- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.306
- 528
- Konu Sahibi Caresizzzz
-
Benim eşim de keyfine çok düşkündürGerçekten ısrarla belirtmekle zamanla hepsi yapar mı yoksa birazda adama da bağlı mı? Bunu biraz merak ediyorum açıkçası. Şimdiye kadar yapmamış ama ben de yaparım elbette diyen birinin sözünün doğru olup olmadığını nasıl anlayacağız evlenmeden :)
Adam gibi adamsa, merhametliyse yapar.Gerçekten ısrarla belirtmekle zamanla hepsi yapar mı yoksa birazda adama da bağlı mı? Bunu biraz merak ediyorum açıkçası. Şimdiye kadar yapmamış ama ben de yaparım elbette diyen birinin sözünün doğru olup olmadığını nasıl anlayacağız evlenmeden :)
Aynen dediğin gibi suyu bile ayağına gelmişse (ama şöyle bir sorun var-gerçi sorun değil benim için- ben de keyfime çok düşkünüm) bu konuda kendimi yeterince açık şekilde tanıttığım için tamam ben de zaten yapacağım diyorsa sözüne güvenmek gerekir mi? Evlenmeden önce nasıl anlayacağız kiBenim eşim de keyfine çok düşkündür
Suyu bile ayağına gelmiş
Ama evlendikten beri her şeyi beraber yapıyoruz
Yapmazsa düşünmeden onu harcayacağımı bilir çünkü
Sonuçta evlilik kadın için ev işi demek değil
Paraysa konu ben de para getiriyorum eve
Evlenene kadar bu mantaliteyi işliyoruz
Direnirse evlenmiyoruz işte
Önce hayatınızı düzene sokun bence ayrıca hamileykende gayet çalışılıyor tüp bebekle gebe kaldım 20 haftalık gebeyim, bir aksilik çıkmazsa son ana kadar da çalışıcam, pozitif sonuç alır almaz başladım işe bu kadar büyütülecek birşey yok hamile olanlarda pek tabi çalışıyor ha birde 15 haftaya kadar bulantılarla mide yanmalarıyla baş ettim ona rağmen çalıştım, eve gidince bitkin düşüp uyuyakalıyordum.Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Haklısınız, diğer konulardan az çok bir çıkarım yapmak gerekiyor..Adam gibi adamsa, merhametliyse yapar.
Evlenmeden net belli olmayabilir. Yani sözünü almakla olacak iş değil. Fakat belki biraz ilginç olacak ama insan haklarına gayet saygılıysa, kadinlara, hayvanlara, çocuklara karşı merhametli yardım severse, sizi gerçekten seviyorsa evlendikten sonra mutlaka çaba harcayacaktir.
Tabi taleplerinizi ısrar ederek değilde zamanla işleye işleye yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum.
Evlilik, müşterek bir hayattır eşler bunun farkinda olarak hareket etmeli .. Tabi biraz erkekleri yönlendirmek gerekiyor.
Allahım sana sığınıyorum diyorsun ve evleniyorsunAynen dediğin gibi suyu bile ayağına gelmişse (ama şöyle bir sorun var-gerçi sorun değil benim için- ben de keyfime çok düşkünüm) bu konuda kendimi yeterince açık şekilde tanıttığım için tamam ben de zaten yapacağım diyorsa sözüne güvenmek gerekir mi? Evlenmeden önce nasıl anlayacağız ki
Gerçekten ısrarla belirtmekle zamanla hepsi yapar mı yoksa birazda adama da bağlı mı? Bunu biraz merak ediyorum açıkçası. Şimdiye kadar yapmamış ama ben de yaparım elbette diyen birinin sözünün doğru olup olmadığını nasıl anlayacağız evlenmeden :)
Allahım sana sığınıyorum diyorsun ve evleniyorsun
Aşağı yukarı aynı durumdayız
Ben de keyfime çok düşkünümdür
Ben de ailemin evinde hiç iş yapmadım gerçekten
Hala gitsem yine yapmam
Çoğu şeyi evlenince öğrendim zaten
Tüm bu şartlar altında eşim gerçekten beklediğimden de daha yardımcı oluyor
Genel insanlığına bakarak da çıkarım da bulunulabilir
Biraz içimi rahatlattınız ya sağ olun :) Dediğiniz gibi aşırı rahat, her işi başkaları tarafından yapıldığından ister istemez bir soru işareti oluyordu açık açık söylediğimde yaparım dese bile acaba dediğim olurdu. Hiç ters bir durumla karşılaşmak istemem ama olursa da muhtemelen evin hiçbir işine karışmam inadına elimi bile sürmem diye düşünüyorum ama buna gerek duymak istemem elbette.Benim eşimin çayi kahvesi onune gelmiş hep. Hatta annesi kahvalti hazirlarken yumurtasini soyar, cayinin şekerini karistirirmiş.
