- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
Nasil bir kür benim de kilo problemin var spor ve diyete basladim ama zayiflamayi hizlandiroci bir kur varsaa iygulamak istermCanım yeşil elma kürü var biraz zorluyor ama acayip ödem attırıyor açıkçası. Ben 48 le evlendim 58 le hamile kaldım 73 le doğuma gittim. Emzirme döneminde de baya aldım sonra bu küre başladım, spor yaptım şimdi 60 kiloyum hala 9 kilo fazlam var ama yavaş yavaş veriyorum
Sen esine niye soruyorsunki kilo insanin kendiyle alakali bi durumdur sen aynada kendini begenmiyorsan zayiflarsin baska birinin zayfla demesine niye gerek duydun anladgm kadaryla sende hoslanmiyorsun kilodan kendin icin zayfla baskasi icin degil55 kg ile evlendim evlendikten sonra 75 kadar cıktım bu rahatliği eşim verdi aslında hep bana iyisin ben seni her halinle begeniyorum diye bende saldım kendimi. Ve eşimin kilomu sevmediğini az çok fark ediyordum bunu ona sordum lütfen söyle sen rahatsız olduğunu söylersen belki zayıflarım dedim. Oda ara ara hayatım ben zayıfla dersem üzüntüden zayıflasın belki diye arada söylüyordu ama kırmadan. Bu aralar cok dalga geceye basladı yok bilmem göbege bak basane bak diye. Bügün bana aramızda 2kg fark var zayıfla artık çok güzel kızsın kilo seni hiç güzel göstermiyor bu şekilde seni begenmiyorum falan dedi. Kendine ceki düzen ver dedi. Bende duygularını öğrenmek için güldüm sakaya vurdum ilk defa ciddi ciddi kilolu olduğumu begenmediğini söyledi bende cok mutsuzum düzenli diyet yapamam uyku düzenim yok siporla baya zayıflamısttım geri bıraktım 2 gün sonra eşimin ailesiyle hamama gidicez ödem atıcı tarif varmi göbegim ve yan basenlerim almiş başını gidiyor eşimin bugun bana kilolu halini beğenmiyorum demesiyle kendime geldim
Bende böyle birden evleninceye kilo aldım 75 oldum. Eşim hiçbi şey söylemedi fakat doktor şeker riskli taşıdığımı ve kilo vermem gerektiğini söyleyince kendime geldim. Üstelik daha hamilelik vs de yaşamadım. Bu yüzden hemen spor salonuna yazıldım diyetisyene gittim ve 4 ay da falan 60 kg’ye kadar düştüm. Sizde yapabilirsiniz.55 kg ile evlendim evlendikten sonra 75 kadar cıktım bu rahatliği eşim verdi aslında hep bana iyisin ben seni her halinle begeniyorum diye bende saldım kendimi. Ve eşimin kilomu sevmediğini az çok fark ediyordum bunu ona sordum lütfen söyle sen rahatsız olduğunu söylersen belki zayıflarım dedim. Oda ara ara hayatım ben zayıfla dersem üzüntüden zayıflasın belki diye arada söylüyordu ama kırmadan. Bu aralar cok dalga geceye basladı yok bilmem göbege bak basane bak diye. Bügün bana aramızda 2kg fark var zayıfla artık çok güzel kızsın kilo seni hiç güzel göstermiyor bu şekilde seni begenmiyorum falan dedi. Kendine ceki düzen ver dedi. Bende duygularını öğrenmek için güldüm sakaya vurdum ilk defa ciddi ciddi kilolu olduğumu begenmediğini söyledi bende cok mutsuzum düzenli diyet yapamam uyku düzenim yok siporla baya zayıflamısttım geri bıraktım 2 gün sonra eşimin ailesiyle hamama gidicez ödem atıcı tarif varmi göbegim ve yan basenlerim almiş başını gidiyor eşimin bugun bana kilolu halini beğenmiyorum demesiyle kendime geldim
ne kadar sürede aldınız bu kiloyu?55 kg ile evlendim evlendikten sonra 75 kadar cıktım bu rahatliği eşim verdi aslında hep bana iyisin ben seni her halinle begeniyorum diye bende saldım kendimi. Ve eşimin kilomu sevmediğini az çok fark ediyordum bunu ona sordum lütfen söyle sen rahatsız olduğunu söylersen belki zayıflarım dedim. Oda ara ara hayatım ben zayıfla dersem üzüntüden zayıflasın belki diye arada söylüyordu ama kırmadan. Bu aralar cok dalga geceye basladı yok bilmem göbege bak basane bak diye. Bügün bana aramızda 2kg fark var zayıfla artık çok güzel kızsın kilo seni hiç güzel göstermiyor bu şekilde seni begenmiyorum falan dedi. Kendine ceki düzen ver dedi. Bende duygularını öğrenmek için güldüm sakaya vurdum ilk defa ciddi ciddi kilolu olduğumu begenmediğini söyledi bende cok mutsuzum düzenli diyet yapamam uyku düzenim yok siporla baya zayıflamısttım geri bıraktım 2 gün sonra eşimin ailesiyle hamama gidicez ödem atıcı tarif varmi göbegim ve yan basenlerim almiş başını gidiyor eşimin bugun bana kilolu halini beğenmiyorum demesiyle kendime geldim
yaşınız gençmiş, neden tüp bebek denediniz? özel değilse bu sorduğum tabiBoyum 1 48 cm..5 sene kadar önce evlendiğimde 43 kiloydum..bu süre zarfında 2 kere tüp bebek denedik..bu dönemlerde 48 e kadar çıktım..başarısız sonuçlanıp bir de kilo aldığımı görünce hemen o kiloları vermeye başladım ki eşim şiddetle kilo vermeme karşı olmasına rağmen..şu an 41 kiloyum..kendimi gayet iyi hissediyorum..37 yaşındayım bu arada..Siz yaşınızın da verdiği avantajla beslenme alışkanlıklarınızı değiştirip birazcık azim ve iradeyle kendi sağlık ve mutluluğunuz için ideal kilonuza rahatlıkla inebilirsiniz..sanıldığı kadar zor değil..
