- 3 Şubat 2018
- 25.796
- 110.960
- 598
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Bence sizi ac açıkta bırakmadığı sürece ailesine yaptığı yardıma karışmamaniz lazım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
abla veya abilerin küçük kardeşlee yaptıgı yardımı ''ihtiyacı var veya yok '' olarak düşünmek bana tuhaf geliyor, ben kardeşime ailem gönderse de göndermekten cok mutlu olurum, neticede abisi, ne olacak allah askına, hem zaten size de annene yolla dıyormus, adam zaten gayet iyi niyetli, bu kadar rahatsız olmanızı gerektırecek birşey göremedim ben, en buyuk cocugum ve hala hem kız hem erkek kardesıme birşeylar alırım, destek olurum, neden paraları yok dıye mı ? hayır var cok sukur ama ben ablalarıyım, bu baska bir his ve ben bundan çok mutluyum...
Ben bu tripleri anlamıyorum gerçekten, kimse kimsenin okuluna falan yardımcı olmak zorunda değil. Belli bir yaşa kadar anne baba yardımcı oluyor evet ama abi-abla vs. anne baba başta oldukça saçma buluyorum. İki tane abim var bir gün 5 kuruşlarını almadım üstüne ben yardım etmek zorunda bırakılırım genelde. Bence çok açık ve net şekilde konuşmalısınız eşinizle. "Bizim artık bir ailemiz var ve giderlerimiz var. Kardeşine ya da herhangi bir yere yardımda bulunacak bir paramız yok, ev-araba almak için, kendi çocuğumuzun olacağı zamanlar için birikim yapabilirsek ne ala" deyin.Eşimin üniv 1.sınıfa başlayan kardeşi var.Küçük görümcem kendisiii...bana çok çektirdi nişanlıyken sağ olsun.O konulara hiç değinmeyeyim küçük olmasına rağmen ayrılma eşiğine getirmişti artık sinirden beni.Hatırlamak istemiyorum.Neyse...biz evlenmeden önce eşim kardeşinin dersanesi için 7 bin lira ve ailesine de yardım için 25 bine yakın para yollamıştı.Tabi ben o zamanlar deliriyordum istemesinler gönderme evlencez biz diye çok tartıştık...(Durumları iyi.Ev araba dükkan.Ve arabalarını satıp 2 katı fiyata araba aldıkları için sıkıştılar zaruri ihtiyaçlar için değildi yani)Sonunda kestiler halam bana onun parasını bir yere bağla dedi beyaz eşyaları aldık şimdi iyi almışız diyor her şey pahalandığı için.Ama dün kardeşim ne zamandır para istemiyor benden istiyordu dedi.Herhalde evlenince kesti.Hayır bir de başarılı olsa bari...özel üniversiteye gönderdiler %25 bursu bile kazanamadı.Ben de bir yerlere geldim ama ne evde özel ders aldım ne de servisimle özel üniv gittim 300 liralık bursumla 4 sene geçindim devlet yurdunda.Ailesi ona veriyor her gün para.Daha ne parası soracak eşim bilmiyorum hayır para istemeye alıştırmasa bari.Zaten nasıl etki bıraktıysa ısınamıyorum kıza.Ben bir dahaki aya sorayım dedi eşim.Ben de sadece ondan zengini mi var şanslı o falan dedim.Çünkü eşime hiç bir şey yapmadı kv kp şimdiye kadar.Arsız olmıcaklarını bilsem göndersin derim de cesaret alıp sürekli ister benimki de yok demezse sinir küpü olurum.Çünkü biz ev araba düşünüyoruz ona gönderse tahmini 300 lira kenara koysak o bile bir şey...
Ben bu tripleri anlamıyorum gerçekten, kimse kimsenin okuluna falan yardımcı olmak zorunda değil. Belli bir yaşa kadar anne baba yardımcı oluyor evet ama abi-abla vs. anne baba başta oldukça saçma buluyorum. İki tane abim var bir gün 5 kuruşlarını almadım üstüne ben yardım etmek zorunda bırakılırım genelde. Bence çok açık ve net şekilde konuşmalısınız eşinizle. "Bizim artık bir ailemiz var ve giderlerimiz var. Kardeşine ya da herhangi bir yere yardımda bulunacak bir paramız yok, ev-araba almak için, kendi çocuğumuzun olacağı zamanlar için birikim yapabilirsek ne ala" deyin.
