- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.992
- 548
- Konu Sahibi sebdikan34
-
Fazla iş yapmanız konusu vs ayrı
Lakin başka zaman su istemezken annenizin yanında mı istediniz
Siz o istemeden onu bunu götürüyorum yazmışsınız o sizden başka zaman ister mi
Su içmek çok da elzem değil yani izlediğiniz şeyin önemli sahnesi geçer yahut bitince içerdiniz annenizin yanında suyumu bile getirir imajı çizmeye çalıştığınızı düşünmüş
Onun ve sizin aile yapılarınızı bilmiyoruz muhtemelen babanız da ev işi vs yapmıyordur (çünkü bütün işleri kolaylıkla üstlenmişsiniz) eşiniz de annenize gösteriş yapmak için su istendiğini düşünmüş olabilir
Kalk kendin al söylemi çirkin, annenin yanında daha da çirkin
Karşılıklı sen onu yapmıyorsun sen bana böyle diyorsun şeklinde değil de bu durumların sizde yarattığı hislere göre değerlendirin
Bir de kadınların temizlik yaptığı süreçlerin bir çoğu erkeklere göre gereksizdir
Dışarıda çalışılan çocuk olmayan evde de her gün ev süpürülmez ki haftada bir yeter
Ya da çamaşır yeterince var ise ayda bir de yıkanabilir bunlar sorun değil atıyorum 15 atlet 15 külot alır iki haftada bir yıkar
Eşim ile evleneni 8 ay oldu. bu süreç zarfında ev işleri ile yemegi, bulaşılıgı, çamaşırı evin bütün düzeni tertipi ile ben ilgilendim. Bugüne kadar her daim düzgün bir şekilde eşime hizmet ettim. istemese bile kahvesini, yemegini cayını eksik etmedim. Bilgisayarda çalışırken her zaman öglen kahvesini o istemeden hazır ederim yada bir meyve keser , dondurma koyar odasına götürürüm çalışırken yemesi için.
Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor aynı şekilde benzer işler ile meşguluz. Ben geçenlerde bir tv programını izliyorum yanımda annem de var o an. eşimden bir bardak su istedim ve bana su getirmedi. "Kalk kendin al " dedi sonrasında konuştuğumuzda ise "kalk kendin al. annenin yanında bana bunu söyleyemezsin senin de bir işin yok benden neden istiyorsun " dedi.
Gerçekten çok üzüldüm. kendisi aşırı dagınık bir insan yerden çoraplarını dahi kendim topluyorum. eve en ufak katkısı yok bu kadar işimin arasında her tür fedakarlıgı yaparak bu kadar çalışıyorum ve gördüğüm muamele bu.
Kendisi iyi bir üniversite mezunu sözde modern bir insan ama bana birebirde konuştuğumuzda "benden annenin yanında bir şey istemen zoruma gidiyor.. annen olmasa dahi kendin de müsaitsin kalk kendin al " gibi bana göre çok ilkel sözler sarf etti. He bu arada annem olmadıgında da ben bir şey istediğimde "benden bir şey isteyemezsin. bana emir veriyorsun gibi geliyor. sen de boşsun neden kendin almıyorsun" gibi ithamları var. Oysa ben herşeyi rica ederek " canım sunu getirebilir misin " diyorum. Buna ragmen asla getirmiyor ve bu tarz kaba ve geri kafalı tavırlarda bulunuyor.
Madem hayat müşterek sen neden bir şey yapmıyorsun eve katkın yok dedigim de de bana " sen de yapma. ben senden yemek istemedim. çamaşırımı yıka, bulaşığımı yıka demedim" diyor. OK o zaman sen de bulaşık çamasıra bak ev temizliğine bak bundan sonra dediğimde de bana dönüp ben evi 6 ayda bir süpürürüm , çamaşır ayda bir yıkarım vs. dedi.
Kızlar bende mi tuhaflık acil yanıtlarınızı bekliyorum. Yani ben günlük temizliğimi haftalık çamaşırımı yıkamasam bunları yapmasam bunun adı evlilik midir? böyle bir saçmalık olabilir mi?
eşimden resmen sogudum ve sevgimi kaybettim.Boşanma nedeni olacak bir konu haline geldi benim için.
ACİL Görüşlerinizi bekliyorum!
Bahsi geçen kişi kendi kendine yetebilen bir kişi ise ve benzer durumlarda aynı davranışı size karşı gerçekleştirmiyorsa belki de bu konuda anlayışlı olmak lazım. Her insanın kendi karakterine özgü sevdiği sevmediği davranışlar mevcut.
Kuzu bu arkadaş iki üyelik almış..üyelik isimleri birbirinin kopyası.Birisi ile kadın ağzından olayı anlattı..diğer üyelikle erkek ağzından anlattı.Sonra birbiri ile sözüm ona kapıştılar diğer konudaBu üyelik ne peki? Kafam yandı.
Bu nasil gerici bir düsüncedir ya! Bir bardak suyun getirilmesi neyin sovu olsun? 1940 köydemi yasaniliyor? Ev isi ile alakali bile degil, aile yapilar ile alakali bile degil. Bunun bir nevi nasil savunmasi olur?
Erkege ev temizlemenin gerekli olup olmadigi önemli degil. Neticede dip köse temizlenmiyordur. Ancak yemek, bulasik, alis veris,.. bunlar bile çok is. Yemekten sonra sen ortaligi süpürmüyormusun? Camasir iki haftada birmi yikanir? O nasil bir ev öyle? Kusura bakma ama igrenç, kirli çamasirlarin öyle 2 hafta, 1 ay kalmasi.
Ki sorun bu bile degil. Pipisi var ev niye farkli organize edilsin pasa gönlü için? Tabiki is bölümü olacak ve çamasirda yapacak, bulasikta.
Yani halen o bardak su getirmemesinin nedenlerini neredeyse savunuyorsun ya. Agzim açik okudum gerçekten.
Bu üyelik ne peki? Kafam yandı.
Kuzu bu arkadaş iki üyelik almış..üyelik isimleri birbirinin kopyası.Birisi ile kadın ağzından olayı anlattı..diğer üyelikle erkek ağzından anlattı.Sonra birbiri ile sözüm ona kapıştılar diğer konuda.Ben hala bu konunun devam etmesine şaşırdım niye kapıya kilit vurmadı ki adminler
Vallaha bence tek kişi olduğu için kendi kendini çok güzel sevmiştirhay allahım ya akşam eğlenip bir güzel sevişmişlerdir tasası bize kalmış hahahhaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?