- 24 Ağustos 2020
- 3.253
- 8.249
- 108
- Konu Sahibi halabirumutvar
-
Aynen hepimiz aynı durumdayız allahım yaSelam kizlar esim denizci suan evde yok , daha once o evde yokken disari cikarken makyaj yapmami istemedigini soyledi bende tamam dedim . Bu hafta doktorumu degistirdim erkek doktoruna gittim bebisi gormek icin giderkende far surdum eyeliner cektim ruj surdum . Dun beri de kavga ediyoruz esimle yok hani benim icin makyaj yapiyordum neden yapiyorsun falan filan . Kendim icin yaptim diyorum inanmiyor, madem o benim makyajimi kisiyor ben ondan ne kisabilirim . Ayni durumda olan var mi ?
Allah kolaylik versinBenim eşimde maalesef makyaj istemiyor pantolon giymesi istemiyor (kapalıyım)şal takmami istemiyor spor giyinmemi istemiyor diz ve dız üstü kıyafet istemiyor dar istemiyor sayda sayyy bacım Allah bildiği gibi yapsın hepsinigiyinmeyi unuttum sayesinde hepsini kısıtlayip seçenekleri aza indirip sonra ben karışmıyorm sen bilirsin oluyor
Size güvenmiyorsa ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz. Bu konuyu aşması gerekiyor eşinizin, ama siz onu neyse aklı bende kalmasın diye alttan aldıkça eşiniz bu konuyu aşamaz, aşmak istemez. Mesleği dolayısı ile çok yalnız kalacaksınız, belki bebeği büyütürken de çoğu zaman yalnız olacaksınız size güvenmek zorunda, ama güvenmek istemiyorsa lütfen kendinizden ödün vererek bu güveni oluşturmaya çalışmayın, ödün vermesi gereken eşiniz çünkü(mesela bu düşünce yapısından ödün verecek)Cevabiniz icin tesekkur ederim ve dediklerinizde tamamen haklisiniz ilk basta kabul ettigimde o zaman evli degildik ve sefere cikiyordu akli kalmasinb birbirimize guvenebilelim diye kabul etmisim , bu durumun degiscegini zannediyordum biribirmize guvendikce ama laesef cahillik etmisim ve suan nasil dusunecegimi ve bu durumdan nasil cikacagimi hic bilmiyorum . Esim kotu bir insan degil ama bu konularda benide zivanadan cikariyor aklina kotu seyler getirmesin denizin ortasinda diye alttan almaya calisiyorum .
Evlenmeden once hic boyel degildi disari ciktigimizda takma kirpikten kirimizi ruja kadar susleniyordum bisey demiyorduEvlenmeden önce de böyleydi muhtemelen eşiniz. Ayrıca zaten maskeden dolayı makyajınız gözükmüyor ki. Neye kızıyor bu adam?
eve geldiginde Allah bilir artik ne zaman gelicegini 5 aydir denizde , alip karsima konusucam ki boyle olmuyor ama bende anlayamiyorum gemide farkli evde farkli bir adam oluyorYüzde maske var neden ruj sürüyorsunuz rahatsız etmiyor mu? Onun dışında başta kabul ermeyecektiniz yine de geç kalmış sayılmazsınız kendi yüzüm hakkında kendim karar vermek istiyorum deyin. Yani misilleme yapmak durumu düzeltmez ki
Eşime sordum bu konuyu adam sence ne dusunerek boyle davranir diye. Biraz dusundu dusundu anlam veremedi gariban.
Çok mu aşiri palyaco gibi herkesin bakacagi bisey yapmiş diye sordu sadecededim yok normal makyaj işte... Bakiyor oyle
sen şimdi eşini olmasını istediğin gibi mi anlattın
yok böyle eşler anlamıyor musunuz alla alla
hepimiz köleyiz..
yasim cokta kucuk degil ben 23 o 30 ama cahillik isteYaşınız çok küçük sanırım. Size de yanlış değer yargıları öğretilmiş, yoksa hangi kadın, "evet canım, makyaj yapmicam", der. Önce kendinizi korumayı öğrenin, boyun eğmek yerine.
