Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Arkadaşlar burada çilekeşlik mi yarıştırıyoruz? Ben de geleyim. En çok ben çektim. Asistanlıkta, uzmanlıkta gece gündüz çalıştım. 36 saatlik nöbetlere girdim. Sonra biraz uyku, ertesi gün yine çalışma. Bu sırada ev işi de yaptım. Süründüm babam süründüm. Benim gibi sürünen arkadaşlar bir de hamile kalıp öyle süründü ki normalde hamile gece çalıştırılmaz, belirli haftaya kadar da çalıştılar eşşekler gibi.

Böyle mi olması lazım yani? Çoğu arkadaşım hamilelikte düşürdü bebeğini. 1i daha yeni nçbetten çıkmıştı 28.haftasında doğurdu. Çocuk 2 ay yenidoğan yoğun bakımında kaldı. Şimdi sorun o annelere değer miydi diye.

Rahat hamilelik geçiren, çalışmak isteyen, rahat işi olan çalışabilir. İsterse doğurur, ertesi gün de gitsin kaçak çalışsın.

Ben birikimimi yaptım, eşimin geliri iyi. İkimiz anlaştık. Yarım rahimim var. Rezervim çok az. Tüp bebekle hamile kaldım. Rahim ağzı yetmezliğinden dolayı ayakta durmam sorun olacak büyük ihtimalle ve corona (aşılarım tam) gebelikte hem anne hem bebek için risk faktörü. Kısaca isteyen çalışır, isteyen premsesler gibi yatar. Sonradan dizini dövmektense evde durmamı kıskanan konu komşuyu çekerim daha iyi.

Derseniz ki 4500 tl ye geçinilir mi? Geçinilmez. Maalesef ekonomi çok kötü ve her şey çok pahalı. Ben olsam yaşım gençse önceden birikim yapmadan gebe kalmazdım. Konu sahibi ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama 3000 falan sanırım. İki kişi çalışırken bile zordur eminim.

Konu sahibi: yapman gereken ilk şey ev işlerinin senin işin olmadığını anlatmak. Yarı yarıya yapılacak. En az 1-2 ay dene gör adam yapıyormu. Sonra hamile kalırsam ve sağlıklı bir hamilelik geçirirsen ve sonuna kadar çalışırsan sen artık hiç ev işi yapmazsın. Hem çocuk büyüt, hem ev işi yarısı, hem iş olmaz. İşten gelir ayağını uzatır yemeğini önüne beklersin. Adamda o niyet yoksa korun. Paranı iyi biriktir. 5 yıl sonra birikiminle hamile kalırsın mesela illa bu adamla olacaksan. Tabi bir kadın doğumcuya gidip rezervinin iyi olduğundan da emin ol bunun için.

Umarım hakkında en hayırlısı olur, en güzel zamanda da bebeğine kavuşursun.

Hamilelik bir hastalık degıl fizyolojik bir olaydır,herhangi bir rahatsızlık düşük riski kanama vs yoksa belli bır haftaya kadar calışılabılır pekâlâ. Bir cok kadın hamıleyken calısıyor sizde sorununuz olmazsa çalışabilirsiniz,agır ıslerı yaptırmazlar ev ıslerınıde eşinizle birlikte yaparsınız.Eşinizin tek maasıyla ilerde maddı olarak sıkıntıya dustugunızde ozaman keske çalısıp bıraz bırıkım yapsaydım dıyeceksınız kı gunumuz şartlarında artık cok zor geçinmek hersey ates pahası.Bana biraz bencilce geldi düşünceniz kusura bakmayın,hamile kalayım eşim 4500 maasla ne yaparsa yapsın diyemezdım ben sahsen.

Neden çalışamayasınız ki? herhangi bir tehlike yoksa çalışılır. Ev işlerini ise eşinizle birlikte yapmalısınız. Ben de hamileyim, inşallah sağlık sorunum olmaz da doğuma kadar çalışabilirim.

Iki evladım var ikisinde de 9.aya kadar çalıştım iyikide calismisim hem ekonomik acıdan hem sosyal acidan evde olmaktan cok cok daha iyiydi çalışırsan eve daha az vakit artırabilirsin mesela sen çalışmak istemiyorsun konu baska

Ben 3 aylık gebeyim düşük riskim var iğne oluyorum ayrıca 10 cm kistim var ağrı sızı içinde işe geliyorum vallahi benim eşim 5.000 TL alıyor benim çalışmamla zorlanıyoruz ben çıksam ne olur bilmiyorum.. Çalışmak istememek ayrı bir durum ama valla ben çalışıyorsam herkes çalışır

Ben gebe kaldigimda iki iste birden calisiyordum, durum onu gerektirmisti; hafta ici birinde, haftasonu birinde... bir de yolum soyle idi; giderken minibus, metrobus, metro, yurume.. donerken otobus ve yurume, bir kere birinin yer verdigini bilmem 32 hafta boyunca ayakta cektim bu yolu, isin stresi ayri ama bir gun ben calismam calismasam vb. dedigimi bilmem.
Bir kizim var sene basinda gebeydim, dusuk yaptim raporum bitti gene calistim.
Emek verdiğim kariyerimi, ekonomik ozgurlugumu, istedigim gibi yiyip gezmeyi, kizimin ozel okulunu, arabami vb. birakamam.

