Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

16 haftalık hamileyim, turizm sektöründe günde 10 saat çalışıyorum. Hayatım boyunca, kendimi bildim bileli çalıştım. Hamileliğimin ilk 3 ayı uyumak ve kusmakla çok zor geçti. Ücretsiz izne çıktım ama düzelince yine iş başı yaptım.
Karadeniz'de kadınlar bir tane sırtlarında bir tane de karınlarında çay topluyorlar.
Sanatçılar karınları burunlarında doğurana kadar konser veriyorlar.
Hamilelik bir hastalık değil.
Çocuk sahibi olmak sizin tercihiniz ama hamile kalırsam çalışmam düşüncesi çok yersiz.

Bakın kadın isterse çalışır kimse zorlayamaz heleki eşinin anası hicbir kelam edemez bu konuda , eğer eşim evin işine yardım etmeseydi bende çalışmazdım, lütfen konuyu saptırmayın...
O zaman erkek de ev işi yapmak istemezse kimse zorlayamaz buna katılıyor musunuz size göre kadın erkek farklı sorumluluklara sahip ve rolleri farklı ya ?

Çalışıp çalışmama kararı sadece size ait eş yada eş ailesinin burnunu sokacağı bir durum yok
Hamileyken çalışabilen insanda çok hiç kalkmaması gereken insan da çok hele bir hamile kalın da
Karnım burnumda çalışamam deyip duruyorsunuz ama son birkaç ayda anca karnınız burnunuzda oluyor 9 ay boyunca karnınız burnunuzda olmuyor farkında mısınız
Eşinize akşamları çay kahve yapmaya gelince de ben zevk alarak eşim talep etmeden yapıyorum, herzamanki saatimiz geçmiş ve ben yapmamışsam eşim kalkıp kendiliğinden yapıyor, tatlım bir çay demler misin dediğimde ikiletmiyor, bunun gündüz çalışmanızla yada hamileliğinizle bir ilgisi yok aradaki iletişimle paylaşımla ilgili
Nekadar zamandır evlisiniz yaşlar kaç bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam biraz para biriktirene ve gerçekten karnım burnumda olana kadar çalışır paşalar gibi evladımı büyütürdüm

İşten ayrıldıktan 18 gun sonra doğum yaptım. Bebeğim 3.5 aylıktı ise geri döndüğümde.

Kışın karda karnım burmunda da işe gittim, sabaha kadar diş ağrısı ile ateşlenen Bebeğim ile ilgilenip uyumadan da işe gittim.

Sizin çalışmaya gönlünüz yok. Kusura bakmayın.

2. Hamileligimde de yeri geldi 5 yaşındaki çocuğumu da kucağımda taşıdım.

Sandığınız kadar cit kirildim değildir, öyle yaratilmamistir kadınlar..
Dünya da Hamile iken çalışacak tek kadın değilsiniz. Hamilelik de hastalık yada bir rahatsizlik degildir.
Siz bu düşünce ile daha çok bakarsınız kocanizin eline, elinize 3 kuruş bıraksın diye..

Ben hamileyken calisirim. Ama evde islerin ortak yapılmasından yanayim.

Eş ailesi sizin çalışmanız konusunda karışamaz ama sizin de zaten hamile kalınca çalışamam düşünceniz çok yanlış. Hamile kalmanız durumunda gidişata göre karar verirsiniz. Ben 37. Haftamda zorunlu olarak izne ayrılmak zorunda kalmıştım ve 2 küçük çocuğum da vardı. Hele ikinci çocuğuma hamileyken büyük çocuğum daha aylık bebekti ve mecbur kucağıma alıp emziriyordum. Hamilelik hastalık değildir lütfen şimdiden bunun planlarını yapmayın

o konu cocuktan cok bağımsız bir konu. Çocuk yapmadan evvel eş olduğunu hizmetçi olmadığını öğretmesi gerek eşine.

Her iki este yardımlaşmalı bence bizde bu şekilde..
E bende onu diyorum , ev işlerine gelince iki eş de yardımlaşsın çok güzel bende bunu savunuyorum , iş çalışmaya gelince neden kadın da eşine yardımcı olmalı iki eş de yardımlaşmalı demiyorsunuz

Her hamilelik aynı geçmiyor ve çoğu özel doktor özellikle ilk ve son uc ayda bir kaç kilodan ağır taşımamanızı istiyor. Ben de hamileyken çalıstım. Hekimim ve zorlandım. 7 aylık karın bile nefesimi kesiyordu. Iki dusuğum ve gebelik sekeri ile kan pihtilasmasi sorunum vardı. Yaşım da ileri. Bir laf vardır "birilerinin rahat taşıması o yükün hafif olduğu anlamına gelmez" diye. Bence Sgk li iseniz doğum parası vs gibi haklarınız için çalışın, evde "akşam sen bana hizmet edersin canım" dersiniz :) Lütfen erkek egemen topluma hizmet edecek şekilde birbirinizin hamileliğini hafife almayın. Erkekler hamile olsaydı ilk günden çalısmayı keserlerdi eminim :)

Doğmamış çocuğa don biçmek gibi değil mi şu anki durum.
Eğer ki hali hazırda çalışıyorsanız hamile kaldıktan sonra sgknın verdiği haklardan şahsen faydalanmak isterdim.
Atanmış olsaydım çalışmaya devam edecektim, ağır bir gebelik olduğu için muhtemelen raporlu olurdum ama siz daha bilmiyorsunuz bile.
Belki çok kolay rahat ve güzel bir gebelik geçireceksiniz ki umarım herkes için öyle keyifli gebelik geçirmesidir.
Onun dışında çalışıyorsanız eve haftada 1 yarım gün temizlik için yardım alın dışarıdan, eşiniz de yardım etmek istiyorsa etsin istemiyorsa da öyle eline çayı kahvesi her akşam verilmez ki. Kalksın o size iyi baksın asıl.

Az önce ben hem çalışıp hem yemek yaptım diyerek övünüp konu sahibine sen niye yapmıyorsun yazan bir yorum gördüm. Adamın utanması gerekirken kadın bu yaptığı ile övünüp bir de sen de yapacaksın diye baskı kurmaya çalışmış. Kadını hem evde hem iste çalıştırıp üstüne her gun yemek yaptırmak nasil bir vicdansizlik...

Son düzenleme:
Neyi gommusum limoncuyu mu :))))
Siz mahallenin mikseri misiniz
İşinize bakın hadi
Limoncuyu tanırım bilirim. En azından hiç değişmedi başında ne ise hala aynı şeyleri savunuyor beğenir beğenmezsiniz ama başkasının konusunda da kadını vuramazsınız. Uslubunuz ve tavrımız çok çirkin

Bu kadar hamile çalışıyor siz niye çalışamayasınız ki? Çocuk kaldırmakla bebek düşmez. Diğer ağır işleri de hamile kadına yaptırmazlar zaten.
Özel sektörden bihabersiziniz ama her konuda fikriniz olmak zorunda ! Eğer konu sahibi özel sektör çalışanıysa “hamilelik hastalık değil” deyip tam performans göstermesini isteyebilirler; “çocuk kaldırmakla bebek düşmez” demek de mutlak değil, her gebelik kendine özgüdür, bir çocuk ya da orta ağırlıkta yük kaldırmanın düşüğe/erken doğuma sebep olup olmayacağı konusunda uzmanlar bile fikir birliği içinde değilken sizin temkinsiz ifadelerinizin kaynağı Google olsa gerek…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…