Eşim ile sorunum

Bu nasil gerici bir düsüncedir ya! Bir bardak suyun getirilmesi neyin sovu olsun? 1940 köydemi yasaniliyor? Ev isi ile alakali bile degil, aile yapilar ile alakali bile degil. Bunun bir nevi nasil savunmasi olur?

Erkege ev temizlemenin gerekli olup olmadigi önemli degil. Neticede dip köse temizlenmiyordur. Ancak yemek, bulasik, alis veris,.. bunlar bile çok is. Yemekten sonra sen ortaligi süpürmüyormusun? Camasir iki haftada birmi yikanir? O nasil bir ev öyle? Kusura bakma ama igrenç, kirli çamasirlarin öyle 2 hafta, 1 ay kalmasi.

Ki sorun bu bile degil. Pipisi var ev niye farkli organize edilsin pasa gönlü için? Tabiki is bölümü olacak ve çamasirda yapacak, bulasikta.

Yani halen o bardak su getirmemesinin nedenlerini neredeyse savunuyorsun ya. Agzim açik okudum gerçekten.

Çözüm yapmamak değil. Çünkü siz yapmadığınızda kalkıp ben yapayım demeyecek bu adam.kısasa kısasla olacak şey değil yani.
İkiniz de çalışıyorken çok iğrenç bir tavır.
Oturup düzgünce anlaşabiliyorsa anlaşsın. Yok olmuyorsa boşanma sebebi benim için evde iş bölümü. O nasıl ego meselesi yapıyorsa ben de yaparım çünkü.
Aldatılan kadına bile bu kadar net boşan diyemem ama bu konu bütün hayat kaliteni etkileyen bir şey. Ömrün geçecek bir bardak su istediğinde ego meselesi yapıp vermeyecek bir adamla.
Senin 8 ayda karşılaştığın sorun bu. İleride çocuk olduğunda falan iyice çığrından çıkacaktır.

Bir de 8 aydır neden eşine hizmet ediyorsun ki. Daha ilk günden neden iş bölümü yapmadın. Evlenmeden konuşulacak konular bunlar.

Evliliğin ilk zamanları zordur. Siz biraz herşeyi üstlenerek onu buna alıştırmışsınız. Evlenmeden önce bu konuları hiç konuşmadınız mı, ya da hiç gözlemlemediniz mi. Eşiniz herşeyi geçtim merhametsiz ve kibirli. Boşan boşanma demek için bence erken ve detayları bilmediğimiz bir evlilik için büyük vebal. Ama yerinizde olsam madem bu düzen böyle gidecek bir lira eve harcamam maaşımdan. Kadını hizmetçi gören adam o zaman adam olacak evine bakacak. Yetecek. Onu deneyin madem müşterek hayat kabul etmiyor. Sen evi geçindir ben de evin işlerini göreceğim senden benim yüküme destek yoksa benden de sana destek yok de.

Bu üyelik ne peki? Kafam yandı.
Kuzu bu arkadaş iki üyelik almış..üyelik isimleri birbirinin kopyası.Birisi ile kadın ağzından olayı anlattı..diğer üyelikle erkek ağzından anlattı.Sonra birbiri ile sözüm ona kapıştılar diğer konuda.Ben hala bu konunun devam etmesine şaşırdım niye kapıya kilit vurmadı ki adminler

Evet süpürmüyorum her yemekten sonra bunu gerekli de görmüyorum

Ayrıca bunu görevim de görmüyorum

Adamın üslubu kötü ama iş bölümü yapmayıp ayağına meyvesini götürmeyi paye görüp annesinin yanında suyu istemesi bende bu hissi yarattı

Ev işi bir çok kişinin kafasındaki kalıplar ile işlemek zorunda değil

Evet yeni evliyken haftada bir de süpürmedik bakın çoğul yazıyorum süpürmedik zira tek izin günümüzü de temizliğe heba etmek istemedik

Hatta annem de hem de çocuğu da varken bırak her günü her hafta ev süpürmedi 40 yıldır ölmedik

Konu kim ne kadar süpürür kim ev işi yapar değil her işi üstlenip yapıp adamdan da annesinin yanında su istemesi

Bir de ben rica ediyorum diyor ama o ricanın zamanlaması önemli

Getirse olurdu getirmeyecekse dahi o söylediği sözler yerinde değil tabii ki lakin o su isterken annem yanındaydı demeseydi yorumun belki farklı olurdu

Cidden bu ev işi günümüzde hayatları karartıyor

Eskiden gün boyu evde olan kitlenin yaptığı günlük iş olarak gördüğü tüm işleri sabah 7 de çıkıp akşam 7 de eve giren kişilerin de yapması bekleniyor sonra da huzursuzluk çıkıyor

Her konuya yazarım sadece günde 4-5 kez kullanılan klozetin her gün yıkanmasının bana göre çokkkk gereksiz olduğunu

Ben pisim oğlum da bu ortamda yetişiyor Allah gelinime sabır versin

hay allahım ya akşam eğlenip bir güzel sevişmişlerdir tasası bize kalmış hahahhaha

Boşamayacaksan eğer

Onun çamaşırını yıkama, bulaşığını yıkama, sadece kendine yemek yap. Sadece kendi çamaşırlarını yıka. Yatağı toplama biraz sen de dağınık takıl ne olacak ki?

Siz bir şey istenmeden bıle önüne koyarsanız
Sizi hizmetçi olarak görür işte boyle.

Ve hem evde hem işte çalışıyorsunuz
Ev masraflarını da katılıyorsunuzdur eminim.

Bu kadınlara yapılan haksızlıktır
Eşit olmuyorsunuz.

Size tavsıyem; maaşınızdan 5 kuruş eve katkıda bulunmayın! Neden mi? Çünkü hem evde hem işte çalışıyorsunuz.
Ama eşiniz sadece işte çalışıyor.
Bu adil değil !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…