Eşim kendine değer vermiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok fazla müdahale ediyorsun
Ben mi ediyorum? Nasıl ediyor muşum ne yapmışım anlamadım??? O bana harcamalarına dikkat et, kardeşine doğum hediye limitimiz şu kadar ondan fazla olmasın(kendi kardeşine doğum için yaptıjlarının yarısı bile değil bana koyduğu limit) kendime ihtiyacım vae deyip sürekli bana laf çarptırıp sonra ds para az alamıyorum idaresiz kullandın vs demeleri filan.... Yani benim çok müdahale ettiğimi mi gösteriyor?

Özel günlerde bizde aliriz hediye yakınlarımıza ne var ki onda sizde eşinize alinnbiseyler eksikleri giderilir hem.
Sıkıntı şu bana aldırmayacak, niye aldın dikkatli para harcayalım demedim mi ssna, çok para harcıyorsun diyecek ve kendisi lardeşine yeğenine yaptıklarını görmeyecek.

Ben size hak verdim.

Eşimin kardeşlerine hediye üstüne hediye almak için eski kıyafetlerle dolaşmasını istemezdim. Üstelik ihtiyaçları olduğunu sürekli dile getirerek sizi huzursuz ediyor. Ayrıca benim için adaletli davranmak önemli. Sizin -varsa- abiniz kardeşiniz ona bütçe ayırabilecek misiniz? Babalar günü için küçük bütçeli bir hediye alabilir elbette ama eşiniz kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak ölçüde hediye düşünüyor demek

Ben de aileme, kardeşime, yeğenime hediye almayı çok severim bu arada, sürekli alırım da. Ama bunu yapmak için eşime “Bu ay az harca, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum.” demek zorunda kalacaksam daha dikkatli davranırım. Düğün, doğum hediyesi hariç tabi.
Abim de baba, kardeşimin kocası da baba, o zaman benimde onlara almam gerekir fakat onlara ayıracak yeterli bütçemiz yok. Bu ay annemin de doğum günü var ona da hediye almam lazım, sonra eşimin ihtiyaç alışverişini eksiklerini tamamlamamız lazım. Eee benim de yeğenlerim var o yeğenine ne yapıyorsa benimde kendi yeğenime yeğenlerime yapmam lszım, haksızlık etmiş gibi hissediyoeum bende. Ama imkan yok, onun yeğenine yaptıklarımızı anca ayda yılda bir kendi yeğenlerime yapabiliyorum bayramda seyranda.

Ozaman eskilere talim eşiniz keyfi bilir onun icin üzmeyin kendinizi
O değişmez zihniyeti
Ona kızıyorum ya, yoksa bende hediye alıp mutlu etmeyi seviyorum. Ama bu ay özellikle dikkat etmemizi istedi. Annemin doğum günü hediyesini bile ordan burdan gelen biriktirdiğim paramla almayı düiüniyorum, geçen sene annemin doğum günü düğüne denk geldi karambole gitti param yoktu alamamıştım, bu sene mutlaka almalıyım.

Canım huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef. Gönlü açık bir adammış hayır defterine yazsın Rabbim inşallah şu iki bayram arası sadakanız olsun 🤲🏻🤲🏻 Benim eşimde çok pinti 🙈 alışverişe gideriz gıdaya. Ne ihtiyacımız var liste yapmışımdır almaya çalışırım. Bu gerekli mi onu da mı alacaksın. Bence bunu alma ben sonra alırım 😂😂 yok parası var he birikim de yapmıyor , birikimi ben yapıyorum Kızlar. ama şöyle iyilik yapar o da. Arkadaşı akrabaları gel beni köyden al şuraya bırak der , mazotu aldırır arabaya gelirken öyle bırakır. Çok mutlu olacağı ya da özel zamanlarda arkadaşlarına tatlı yemek ısmarlar. Hayatta kıyafet ayakkabı kimseye vermez. Bana da kızar elleme eşyalarımı diye. Bende ellemem kendi düzeltir eşyalarını 😂😂 ama suyuna gidiyorum birşey istediğim de aldırmasını biliyorum. Arkadaşları bile pintilinten ölceksin dio ya 😂😂
🤣 Biz birikim de yapamıyoruz, yapacağımız birikim paraları her ay yeğenine filan gidiyor he, ona verdiği paraları görmeyip bana kenara şu kadar bile para koyamadık diyor 🙄🙄🙄ben sinir oluyorum sonra.

Ben size hak verdim.

Eşimin kardeşlerine hediye üstüne hediye almak için eski kıyafetlerle dolaşmasını istemezdim. Üstelik ihtiyaçları olduğunu sürekli dile getirerek sizi huzursuz ediyor. Ayrıca benim için adaletli davranmak önemli. Sizin -varsa- abiniz kardeşiniz ona bütçe ayırabilecek misiniz? Babalar günü için küçük bütçeli bir hediye alabilir elbette ama eşiniz kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak ölçüde hediye düşünüyor demek

Ben de aileme, kardeşime, yeğenime hediye almayı çok severim bu arada, sürekli alırım da. Ama bunu yapmak için eşime “Bu ay az harca, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum.” demek zorunda kalacaksam daha dikkatli davranırım. Düğün, doğum hediyesi hariç tabi.
Bu zamana kadar giydiği kıyafetlerin %80 i hediye, kardeşi vs doğum gününde almış veya kardeşinden kalmış, %20 si ise kendine aldığı... 🙄🙄

Yani disardan oyle goruluyor ama ici oyle degil bnce
Tabi siz esinizi daha iyi bilirsiniz..szn ona hediye almnzdan baska yol kalmyor gbi
Birde öyle bir alıştırmış ki, özellikle kaynanam filan birşey aldığımızxs veya alacağımızda anneler günü vs olsun beni bununla kandıramazsınız filan onu hediye olarak saymıyorum filan diyor 🙄yeğeninide öyle bir alıştırmış ki küçük çocuğu benim üstümde gördüğü altın bileklik vs ne varsa istiyor, babannesine aldığımız hediyeleri veya doğumda aldığımız hedşyeleri kıskamıyor bana neden almadınız bana da alın vs diyor. Süreklş beklenti içinde çocuk.

