- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
Ben de çok merak ediyorum.Adamın saygısı bitmiş resmen. Ne oldu da, içindeki ağacın gövdesi (kibarlaştırmaya çalıştım) ortaya çıktı?
Ohhhh iyi demişsin. Cocuk napsin yani oyle asabi olcaksa tutmasin oruç. Hayret bisey. Ben bidahakine dicemki esime o kadar sinirliysen git dağlara bağır.Evet evet aynen dediğin gibi her şeye sinirleniyor. Iftar saati kızım çizgi film açmasını istedi: bak sus zaten acıktım.
Eee çocuk ne yapsın sen acıktıysan deyince sustu.
Neden öyle düşündünüz?Sevgisi ve tahammulu bitmiş.
Onun yaptığı iğrenç savunulamaz bir uslupKes sesiniyi bilerek söyledim. Çünkü ufak bir şey de daha ağırlarını söylüyor. Ben söyleyince bakalım ne olacak dedim. Ama cevap ortada. Madem çok abes bir cümle sen neden söylüyorsun dedim. Ona cevap yok.......
Çok çok çok haklısın ama biraz çocukça olabilir ama bana böyle cümleler kullanınca mantıklı düşünemiyorum o an. Ben de ağzıma geleni sayıyorum. Bana göre bir insan karşısındakinin nasıl cevap vermesini istiyorsa o şekilde konuşmalı. Karşıdakine sus kes derse sürekli bir yerde patlar karşıdaki de aynı şeyleri söyler. Ben karı koca dahi olsa yüz göz olunmasını sevmiyorum.Lütfen ona aynı hakaret cümleleri ile karşılık verme ...eğer sen de bu saygısız hakaret cümlelerini diline alistirirsan hem olmak istediğin kişi olmazsın hem en az onun kadar hatalı olursun.Senin yapacağın bu ifadeleri sana kullandığında onu dinlememek. Eğer ciddiye alınıp ,kendisi ile iletişim kurulsun istiyorsa insanı bir dille öfkesini,kızgınlığını sana ifade etmeyi öğrenecek.Sana vururum şeklinde tehditte bulunursa da "gel vur .. beni dovecek güçte olman seni daha haklı yapmaz ...ama senin beni dovmen bosanmam için haklı yapar" dersin
Onun yaptığı iğrenç savunulamaz bir uslup
Onun seviyesine inme işte
İnme ki oda pişman olsun
Sende aynı perdeden konuşursan bu sefer kendini haklı görür daha beter olur durum
30 35. 7 yıllık evliyiz.
Neden öyle düşündünüz?
Evliliğimizi net özetleyen paragraf olmuş. Bütün her şeyde tam da böyle oluyor. Ben ağzıma geleni söyleyeyeyim ama iki dakika sonra can ciğer kuzu sarması olalım istiyor.Allah allah bu erkekler karı koca olmayı ne zannediyor anlamadım ki. Inanirmisin yüzde 90 ı aynı kendileri her lafı söylesin istediğini yapsın ama sen trip yapma sürat asma küsme gece yatakta arkani dönme hayatı normal akışında yaşa. O lafını söylesin içini sogutsun sen kendi kendine yan dur iyi valla. Ama geneli böyle.
Çok beklerşu an özür bekliyor. Haksız duruma düştüm yani.
Bariz sıkıntılarımız olsa tamam derdim ama ortada hiçbir şey yok. Her evlilikte olan şeyler. Onlardan sıkılıp nefret ettiyse yani güle güle derim o zaman.Gormeye tahammul edemedigin insanlari habire tersleyesin gelir. İnsan, sevdigi insana devamli boyle davranmaz. Hadi bir gun sinirli olur cıkışır eder belki ama devamli bu tutumda olmaz. Kaldi ki el kaldirma, vururum, tepene indiririm filan cok asagilayaci ve nefretle soylenmis gibi.
Boyle davranan bir insanin sevdigine asla inanmam.
Valla yumruk falan sıkması çok tedirgin edici, ben olsam sizin kadar sakin kalmazdım, o yumruğu kaldırdıysa ya indirecek beni kaybedecek ya da ben indirmesini bilirim en münasip şekildeSelamunaleykum değerli hanımlar. Eşim son bir kaç aydır iyice kabalaşmaya başladı. Ne sorsam ne söylesem ters cevap veriyor, lanlı lunlu konuşuyor, kes sesini konuşma kapa çeneni.... uyarıyorum benimle düzgün konuş diye ama yok. O böyle konuşunca ben de canım cicim diyemem yaa ben de ters cevap veriyorum. Yani sürekli birbirimize lâf sokuyoruz. Bir de tartışmalarımızda elini kaldırıyor "bak vururum döverim" demeye başladı. Dün yine yaptı aynısını. Bebegimin idrarını almaya çalışıyordum tahlil için. Neyse aldım. Şırıngayla çektim, nasıl oldu anlamadım birden fışkırdı. Tabi beyzadenin üstüne geldi. Başladı bağırmaya ama nasıl bağırıyor. "Ne bağırıyorsun üstünü çıkarırsın olur biter" dedim ama yok susmadı. Ben de "kes sesini yaa yeter bağırıp durma artık " dedim.
" bana kes senin deme yumruğu tepene indiririm" eli havada bu arada.
" sen sürekli kes sesini diyince bir şey olmuyor ben deyince mi zoruna gitti? Ben de senin tepene indireydim o zaman.
Şimdi konuşmuyoruz. Benden özür bekliyor ama dilemeyeceğim. Konu açılırsa bu hareketlerinden hoşlanmadığımı ve eğer devam ederse onunla konuşmayacağımı söyleyeceğim. Ben böyle düşündüm ama başka tavsiyesi olan var mı? Sizce üslubunu nasıl değiştirebilirim? Çünkü bu işin sonu iyi görünmüyor, şiddete doğru gidiyor.
