Eşim gizli kredi cekmiş

Ayy empati kurdumda ben olsam kıyameti koparirim kocama dünyayı dar ederdimm.
Zaten ben se uzun uzun hakaret etmedeb açık açık biraz acımasızca içimdekileri söyledim.Şuan
Tepkinizden korkuyor eşiniz para olayında güvenmiyor derken ben paramı harcar diye düşünür böyleleri oysa siz biriktiren tarafsinizdir
Evet tepkimden ve cevabımı biliyor. Olumsuz cevap alacagı konuları gizli halletmeye calısıyor olumlu alacagı cevaplarda ise paylasıyor bunu farkettim ben. Kendisi ben halledebileceğim düşündüö kendi kendime ondan demedim sana diyor.

Sorun ne kredi ne başka bir şey..
Mesaiye kalıyorum diye yalan söylemesine daha çok takıldım.
Maddi problemler bir şekilde aşılır çözülür de bu kadar rahat yalan söyleyen bir adam düzelir mi?

Bence bu daha çok problem edilecek bir konu.

Zaten ben sadece bu konuyu değil diğer sorunlarla birlikte ele alıyorum ilişkimizi ama hepsini buraya yazmadım tabi ki suan. Yoksa haklısınız o taraftan ben de bakıyorum düşünüyorum hep genelde.

Kendisine dar zamanında iyilik yapan enişte, para! diye tepesine çökmedi diye adamın parasını pul etmekte bir beis görmeyen bir insanın, dönüp arkadaşı için kredi çekmesinde ben iyilik falan görmem, kusura bakmayın, sadece kendisini iyi hissetmek için sorumsuz işler yapan bir insan görürüm.

Eniştenin bu paraya ihtiyacı vardır/yoktur, o kimseyi ilgilendirmez, dar zamanında yetişen insanın parasını pul etmek, ayıptan da öte bir şey. Madem kredi çekmek mümkündü, çekip eniştenin parasını ödeseydi eşiniz. Ama tabii orda alkış yok, minnet yok, kendini kahraman hissetmek yok... Uzatmayayım, ben olsam en çok bundan rahatsız oldurdum herhalde.

Bence, bu saatten sonra yapabileceğiniz tek şey, eşinizden geleceğe yönelik kesin taahhütler almak. Size danışmadan finansal hiç bir adım atmayacağına dair. Olan olmuş artık. Hiç olmazsa buna dayanarak, finansal olarak eşinizin sizin onayınız olmadan adım atamayacağı bir sistem oluşturun.

Bunun yanı sıra, evet, hiç olmazsa bu vesile ile enişteye kalan borcu kapatsın. İki senede adamın parası pul olmuş zaten.

Altınlarınız duruyor ancak 2 yıldır eniştenize olan 60 bin TL borcunuzu dahi kapatmıyorsunuz. Adamın parası pul olmuş size borç vererek. Borcu kapatmama nedeniniz de saçma.

Enişteniz eşinizi sizden önce tanıyor muydu ? Bu enişte hangi akrabanızın eşi ?

Aynı soruyu ben de sordum. Madem borcu düşünüyordun neden eniştem için cekip de ödeseydin ya dedim. O da faizler cok fazlaydı o zamanlar dedi.( bu arada yurt dısındayız burda çalışan şirkete ve süreye göre bankalar faiz belirleyebiliyor anlasmalı) bunu savunmak için yazmıyorum bu sistem burda var o yüzden yazdım. Doğru ya da yalan bilmiyorum söylediği. Bu yüzden madem arkadası için cekiyor bari fazla cekeyim kalan diğer borcları bir seferde kapatayım kafasına girmiş faiz düşükken. Ama mantık aynı mantık faiz yüksek ya da değil. Yapacak olan farketmiyor o zaman da yapardı zaten bunun farkındayım.

Altınlar dururken eniştenin 60 bin borcunun 2 yıldır ödenmemesi ne demektir Allah aşkına?
Bu enişte sizin eniştenizdir kesin yoksa eşiniz şu zamana kadar öderdi bir şekilde.
İlişkinizde yok yok olumsuzluk anlamında.
Siz çalışın, her şeyin ucuzuna kaçın eşiniz arkadaşının borcunu ödemek için kredi çeksin. Ödemezsende sorun yok desin. Tabi ki ödemeyecek o arkadaşı krediyi.

