Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Hamileliginiz sikintilidir, düşük tehtidi vardır o zaman çalışmayın.ama normal bir hamilelikte neden calisilmaz onu anlamadım..bende hamileyken çalıştım.fabrikada çalışan hamilelerde gördüm.hamilesiniz hasta değilsiniz..sizinki simariklik

Öfff... Özel sektör çalışanıyım ve evet hamilelik hastalık değil. “Normal şartlar altında” diye belirtmeliydim tabi ki sizin gibi konuyu kulağından tutup çekiştirebilecekleri düşünerek, kusura bakmayın.

belki son bi iki ay calismazsiniz ama onun disinda bir sikinti olacagini sanmiyorum. Herkes calisiyor yani, zor isleri yapmazsiniz olur biter. Yine de bu sizin karariniz. Olmadi cikarsiniz isten

Yapmasın. Yapmak zorunda değil. Koysun tavrını. Ama adamın aldığı üç kuruş maaşla bebekli ailenin geçinemeyeceği de aşikar.

Doğada erkeğin vücut olarak güçlü olmasının nedenlerinden biri, dişinin hamilelik döneminde bakıma ihtiyaç duymasından gelir. İnsan türünde istisnalar harici erkek kadından bedensel olarak daha kuvvetlidir çünkü dişi hamile kaldığında onu tehlikelerden koruyabilmeli ve beslenmesine yardımcı olabilmelidir. Çünkü soyun devamı isteniyorsa iki tarafında yükümlülükleri vardır.

Hamilelik hastalık olmayabilir ama erkeğin hamilelik sırasında elini taşın altına daha fazla koyması gerektiği gerçeği de aşikar bence. İşi rahatsa ve kadın istiyorsa hamilelik esnasında çalışmak isteyen çalışabilir tabii ki ama sanki mecburmuş gibi davranılması ya da ben çalıştım sen de çalış denilmesi bana uygun gelmiyor. Erkek hamilelikte de daha fazla elini taşın altına koymayacakta ne zaman koyacak? Bu iş bölümünde erkeğin yeri neresi?

Ben daha bir eve gelindiğinde ev derli toplu değilse, ya da yemek yoksa erkeği yargılayan bir insana hiç rastlamadım.Çünkü eşitlik naralamızdan toplum payını filan almadı.Hala ev düzgün değilse tek bir cümle kurulmasa bile kadın yargılanıyor ve ayıplanıyor.Bunun üstüne bir de evin geçim sorumluluğunu hamileliğinde dahi kadının üzerine yıkmak isteyen bir anlayışı doğru bulmuyorum. Şimdiye kadar erkek ailelerinin geline yaptıkları çalış baskısını ben kadının ailesinin ev işlerinde erkeğe yaptığını hatta aklından geçirdiğini bile görmedim. Erkek ailesi istiyor ki oğlu geçim derdi çekmesin tek başına bu işlerle uğraşmak zorunda kalmasın, daha rahat olsun haklı olabilirler lakin neden kadının ailesi de ev işleri ve çocuk bakımı için aynı şeyi düşünmüyor, kızım rahat etsin, biraz daha az yorulsun vs. Nedeni belli kapitalist sistem kadına ev geçiminden sorumlu olduğu düşüncesini yükledi ama erkeğe kimse evin temizliğinden yemekten çocukların bakımından hatta kendi kişisel bakımından bile sorumlu olduğu düşüncesini yüklemedi. Uzun yıllarda yükleyecek gibi görünmüyor. Arada kalınmış bu geçiş evresi ne zaman son bulur ve her şey eşitlenir kaç nesil sürer, ya da bizim ülkemiz bu algıya ulaşabilir mi hiç emin değilim.

+1000000000000000000000000000000000
Neyse bırakalım aslanlar gibi çalışmaya dewamke

o parayla hem siz hem eşiniz hem bebek nasıl geçineceksiniz ?

Adam mali olarak bu yüke girmeye hazır değildir.

Ayrıca hamilelik çalışmaya engel değil ki
Yasal olarak Doğum izniniz , doktor izniniz hepsi var.
Doğma kadar çalışırsınız zaten Doğum sonrası birkaç ay ara vermek gerekiyor.
O zaman isteseniz de çalışamayacaksınız.
Çalışamadığınız zamanlar için de birikim olur.