Birde öyle bir alıştırmış ki, özellikle kaynanam filan birşey aldığımızxs veya alacağımızda anneler günü vs olsun beni bununla kandıramazsınız filan onu hediye olarak saymıyorum filan diyor 🙄yeğeninide öyle bir alıştırmış ki küçük çocuğu benim üstümde gördüğü altın bileklik vs ne varsa istiyor, babannesine aldığımız hediyeleri veya doğumda aldığımız hedşyeleri kıskamıyor bana neden almadınız bana da alın vs diyor. Süreklş beklenti içinde çocuk.
Aa bu boyuttaysa cok fena olmus haklsnz ya..insanlarda beklenti olustrunca hediyenin vuzelligi de kalmyor..cok ayip etmsler..konstugunzda ne dyor? Biraz israrci olun bnce..o gormuyor mu bu tavirlari? Boyle durumda alacgm varsa da almam

Aa bu boyuttaysa cok fena olmus haklsnz ya..insanlarda beklenti olustrunca hediyenin vuzelligi de kalmyor..cok ayip etmsler..konstugunzda ne dyor? Biraz israrci olun bnce..o gormuyor mu bu tavirlari? Boyle durumda alacgm varsa da almam
Hayır öyle dedi diye dsha kötü hissedip ona bir elbise alalım, kıyafet alalım filan diyor.

Eyvah eyvah..gözünü acablrsnz umarm..pes etmyn bunun sonu yok
Yeğenine karşı da öyle. Bu zamana kadar ne isterse almış, hiçbir şeyi eksik olmasın istemiş, bisikletten oyuncaşına, kıyafetine, harçlığına kadar herşeyi ama her şeyi veriyor ne isterse alıyor. Her gittiğimizde önce yeğenini arayıp ne istersin diye soruyoe ne isterse onu alıyor. Şimdi bir yeğeni daha oldu bakalım aynısını ona da yapabilecek mi, yarın bir gün bizim çocuğumuz olduğunda yeğeni onu da kıskanacak, yeğenine kendi çocuğuymuş gibi davranıyoe, evimize yeğeninin filan resimlerini çıkartır asar ben de çıldırıyorum artık kendi yeğenlerimin resmini çıkartıp asacağım bundan sonra.
Kendisine bu hediye vs konusunda yeğeni için şöyle dedim, canım yeğenin ne derse ne isterse hep aldın, hiç almam alamam demedin, her istediğini yapıyor ve alıyorsun, yarın bir gün büyüdüğünde de alışkanlık haline getirecek bunu ve isteyecek şuanda alışkanlık haline getirmiş istiyor sürekli, çocuğumuz olduğunda da aynısını yapabilecek misin, çocuğumuz olacak, x in de kardeşi var ikisine de aynı şeyleri yapabilecek misin, sonra daha kötü olacak dedim.

Eşinizin karakteri bu demek ki. İhtiyaç sahibi bile olsa önce sevdiklerini düşünüyor. Sizin için biraz zor bir durum haklısınız. Kendisine daha çok değer versin istiyorsunuz. Ama inanın eşiniz başkasına alınca daha mutlu oluyordur ki öyle yapıyor. Bırakın kendi üzerinde böyle bir Hakkı olsun. Yeter ki sizin ihtiyacınız varken başka harcamalar yapmasın.

Eşinizin karakteri bu demek ki. İhtiyaç sahibi bile olsa önce sevdiklerini düşünüyor. Sizin için biraz zor bir durum haklısınız. Kendisine daha çok değer versin istiyorsunuz. Ama inanın eşiniz başkasına alınca daha mutlu oluyordur ki öyle yapıyor. Bırakın kendi üzerinde böyle bir Hakkı olsun. Yeter ki sizin ihtiyacınız varken başka harcamalar yapmasın.
bana o hakkı vermiyor ama. Ben aynısını kendi aileme yapmak istrdiğimde bana limit koyuyor??? Ben de mutsuz oluyorum.

Yaa zaten üzmedim, üzmüyorum ama böyle yaparak kendisini sıkıntıya sokarak ikimizi de mutsuz ediyor, sonra ben harcamama dikkat etmemiş oluyorum. Kardeşine, anasına, yeğenlerşne harcadığı paraları görmeyip benim ev için yaptığım market alışverişi vs olsun laf ediyor. Bana laf edecekse dikkat et diye o zaman kendisi de edecek. Onun bu yanını hep kullanıyorlar işte. Arkadaşları da kullanıyor annesigilde kullanıyor. Zaten kardeşine bu ay yapması gerekenden fazlasını yaptı, kendi ihtiyaçlarını karşılasınki sonra başkalarını mutlu etsin. Ben kardeşime doğum hediyesi alacağım diye bana para limiti vs koyuyor o zaman ben de laf ederim, benimde anam bacım babam kardeşim var. Ben onlara yapamam ama ona sormadan.
Neden bunları ona da söylemiyorsun?Belki adam senin şikayetlerinin farkında değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X