Bariz sıkıntılarımız olsa tamam derdim ama ortada hiçbir şey yok. Her evlilikte olan şeyler. Onlardan sıkılıp nefret ettiyse yani güle güle derim o zaman.
Öyle bir şey sezmedim. Telefonu ortadadır mesela alıp bakmam. O benimkine daha çok bakar. Sevgisi ise bir tabir varya ayı yavrusunu sever gibi diye aynı o şekilde.Ya sizi artık eskisi gibi sevmiyor, ya da hayatında baskası var. Söylemek istemezdim ancak aklıma ilk bunlar geldi.
Haklı olabilirsiniz, işin de mutlu değil zaten. Ama bun da benim ne suçum var? Mutlu değilsen çık başka iş bul, Rizki veren Allah, aile huzurumuzdan önemli değil diyorum fakat şimdiye kadar iş konusunda bir çabasını görmedim.Valla yumruk falan sıkması çok tedirgin edici, ben olsam sizin kadar sakin kalmazdım, o yumruğu kaldırdıysa ya indirecek beni kaybedecek ya da ben indirmesini bilirim en münasip şekildeEşim de 2 ay önce falan çok sinirli ve sürekli mutsuz gibiydi, herşeye bi ters cevap verme, en ufak şeyde benimle çocuk azarlar gibi ,öğretmen edasıyla falan konuşuyordu(hakaret vs olmadan sadece uslubu sertti).. Bi patladım kavga ettik telefonda iş için şehir dışındaydı, 1 gün sonra gelince konu devam etmemişti üstü örtülmüştü, aradan 2 gün geçmeden yine benzer bişey oldu bu sefer işyerinde telefondaydık, çok sıkıldım bu hareketlerinden deyip yüzüne kapadım teli. Çıkmış eve gelmiş ben ne yaptımki falan diye sitemlerde.. Uslubunu beğenmiyorum dedim, karşında çocuğun,personelin var gibi konuşuyosun dedim. Çok sinirli ve mutsuzsun dedim. Başka bi derdin varsa paylaş çözelim dedim. Derdin benleyse de yarın boşanabiliriz çünkü ben mutsuz oluyorum böyle dedim. (Bu arada 6 yılı aşkındır birlikteyiz ve toplam 3 kavga etmişizdir, yani genel olarak gerilimsiz sorunsuz bi ilişkimiz var.) Neyse sonra bikaç örnekle gerginliğini ve bunu bana yansıttığını anlatınca farkına vardı ve döküldü.. İşinden mutsuzmuş, beli ağrıyomuş vs.vs. özür diledi dikkat ediceğini söyledi ve barıştık. Bu konuşma 1,5 ay önce oldu ve şu an tamamen o agresif tavrı değişmiş durumda. Konuşun bence güzelce.
Eşlerimiz ilk zamanlardaki gibi kalmıyor benide eşim 2 aylık evliyken dövmeye kalktı sürekli bana şerefsiz der ailemi kötüler daha 5 aylık evliyiz üstelik benim ailem ben kendi ailesi konuştu bu konuyu ama değişmeyen değişmiyor bu durum bizi yıpratıyor ve kendilerinden soğutuyorlar ne kadar seversek sevelim ama bizde bir insanız bizimde bir tahammül sınırımız var böyle yapan insanlarla bir ömür geçmeyeceğine Emin’im sadece çocuk engelliyor hayatımızı ama bizimde bir hayatımız var artık bende o nasıl davranırsa öyle davranıyorum hatalarını anlasınlar aynı sofraya bile oturmuyorum ayrı yatıyorum bizimde duygularımız düşüncelerimiz hislerimiz var kimse vazgeçilmez değildir evliyiz diye onlara bağlıda değiliz senin güçlü olmanı istiyorum Emin’im o gücü gösteriyorsun birgün mutlu olacağımız ümidiyle.Selamunaleykum değerli hanımlar. Eşim son bir kaç aydır iyice kabalaşmaya başladı. Ne sorsam ne söylesem ters cevap veriyor, lanlı lunlu konuşuyor, kes sesini konuşma kapa çeneni.... uyarıyorum benimle düzgün konuş diye ama yok. O böyle konuşunca ben de canım cicim diyemem yaa ben de ters cevap veriyorum. Yani sürekli birbirimize lâf sokuyoruz. Bir de tartışmalarımızda elini kaldırıyor "bak vururum döverim" demeye başladı. Dün yine yaptı aynısını. Bebegimin idrarını almaya çalışıyordum tahlil için. Neyse aldım. Şırıngayla çektim, nasıl oldu anlamadım birden fışkırdı. Tabi beyzadenin üstüne geldi. Başladı bağırmaya ama nasıl bağırıyor. "Ne bağırıyorsun üstünü çıkarırsın olur biter" dedim ama yok susmadı. Ben de "kes sesini yaa yeter bağırıp durma artık " dedim.
" bana kes senin deme yumruğu tepene indiririm" eli havada bu arada.
" sen sürekli kes sesini diyince bir şey olmuyor ben deyince mi zoruna gitti? Ben de senin tepene indireydim o zaman.
Şimdi konuşmuyoruz. Benden özür bekliyor ama dilemeyeceğim. Konu açılırsa bu hareketlerinden hoşlanmadığımı ve eğer devam ederse onunla konuşmayacağımı söyleyeceğim. Ben böyle düşündüm ama başka tavsiyesi olan var mı? Sizce üslubunu nasıl değiştirebilirim? Çünkü bu işin sonu iyi görünmüyor, şiddete doğru gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?