Eşim ile sorunum

sebdikan34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2018
18
40
38
38
Eşim ile evleneni 8 ay oldu. bu süreç zarfında ev işleri ile yemegi, bulaşılıgı, çamaşırı evin bütün düzeni tertipi ile ben ilgilendim. Bugüne kadar her daim düzgün bir şekilde eşime hizmet ettim. istemese bile kahvesini, yemegini cayını eksik etmedim.

Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor aynı şekilde benzer işler işle meşguluz. Ben geçenlerde bir tv programını izliyorum yanımda annem de var o an. eşimden bir bardak su istedim ve bana "kalk kendin al. annenin yanında bana bunu söyleyemezsin senin de bir işin yok benden neden istiyorsun " dedi.

Gerçekten çok üzüldüm. kendisi aşırı dagınık bir insan yerden çoraplarını dahi kendim topluyorum. eve en ufak katkısı yok bu kadar işimin arasında her tür fedakarlıgı yaparak bu kadar çalışıyorum ve gördüğüm muamele bu.

Kendisi iyi bir üniversite mezunu sözde modern bir insan ama bana birebirde konuştuğumuzda "benden annenin yanında bir şey istemen zoruma gidiyor" gibi bana göre çok ilkel sözler sarf etti.

Madem hayat müşterek sen neden bir şey yapmıyorsun eve katkın yok dedigim de de bana " sen de yapma. ben senden yemek istemedim. çamaşırımı yıka, bulaşığımı yıka demedim" diyor.

Kızlar bende mi tuhaflık acil yanıtlarınızı bekliyorum. Boşanma nedeni olacak bir konu haline geldi benim için.

eşimden resmen sogudum ve sevgimi kaybettim.

Yapmayın siz de gerçekten. Erkekler böyle restler çeker de boş restlerdir. Ben dayanamam yaparım diyorsanız da yapmıyormuşsunuz gibi düşünün. Beklentiye girmeyin. Ben bunu çevremde çok gördüm. Saçımı süpürge ettim ama bir karşılığını görmedim diye diye hayatlarını mahvediyor kadınlar. Ya yapmayın bir şekilde birlikte yapmayı öğretmeli ya da yaptığımız için beklenti içine girmemeliyiz. Umarım yorumum sizi kırmamıştır. Sizin nezdinizde değil ama çoğu kadın bu hataya düşüp kendilerini çok yıpratıyorlar.

Yani bu ufacıcık isteği nasıl egosal yerilme olarak anlamış eşiniz anlam veremiyorum. Boşanma sebebi olarak net boşan gibi bir yargıda bulunamam ama tuhaflık sizde değil kesinlikle. İnsanın gönlünü hhoş etmek isteği karşı tarafı bu kadar rahatsız etmemeli üstelik bu hayat arkadaşınızsa severek yapması gerekir ya da hiç olmadı daha nazik reddetme biçimleri de bunun. Kendisi annenizin yanınında hizmet etmek egosunu sarsıyor ama annenizin yanında size kalk kendin al lafının sizi rahatsız edeceğini düşünemiyor.

Eşiniz bu kadar hassassa başkasının yanında ondan bir şey istemeyin bunu yapmak çok zor değil ama diğer zamanlarda iş desteği isteseniz fena olmaz sanki, başbaşa olduğunuz bir zamanda bunu sakince konuşun derim. Baktınız olmuyor kısasa kısas gidebilirsiniz. Siz hatayı baştan hiç destek istememekle yapmışsınız. Çok yüklenmişsiniz kendinize.
Açıkçası ben de karşımdaki otururken benden bir şey istediğinde çok sinir olurum, bu diğerlerinden farklı bir şey. Benim gözümde tabi

Keşke bosansaniz ama biliyoruz ki yapmazsınız

Gayet boşanmalık konu.
O evde buyuran olarak yaşamayı kendine görev edinmiş insan ile nasıl yaşanır, bilmiyorum.
Ayrıca bunun alt metni çok daha yıpratıcı da neyse.
Alt metni ne olabilir acaba lütfen yardımcı olur musunuz?

Bahsi geçen kişi kendi kendine yetebilen bir kişi ise ve benzer durumlarda aynı davranışı size karşı gerçekleştirmiyorsa belki de bu konuda anlayışlı olmak lazım. Her insanın kendi karakterine özgü sevdiği sevmediği davranışlar mevcut.

Alt metni ne olabilir acaba lütfen yardımcı olur musunuz?
Bayağı kadınların ikinci sınıf insan olması.
O buyuran, siz yerine getiren.
Her türlü çıkarımı burada yapabilirsiniz.
Hayatın her alanında da muhtemelen bu üstünlüğü savunur.

Oncelikle sunu soylemek istiyorum.
Okumus modern olmus insanlardan cok sey beklemeyin

Esim lise mezunu, koyde buyumus, ciftci cocugu.

Ben esime sunu yap bunu yap demeden kendisi yapar.diyelim temizlik yapiyorum alir eline paspasi veya nebilim tozbezini, bana yardim eder. Yani bu tamamen karakter meselesi

Bence sizde evinizin temel ihtiyaclarini yapin. Ona durduk yere hizmet etmeyin. Bise isteyince 1inde yapiyosaniz 2sinde yapmayin bahane uretin. Onunla inatlasiyomus gibi durumlara dusmeyin daha kotu olabilir.

tuhaflık sizin o istemeden herşeyi ayağına götürmeniz. şımartılmaya alışmış hiçbir insan kendisinden bir şey istenmesine tahammül edemez.
bir laf vardır, kimseye çok vermeyin unutmayın hiçbir borçlu alacaklısını sevmez diye. çok doğru.
bir an önce bu davranışlara son verin. kahve içecekse molasında kalksın kendisi yapsın gibi gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…