- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.649
- 158
- Konu Sahibi Caresizzzz
-
Kesinlikle öyle olmalı. Ben de kendisine bunu yazdım zaten. Dünyaya gelecek bebeğin böyle bir anne baba ile büyümesi gerçekten yazıkBunun yaptırımı bence adamı medeni hayata alıştırana kadar çocuk yapmamak olmalı işi bırakmak yerine
Şimdiden eşinizi yetiştirin. Hiç annesi öyle yetiştirdi demeyin.. O Saltanat baba evinde kaldıYapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor
Canm bizde bebek olsa diye göze bakıyoruz valla çalışmayı gec adam bir bardağı kaldirtmayacak iyi düşün karar ver zorlayacaksan calismaArkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
O eskidendi malesef. Şuan erkek zengin değilse kadın çalışmak zorunda.Eşiniz sizi çalışmaya zorlayamaz , hamile olmasanız bile bu sizin kendi kararınız, kadın "isterse" eşine çalışarak destek olabilir fakat evi geçindirmek öncelikle erkeğin görevidir ve size böyle birseyi ne ailesi ne de eşiniz şart koşamaz, esiniz ailesinden etkilenmiş belliki ailesi bırak çalışsın demiş, buna göre tepkinizi ortaya koyun derim..
Şimdiden eşinizi yetiştirin. Hiç annesi öyle yetiştirdi demeyin.. O Saltanat baba evinde kaldı
Şimde ne babayiğitler çamaşır asıp topluyor bir bilseniz:)
Bakın haklısınız bende eşimde çalışan insanlarız bu ikimizin tercihi ama ben bir kadının zorla çalıştırılmasından yana değilim kendisi isterse destek olur istemezse zorlanması doğru değil, evliliğin yükünü taşımak en güzeli ama erkek evde yardım etmezse kadın hem dışarda hem de evde yorulmak istemeyebilir bu gayet geçerli bir sebep , ama eşi sen çalış ben herşeye destek olurum derse orta yol bulunur, ama konu sahibi eşinin kendisine yardım etmeyeceğini söylüyor bu şartlarda ben de çalışmak istemezdim açıkçası...O eskidendi malesef. Şuan erkek zengin değilse kadın çalışmak zorunda.
Ben çalışmak istemiyorum, çocuklarıma bakmak istiyorum mesela ama eşim dört gözle işyerimin açılmasını bekliyor
Eminim paramız olsaydı dert etmezdi çalışmamamı. Ama ekmek aslanının midesinde artık, erkekler ne yapsın.
Çok zor bir hamilelik geçirdim fakat 36.haftaya dek çalıştım. Zorlandığım haftalarda hastanelik olduğum zamanlarda doktor rapor yazdı. 3-4 hafta kadar o zaman işe gidemedim. İşe toplu taşımayla gidiyordum 1.5 saat sürüyordu. Metrobüs kullanıyordum. Evet zor ama durumumuz bunu zorunlu kılıyordu. Emeksiz yemek olmuyor maalesef.Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Riskli olmadıkça hamilelik çalışmaya engel bir durum değildir. Hamilelik bir hastalık değil. Ev işlerini paylaşırsınız, hamile olsanız da olmasanız da, o da size çay kahve getirir. Hayat müşterek.Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Kesinlikle, biz kadınlar çok akıllıyız..son bir kac yıldır evi hep esim supurur. baslarda atlamadi tabi ben supureyim diye. soyleye söyleye ben alıstirdim. basta bastan savma yapti ama vazgecmedim ona yaptirmaktan. simdi cok güzel süpüruyor gecenlerde baktim kanepelerin uzerindeki yastiklari camdan cirpiyor ben de is yapmayi annemin karninda ogrenmedim sonucta.
youtube da bir ciftin videosunu izliyoruz adam cerrah kadin hemsire adam yeni pahalı bir elektirikli supurge almis eve karisi ne gerek vardı diyor. Adam evi ben supurdugum icin sen bilmiyorsun kolumu ağrıtıyordu eski süpürge diyor. Esime dedim bak koskoca cerrah bile ev supuruyor sen hic gocunma.
Yapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor
Gerçekten ısrarla belirtmekle zamanla hepsi yapar mı yoksa birazda adama da bağlı mı? Bunu biraz merak ediyorum açıkçası. Şimdiye kadar yapmamış ama ben de yaparım elbette diyen birinin sözünün doğru olup olmadığını nasıl anlayacağız evlenmeden :)Kesinlikle, biz kadınlar çok akıllıyız..
İstersek adamlara güzellikle her şeyi öğretiriz.
Dediğin gibi biz kadınlar da doğuştan ev işi yapmayı öğrenmedik ki ..
Benim eşim de şimdi benden güzel cam siler. Bugüne bugün 18 senelik emeğim var üzerinde.
Hepimiz hamileyken çalıştık. 37.Haftaya kadar ders anlattım iki hamileliğimde de. Hele ikincide 2.5 yaşında kızım vardı arabada uyurdu kucağımda yukarı taşırdım, kaldırdım indirdim vs yani her seyi yapabiliyorsun hamilelikte niye bu kadar abartıyorsunuz anlamıyorum. Binlerce kadın hamile kalıyor, tarlada sokakta ağır işte çalışıyor. Prenses olmayın bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?