Eşim kilomu begenmiyor

158 boya 75 kg

Ve sizin derdiniz esinizin begenmemesi mi?

Arayisiniz hamama kadar ödem attirici mi?

Nasil bir kür benim de kilo problemin var spor ve diyete basladim ama zayiflamayi hizlandiroci bir kur varsaa iygulamak isterm

1. 1 büyük yeşil elmanın kalınca soyulmuş kabuğu.
  2. 5-6 dal maydanoz.
  3. Taze zencefil.
  4. Kabuk tarçın.
  5. 3-4 tane karabiber( yoksa yarım çay kaşığı toz karabiber)
  6. 1 tatlı kaşığı yeşil çay.
  7. 1 büyük limon.
  8. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  9. 1.5litre suda kaynatıyoruz gün içinde bu suyu ve normal suyu içiyoruz. Aynı gün sabah öğle ve akşam sadece 1 haşlanmış yumurta yiyoruz çok acıkırsak elma yiyoruz. Bunu haftada sadece iki gün yapıyoruz ve en az 4 hafta. 6 kiloya kadar fark ediyor.

Bence karatay tipi beslenin. Ben o sekilde alti kilo verdim. Tabi uzun yillar alinan kiloyu bir kac gunde veremezsiniz bunu da kendinize soyleyin. Sak diye almadiniz sak diye veremezsiniz. Belli zamanlar durur kilo verme tum bunlari kabul edip verin. Karatay da ac da kalmiyorsunuz. Zayiflama haplarindan caylarindan uzak durun. Gecici cozum. Beslenme seklinizi duzene koyup onbin adim atin hergun. Gayet de guzel gider kilolar. Huc dertlenmeyin.
.

Sen esine niye soruyorsunki kilo insanin kendiyle alakali bi durumdur sen aynada kendini begenmiyorsan zayiflarsin baska birinin zayfla demesine niye gerek duydun anladgm kadaryla sende hoslanmiyorsun kilodan kendin icin zayfla baskasi icin degil

Bende böyle birden evleninceye kilo aldım 75 oldum. Eşim hiçbi şey söylemedi fakat doktor şeker riskli taşıdığımı ve kilo vermem gerektiğini söyleyince kendime geldim. Üstelik daha hamilelik vs de yaşamadım. Bu yüzden hemen spor salonuna yazıldım diyetisyene gittim ve 4 ay da falan 60 kg’ye kadar düştüm. Sizde yapabilirsiniz.

ne kadar sürede aldınız bu kiloyu?

yaşınız gençmiş, neden tüp bebek denediniz? özel değilse bu sorduğum tabi

D Duru000 beden kitle indeksiniz yüksek, hatta 1. derece obezite sınırına girmişsiniz. Bence en doğrusu bir doktora görünüp diyet ve spor ikilisi ile (doktor gerekli görürse ilaç da ek olarak) bu sorunu çözersiniz. Gençsiniz üstelik verirsiniz fazla kilonuzu

Tip 2 diyabet genetik maalesef (Kilo alımı-diyabet arasında kısır bir döngü olsa da, kesinlikle yalnızca kilo alımıyla ilişkilidir demek doğru olmaz)
Tip 2 genetik degil hatali yasam tarzinin sonucudur. yasam yeniden düzene sokulup saglikli beslenip spor yapildiginda iyilesebilir. tip1 genetik :)

Rahatliği eşiniz mi verdiii

Siz neden dikkat etmediniz pekii ?
Kilolu olmak yada kilo almak cok mu hosunuza gitti.

Tip 2 genetik degil hatali yasam tarzinin sonucudur. yasam yeniden düzene sokulup saglikli beslenip spor yapildiginda iyilesebilir. tip1 genetik :)
Tam tersi :) tip 1 otoimmün bir hastalıktır ve genetikle ilişkisi yoktur. Tip 2 de güçlü genetik ilişki vardır. Ve diyabetin geri dönüşü yoktur maalesef. İlaçla kan şekeri kontrol altında tutulmaya çalışılır

Spor ve diyetle ilaç içmeye gerek olmuyor ve düzene giriyor

D.kontrol hapı kullanmazsam asla olmuyordum gençken kullandım sonra bi bıraktım kullanmadım onuda senede bir 2 nede 1 belki
Peki çocuk oldu mu ? Kilo verince olmussunuz acaba kilo mu hormonlara etki ediyordu ki yanlış anlamayın merak ettgimden soruyorum. Çok geçmiş olsun

Spor ve diyetle ilaç içmeye gerek olmuyor ve düzene giriyor
Düzelen insülin direncidir veya prediyabet tir. Metabolizmanın alarm verdiği ve bozulmak üzere olduğu son aşamalar. Fakat diyabette artık metabolizma bozulmuş demektir ve tedavisi yok. Yani metabolizma bi kere bozulunca artık düzelmiyor. Diyet ve spor tabi ki kontrol altında tutmaya yardımcı ama artık birey diyabet hastası ise doktor kontrolünde olmalı çünkü tamam artık iyileştim denilen bir hastalık değil maalesef. Zaten ilaç kullanan bir diyabetik birey de ilaç kullanıyorum artık kan şekerim kontrol altında diye düşünmemeli kilosuna yaşam biçimine diyetine sporuna dikkat etmeli. Çünkü kötü yaşam stili düzelmedikçe ilaç da zamanla etkinliğini kaybedecek, doz artımına, kombine tedavilere gidilecek, şekeri kontrol altında tutmak daha da zorlaşacaktır. Dediğim gibi diyabet olduktan sonra bunlar tedavi olma değil şekeri kontrol altında tutma çabası.
Dipnot: bilmişlik gibi algılansın istemiyorum sürekli hayır öyle değil böyle diye mesaj geliyor :) tıp okuyorum ve yeni bu konuların sınavına girdim yani bize öğretilen bu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…