Calısıp calısmamak size kalmıs.
37 hafta calıstım ben,masa bası isim ama tabiki zorlukları var.
Ama hamileyim diye isi bırakmak hic aklıma gelmedi.
Yine olsa yine calısırım saglık sıkıntım yoksa.
Anaokulunda calısmak tabi ayrı bi konu,hamileyken anasınıfında abla olan bi arkadasım isi bıraktı ögrenir ögrenmez:
Cünkü cocukları sallıyorz falan demisti,yatır kaldır yorucu isler.
Cocuk pesinde kosmak hamileyken zordur tabi ama buna esiniz yada etraf değil siz karar verin.

Valla hamilelik kapalı kutu.
Kalana kadar neler olur bilmiyorsun.
Herkesin hamileliği de aynı değil.
Erken doğmasın diye aylardır yatıyorum ben mesela.
İstesem de çalışamam.
Eşimin maaşı sizinkinin tam 2 katı
Bu ay ücretsiz izin aldım idari izinler kalktı diye.
En merak ettiğim konu bu ay geçinebilecek miyiz oldu.
4500 çok az

Ben 9 ay kustum abartisiz.
Hatta doğuma gittiğim gunun bir gün öncesi bile kustum.
Aşırı zor geçti mide yanması ve kusma normalde 4 ayda geçerken benim 9 ay gecti.
Elimde legenle dolaştım evde.
Her odada legenim vardi.
Normalde hamileyken kilo alır herkes ben hiç kilo almadım sayılır kusmaktan.
Yani hiç iyi anamiyorum hamileligimi.
Hep yatış kusma aglama halı vardı.
Allah'tan idari izinli donemi vardı evde geçirdim.
Eğer yüzyüze eğitim olsa mecburen birakacaktim çalışamazdim.
Benimki istisnai durum mesela.
Normalde herkes bir şekilde idare ediyor.
Kısaca durumunuza göre bir şekilde kenarda para lazım.
Bebek aşırı masraf.

Asıl problem hamile kalınca çalışmanızdan ziyade kocanızın ev işlerini bölünmemesi ve her işi sizden beklemesi. Bence çocuk yapmadan önce aranızda halletmeniz gereken konu bu. Adam anasının evindeki hizmet burda da devam etsin istiyor siz de ses çıkarmayarak ve yaparak ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Sakın çocuk yapmayın. Önce bu öküzün eğitilmesi lazım

Kendini yorma işini abartmadan yap ev hanımı gibi olmaz tabi çay kahve bilmem ne ayahina getirme ortaya koy alsın içsin ben kendime her akşam yaptığım için kimseye özel olmuyor çocuk olucaksa masraf dağ gibi 14 hafta da başladım al al al bitmiyor bitmedi hala her şey okadar pahalı ki kontrol devlette doğum devlette olucak oglumdan yigenimden büyük eşyalar kaldı araba beşik süt pompası vs almiycam ona rağmen bukadar masraflı büyük ihtimalle kimse de destek olmaz ayy olsun neker alırız diyenler bir ağız mendili almadi okadar diyim bı bebek alışverişi listesi bul internetten bir bak hesapla kaç para tutuyor diye mecburen çalışacaksın yapacak bişey yok

Neden akşamları çay kahveyi sizden istiyor?Gaz vermiş gibi olmayayım ama ben işe başladığımdan beri temizlik yapmıyorum sadece yemek olayı bende.Hepsine yetişmek benim için imkansız yapanları takdir ediyorum belki ben beceriksizimdir

Eşiniz de evlendiginize göre sizi seven, sayan biri olmalı ki evlendiniz.
İnsanlar Hamile insanlara ben çevremden gorsuvun kadarıyla daha hassas davranırlar. kaldı ki eşinizden bunun çok daha fazla desteklemesi gerekir. Normalde pek fazla yemek yapmayan eşim yemek de yaptı. Üründen nefret eden eşim hem kendi kıyafetlerini hemde benimkileri ütüledi. Yeri geldi ayakkabılarımı giydirdi. Çalıştığım yerdeki birçok arkadaşım yeri geldi beni evden almaya geldiler, yeri geldi mesai saatim bitmeden beni eve bıraktılar, kötü olduğum donemde de ise geç gittiğimde hiç sorun olmadı.
Yani bu biraz insanlık hali, vicdan merhamet ilan her insan sizi destekler.
Bugün yolda gördüğüm Hamile insana bile o an ihtiyacı olması halinde destek olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…