Valla bencede. Kilo yüzünden boşayacak kocayi normal görmek , hak vermek.Ayyy....vay efendim 20 kilo nasıl alınırmış ta, kocan haklıymış ta, ben alsam kocam beni boşarmış ta yok efendim 41 kiloyum diyenler falan...Sanki Ukrayna forumundayız anasını satiim ya...Türk kadınıyız işte heryer kilolu kadın dolu o veya bu sebeple...Beslenme şekli, stres, doğum, üzüntülerden kaynaklı yeme bozukluğu vs...Ay sanki hepiniz fitsiniz manken gibisiniz de kızcağıza yüklendikçe yüklenmişsiniz...
Verirsin arkadaşım üzülme..Ekmeği ve şekerli şeyleri komple kes, 7 den sonra bişey yeme bitti gitti...Verilmeyecek bi kilon yok
Kendimi övmek gibisi olmasın bekarken bakanın tekrar dönüp baktıgı gibi bir kızım suan 23 yasındayım 1.58boyum var vucudum asırı sekilsiz yüzüm ödem topladı kiloluyken bende kendimi cok cirkin hissediyorum esimde tam tersi fidan gibi cok bakımlı
Evet yanlış yönlendirmemek lazım insanları.. Her şeker hastası zayıf da olmaz.İki tip şeker hastaları var. Tip1 insüline bağımlı, Tip2 insüline bağımlı olmayan şeker hastaları.. Bunlarda kendi içinde ayrılıyor örneğin Tip2 diyabetin içinde reaktif hipoglisemi hastaları da mevcut, yemek yendikten sonra kandaki insülin hormonu hızlıca yükseliyor ve kısa süre sonra kan şekeri normalin altına iniyor sonuç olarak kişi sık acıkıyor, bu durumda kilo alma eğilimi gösteriyor.. Örneğin kan şekeri yüksek seyreden özellikle tip1 diyabet olan bireylerde ise kandaki şeker yakıt olarak kullanılamadığından yağlar kullanılıyor dolayısıyla kişi zayıflıyor.. Ülkemizde tip2 diyabet hastaları yoğunlukta (şeker hastalarının yaklaşık %90’ı ) olduğu için , genelde kiloya sebep olduğu için şeker hastaları kiloludur gibi bir imaj var. BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?Yok canim rahmetli amcam da zayıftı ve cevremde var boyle zayif seker hastaları. Ve kilolu olanlarin bazıları da şekerden ötürü dal gibi kalabiliyor bilio muydun bunu
evet polikistik over sendromu diyabetle ilişkilidir.. Polikistik over sendromu ile polikistik over görüntüsündeki rahim aynı şey değildir, sendromun 3 kriterinden biridir.. Evet insanları yanlış yönledirmemek lazım..Insanlara yanlış bilgi vermeyelim,tiroidim ve pkom var ve kendimi bildim bileli zayıfım hayatimda hic 50 kg olmadım. Yani alakası yok. Aynı sekilde babamda zayıf ve şeker hastası.
Polikistik over sendromluyum. Fsh ve lh degerleri ile sendrom oldugum ispatlandi. Evet ikisi ayni sey değildir. Insulin direnci gelistirebiliyorlar pkos lular bende insulin direnci de yok bahsettiginiz mesele de de kilolu olan pcoslulara diyabet ilaci veriliyor mesela diyabet olmamasina ragmen.evet polikistik over sendromu diyabetle ilişkilidir.. Polikistik over sendromu ile polikistik over görüntüsündeki rahim aynı şey değildir, sendromun 3 kriterinden biridir.. Evet insanları yanlış yönledirmemek lazım..