Eşim evlenme teklif ettikten sonra " ben de ev işinden anlamam 4 4luk ev hanimi bekliyorsan evlenmeyelim" dedim.
Hiçte israr kiyamet olmadan eşim evliligimizin en başindan beri ev işlerine el atar.
Eşim "tamam ev işi yaparim" diyip yapmasaydi ben hiç yapmazdim evi bok gotururdu otururduk oyle ya da parasini verir kadin cagirirdim. (Ben calismiyorum ustelik)
Biraz içimi rahatlattınız ya sağ olun :) Dediğiniz gibi aşırı rahat, her işi başkaları tarafından yapıldığından ister istemez bir soru işareti oluyordu açık açık söylediğimde yaparım dese bile acaba dediğim olurdu. Hiç ters bir durumla karşılaşmak istemem ama olursa da muhtemelen evin hiçbir işine karışmam inadına elimi bile sürmem diye düşünüyorum ama buna gerek duymak istemem elbette.
Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Bence siz şuan da çalışmak istemiyorsunuz çocuk düşüncesi biraz bahane gibi geldi . Sizin konu biraz da doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir şey .Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Bence siz şuan da çalışmak istemiyorsunuz çocuk düşüncesi biraz bahane gibi geldi . Sizin konu biraz da doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir şey .
mesela biz 4 senelik evliyiz farklı yerlerde çalıştım hamile olduğumu öğrendiğim zamanda çalışmaya devam ettim edecektim de ama doktorum düşük tehliken var ayakta bile durmamalısın dediği için şuan çalışmıyorum çalışamıyorum ama isterdim hiç olmasa 7-8 aya kadar çalışayım diye. Ben markette çalışırken bi abla tam 9 ay boyunca çalıştı hem de yapmadığı iş kalmadı kadının doğumuna birkaç gün kala çıktı . Demek istediğim insanın içinde olacak sizin içinizde yok eşim getirsin ben oturayım istiyorsunuz hele ki eşinizin ailesi de söylüyorsa biraz da inatlaşma gibi geldi bana
Aynen haklısınız, yukarıda ben de yorum yapmıştım. Böyle adamı baba yapmak istemezdim diye.Bakın haklısınız bende eşimde çalışan insanlarız bu ikimizin tercihi ama ben bir kadının zorla çalıştırılmasından yana değilim kendisi isterse destek olur istemezse zorlanması doğru değil, evliliğin yükünü taşımak en güzeli ama erkek evde yardım etmezse kadın hem dışarda hem de evde yorulmak istemeyebilir bu gayet geçerli bir sebep , ama eşi sen çalış ben herşeye destek olurum derse orta yol bulunur, ama konu sahibi eşinin kendisine yardım etmeyeceğini söylüyor bu şartlarda ben de çalışmak istemezdim açıkçası...
Kesinlikle , bu üslupta olan bir eş zaten en büyük sıkıntı...Aynen haklısınız, yukarıda ben de yorum yapmıştım. Böyle adamı baba yapmak istemezdim diye.
Hem dışarıda çalış, hem evde hizmet et, hem çocuk bak. Kimse canını sokakta bulmadı. Eşiyle ciddi anlamda konuşması lazım çocuk olacaksa.
Artı adamın üslûbu yanlış. Bu şekilde söylenmez çalış diye
Ben hamileyken midem o kadar bulaniyorduki hem de lekelenmem kanamam vardi. Hareket etdiğim gun lekelenmem artardi. 4 ay calismadim. Sonra bebeklerim düşdü. Bir iki ay isden de izin verdiler kendimi toplayamazdim. Cunki insanlarla surekli pozitif iletisimde olmam lazimki iki goz iki çeşmeydim. Neyse somra işe başladim. Yeniden bebek dusunuyoruz. Eşim hamile kaldiğini ogrendigimizde işe gitme dedi. Çunki bemde rahim agzi yetmezliği var. Onceki hamilelikde çok korktu. Bu kez hamile kalirsan surekli yatarsin oturursun ama kesinlikle iş yapmazsin diyor. Yani insandan insana fark var. Her hamile hamileliğini guzel geçirmek ister. Iş istemiyorsan çalişmamalisin bence. Hamileler için ayricalik olmali bu konuda. Can taşimak kolay değil. Virus zamani daha bi diklatli olmak gerek.Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?