Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Aynen arkadaşım.benim 2 kaybım var hem de ikincisi 24 haftalık.
Eğer tekrar gebe oOlursam hic de aslanlar gibi çalışamam.kayiplardan sonra cektigim acıyı ben biliyorum.
Biz de isterdik herhalde sıfır sorunlu hamilelik geçirmeyi.son gebrligimdr yüksek riskli gruptaydim ben .
Ayrıca bir kadin belki evinde mutludur sadece.is hayatı kolay mi ya milletle uğraşmak, hamileyken sakinliğini koruyabilmek

Merhametsiz biri bence az yesin cocuguna baksin sen kendini bilirsin isini bilirsin yapamacagini dusunuyorsun istemiyorsun haklisin ,ben calismam hamile hamile iyice naza cekerim kendimi evet premsesim neden olmayayim?oyle muamele yapildi baba evinde oyle buyudum neden standardim dussun ?butun vucudum bozulacak gogsum bozulacak gece uykusuz kalacagim ustelik ev isi yapacagim kv kp hprumce elti ne kadar ailesi varsa mecbur iyi gecinecegim yok ya baska?

Ben cok sinirlendim ama sen guzelce anlat

insan oğlu eğitilebilen bir varlik eğer nato kafa nato mermer biri degilse egitilmeye acıksa yapar.

Benim esiminde annesi her seyi onune getirmis ama ben evlenmeden bastan dedim bak bende calisacagim yorulacagim ev isleri ortak. Benim de annem benim elimi sıcak sudan soğuk suya degdirmedi aman kizin sen sınavlarina caliş aman kizim sen yeterki oku dedi her seyi onume koydu ben de bilmiyorum ev isi yapmasini beraber ögrenecegiz dedim. öyle de oldu beraber ogrendik su an yemek camasir bulasik bende evi supurmek tuvalet banyo camasır sulamak balkon yikamak onda.

bir de erkeğin yaptığı isı begenmemezlik yapmayacaksın. eksik varsa ben israrla soyluyordum bak burasina supurge vurmamişsin diye homurdaniyordu begenmezsen kendi yap diye ama ne soylemekten vazgectim ne de kendim yaptım.

Buyuk cam kapı silmeli temizliklere yardimcı aldim kac kere begenmedim kadınların yaptiklarını. simdi onları bile beraber yapıyoruz ben su hazirlıyorum getiriyorum bezi sıkıp eline veriyorum esim sandaliyeye cıkıp siliyor. Benim evimin camları tavandan yere kadar hemde butun odalar 2.80 tavan yuksekligi o yukariları silerken ben asagıları siliyorum beraber bitiriyoruz. Hem kadinlarinların yaptığından daha temiz oluyor.

Niye calisamayasiniz dusurmek falan cok abes dusuk riskim kanamam oldugu halde calistim dusecek bebek duser tutunacak bebek tutunur buna hicbisey etki edemez biraz abartmissiniz esinizde aldigi maasa gore hakli. Dogumdan sinra calismayin ama ornegin 6 aylik olana kadar calisin para biriktirin bebegin eksiklerini alin son aylarda cikin isten. En bastan calismamak cok sacma ilk 4 ay karniniz cikmaz bile

Dereyi görmeden paçayı sıvamışsınız, 32. Haftaya kadar çalıştım bazı arkadaşlar 37. haftasına kadar çalışıyor, eğer zamanında izne ayrılırsanız sigortanın sağladığı haklardan ödeneklerden faydalanırsınız, çocuğun ihtiyaçları için kendi geleceğiniz için üç beş faydası olur, hem çalışmaya alışık insan evde zor oluyor, sıkılıyor. Belki çok rahat geçer hamilelik belki çok zor geçer nasıl olursa olsun eş desteksiz olmaz. Ev işlerini paylaşmaya alışması gerekiyor, çocuk olduktan sonra da yardımına ihtiyaç duyacaksın. Eşle bunları konuşmak şart. Aylarca mide bulantısı çektim ben yine de sabah 8 akşam 7 çalıştım pişman değilim. Eşim yardımcı olmasa olmazdı.
(Bu arada bebek alışverişi, bezi, maması, doğum masrafları biraz fiyatlara göz atmalısınız.)

