Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Benim eşim de keyfine çok düşkündür
Suyu bile ayağına gelmiş
Ama evlendikten beri her şeyi beraber yapıyoruz
Yapmazsa düşünmeden onu harcayacağımı bilir çünkü
Sonuçta evlilik kadın için ev işi demek değil
Paraysa konu ben de para getiriyorum eve
Evlenene kadar bu mantaliteyi işliyoruz
Direnirse evlenmiyoruz işte

Adam gibi adamsa, merhametliyse yapar.

Evlenmeden net belli olmayabilir. Yani sözünü almakla olacak iş değil. Fakat belki biraz ilginç olacak ama insan haklarına gayet saygılıysa, kadinlara, hayvanlara, çocuklara karşı merhametli yardım severse, sizi gerçekten seviyorsa evlendikten sonra mutlaka çaba harcayacaktir.

Tabi taleplerinizi ısrar ederek değilde zamanla işleye işleye yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum.

Evlilik, müşterek bir hayattır eşler bunun farkinda olarak hareket etmeli .. Tabi biraz erkekleri yönlendirmek gerekiyor.

Ben şahsen yakın zamanda ayrıldım işten hem üzerimdeki yükü almadılar hem de fazla radyasyon alma ihtimalim vardı ve her gün geriliyordum. Eşimde çalışmam konusunda baskı yapmadı çalışmamı istemiyordu en baştan ama evdeyken bile sağolsun çok yardımcı oldu ben bir yapıyorsam o iki yaptı.

Aynen dediğin gibi suyu bile ayağına gelmişse (ama şöyle bir sorun var-gerçi sorun değil benim için- ben de keyfime çok düşkünüm) bu konuda kendimi yeterince açık şekilde tanıttığım için tamam ben de zaten yapacağım diyorsa sözüne güvenmek gerekir mi? Evlenmeden önce nasıl anlayacağız ki

Önce hayatınızı düzene sokun bence ayrıca hamileykende gayet çalışılıyor tüp bebekle gebe kaldım 20 haftalık gebeyim, bir aksilik çıkmazsa son ana kadar da çalışıcam, pozitif sonuç alır almaz başladım işe bu kadar büyütülecek birşey yok hamile olanlarda pek tabi çalışıyor ha birde 15 haftaya kadar bulantılarla mide yanmalarıyla baş ettim ona rağmen çalıştım, eve gidince bitkin düşüp uyuyakalıyordum.

Haklısınız, diğer konulardan az çok bir çıkarım yapmak gerekiyor..

Allahım sana sığınıyorum diyorsun ve evleniyorsun

Aşağı yukarı aynı durumdayız
Ben de keyfime çok düşkünümdür
Ben de ailemin evinde hiç iş yapmadım gerçekten
Hala gitsem yine yapmam
Çoğu şeyi evlenince öğrendim zaten
Tüm bu şartlar altında eşim gerçekten beklediğimden de daha yardımcı oluyor
Genel insanlığına bakarak da çıkarım da bulunulabilir

Benim eşimin çayi kahvesi onune gelmiş hep. Hatta annesi kahvalti hazirlarken yumurtasini soyar, cayinin şekerini karistirirmiş.
Eşim evlenme teklif ettikten sonra " ben de ev işinden anlamam 4 4luk ev hanimi bekliyorsan evlenmeyelim" dedim.

Hiçte israr kiyamet olmadan eşim evliligimizin en başindan beri ev işlerine el atar.
Eşim "tamam ev işi yaparim" diyip yapmasaydi ben hiç yapmazdim evi bok gotururdu otururduk oyle ya da parasini verir kadin cagirirdim. (Ben calismiyorum ustelik)

Sigortalı çalışıyorsanız sakın işinizden ayrılmayın zaten belırlı haftadan sonra (yanılmıyorsam 32 .haftada) agırlaştıgınızda dogum ıznıne ayrılıyorsunuz ve dogumdan sonrada devletten dogum parası alıyorsunuz azda degıl bır ıhtıyacınızı gorursunuz .

Kımseye mınnet etmeden bebegınızın ıhtıyaclarını sızın dogum pıjamalarınızı felan alır cantanızı hazırlasrınız evde kalınca ne olacak nasıl olacak nasıl doguracam dıye yazı okur vıdeo ızler strese gırersınız

evin işi hiç bitmez ama çalışırsanız işten gelınce ev işlerinde nazlanma hakkınız olur esınız sıze destek olur bence ...

Valla hepımız aslanlar gıbı çalıştık . Hatta ev kredısı oduyordum ıkıncı oglumda ayın 15ı aksamına kadar calıstım maasımı aldım 16 sabahında evde dus alıp sezeryana yattım. çalıştında ne oldu kıme yarandın dersen koca bır sıfır oldu degerım sende haklısın

Biraz içimi rahatlattınız ya sağ olun :) Dediğiniz gibi aşırı rahat, her işi başkaları tarafından yapıldığından ister istemez bir soru işareti oluyordu açık açık söylediğimde yaparım dese bile acaba dediğim olurdu. Hiç ters bir durumla karşılaşmak istemem ama olursa da muhtemelen evin hiçbir işine karışmam inadına elimi bile sürmem diye düşünüyorum ama buna gerek duymak istemem elbette.

