eşim gerçekten boşanmak mı istiyor yoksa...

Bakalım cumartesi az çok belli olur, geçen hafta arkadaşları gelmiş onlarla zaman geçirdi çok mutlu olmuş. Bir önceki haftada beni kesmiyor mutlu etmiyor diyordu arkadaşlarla olmak :)

Bende hep moralinin bozukluğunu işe vs verdim hatta hep dertleşirdi benimle, suratını bana asıyormuş meğerse. Bilmiyorum ben eşimi anlayamıyorum bazen cidden. Şöyle aile olamadık dedi, bak çocuğumuz olsa şu yaşında olurdu falan, yoruldum çok dedi.

Güzelce konuşuyorum beni ikna edemiyorsun diyor, tamam bitsin diyorum içinden gelerek söylemiyorsun diyor, beni de ikilemde bırakıyor...

Aile olamadık dedi, bundan sonra istiyorum demedi...Bilmiyorum ya benimde kafam çorba gibi oldu inanın...
Ama siz hiçbir karar almamissiniz.Resmen isteklerini sıralamış esin (çok makul istekleri var) ama bunları seninle mi gerçekleştirmek istiyor ...nasıl olacak? Sen bunları gerçekleştirirken kaç parçaya boluneceksin? Süreçte onun rolü olacak mı? (Bu yoğunlukta çalışan bir kadının çocuk dünyaya getirmesi beraberinde bu çocuğa kim bakacak sorununu doğuruyor...çözümü var mı? Bu yoğunlukta eve misafir çağırmak ikram zorunluluğu doğuruyor ...bir gece önce sana yardım edicek mi? ) Sadece sorunları sıralamak değil birlikte "peki bu sorunu nasıl çözelim" i de konusmalisiniz

Burçlar konusunda bi bilgim yok ama ikinizde boşanmak istemiyorsunuz bence düzemi bozmaktan ziyade onu sevdiğinizi son zamanlarda biraz yorulduğunuzu eşiniz için de uygun olursa kısa bi tatile çıkmayı teklif edin.. çocuk istiyorsanız eğer olmasını istediğinizi anlatın.. iletişimsizlik had safhada.. aman annen zamanında şunu dedi sen zaten böyle demiştin diye geçmiş zamanı şimdiki zamana taşımayın hanımlar olarak bizşm sorunumuz bu bence bilmem kaç hafta önce annen bunu demişti yapmayın illa diyecekseniz o gün 1 kere diyip konuyu kapatın. Onu o gün tartışın bitirin kafanızdan evinize taşımayın

bakın asıl sorunun ne oldugunun az çok farkindasiniz,o yüzden bence bu gece o adımı atın ve yakınlaşın esinizle değişime bu geceden baslayin

Bence sizin onu anlayamadiginiz kadar o da sizi anlayamiyor.. açik ve net konusmaniz lazim imalarla genellemelerden ziyade spesifik olmaniz lazim ikinizin de.. mesela cocugumuz olsa su kadar olurdu dediginde "cocuk mu istiyosun" diyebilirsiniz. O dolaylama konussa da sorularinizla onu siz netlestirin madem

+1
bir de tabi green bunu istiyor mu? tamam es istiyor da, hatta istekleri gayet makul de, green de istiyor mu onemli, bunun da konusulmasi gerekir.

Cocugunuz yokmu

Açıkça sorun o zaman.
Çocuk mu istiyorsun, ayrılmak mı istiyorsun ,yoksa ailenle iyi olalım diye blöf mü yapıyorsun?