Ama bir önceki konunuzda açık saçık! kadınları takip ettiğini, evlendikten sonra da bir-kac kez sizin yanınızda başka kadınlara gözünün kaydığını söylemişsiniz. Yanı siz neden güven vermeye çalıştınız ki , güvenilmez olan kocanızmış. Yurt dışında yetişmiş olmanıza bağlıyorum 'kişi kendinden bilir işi 'sözünü bilmiyor olmanızı, anlamı üzerinde düşünmenizi tavsiye ederim.Cevabiniz icin tesekkur ederim ve dediklerinizde tamamen haklisiniz ilk basta kabul ettigimde o zaman evli degildik ve sefere cikiyordu akli kalmasinb birbirimize guvenebilelim diye kabul etmisim , bu durumun degiscegini zannediyordum biribirmize guvendikce ama laesef cahillik etmisim ve suan nasil dusunecegimi ve bu durumdan nasil cikacagimi hic bilmiyorum . Esim kotu bir insan degil ama bu konularda benide zivanadan cikariyor aklina kotu seyler getirmesin denizin ortasinda diye alttan almaya calisiyorum .
kapali degilim evlenmeden once takma kirpikten kirmizi ruja kadar asiri derecede susleniyordum o zmana bisey demiyordu evde sanki bska adam gemide baskaNe alaka ya insan makyajı birilerine kendini beğendirmek için mi yapar .Nasıl bir kafa yapısı bu .Kendini iyi hissetmek için yapar bakımlı olmak için yapar vs vs .Siz de neden kısıtlamasına izin verdiniz .Kapalımısınız ?Eşiniz mutaassıp birimi ?Bilemiyorum ancak sanki öyle bir adamla evli gibisiniz geldi .O tarz adamlar genelde makyaja falan karşıdır .Evlenmeden önce sınırlarınızı belirlemeliydiniz.Ben buyum yani bu şekilde yaşıyorum .Tarzım bu diyebilmeliydiniz.Şayet kapalı bir kadınsanız söylediğiniz tarzda makyajı ben de yakıştıramıyorum .
eve geldiginde yuz yuze bu konuyu konusmaya caliscagim , yaslarimiz aslinda coktra ufak sayilmaz ben 23 o 30 , yorumunuz icin tesekkur ederimMuhtemelen yaşlarınız küçük bir de uzağa gidiyor ya uzun mesafe
Aklı sizde kalıyor
Zaman lazım ilişkinin güvenin oturması için
Güven derken dışardaki kötü niyeilerden kendinizi koruyabileceginizi idrak edememiş henüz
Kısasa kısas ilişkiyi cocuklastirir kısırdonguye sokar
Tartışmadan kendinizi düşünce lerinizi anlatın
Mutluluklar
O zaman asla taviz vermeyin .Sizi öyle bilerek almış neden şimdi yok neden makyaj yaptın .Yok sırf bana yapacaktın gibi saçma sapan polemiklere giriyor .Bir adama bir yönden taviz verince arkası gelir .Her dediğini yaptırmak için baskılar durur .Kısasa kısas düşüncenizden vazgeçip .Kendim için süsleniyorum kendimi iyi hissetmek için deyin .Kadının bakımına makyajına karışırlar kıskançlık kafasıyla .Fakat dışarda makyajlı bakımlı şık kadın gördüklerinde de dipleri düşer .kapali degilim evlenmeden once takma kirpikten kirmizi ruja kadar asiri derecede susleniyordum o zmana bisey demiyordu evde sanki bska adam gemide baska
skinti buyuk yasim 23 ama eve geldiginde oturup yuz yuze konusucam ki boyle olmuyor isin icinden cikamiyorum16 yasindayken bir sevgilim vardi. Ilk askimdi. O bana kirpiklerine rimel surme cok guzel oluyorsun kiskaniyorum derdi. Ben ona sinifindaki kikirik kiz grubuyla teneffuste voleybol oynama sakin derdim. Bunu birbirimize cok asik oldugumuz icin yaptigimizi ve cok normal oldygynu dusunuyordum. Yaslarimiza dikkat cekerim. 16. Siz de bu yaslardayssniz normal, degilse sknti buyuk.
dun yazdigimi dikkatlice okusaydiniz , kapali degilim kapanmayi dusunuyorum 5 -6 seneden beri ama cesaret yokDün de açılmak istiyordun, eşin istemiyordu ona konu açmıştın. Bakalım yarın eşinin hangi sana uygun olmayan olağanüstü prensiplerine burda hep beraber tanıklık edicez.
Bu kadar zıt fikirlerde oldugunuz insanlarla niye evlenirsiniz ki?