Ayyy canım ben seni gelin diye karı diye evde 5 dakika tutmam valla sen allah bilir pissindir bile.
Nickinizi görünce başka bir konunuzda yaptığınız yorum aklıma geldi. Siz böyle olduğunuz sürece eşiniz de size böyle köle muamelesi yapmaya devam edecektir.

Nickinizi görünce başka bir konunuzda yaptığınız yorum aklıma geldi. Siz böyle olduğunuz sürece eşiniz de size böyle köle muamelesi yapmaya devam edecektir.
Şimdi de hamile iken çalışması bekleniyor, hem de ev işlerini yapması. Kaynana da gelir baş köşeye oturur artık. Kader diyemezsin sen kendin ettin temalı bir konuymuş. Üzüldüm lakin.

Nasil bir hamilelik yasayacaginizi bilmiyorsunuz ki. Ben 4 ay basimi kaldiramadim hastanelerde yattim asiri kusmaktan karacigerimi kaybediyordum. Birakin calismayi bir bardak su alamadim mutfaktan. Ama baska arkadaslarim vizir vizir gezdiler yediler ictiler keyif surduler. Işe de gittiler parasini kazanip hazirlik da yaptilar. Hamile kalmadan bilemezsiniz ne yasayacaginizi. Esiniz de muhtemelen benim arkadaslarim gibi calisanlari gorup ne var herkes calisiyor diye yorumlamistir.

Benim esime sorsalar hamile bir kadin suyunu bile alamaz cunku tecrubeyi kötü yaşadi. Umarim dilediginiz sekilde cozulur butun hersey.

Ben pandemide işsiz kaldım çalışmıyorum hamileyim doktor ağır işler uzun süre ayakta kalmak yok dedi çalış demez ama ne olucak.. üstüne ev işleri yemek alışveriş hepsi onda..Napsin şimdi beni kovsun kapı dışarı o zaman evlat isi emek işi

2 aylikken bebegimi biraktim, kusarak calistim, 10gun oncesine kadar calistim yazilmis bol bol. Bunlar kisilerin kendi tercihleri. Herkes hayatinda bunlari kabul etmek zorunda degil.

Sizlerin cok cekmis olmaniz baska insanlarin da cok cekmelerini, ya da ayni seyleri cekmelerini gerektirmez. Buradaki kadin da maddi yokluk cekmeyi goze aliyor belki.

Aynı ben de böyleydim.resmen yatağa bağlıydim

Aynen ya sen öyleydin diye başkasi da öyle olmak zorunda mi? Ne bu tepkiler sürekli bilmem kaç vasıta ile ise gittim demeler falan.

Maddi olarak çalışmak zorundasnz sanırım hamile kalsanız bile.. eşiniz bu açıdan düşünmüş olabilir.
Bende hamileyim 38. Haftama kadar da çalıştım. Evime geldim temizligimide yaptım, yemegimide yaptım hamileyken üstüne üstlük bir de ev taşıdım ve yanımda kimse yoktu tüm evin esyalarni koliledim ettim.. Hiç birseyde olmadı. Hamilelik çalışmaya engel değil en azından ben öyle görmüyorum bu kadar hamile çalışıyor siz neden calisamayasiniz ki ?? Hamile kaldıktan sonra ağır işleri zaten size yaptirmazlar..
Çocuk kaldırmak ile vs düşük yapmazsiniz zaten sanmam yani...
Maddi olarak skintya dusecekseniz çocuk dusuncenizi erteleyin.
Bana biraz sizde nazlı gbi geldiniz.. hakkınızda hayirlisi:)

Bu kadar prenses olmaniza gerek yok. Hamilelik hastalik degil. Zaten zorlanirsaniz veya risk gorulurse rapor alir gitmezsiniz. Ben ilk hamileligimde calisiyordum doktorum surekli 10 gun rapor yazdi agir bir isim oldugu icin.

Herkesin dayanikliligi, gucu farkli. Burdaki bir cok 37 haftaya kadar calistim 3 vesaitle cift ise gittim geldim 10 saat calistim vardiyali calistim durumlarini herkes kaldiramaz (zaten bir kismi yasak, yasal olarak) ama 4500 lirayla da ev gecimi olmaz arkadasim.

Şimdi de hamile iken çalışması bekleniyor, hem de ev işlerini yapması. Kaynana da gelir baş köşeye oturur artık. Kader diyemezsin sen kendin ettin temalı bir konuymuş. Üzüldüm lakin.
Hamilelikte çok kötü geçmiyorsa çalışılması normal, benim takıldığım nokta eşinin hiçbir şekilde ev işlerinde destek olmamasından yakınması. Çay servisini ayrı, kahve servisini ayrı yapıyorum diyor ama burada başka bir üyeye de bu konuda çok çirkin bir üslupla kadının görevi diyor.

Yaptığınız iş bakınca kendisine kolay görünüyor olabilir çünkü daha eşiniz çocuk görmemiş
o çocuğu tuvalete oturtmak bile bir zahmet yani kaldıki bazı durumlarda kucağınıza almanız bile gerekiyor olabilir
Eşiniz çok düşüncesiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…