İşte zaten genel hatlarını bile konuşmamışken detaya inemiyoruz ki. Bunları ben seneler önce söyledim ona ona göre hepsi bahane. İkram için hazır alırız ne olacak diyordu. Çocuk tam bir muamma zaten. Adam kafamı çorba yapıp bırakıyor her seferinde

Bende senin konularını biliyorum canım eşin zaten sana uzun zamandır isteklerini belli ediyordu. Gezelim çevremiz olsun gidip gelelim evde aile ortamımız olsun bu istekler çok güzel ve dert edilmiyecek hatta mutlu olunacak istekler. Kk da kaç tane kadın var arkadaşlarım eve gelince eşim surat asıyor mahcup oluyorum diyen biliyosun. Adam senden sevgisinden de eminki çocuk istiyor kaç senelik evlisiniz buda önemli tabi çocuk için ama ben eşinde sorun göremedim bence sorunların birikmişliğiyle sen herşeyin altında bişey aradın. Bence güzel bi yemek hazırla onu sevdiğini açık açık konuşursanız ortak biyerde buluşabileceğinizi ama buna rağmen birbirinizin isteklerini karşılaysmayacağınızı düşünürseniz herkezin mutlu olduğu hayatı yaşamaya hakkı olduğunu belirtin. Çünkü bu gidişatın sonu üzgünüm ama aldatma o yüzden yapıcı bi şekilde konuşun karşılıklı fedakarlık olmadan evlilik yürümüyor malesef iki taraf içinde

Bir aslan olarak yazayım.
Ne istediğimizi net biliriz, net de ifade ederiz aslında.
Eğer net olamamışsak kendimiz de net değiliz demektir. :)
Çok netlikten uzak yorum oldu farkettim

Bir aslan olarak yazayım.
Ne istediğimizi net biliriz, net de ifade ederiz aslında.
Eğer net olamamışsak kendimiz de net değiliz demektir. :)
Çok netlikten uzak yorum oldu farkettim

6 senelik kocam isteklerini ilk kez net bir şekilde ifade etti öyle söyleyeyim...

Ben sizin konularınızı da hatırlıyorum ve sizin düşünceleriniz eşiminkilere çok benziyor aslında..

Boşanma konusunda sizin fikriniz nedir? Benden mi emin olmak istiyor, yoksa gerçekten niyetli mi?

Daha oncede yazdim sana ama.. esinde sende iyi insan olabilirsiniz ama uyumsuzmussunuz gibi geliyor bana.. neden diye sorarsan.. anlattigin herseyden yola cikiyorum

Beni mutlu eden şey gerçek anlamda yaşamaktır.
Gezerek, sevdiklerimle dolu dolu vakit geçirerek yaşamaktan bahsediyorum.

Ama açıkçası uzun yıllardır, özellikle bu evliliğin içinde yaşamıyorum da
sanki yaşar gibi yapıyormuş gibi hissediyorum.

Bu sebepten seviyor olsam da ciddi ciddi boşanmayı düşündüm.
Öyle ki eşim bıraksa bitecek.
Bırakmadığı için ve de sevdiğim için hala bekliyorum.

Belki bir gün birlikte gerçekten yaşarız diye..

Eşiniz aslında şunu demek istiyor:
Evet gezmeyi seviyorum, sevdiklerimle olmayı..
Ama en çok sevdiğim sensin herkesten önce seninle yapabilmek istiyorum bunları.
Ama sende ışık yok. Görmüyorsun, ruhumun ihtiyaçlarına kapalı gözlerin.
Mutsuzluğa sürükleniyorum ve bu evliliğimizi sona götürüyor.
Bir şeyler yap. Bitmesin..

Ufak ufak sorunlar,konuşmadıkça birikmiş.
Büyük bir probleminiz yok gibi,boşanmayı gerektirecek yani.
Eşiniz de en az sizin kadar yorulmuş,bıkmış olabilir.
Sıkıştıkça boşanma lafı geçiyor gibi olmuş.
Destek almayı deneyin.
Bu sebeplerden boşanılmaz.

Eşiniz,siz nelerden hoşlanırsınız bunu düşünün.
Güzel bir ortam 1-2 günlük neyse evden uzaklaşın.
Beraber bir program yapın yani.
Sonra evinize gelip tekrar konuşun.

Bağırmadan,kızmadan karşılıklı Sakin kafayla konuşmak iyi gelecektir.

Ney kuzum anlamadim. Kaynana senin arkandan annene cocuk varmi diyemi soruyor?
Ama nasil sen korundun mu?
Adamda hata var soylemesi lazimdi cocuk istiyorum diye 6 yil icinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…