Selam kizlar esim denizci suan evde yok , daha once o evde yokken disari cikarken makyaj yapmami istemedigini soyledi bende tamam dedim . Bu hafta doktorumu degistirdim erkek doktoruna gittim bebisi gormek icin giderkende far surdum eyeliner cektim ruj surdum . Dun beri de kavga ediyoruz esimle yok hani benim icin makyaj yapiyordum neden yapiyorsun falan filan . Kendim icin yaptim diyorum inanmiyor, madem o benim makyajimi kisiyor ben ondan ne kisabilirim . Ayni durumda olan var mi ?
Ben mi fesatim diye iki defa okudum yok değilim hamile hamile sizi üzmek istemem ama şu an neyle itham edildiğinizin farkında mısınız ? Tek derdiniz ben de onun neyini kısarım değil şu an 1. Sen bir bireysin ne yapıp ne yapamayacağına sen karar verirsinSelam kizlar esim denizci suan evde yok , daha once o evde yokken disari cikarken makyaj yapmami istemedigini soyledi bende tamam dedim . Bu hafta doktorumu degistirdim erkek doktoruna gittim bebisi gormek icin giderkende far surdum eyeliner cektim ruj surdum . Dun beri de kavga ediyoruz esimle yok hani benim icin makyaj yapiyordum neden yapiyorsun falan filan . Kendim icin yaptim diyorum inanmiyor, madem o benim makyajimi kisiyor ben ondan ne kisabilirim . Ayni durumda olan var mi ?
dediginize kismen katilliyorum , ama laesef o kadar da kolay olmuyor tek bsin ustelik bebekte olunca . dedidigm gibi evde farkli oluyor gemide fakli , geldiginde oturup konusucamHay eşiniz batsın ya. Gerçekten hiç mi haber izlemiyorsunuz görmüyorsunuz? Eşiniz size psikolojik şiddet uyguluyor. Aynı şiddeti eğer varsa büyüyünce kızınıza da uygulayacak. Siz baba/abi/kardeş/eş kimsenin malı değilsiniz.
Eşinizin yaptığını normal sanıp misilleme aramanız çok üzücü.
Derdinizin gerçek tek çözümü böyle toksik erkekleri hayatınızdan çıkarmak ve kadın erkek eşitliğine inanan bireylerle hayatınızı kurmak.
istesemde cakamiyorum laesef 5 aydir denizde , ve halen ne zaman donencegini bilmiyorum . inanin ki evde farkli oluyor denizdekyenn tamamen sanki baska bir adam gibi geliyor bana denizde psikolojisi bozulup gelip benden mi cikariyor bilemiyorumBen mi fesatim diye iki defa okudum yok değilim hamile hamile sizi üzmek istemem ama şu an neyle itham edildiğinizin farkında mısınız ? Tek derdiniz ben de onun neyini kısarım değil şu an 1. Sen bir bireysin ne yapıp ne yapamayacağına sen karar verirsin
2. Size sen başkasına makyaj yaptın diye çirkin bir iftirada bulunuyor çakamadınız mı ağzına iki tane bu ne hadsizlik bu nasıl yakıştırma
evlenmeden once asiri dercece makyaj yapiyordum takma kirpikten kirmizi rujlar aklina ne gelebiliyorsaDünkü olaydan sonra bu siteye girdiğimde açılan konuları görüp şaşırmıyorum artık. Eşim şunu yapma dedi eşim bunu yapma dedi. Yahu siz eşinizin malı mısınız? Koskoca evli kadınsınız üstelik de gebesiniz, kocanız makyajı başka erkekler için yaptığınızı mı düşünüyor. Önce eşiniz bi kendinden utansın. Sonra bunu size yakıştırdığı için siz bi yüzüne tükürün. Makyaj yapıp yapmamak, sizin hayatınızla ilgili şeyleri yapıp yapmamak sizin kararınıza kalmış bir şeydir. Kaldı ki evlenmeden önce eminim ki makyajınıza laf etmemiştir. Evlenip kadınları değiştirmeye, kendi köleleri ilan etmeye çalışıyorlar. Kadınlar da bunu normal görüp, sesini çıkarmıyor. Ses çıkarmayı da karşı tarafı ben de kısıtlayayım olarak anlıyor. Ben artık yorum yapamıyorum. Bıktım çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?