Merhaba canim tum yorumlari okuyamadim ilk sayfadaki yorumlar yetti. En cok uzuldugum konu da su bayanlar bu konuda daha acimasiz oysaki o halden anlamasi gerekenler ilk olarak onlar. Fikrimi soylemek gerekirse malesef planli olmuyor cogu sey. Ilk hamileligimde calisiyordum ama masa basi yinede ayaklarda odem oluyor uyku ihtiyaci vs allaha sukur asiri zor degildi ama ben 14 haftalik kaybettim bebegimi. 1 sene sonra 2.ye hamile kaldim onu da kaybettim. Sonra acaba is stresi vs etki ediyor olabilirmi diye kafami dinlemek istedim o esnada hamileligimi evde geviririm dedim ama allah birdaha nasip etmedi. Yaklasik 1 bck yildan fazla evdeydim sonra hayirlisi dedim beklemek ile olmuyor tekrar ise basladim. O esnada da malesef gebelik olmadi. Calistigim isyerinden farkli sorinlar sebebi ile ayrildim ayrildigim ay hamile kaldim. Yani ne kadar plan yapsanda bazi seyler olacagi varsa oluyor yoksa olmuyor. Diger konuya gelirsek burada yok kimse bebek kaldirmakla cocuk dusmez vs yorumlar yapilmis bu yorumlari genelde rahat hamilelik gecirenler veya gebelik kaybi olmayanlar yapiyor saniyorum. Hamilelik cok farkli bir psikoloji herkesin durumu bu psikoljiyi kaldiramaz. Evet allah nasip ederse sen ziplasanda hoplasan da yasacagi varsa yasiyor, 7 24 yatsanda nasip deglse o bebek dunyaya gelmiyor bunu hepimiz biliyoruz ama allah korusun kotu bir olay basina geldiginde acaba sorusu cok daha farkli oluyor. Burada senin ne istedigin onemli neden dersen hayat senin ve hayatinda bu sureci belki 1 belki 2 kez yasayacaksin. Rabbim hayirlisini nasip etsin insallah. Evde hamilelik cidden daha kolay keske tum bayanlara nasip olsa ve hic bir anne cocugundan uzak kalmasa ama ulke sartlari malum. Mesela bende diyorum acaba isi birakmamis olsaydim diye neden dersen bebegine daha kolay istedigini alabilmek icin, daha kolay mutlu olabilecegin doktor secmen icin. Calismadigin surece maddi olarak da kisitliyorsun kendini cunku acaba bunu almam gereklimi diyorsun ama biryandan bebegine hatira kalsin istiyorsun. Her sekilde zor senin anlayacagin. 4500 tl yle cocuguna ne gibi gelecek vermeyi planliyorsun yazmis biri. Keske herkes cok buyuk paralar kazansa da dunyalari serebilse cocugunun onune ama malesef hayat gulluk gulistanlik degil bu yorumu yapacak kadar. Ayda 20 bin tl kazanmayi bekleyene kadar cocugumu erteleyeceksin. Veya bu paralar kolay kazaniliyor ise bizlere de ogretin. Yada bugun 100 bin kazaniyorsundur gunde ama yarin nasip olmaz. Hayat bizim planlarimizla ilerlemiyor.

Erkeklerin bahanesi oluyor cogu zaman "alişmadim, ben anlamam" iş verince yarim yamalak yapmalar filn.

Kadinlar da eşim alişmamiş, iş yapinca da begenmiyorum yarim yamalak yapiyor diyip herseyi yapmaya ugrasiyorlar sonra o adama bir daha iş yaptiramazsin işte. O yapmiyorsa sen hiç yapamayacaksin.

Bizde dogustan ogrenmiyoruz. Ben eşime ev isinden anlamam derken abartmiyordum cidden bekarken ev işi yapmiyordum ben. Eeee sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa Herkes yapacak yok oyle ben alişmadim anlamiyorum.

Çocuk felçli bir bacağı cihazlı halam doğum iznine kadar çalıştı hemde yemekhaneye bile inemeden korkuyo diye aşçı ekmek peynir yolluyomus ona aç kalıyor hamile diye dogurdu 6 ay izin kullandı ise döndü cuma günü oldumu akşam olmazdı diyo dişimi sikardim ağzım akardı içim giderdi kızım gelicek diye diyo 4 yaşındaydı kızı emekli oldu eşi dövdü onu boşandı emekli olmasa nasıl bosanirdi mesela maaşi var yetmese de idare ediyor iyiki çalışmış bebeğimi büyütüp bende emekli olana kadar calisicam inşallah çalışmak çok güzel kreşte öğretmen çocuklara anneniz en güzel ne yapar demiş anneler günü için çocuklar söylemiş öğretmen yazmış bize hediye hep ev hanımı olan annelere evi toplar vs yazılmış oğlum öğrencilerine ders çalıştırır yazmıştı mutlu olmuştum oglumun özel durumu için çıktım işten bana ihtiyacı vardı özel bir durum olmadığı sürece çalışmak lazım