Afedersiniz ama eşiniz saf salak takımından
Ailesinin durumu iyi diyorsun neden 25000tl para gönderiyor?? Ben buraya takıldım.
Merak ettim, saha yeni üniversiteye gidiyor görümceniz, siz nişanlıyken çocukmuş, sizi ayıracak kadar ne yapmış olabilir?
Merak ettim, saha yeni üniversiteye gidiyor görümceniz, siz nişanlıyken çocukmuş, sizi ayıracak kadar ne yapmış olabilir?
abla veya abilerin küçük kardeşlee yaptıgı yardımı ''ihtiyacı var veya yok '' olarak düşünmek bana tuhaf geliyor, ben kardeşime ailem gönderse de göndermekten cok mutlu olurum, neticede abisi, ne olacak allah askına, hem zaten size de annene yolla dıyormus, adam zaten gayet iyi niyetli, bu kadar rahatsız olmanızı gerektırecek birşey göremedim ben, en buyuk cocugum ve hala hem kız hem erkek kardesıme birşeylar alırım, destek olurum, neden paraları yok dıye mı ? hayır var cok sukur ama ben ablalarıyım, bu baska bir his ve ben bundan çok mutluyum...
Bence sizi ac açıkta bırakmadığı sürece ailesine yaptığı yardıma karışmamaniz lazım.
kocanda görümcene gönderecek para kalırsa göndersin demem o ki ihtiyaçlarından masraflarından feragat etme..
Eşimin üniv 1.sınıfa başlayan kardeşi var.Küçük görümcem kendisiii...bana çok çektirdi nişanlıyken sağ olsun.O konulara hiç değinmeyeyim küçük olmasına rağmen ayrılma eşiğine getirmişti artık sinirden beni.Hatırlamak istemiyorum.Neyse...biz evlenmeden önce eşim kardeşinin dersanesi için 7 bin lira ve ailesine de yardım için 25 bine yakın para yollamıştı.Tabi ben o zamanlar deliriyordum istemesinler gönderme evlencez biz diye çok tartıştık...(Durumları iyi.Ev araba dükkan.Ve arabalarını satıp 2 katı fiyata araba aldıkları için sıkıştılar zaruri ihtiyaçlar için değildi yani)Sonunda kestiler halam bana onun parasını bir yere bağla dedi beyaz eşyaları aldık şimdi iyi almışız diyor her şey pahalandığı için.Ama dün kardeşim ne zamandır para istemiyor benden istiyordu dedi.Herhalde evlenince kesti.Hayır bir de başarılı olsa bari...özel üniversiteye gönderdiler %25 bursu bile kazanamadı.Ben de bir yerlere geldim ama ne evde özel ders aldım ne de servisimle özel üniv gittim 300 liralık bursumla 4 sene geçindim devlet yurdunda.Ailesi ona veriyor her gün para.Daha ne parası soracak eşim bilmiyorum hayır para istemeye alıştırmasa bari.Zaten nasıl etki bıraktıysa ısınamıyorum kıza.Ben bir dahaki aya sorayım dedi eşim.Ben de sadece ondan zengini mi var şanslı o falan dedim.Çünkü eşime hiç bir şey yapmadı kv kp şimdiye kadar.Arsız olmıcaklarını bilsem göndersin derim de cesaret alıp sürekli ister benimki de yok demezse sinir küpü olurum.Çünkü biz ev araba düşünüyoruz ona gönderse tahmini 300 lira kenara koysak o bile bir şey...
benim görümcem de bu sene ünv kazandi.. abisinden sadece kayıt parasini istedi. burs aldığı parasiyla geri ödeyecek abisine. borcunu geri öder.. seninki durumu sıkışık bile degilmiş görümcen absine borcunu ödemiyorsa para yardimi yapacaksa senin güvenmemen çok normal.. nişanliyken çektirmiş ne bilim abi bana ver demiş ee alıştırmış vermiş eşiniz..