Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Bunun yaptırımı bence adamı medeni hayata alıştırana kadar çocuk yapmamak olmalı işi bırakmak yerine
Kesinlikle öyle olmalı. Ben de kendisine bunu yazdım zaten. Dünyaya gelecek bebeğin böyle bir anne baba ile büyümesi gerçekten yazık

Yapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor
Şimdiden eşinizi yetiştirin. Hiç annesi öyle yetiştirdi demeyin.. O Saltanat baba evinde kaldı

Şimdi ne babayiğitler çamaşır asıp topluyor bir bilseniz:)

Son düzenleme:
Oğluma hamileyken doğumdan 1 hafta önce işten ayrılmıştım. Üstelik hafif kanamalarım vardı.
Çalışmaya çalışılır da, eşim bana annesinin ağzıyla konuşup, elin kadınını örnek vererek çalışmaya zorlasaydı baba yapmazdım öyle bir adamı. Ömür boyu evde oturayım denemişsiniz, bir yıl eşine bakmak zor mu gelmiş adama?
Eşinizle ciddi bir konuşma yapmadan hamile kalmayın. Dışarda çalışayım, evde kocama hizmet edeyim, üstüne çocuk bakayım çok yıpratıcı. Eşiniz elini bir şekilde taşın altına koymadan çocuk düşünmeyin derim.

Canm bizde bebek olsa diye göze bakıyoruz valla çalışmayı gec adam bir bardağı kaldirtmayacak iyi düşün karar ver zorlayacaksan calisma

Hamilelik hastalık değil.. kızıma hamileyken metrobüse binip 3 araç değiştirerek çalıştım haftada max. Derse girdim çıktım. Bu hamileliğim pandemiye geldi hiç okula gitmedim. Kızımda kesinlikle daha dinçtim daha enerjiktim. Bunda saçmasapan bir şey oldum hareket etmediğim için sanırım ayaklarım da ödem yaptı. Sözün özü hamileliği, aksi bir durum yoksa düşük riski vs. Gibi, hastalık gibi gören insanları anlayamadım anlayamıyorum.. ama sizin kocanızla başka sıkıntılarınız var yani çocuk kararı vermeden önce bunu düşünmeniz daha doğru olur. Adam hem dışarda çalışmanızı hem evde ona hizmet etmenizi ihtiyaçlarını gidermenizi bekliyor. Bu hiç adil değil. Annesi ise ayrı vaka. Bence önce bunları çözün ardından çocuk kararı verin.. sevgiler..

Eşinizin maaşı çok düşük,ev kiraysa zaten siz çalışırken bile karnınız zor doyuyor, hele ki çalışmadan çocuk düşünceniz çok ütopik geldi bana...Açık söylüyorum bu ülkede 10000 üstü geliri olmayan ( o da en az, ucu ucuna yetecek sekilde) çocuk yapmasın, çünkü olan çocuğa oluyor

O eskidendi malesef. Şuan erkek zengin değilse kadın çalışmak zorunda.
Ben çalışmak istemiyorum, çocuklarıma bakmak istiyorum mesela ama eşim dört gözle işyerimin açılmasını bekliyor
Eminim paramız olsaydı dert etmezdi çalışmamamı. Ama ekmek aslanının midesinde artık, erkekler ne yapsın.

Şimdiden eşinizi yetiştirin. Hiç annesi öyle yetiştirdi demeyin.. O Saltanat baba evinde kaldı

Şimde ne babayiğitler çamaşır asıp topluyor bir bilseniz:)

son bir kac yıldır evi hep esim supurur. baslarda atlamadi tabi ben supureyim diye. soyleye söyleye ben alıstirdim. basta bastan savma yapti ama vazgecmedim ona yaptirmaktan. simdi cok güzel süpüruyor gecenlerde baktim kanepelerin uzerindeki yastiklari camdan cirpiyor ben de is yapmayi annemin karninda ogrenmedim sonucta.

youtube da bir ciftin videosunu izliyoruz adam cerrah kadin hemsire adam yeni pahalı bir elektirikli supurge almis eve karisi ne gerek vardı diyor. Adam evi ben supurdugum icin sen bilmiyorsun kolumu ağrıtıyordu eski süpürge diyor. Esime dedim bak koskoca cerrah bile ev supuruyor sen hic gocunma.

Bakın haklısınız bende eşimde çalışan insanlarız bu ikimizin tercihi ama ben bir kadının zorla çalıştırılmasından yana değilim kendisi isterse destek olur istemezse zorlanması doğru değil, evliliğin yükünü taşımak en güzeli ama erkek evde yardım etmezse kadın hem dışarda hem de evde yorulmak istemeyebilir bu gayet geçerli bir sebep , ama eşi sen çalış ben herşeye destek olurum derse orta yol bulunur, ama konu sahibi eşinin kendisine yardım etmeyeceğini söylüyor bu şartlarda ben de çalışmak istemezdim açıkçası...

Çok zor bir hamilelik geçirdim fakat 36.haftaya dek çalıştım. Zorlandığım haftalarda hastanelik olduğum zamanlarda doktor rapor yazdı. 3-4 hafta kadar o zaman işe gidemedim. İşe toplu taşımayla gidiyordum 1.5 saat sürüyordu. Metrobüs kullanıyordum. Evet zor ama durumumuz bunu zorunlu kılıyordu. Emeksiz yemek olmuyor maalesef.

Riskli olmadıkça hamilelik çalışmaya engel bir durum değildir. Hamilelik bir hastalık değil. Ev işlerini paylaşırsınız, hamile olsanız da olmasanız da, o da size çay kahve getirir. Hayat müşterek.

Ben kadinlarin calismasi gerektigini her yerde savunurum. Ama hamilelik döneminin 6.ayindan sonra ve doğumdan sonraki iki yıl boyunca bence kadin calismamali ama burda erkegin maddi gucuyle degil ona gore belli bir birikimi olan kadin bunu yapmali. Eşin zaten az kazanio seninkini hic saymayalim kariyer yolu bile sayilmaz calistigin is. Yani bu durumda onceliginiz çocuk olmamali iyi bir kariyer olmali yaslariniz kac bilmiorum ama herkes çocuk yapmak zorunda degil.

Kaldi ki senin hali hazirda zaten bir tane cocugun varmis. O çocuk adamdan çocuk yapmasan daha iyi olmaz mi senin icin?

Kesinlikle, biz kadınlar çok akıllıyız..
İstersek adamlara güzellikle her şeyi öğretiriz.

Dediğin gibi biz kadınlar da doğuştan ev işi yapmayı öğrenmedik ki ..

Benim eşim de şimdi benden güzel cam siler. Bugüne bugün 18 senelik emeğim var üzerinde.

Yapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor

Böyle bir adami kesinlikle baba yapmam. Önce kendi yetiskin bir birey gibi davransin. Gülüm sende eşsin, hizmetci degil. Esler birbirlerine kahve yapar, hep birisi degil.

Gerçekten ısrarla belirtmekle zamanla hepsi yapar mı yoksa birazda adama da bağlı mı? Bunu biraz merak ediyorum açıkçası. Şimdiye kadar yapmamış ama ben de yaparım elbette diyen birinin sözünün doğru olup olmadığını nasıl anlayacağız evlenmeden :)

Her insanin sagligi ayni olmuyor. Hamilelikleri bastan riskli kadinlar oluyor. Bazilari daha önce düsük yasadigi icin veya düsük yasayanlara sahit olduklari icin korkuyor..mesele her zaman prenseslik degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…