İş yerinle konuşursun çocukları kaldırmazsın.
Hamileyken çalışmam diyeni de ilk defa duydum.
Ben mühendisim. hamile halimle fabrika ortamında gece vardiyasında çalıştım. Çalışma saatleri vücudumu çok zorladı. İş yerimden gündüz çalıştırılmak için ricada bulundum ki hamilelerin gece vardiyasında çalıştırılması kanunen yasak. İş yerim beni ücretsize çıkardı pandeminin verdiği yetkilere dayanarak. günlerce ağladım.
Gerçekten ağzım açık okudum bu konuyu. Biz nazlanmayı bilememişiz

Bence siz şuan da çalışmak istemiyorsunuz çocuk düşüncesi biraz bahane gibi geldi . Sizin konu biraz da doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir şey .
mesela biz 4 senelik evliyiz farklı yerlerde çalıştım hamile olduğumu öğrendiğim zamanda çalışmaya devam ettim edecektim de ama doktorum düşük tehliken var ayakta bile durmamalısın dediği için şuan çalışmıyorum çalışamıyorum ama isterdim hiç olmasa 7-8 aya kadar çalışayım diye. Ben markette çalışırken bi abla tam 9 ay boyunca çalıştı hem de yapmadığı iş kalmadı kadının doğumuna birkaç gün kala çıktı . Demek istediğim insanın içinde olacak sizin içinizde yok eşim getirsin ben oturayım istiyorsunuz hele ki eşinizin ailesi de söylüyorsa biraz da inatlaşma gibi geldi bana

Konu sahibinin aklına karpuz kabuğu düşürdünüz. Düşük tehlikesi

Aynen haklısınız, yukarıda ben de yorum yapmıştım. Böyle adamı baba yapmak istemezdim diye.
Hem dışarıda çalış, hem evde hizmet et, hem çocuk bak. Kimse canını sokakta bulmadı. Eşiyle ciddi anlamda konuşması lazım çocuk olacaksa.
Artı adamın üslûbu yanlış. Bu şekilde söylenmez çalış diye

Kesinlikle , bu üslupta olan bir eş zaten en büyük sıkıntı...

Ben hamileyken midem o kadar bulaniyorduki hem de lekelenmem kanamam vardi. Hareket etdiğim gun lekelenmem artardi. 4 ay calismadim. Sonra bebeklerim düşdü. Bir iki ay isden de izin verdiler kendimi toplayamazdim. Cunki insanlarla surekli pozitif iletisimde olmam lazimki iki goz iki çeşmeydim. Neyse somra işe başladim. Yeniden bebek dusunuyoruz. Eşim hamile kaldiğini ogrendigimizde işe gitme dedi. Çunki bemde rahim agzi yetmezliği var. Onceki hamilelikde çok korktu. Bu kez hamile kalirsan surekli yatarsin oturursun ama kesinlikle iş yapmazsin diyor. Yani insandan insana fark var. Her hamile hamileliğini guzel geçirmek ister. Iş istemiyorsan çalişmamalisin bence. Hamileler için ayricalik olmali bu konuda. Can taşimak kolay değil. Virus zamani daha bi diklatli olmak gerek.

Şuan obezite servisinde çalışan bir hemşire olarak. sizin muhatap olduğunuz kilodaki canlıların yaklaşık 10 katını falan kaldırmak zorunda kalacağımı biliyordum hamile kalmayı isterken buna rağmen çalışmam etmem demedim hatta 37 ye gitmeyi çok istedim.
Öncelikle çalıştığınız yer neresi olursa olsun evet hamileye herkes tolerans tanır. Arkadaşlarınız da size yardımcı olacaktır mutlaka.
Ev konusunda, ssdece hamileyken değil rutin çalışma hayatında da ev işlerinizi ortak yapmalısınız bunu eşinizle konuşun. Hatta hamile kalınca bazı dönemler (belki 9 ay boyunca) çoğu işi eşiniz yapmak zorunda kalacak. Çalışmasanız bile durum bu olabilir çünkü riski bir gebelik de geçirebilirsiniz.

Bence deneyin, ben denedim. 6 aya kadar geldim ama 6.aydan sonra hem çalıştığım bölüm, hem her gün 2 saat yol gidip gelmem derken çok zorlamaya başladım ve sorumlum-doktorum ortak kararıyla rapor aldım.
Zaten çok zorlanırsanız eşiniz de vicdansız değildir, kendi der bırak çalışma diye.
Ama belki çok rahat geçecek ve sizin o 9 ay ev ekonomisine sağladığınız katkı sizi çok rahatlatacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…