- Konu Sahibi Caresizzzz
-
Aynen arkadaşım.benim 2 kaybım var hem de ikincisi 24 haftalık.Merhaba canim tum yorumlari okuyamadim ilk sayfadaki yorumlar yetti. En cok uzuldugum konu da su bayanlar bu konuda daha acimasiz oysaki o halden anlamasi gerekenler ilk olarak onlar. Fikrimi soylemek gerekirse malesef planli olmuyor cogu sey. Ilk hamileligimde calisiyordum ama masa basi yinede ayaklarda odem oluyor uyku ihtiyaci vs allaha sukur asiri zor degildi ama ben 14 haftalik kaybettim bebegimi. 1 sene sonra 2.ye hamile kaldim onu da kaybettim. Sonra acaba is stresi vs etki ediyor olabilirmi diye kafami dinlemek istedim o esnada hamileligimi evde geviririm dedim ama allah birdaha nasip etmedi. Yaklasik 1 bck yildan fazla evdeydim sonra hayirlisi dedim beklemek ile olmuyor tekrar ise basladim. O esnada da malesef gebelik olmadi. Calistigim isyerinden farkli sorinlar sebebi ile ayrildim ayrildigim ay hamile kaldim. Yani ne kadar plan yapsanda bazi seyler olacagi varsa oluyor yoksa olmuyor. Diger konuya gelirsek burada yok kimse bebek kaldirmakla cocuk dusmez vs yorumlar yapilmis bu yorumlari genelde rahat hamilelik gecirenler veya gebelik kaybi olmayanlar yapiyor saniyorum. Hamilelik cok farkli bir psikoloji herkesin durumu bu psikoljiyi kaldiramaz. Evet allah nasip ederse sen ziplasanda hoplasan da yasacagi varsa yasiyor, 7 24 yatsanda nasip deglse o bebek dunyaya gelmiyor bunu hepimiz biliyoruz ama allah korusun kotu bir olay basina geldiginde acaba sorusu cok daha farkli oluyor. Burada senin ne istedigin onemli neden dersen hayat senin ve hayatinda bu sureci belki 1 belki 2 kez yasayacaksin. Rabbim hayirlisini nasip etsin insallah. Evde hamilelik cidden daha kolay keske tum bayanlara nasip olsa ve hic bir anne cocugundan uzak kalmasa ama ulke sartlari malum. Mesela bende diyorum acaba isi birakmamis olsaydim diye neden dersen bebegine daha kolay istedigini alabilmek icin, daha kolay mutlu olabilecegin doktor secmen icin. Calismadigin surece maddi olarak da kisitliyorsun kendini cunku acaba bunu almam gereklimi diyorsun ama biryandan bebegine hatira kalsin istiyorsun. Her sekilde zor senin anlayacagin. 4500 tl yle cocuguna ne gibi gelecek vermeyi planliyorsun yazmis biri. Keske herkes cok buyuk paralar kazansa da dunyalari serebilse cocugunun onune ama malesef hayat gulluk gulistanlik degil bu yorumu yapacak kadar. Ayda 20 bin tl kazanmayi bekleyene kadar cocugumu erteleyeceksin. Veya bu paralar kolay kazaniliyor ise bizlere de ogretin. Yada bugun 100 bin kazaniyorsundur gunde ama yarin nasip olmaz. Hayat bizim planlarimizla ilerlemiyor.
Gerçekten ısrarla belirtmekle zamanla hepsi yapar mı yoksa birazda adama da bağlı mı? Bunu biraz merak ediyorum açıkçası. Şimdiye kadar yapmamış ama ben de yaparım elbette diyen birinin sözünün doğru olup olmadığını nasıl anlayacağız evlenmeden :)
Allah hayirli saglikla nasip etsin insallah.Aynen arkadaşım.benim 2 kaybım var hem de ikincisi 24 haftalık.
Eğer tekrar gebe oOlursam hic de aslanlar gibi çalışamam.kayiplardan sonra cektigim acıyı ben biliyorum.
Biz de isterdik herhalde sıfır sorunlu hamilelik geçirmeyi.son gebrligimdr yüksek riskli gruptaydim ben .
Ayrıca bir kadin belki evinde mutludur sadece.is hayatı kolay mi ya milletle uğraşmak, hamileyken sakinliğini koruyabilmek
Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Erkeklerin bahanesi oluyor cogu zaman "alişmadim, ben anlamam" iş verince yarim yamalak yapmalar filn.
Kadinlar da eşim alişmamiş, iş yapinca da begenmiyorum yarim yamalak yapiyor diyip herseyi yapmaya ugrasiyorlar sonra o adama bir daha iş yaptiramazsin işte. O yapmiyorsa sen hiç yapamayacaksin.
Bizde dogustan ogrenmiyoruz. Ben eşime ev isinden anlamam derken abartmiyordum cidden bekarken ev işi yapmiyordum ben. Eeee sen ağa ben ağa bu ineği kim sağaHerkes yapacak yok oyle ben alişmadim anlamiyorum.
Amin.aynen öyle en dangalakca yorumu da yine kadınlar yapar.bu hep böyledir.Allah hayirli saglikla nasip etsin insallah.
Normal dogum gibi bebegin gelmesini bekleyip ustune kurtaj oluyorsun dogumhane de yaninda birileri dogururken. Sonra gecmis olsuna gelenlerin sacma sapan konusmalari bunlari da hep kadinlar yapiyor. Herkes bir degil ama kadinin halinden en iyi kadin anlamali evet bazilari naza cekiyor kendini firsat bu diyerek ama. Yillarca bebek sahibi olmayi beklemenin ne demek oldugunu yasamayan bilemez. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.
Hem de millet odasinda yanında bebeği mızmız nazlanırken sutum gelmedi diye şımarırken bize de sütümüz gelmesin diye ilaç verilir.Aynen arkadaşım.benim 2 kaybım var hem de ikincisi 24 haftalık.
Eğer tekrar gebe oOlursam hic de aslanlar gibi çalışamam.kayiplardan sonra cektigim acıyı ben biliyorum.
Biz de isterdik herhalde sıfır sorunlu hamilelik geçirmeyi.son gebrligimdr yüksek riskli gruptaydim ben .
Ayrıca bir kadin belki evinde mutludur sadece.is hayatı kolay mi ya milletle uğraşmak, hamileyken sakinliğini koruyabilmek
Hep derim bi kadın rahat etti mi diğer kadınlar rahatsız oluyorAmin.aynen öyle en dangalakca yorumu da yine kadınlar yapar.bu hep böyledir.
Miller baskasi rahat edecek diye odu kopuyor.
AynenHep derim bi kadın rahat etti mi diğer kadınlar rahatsız oluyor
Amin.aynen öyle en dangalakca yorumu da yine kadınlar yapar.bu hep böyledir.
Miller baskasi rahat edecek diye odu kopuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?