Evet yanlış yönlendirmemek lazım insanları.. Her şeker hastası zayıf da olmaz.İki tip şeker hastaları var. Tip1 insüline bağımlı, Tip2 insüline bağımlı olmayan şeker hastaları.. Bunlarda kendi içinde ayrılıyor örneğin Tip2 diyabetin içinde reaktif hipoglisemi hastaları da mevcut, yemek yendikten sonra kandaki insülin hormonu hızlıca yükseliyor ve kısa süre sonra kan şekeri normalin altına iniyor sonuç olarak kişi sık acıkıyor, bu durumda kilo alma eğilimi gösteriyor.. Örneğin kan şekeri yüksek seyreden özellikle tip1 diyabet olan bireylerde ise kandaki şeker yakıt olarak kullanılamadığından yağlar kullanılıyor dolayısıyla kişi zayıflıyor.. Ülkemizde tip2 diyabet hastaları yoğunlukta (şeker hastalarının yaklaşık %90’ı ) olduğu için , genelde kiloya sebep olduğu için şeker hastaları kiloludur gibi bir imaj var. BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
Sizin gruplarda diaformin gibi haplar kullanılıyor. Sekere yatkınlık fazla oldugu içinYa aslında stres yapıyordum cok bişey de yemiyorum ama pko var bende cabuk alıyorum. Tek tesellim eşimin beni begenmesiydi
Canim kendisi yeni konu açtı esini evden kovdu . Uyelik hakkinda fake düşünceler var.35 yaşında kadınım, 2 hamilelik geçirdim, fil gibi şiştim, ona rağmen gayet rahat kilo veriyorum. Hormonal bir sıkıntın yoksa, şu gencecik yaşında o kiloları benden çok daha rahat verirsin ya. Kilo nedir ki... Ancak senin başka sıkıntıların var; öncelikle kocanın seni beğenip beğenmemesi hayatının merkezinde olmamalı. Önemli olan senin kendini beğenmen ve sağlıklı olman. İki gün sonra hamama gideceğim, ödem atayım şeklinde geçici çözümleri bir kenara bırakıp, uzun vadede sağlıklı olmak için adım atmalısın. Düzenli diyet yapamam ne demek? Aç dolaş demiyor kimse ama abur cubur beslenme, sağlıklı ve yeterli beslen. Spor yap. Kimsenin fit olmak gibi bir zorunluluğu yok ama sağlıklı olmayı bedenimize borçluyuz bence. Çünkü bunun yaşlılığı da var. Sağlıklı yaşamayı geleceğe yatırım gibi düşünün.
Aaa ben de şimdi gördüm diğer konuyu. Biraz hızlı gelişmiş olaylar, ondan herhalde fake diye düşünüldü. Bilmiyorum orasını da adam aldatmış ya da aldatmamış olsa da, zaten insan kocası için değil, kendisi için vermeli kilo verecekse.Canim kendisi yeni konu açtı esini evden kovdu . Uyelik hakkinda fake düşünceler var.
Kesinlikle öyle. Insan ne yaparsa kendine yapar. 20 kg az degil. Sagligi bozulmasa bile insanin psikolojisi bozulur bence. Mutsuz olur. Eski resimlerine falan bakınca. Yalan mi.. vermesi lazım. Kendi icinAaa ben de şimdi gördüm diğer konuyu. Biraz hızlı gelişmiş olaylar, ondan herhalde fake diye düşünüldü. Bilmiyorum orasını da adam aldatmış ya da aldatmamış olsa da, zaten insan kocası için değil, kendisi için vermeli kilo verecekse.
Tabi bi çok nedenle bakılabilirAcep niye dönüp bakıolardı...fermuar açık kalmış ta olabilir yani hemen kıskanma
55 kg ile evlendim evlendikten sonra 75 kadar cıktım bu rahatliği eşim verdi aslında hep bana iyisin ben seni her halinle begeniyorum diye bende saldım kendimi. Ve eşimin kilomu sevmediğini az çok fark ediyordum bunu ona sordum lütfen söyle sen rahatsız olduğunu söylersen belki zayıflarım dedim. Oda ara ara hayatım ben zayıfla dersem üzüntüden zayıflasın belki diye arada söylüyordu ama kırmadan. Bu aralar cok dalga geceye basladı yok bilmem göbege bak basane bak diye. Bügün bana aramızda 2kg fark var zayıfla artık çok güzel kızsın kilo seni hiç güzel göstermiyor bu şekilde seni begenmiyorum falan dedi. Kendine ceki düzen ver dedi. Bende duygularını öğrenmek için güldüm sakaya vurdum ilk defa ciddi ciddi kilolu olduğumu begenmediğini söyledi bende cok mutsuzum düzenli diyet yapamam uyku düzenim yok siporla baya zayıflamısttım geri bıraktım 2 gün sonra eşimin ailesiyle hamama gidicez ödem atıcı tarif varmi göbegim ve yan basenlerim almiş başını gidiyor eşimin bugun bana kilolu halini beğenmiyorum demesiyle kendime geldim
Bu ağustosta bu sefer devlette bir deneme daha yapacağız nasipse..sebebe gelince erkek faktörlü infertilite..yaşınız gençmiş, neden tüp bebek denediniz? özel değilse bu sorduğum tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?