- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 140
- 373
- Konu Sahibi danceofdeath
-
ay yanlış yazmısım hep :)) kafam dalgın..
bir şey soracagım sizin yada eşinizin cinsel problemlerı isteksizliği yada psıkolojık problemlerı var mı..depresyon cok etkılıyor cınsel hayatı cunku..
Acaba böyle ufak ufak notlar falan mı yazsan??? Bir yerlere sıkıştırsan.
Bazen uzun uzun mektuplar yazıp ceketinin cebine sıkıştırsan. Buldukça
okusa. Sonra mesela ilgisini çektiğini bildiğin şeylerle ona süprizler yapsan.
Mesela futbol takımının efsane oyuncusunun, efsane gölü onun için önemlidir.
Onu bulsan arşivlerden çerçeveletip versen ya da bir parça vardır ilk kez
birlikte dinlediğiniz onu dinletsen telefonda. Özel anların aklında olduğunu
vurgulamış, ona önem verdiğini göstermiş olursun. Baktın hala gelişme
yok, al karşına '' Ben uğraştım kocacım ama sorun benim ilgi göstermemem
değil bence, bir uzmana gitmeye ne dersin?? '' de. Eğer ilişkinizi kurtarmak
istiyorsa kabul eder.
Ama ben de yukarıda bır yerde bahseden arkadaşlar gibi mesleki stresten
kaynaklanan şeyler olabileceğini de düşündüm.
Allah yardımcınız olsun.
ya başka şartlarda biri olsa sizinle dalga geçiyo heralde diye düşünücem..
işinden dolayı psikolojik sorunları var sanırım...
ilişkiye girmeyip sizi cezalandırıcak kadar tepkili birisi niye sürekli öpsün sarılsın ,
çok saçma davranışlar...
acaba boşanmayı da sizi denemek için mi ortaya atıyo...boşanınca psikoloğa gidicem
başkasıyla da sonra sorun yaşamıyım fln demesi çok lakayt geldi, dalga geçer gibi:44:
boşanmayı düşünmüyorum,kafandan senaryo yazıyosun,psikoloğa gitmeni beklicem diyin bence:18:
Eşinizin işi ile ilgili olarak psikolojisi bozulmış olabilir. eşin sana boşanalım dediğinde seviyorsan neden kabul ediyorsun. O boşanalım dediğinde asla senden vazgeçmem sensiz olamam ben falan de. Belki o ağzını aramak için boşanalım diyor.
Cinselliğe gelincede o istemesede sen iste. İstekli gözük. Ondan bekleme. Sen istediğini söyle.
konu sahibi arkadaşım sorun sizde değil. boşuna kendinizde suç aramayın. eşinizin çocukluktan gelen bir ilgi eksikliği sorunu var. ailesi tarafından çok şımartılmış demişsiniz, böyle çocuklar genelde büyüdüklerinde de hep gözönünde olmayı hep ilgi görmeyi bekler. nasıl ki tamamen ilgisiz kalan çocuk ilgiye takıntılı olursa fazla ilgi gören de çocuk da buna takıntılı hale gelebilir. her iki durumun aşırısında yine aynı sonuç ortaya çıkar gibi : doymak bilmeyen ilgi isteği...
bu yüzden kendinizle uğraşmayın. eşinize yardım etmek ve evliliğinizi düzeltmek istiyorsanız eşinizi bir psikologa gitmeye ikna edin. eğer tek başına gitmek istemezse aile terapistine beraber gidin. sizin beraber gitmeniz ona güç verecektir. gitmek istemezse de zorlayın bence. kendi isteğiniz konusunda ısrar edin çünkü burda sallantıda olan ilişkiniz. kurtulması için eşinizin iyileşmesi gerekir, bunu da ancak uzman biri yapabilir çünkü eşinizin bu isteğinin kökleri derinlerde ve tek başına çözmesi aşması çok zor...
canım, anladığım kadarıyla eşinde zaten bir güvensizlik var. senden çok özgüven eksikliği bu. daha önce de sevgini deniyormuş. ama evlenmişsiniz ve bunun eşine ispat olması gerek. sevmesen niye evlenesin? niye peşinen doğuya gidesin?
çok zor görevi. biz sadece tahmin edebiliyoruz o ise yaşıyor. kime yansıtacak? senden alıyor hırsını işte. sabır güzelim. eşini seviyorsun, onun da seni sevdiğini biliyorsun. erkeklerde kötü psikoloji, güvensizlik cinsel isteği köreltir. belki bu durumu erkeklik gurur yapıyor. ona onu her şekilde sevdiğini tekrar et. nasıl ki biz kadınlar bazen aşırı alıngan oluruz ve sürekli ilgi bekleriz, o da şu an böyle bir süreçte sanırım. ama sen bir kadınsın. neler duymak istediğini tahmin etmen daha kolay.
sabır güzelim. bu günleri atlatınca emin ol eşinde de güvensilik kalmayacak.
Eşinizin görevi zor, doğuda üstelik. Tahminlerimizin ötesinde yaşıyor olmalı bir şeyleri, yüzlerce vatan haini arasında. Sanki sadece size karşı değil de herkese karşı güvensiz bir yapısı var gibi...İnsanların meslekleri karakterlerini etkiliyor. Eşiniz de muhtemelen diğer askerler gibi, katı ve dediğim dedik yapıda olmalı...
Onun özel ilgiye ihtiyacı var. Ben öğretmenim bir köyde mesela, akşam eve geldiğimde sevgilim bana öyle davransın ki köyün imkansızlıklarını, çocukların halini, beynimin yorgunluğunu unutayım istiyorum. İstiyorum ki ona sinirle bir şey söylediğimde o da karşılık vermek yerine alttan alsın, gerginliğimi anlasın. Ben ayrı şehirlerde olmamıza rağmen bunu istiyorum. Eşiniz aynı evin içinde çok farklı şeyler bekliyordur eminim. Eşini yolcu etmek, kahvaltı hazırlamak zaten her evde olan şeyler bence.
- Ufak sürprizler, geldiğinde bir masaj, yorgunluk kahvesi, özel bir yemek, cebine atılan aşk dolu bir paragraf, ne bileyim basit ama o an gülümsetecek şeyler günü kurtarabilir.
-Ayrıca "ne beklediği" de sorulmalı. Mutlaka güzel bir anda ya da film izlerken alakasız bir zamanda sorulabilir tam olarak ne istediği. Bu tarz bir konuşmanın içinde ya da kavga ederken "ne bekliyorsun benden" diye sormak pek işe yaramayacaktır.
-"Yerine koyma"nın da beklentileri öğrenmek için iyi bir yol olduğunu düşünürüm. "Sen ben olsan nasıl davranırdın? Ne yapardın benim yapmadığım, bilemediğim, anlayamadığım?" gibi...
Evli değilim ama ilginizi çekerse önerilerim bunlar...
konu eski ama... şimdi ne oldu..???
Ben de merak ettim:26:Umarım herşey yoluna girmiştir arkadaşım..
konu eski ama... şimdi ne oldu..???
eşinizin şu dönem psikolojısı bozuk, iyi gitmeyen bir cinsel hayat onu ıyıce strese sokuyor.
sızı hem sevıyor ılgı beklıyor hem de hazmedemedıgı seyler var ama bu tamamen su donem ruh saglıgının ıyı olmadıgı ıcın öne sürdüğü bahaneler...
acaba kendısının cınsel sorunları mı var yoksa sızın onu arzulamadıgınızı düşünerek geri mi çekılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?