Tip 2 diyabet genetik maalesef (Kilo alımı-diyabet arasında kısır bir döngü olsa da, kesinlikle yalnızca kilo alımıyla ilişkilidir demek doğru olmaz)Kayinvalidem de seker hastası incecik 53 kilo ve 27 senedır seker hastası
Tip 2 genetik degil hatali yasam tarzinin sonucudur. yasam yeniden düzene sokulup saglikli beslenip spor yapildiginda iyilesebilir. tip1 genetik :)Tip 2 diyabet genetik maalesef (Kilo alımı-diyabet arasında kısır bir döngü olsa da, kesinlikle yalnızca kilo alımıyla ilişkilidir demek doğru olmaz)
Tam tersi :) tip 1 otoimmün bir hastalıktır ve genetikle ilişkisi yoktur. Tip 2 de güçlü genetik ilişki vardır. Ve diyabetin geri dönüşü yoktur maalesef. İlaçla kan şekeri kontrol altında tutulmaya çalışılırTip 2 genetik degil hatali yasam tarzinin sonucudur. yasam yeniden düzene sokulup saglikli beslenip spor yapildiginda iyilesebilir. tip1 genetik :)
Nasil yani ergenlikten beri mi hiç regl olmadinizMesela ben mide ameliyatından sonra 37 kilo verdim 38 yaşından sonra regli olmaya başladım ki hiç ama hiç olmazdım bildiğin hiç yani
peki dediginiz olsun :)))Tam tersi :) tip 1 otoimmün bir hastalıktır ve genetikle ilişkisi yoktur. Tip 2 de güçlü genetik ilişki vardır. Ve diyabetin geri dönüşü yoktur maalesef. İlaçla kan şekeri kontrol altında tutulmaya çalışılır
D.kontrol hapı kullanmazsam asla olmuyordum gençken kullandım sonra bi bıraktım kullanmadım onuda senede bir 2 nede 1 belkiNasil yani ergenlikten beri mi hiç regl olmadiniz
Spor ve diyetle ilaç içmeye gerek olmuyor ve düzene giriyorTam tersi :) tip 1 otoimmün bir hastalıktır ve genetikle ilişkisi yoktur. Tip 2 de güçlü genetik ilişki vardır. Ve diyabetin geri dönüşü yoktur maalesef. İlaçla kan şekeri kontrol altında tutulmaya çalışılır
Peki çocuk oldu mu ? Kilo verince olmussunuz acaba kilo mu hormonlara etki ediyordu ki yanlış anlamayın merak ettgimden soruyorum. Çok geçmiş olsunD.kontrol hapı kullanmazsam asla olmuyordum gençken kullandım sonra bi bıraktım kullanmadım onuda senede bir 2 nede 1 belki
Düzelen insülin direncidir veya prediyabet tir. Metabolizmanın alarm verdiği ve bozulmak üzere olduğu son aşamalar. Fakat diyabette artık metabolizma bozulmuş demektir ve tedavisi yok. Yani metabolizma bi kere bozulunca artık düzelmiyor. Diyet ve spor tabi ki kontrol altında tutmaya yardımcı ama artık birey diyabet hastası ise doktor kontrolünde olmalı çünkü tamam artık iyileştim denilen bir hastalık değil maalesef. Zaten ilaç kullanan bir diyabetik birey de ilaç kullanıyorum artık kan şekerim kontrol altında diye düşünmemeli kilosuna yaşam biçimine diyetine sporuna dikkat etmeli. Çünkü kötü yaşam stili düzelmedikçe ilaç da zamanla etkinliğini kaybedecek, doz artımına, kombine tedavilere gidilecek, şekeri kontrol altında tutmak daha da zorlaşacaktır. Dediğim gibi diyabet olduktan sonra bunlar tedavi olma değil şekeri kontrol altında tutma çabası.Spor ve diyetle ilaç içmeye gerek olmuyor ve düzene giriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?