumayım.

siz bunu yaşıyormusunuz merak ediyorum...
yaşamıyorsanız size sözüm yok arkadaşlar ama yaşayıp böyle konuşuyorsanız bravo diyorum ben bu kadar rahat değilim olabilsem keşke...

Eve almamanız çok çok yanlış, yanlıştan öte etik değil..Orası ortak yaşam alanınız, yuvanız.Dolayısıyla o kapıyı kitleme hakkınız yok..

Kendinizce bir yol bulmuşsunuz ama sonu kötü olur..Şimdilerde elli kez açar aç kapıyı diye, SONRALARDA gidecek bir yer bulur kapıyı bile aç demez.

Eşinizi kopma noktasına getirmeyin, inanın dönüşü olmaz.

Sonuçta bir şekilde o eve giriyor, böyle devam ederse size saygısı hiç kalmaz inanın..

Kendinize saygınızı oluşturun, eve geç gelmesine bu kadar kızıyorsunuz işe yaramıyorsa başka yolunu bulun..

zaten eve almamak işe yaramıyor, yatakları ayırmakta...
bunları bırakıcam artık...
aslında eve almamamın sebebi eve gelince daha şiddetli bir kavgadan kaçmak o an onu görmek istemediğimden konu komşuya rezil oluyoruz sonra...

yani kavga etmekte anlık işe yarıyor 3-4 gün...
ben daha bulamadım. çocuk belki iyi olur diyordum ama onuda 5.5 ayında erken doğumla kaybettim. o arada eve hep geç geldi beni sinir etti ağlayıp zırladım. tam sebebi olmasada bu durum etken oldu bebeğimi kaybetmeme...

daha evlenmeden biliyordum çok geziyordu. ama üvey anne evde bavası gececiydi eve gidip kimle oturayım diyordu. evlenince değişmez diye korkuyordum. tabi o kadar değil ama yinede geç geliyor işte....

Her kavgada boşanmaktan bahsetmek işi laçkalaştırır ve bir süre sonra ''boşanırım'' lafını olağan görmeye başlar insan. Dersini vermediğiniz sürece ciddiyetinize inanmayacaktır artık. Ona göre siz nasılsa affediyorsunuz. Yani o öyle düşünüyor ve yapmaya devam ediyor...

kendini yalnız hissediyorsun seni anlıyorum.
ama eve neden geç geliyor? bence sonuçtan çok sebebe odaklan. huzur mu bulmuyor, rahat mı etmiyor, paylaşacak, konuşacak konunuz mu yok?kumar, alkol ya da başka bir kadın yok anladığım kadarıyla. eve almamak, her seferinde kavga gürültü hiç çözüm getiren şeyler değil. kocanı daha çok evden uzaklaştırır. belki bekarken alıştığı hayat tarzı buydu ve erkekler evliliğe kadınlardan çok daha sonra uyum sağlıyorlar. biraz daha sabırlı olmayı dene. erkekler huzursuzluğu hiç sevmiyorlar

ıyıde canım ama hanımefendı gercekten esının neden evden uzaklastıgını sorgulamalı.tepkı vermesı sınırlenmesı cok normal ama adamı eve almıyormus babasının evınde yatıyormus esı yada arabada falan..ve telefonlarına cevap vermemesının sebebınıde bagıra cagıra konusup arkadaslarıma rezıl edıyosun demıs esı.kendımı koyuyorum esının yerıne bende mahcup olmak ıstemem sureklı dısarıya ve daha cok kacarım sureklı huzursuzluk cıkaran esten.esı kesınlıkle haklı degıl ama hanımefendıde boyle yaparak durumu daha ıyıye tasıyamaz asla ve gunun bırınde eve alınmayan kendısı olabılır.

canım esım degıl ama erkek arkadasımın evınde kalıyodum unıv.son sınıfta ve oda dısarıyı arkadaslarıyla gezmeyı tozmayı cok sever.bende kapıyı acmamak kadar olmasada surat asar kavga eder duygu somurusune kadar her yolu denerdım.tabı 3 gunden sonra basa donerdı durum ve ben trıpten trıbe gırerdım.sonra sana dedıklerımı kendım uyguladım eve gelınce hıc kavga dovus yok sankı kızacagım bısey olmamıs gıbı davrandım.ve kendıme daha cok bakmaya özen gostermeye basladım sacıma hergun cesıt cesıt sekıller parfumum hafıf makyajım vs.baya sasırmaya hatta sarsılmaya basladı cunku ben onun ne yaptıgıyla ILGILENMIYORDUM!!sonra o benım dıkkatımı cekmeye calısmaya basladı ınankı.ve hem o normale döndü hem bende stres dolu gunlerden kurtuldum anlatabıldımmı???yanı baskı yaptıkca mecbur kıldıkca ıstemsızce uzaklasacak cunku ınsan beynı emır almaktan nefret eder canım.evet dedıklerım uzun vadede gerceklesıyor belkı 2-3 ayını ıcın ıcını yıyerek gecırıyorsun hır gur cıkarmamak ıın ama bı ömur boyu stres ve tantana yasamaktan gıderekte cırkınlesen bı ılıskıdense yegledım ve su an asla oyle bı sıkıtı yasamıyorum.eve gelırken esınız aha gene kavga surat cekecem dıye ayakları gerı gerı gıtmesın gelmeyı kendı ıstesın huzur bulsun derım ben......

canım esım degıl ama erkek arkadasımın evınde kalıyodum unıv.son sınıfta ve oda dısarıyı arkadaslarıyla gezmeyı tozmayı cok sever.bende kapıyı acmamak kadar olmasada surat asar kavga eder duygu somurusune kadar her yolu denerdım.tabı 3 gunden sonra basa donerdı durum ve ben trıpten trıbe gırerdım.sonra sana dedıklerımı kendım uyguladım eve gelınce hıc kavga dovus yok sankı kızacagım bısey olmamıs gıbı davrandım.ve kendıme daha cok bakmaya özen gostermeye basladım sacıma hergun cesıt cesıt sekıller parfumum hafıf makyajım vs.baya sasırmaya hatta sarsılmaya basladı cunku ben onun ne yaptıgıyla ILGILENMIYORDUM!!sonra o benım dıkkatımı cekmeye calısmaya basladı ınankı.ve hem o normale döndü hem bende stres dolu gunlerden kurtuldum anlatabıldımmı???yanı baskı yaptıkca mecbur kıldıkca ıstemsızce uzaklasacak cunku ınsan beynı emır almaktan nefret eder canım.evet dedıklerım uzun vadede gerceklesıyor belkı 2-3 ayını ıcın ıcını yıyerek gecırıyorsun hır gur cıkarmamak ıın ama bı ömur boyu stres ve tantana yasamaktan gıderekte cırkınlesen bı ılıskıdense yegledım ve su an asla oyle bı sıkıtı yasamıyorum.eve gelırken esınız aha gene kavga surat cekecem dıye ayakları gerı gerı gıtmesın gelmeyı kendı ıstesın huzur bulsun derım ben......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…