- 27 Mayıs 2020
- 3.400
- 5.968
- 88
- Konu Sahibi Caresizzzz
-
Öfff... Özel sektör çalışanıyım ve evet hamilelik hastalık değil. “Normal şartlar altında” diye belirtmeliydim tabi ki sizin gibi konuyu kulağından tutup çekiştirebilecekleri düşünerek, kusura bakmayın.Özel sektörden bihabersiziniz ama her konuda fikriniz olmak zorunda ! Eğer konu sahibi özel sektör çalışanıysa “hamilelik hastalık değil” deyip tam performans göstermesini isteyebilirler; “çocuk kaldırmakla bebek düşmez” demek de mutlak değil, her gebelik kendine özgüdür, bir çocuk ya da orta ağırlıkta yük kaldırmanın düşüğe/erken doğuma sebep olup olmayacağı konusunda uzmanlar bile fikir birliği içinde değilken sizin temkinsiz ifadelerinizin kaynağı Google olsa gerek…
Yapmasın. Yapmak zorunda değil. Koysun tavrını. Ama adamın aldığı üç kuruş maaşla bebekli ailenin geçinemeyeceği de aşikar.Hem iste calis, hem evin islerini yap, hem de hamilelik ile ugras. Yani gercekten modern kölelik yasiyor cogu kadin. Ev işlerini ortaklaşa yapacaksaniz calis tabi, ama diger turlusu olmaz. Erkekler sadece ise gidip geliyor, kadin her seyi yapiyor. Ne guzel dunya.
Teşekkürler duygularıma tercüman oldunuz, kadınlar bu yükü kendilerine yükledikleri sürece hem eş hem de ailesinden daha çok çekerler, çalışırsam keyfim için çalışırım eşim yada annesi istediği için yada ev geçindirmek için değil...
+1000000000000000000000000000000000Doğada erkeğin vücut olarak güçlü olmasının nedenlerinden biri, dişinin hamilelik döneminde bakıma ihtiyaç duymasından gelir. İnsan türünde istisnalar harici erkek kadından bedensel olarak daha kuvvetlidir çünkü dişi hamile kaldığında onu tehlikelerden koruyabilmeli ve beslenmesine yardımcı olabilmelidir. Çünkü soyun devamı isteniyorsa iki tarafında yükümlülükleri vardır.
Hamilelik hastalık olmayabilir ama erkeğin hamilelik sırasında elini taşın altına daha fazla koyması gerektiği gerçeği de aşikar bence. İşi rahatsa ve kadın istiyorsa hamilelik esnasında çalışmak isteyen çalışabilir tabii ki ama sanki mecburmuş gibi davranılması ya da ben çalıştım sen de çalış denilmesi bana uygun gelmiyor. Erkek hamilelikte de daha fazla elini taşın altına koymayacakta ne zaman koyacak? Bu iş bölümünde erkeğin yeri neresi?
Ben daha bir eve gelindiğinde ev derli toplu değilse, ya da yemek yoksa erkeği yargılayan bir insana hiç rastlamadım.Çünkü eşitlik naralamızdan toplum payını filan almadı.Hala ev düzgün değilse tek bir cümle kurulmasa bile kadın yargılanıyor ve ayıplanıyor.Bunun üstüne bir de evin geçim sorumluluğunu hamileliğinde dahi kadının üzerine yıkmak isteyen bir anlayışı doğru bulmuyorum. Şimdiye kadar erkek ailelerinin geline yaptıkları çalış baskısını ben kadının ailesinin ev işlerinde erkeğe yaptığını hatta aklından geçirdiğini bile görmedim. Erkek ailesi istiyor ki oğlu geçim derdi çekmesin tek başına bu işlerle uğraşmak zorunda kalmasın, daha rahat olsun haklı olabilirler lakin neden kadının ailesi de ev işleri ve çocuk bakımı için aynı şeyi düşünmüyor, kızım rahat etsin, biraz daha az yorulsun vs. Nedeni belli kapitalist sistem kadına ev geçiminden sorumlu olduğu düşüncesini yükledi ama erkeğe kimse evin temizliğinden yemekten çocukların bakımından hatta kendi kişisel bakımından bile sorumlu olduğu düşüncesini yüklemedi. Uzun yıllarda yükleyecek gibi görünmüyor. Arada kalınmış bu geçiş evresi ne zaman son bulur ve her şey eşitlenir kaç nesil sürer, ya da bizim ülkemiz bu algıya ulaşabilir mi hiç emin değilim.
o parayla hem siz hem eşiniz hem bebek nasıl geçineceksiniz ?4.500 tl
Calısıp calısmamak size kalmıs.Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?