Bu adamdan koca olmaz. Başka ne yaşamanız gerekir bunu anlamanız için bilmiyorum.

Bu arada enişteme olan borcun yarısı ödedi hem de degerini kaybediyor düşüncesigle fazla fazla. Ve ben elbette bu kalan borcun üzerine de fazlaca katıp borcu kapattırcagım. O

Ben neden annemin bana verdiği bileziği ya da diğer altınları bozdurayım ki eşimin yediği halt yüzünden? Kendi sorumlulugunu kendi alacak tabi ki. Borcu geciktirdiği süre kadar da fazla fazla ödetiyorum enişteme deger kaybı olmasın diye merak etmeyin siz.

Kendi eniştenizden aldırmayacaktınız o zaman borcu. Onun yediği haltı enişteniz üzerinden kapatıp, ben niye bilezik bozdurayım demek değişik bir bakış açısı.
Sorumluluk da almamış, gitmiş arkadaşı için kredi çekmiş bu arada eşiniz. Kendi eniştesi olsaydı şimdiye borcun lafı bile kalmazdı.
Siz de çekilmiş ne vasıl ödeneceği meçhul krediyle kapatılmış borç için iyi bir şey yaptım sanın.

Benim zaten haberim yoktu eniştemden aldıgından. Sonradan öğrendim. Siz ne sanıyorsunuz git eniştem iste tamam mı dedim ben sizce?

Arkadasina atmistir oradan oynamistir. Saf olma
Arkadasım ben arkadasınun neden ihtiyacı oldugunu dosyalarla birlikte hep mesajlarda,naka dökümanlarında okudum gördüm herseyi oyun kumar bitcoin lik bir durum değil.Onu sözüne inandıgımdan değil gözümle herseyi ben gördüm okudum para nereye gitti biliyorum. Sonra savunuyorum diye bakılıyor bana ama alakası yok olayın oyunla kumarla. Hatta grupta ki baska arkadası da kredi cekmiş arkadasına yardım için onunkileri bile okudum gördüm.

Benim zaten haberim yoktu eniştemden aldıgından. Sonradan öğrendim. Siz ne sanıyorsunuz git eniştem iste tamam mı dedim ben sizce?
2 yıldır ödenmemiş bir borç var mıymış varmış. Eşinizde maşallah çok sorumluluk almış.
Ama sizin altınlar duruyor mühim olan o.
Neyse siz krediyi nasıl ödeyeceksiniz onu düşünün. Boşanacak gibi durmuyorsunuz nasıl olsa.

Bu hikayede yanan kişi enişte olmuş maalesef.
Kendi yaptı kendi ödesin tavrı çoğu zaman doğru olsa da burada maalesef olmamış.
Enişte de durduk yere zarar etmiş kocaya ders vereceğim derken.
Onun dışında o yazışmalara da güvenmeyin derim. Onu da planlı olarak yapıp görebileceğiniz şekilde koymuş olabilirler.
Rahat yalan söyleyebilen erkeklerden her şeyi beklerim ben.
Ödemezsen sorun değil diyerek tam kılıfını uyduruyor işte. Kumar değil bak arkadaşım ödemedi kafası.
Adam bir kere enişteden gizli borç almış, yalanlarını da yakalamışsınız. Hiçbir konuda güven vermiyor. Bizden demesi valla, artık size kalmış

Bitcoinle nasil dolandirildi?
Ya bitcoin tarzı bir seydi hani para gönderiyorsunuz bir ilgiliye ne derler o pozisyonda calısana aklıma gelmedi suan. Senin paranı katlarım su kadar degerlenecek tarzı seyler deyip para yollatmıs kendi websitesine tabi o websitesi de sahte orda hersey pro yapılmıs gibi. Sonra buna hesabı atmıs bak paran bu kadar katlandı bu parayı cekebilmen için şu kadar daha yatırcan diye diye almıs parasını bu salak eşim de uyanmamıs hemen. Sonra da orda kalan parasını da cekebilmesi için elinde nakit kalmayınca yeterli. Eniştrme gidip durumu anlatmıs borc almıs. Ben sonradan öğrendim borcu da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…