Allah hayirli saglikla nasip etsin insallah.
Normal dogum gibi bebegin gelmesini bekleyip ustune kurtaj oluyorsun dogumhane de yaninda birileri dogururken. Sonra gecmis olsuna gelenlerin sacma sapan konusmalari bunlari da hep kadinlar yapiyor. Herkes bir degil ama kadinin halinden en iyi kadin anlamali evet bazilari naza cekiyor kendini firsat bu diyerek ama. Yillarca bebek sahibi olmayi beklemenin ne demek oldugunu yasamayan bilemez. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.

Ben pandemi sebebiyle 24. Haftada idari izne ayrildim annem sen yattigin yerden para aliyosun dedi, oz annem. Hamile kadinin calisip calismamasi kendi durumuna bagli. Zorlaniyosaniz calismayin zaten. Benim devletin verdigi idari izne ayrilmam anneme batmisti mesela.

işyerleri gebe personele kolaylık sağlamakla yükümlü zaten.. fakat sizin çalışmaya niyetiniz yokken gebeliği bahane etmeyiniz çok komik kaçıyor gerçekten.
36. haftaya kadar çalıştım, eminim ki burdaki bir çok arkadaş da çalışmıştır. evimizin işini de yaptık gezmemizi de gezdik, seyahate de çıktık..
bahanelerin ardına sığınmayın ben çalışmayacağım diyin, dürüst olun...

Eğitim ve maddi durumu iyi olan kadınlar çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak amacıyla, son güne kadar çalışıp, çocuktan sonradan da yasal izinleri akabinde hemen işe dönüyor.

Görece daha eğitimsiz ve maddi olarak da zor durumdakiler ise hemen işi bırakma derdinde.

Ben bu çelişkiyi anlamıyorum.

vala güzel yazmışsın.
benim eşimin annesi ev hanımı ve sever çocuklarına hizmeti. eşim de yatılı okuduğu için hem iş bilmezdi hem de disiplinden bıkmış donunu bile kirliye atmazdı.
kendi kurallarımı koydum evlenince 2-3 senede alıştı.. mesela şu kıyafetim neden yıkanmamış diyordu, kirliye atmazsan kapının arkasına asarsan yıkanmaz diye diye artık ya kapının arkasında bırakmışsa sesini çıkarmıyor ya da kirliye atıyor.. hatta kirliye atmadığı için kirli kirli çok şeyini giymek zorunda kaldı böylece ben evin sağından solundan kirli toplamak zorunda olmadığımı böyle böyle öğrettim.
gibi gibi..
evet koca eğitmek iğrenç bir şey ama bu ülkede düşünceli erkek sayısı bir elin parmağını geçmediği için adamları seviyorsak bu şekilde tepkimizi koymamız gerekiyor.

Amin.aynen öyle en dangalakca yorumu da yine kadınlar yapar.bu hep böyledir.
Miller baskasi rahat edecek diye odu kopuyor.

Hem de millet odasinda yanında bebeği mızmız nazlanırken sutum gelmedi diye şımarırken bize de sütümüz gelmesin diye ilaç verilir.
Sonra da millet enkaz görmeye gelir.

Çalışmak istemiyorsanız çalışmayın kimse sizi çalışmanız için zorlayamaz. Hayret bir şey ya. Bi kocanın söylediğine bak bi yorumlara bak. Eziyet sıkıntı çekmek marifet sanki de çalış ne olacak deniyor. Kadın hem işte çalışıyor hem geliyor evde çalışıyor hem çocukla ilgileniyor. Kadınların sırtına binmişler bir de kadına bunu çok iyi bir şeymiş gibi yutturmaya çalışıyorlar.

Amin.aynen öyle en dangalakca yorumu da yine kadınlar yapar.bu hep böyledir.
Miller baskasi rahat edecek diye odu kopuyor.

Allah askina 4000 tl ile mi rahat edecek? bir mama nin en kucuk kutusunun 80 tl oldugunun ve annenin sutu yoksa o kutunun 2 gun ancak yettiğinin farkinda mısınız? ya da cocuk bez fiyatlarindan haberiniz var mı? cocugun Allah korusun ozel bir hastaligi oldugunda iyi bir profesore cocugu goturmek istediginde muayene ucretlerinin 400 tl den basladıgini biliyor musunuz?

hem daha hamile kalmadan nereden biliniyorki sorunlu hamilelik gecirecegini hali hazirda calisiyorken calisip dogumdan sonrası icin para biriktirmesi gerektiğini söylemenin neresi dangalakça?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…