- 4 Mayıs 2020
- 212
- 79
- 48
- 27
- Konu Sahibi halabirumutvar
-
birbirimize guvendigimiz zama bu kisitlama kaybolur diye dusunmustum o zaman , hic buralara kadar geliceginii tahmin edemedimTamam dediyseniz yapmasaydiniz. Hangi kafayla tamam dediniz orası ayrı bir tartışma konusu.
Inanin ki bu durumdan nasil cikcagimi bilmiyorum , ve haklisiniz keske evlenmeye bu kadar acele etmeseydimKıssasa kıssas mı?
Zaten bu anormal bi durum neden siz de üzerine ekleme yapasınız?
Neden birilerinin özgürlüğünüzü kısıtlamasına izin verirsiniz?
Neden büyümeden evlenirsiniz?
Hadi alelacele evlendiniz de çocuk neden acaba? İnşallah kız değildir bebek. Hödük babalar çok zarar veriyor kız çocuklara.Soylediklerinizde haklisiniz fakat ilk soylediginde yani gecen sene henuz evli degildik tanistigimizdan beri ilk seferine gitmisiti , akli kalmasin kotu dusunmesn diye tama demistim herzaman interneti yok haftalarca konusamiyorduk , bu cocukca olan davranisim aramizda guven olur diye tamam dedim birbirimize guvendigimiz anda kisitlama kaybolur diye dusunmustum . Ama ne yazik ki yanlis dusunmusum ve bu duurm icinden nasil cikacagimi da bilemiyorum . Simdi durupta dusundugumde keske evlenmeye bu kadar acele etmeseydim diyorum , ama durum ortada ne yazik ki ...
Simdilik gemide interneti var goruntulu de konusruken ben hic bir zaman saklanmadim makyaj yaptim diye , bir kac defa sustu ama simdi kotu patladi bana . Bende bu kadar tepki gosterecegini bilmiyordum denizde psikolojisi bozulup gelip benden mi cikariyor anlamiyorum , bu durumdan nasil cikcagimi bilemiyorumEşiniz evde yoksa makyaj yaptığınızı nereden biliyor?
Ayrıca maske var rujun anlamı yok zaten de tüm bunları bi kenara atarsak neden daha size saygı duyamayan bir adamı baba yapıyorsunuz? Bende karşılık ondan ne kısıtlayabilirim diyorsunuz. Siz de ona "sende denizlere açılmycaksın o zaman" diyin
Bazı insanlar özgüven eksikliğini kıskançlık zanneder eşine de kısıtlama yapmasının gerekçesi olarak kıskançlığı öne sürer. Eşinizn tavrının ne özgüven ne de kıskançlık olduğunu düşünmüyorum güvensizlik söz konusu olabilir. Ayrıca yanlışa yanlışla karşılık vermek hç sağlıklı değilSelam kizlar esim denizci suan evde yok , daha once o evde yokken disari cikarken makyaj yapmami istemedigini soyledi bende tamam dedim . Bu hafta doktorumu degistirdim erkek doktoruna gittim bebisi gormek icin giderkende far surdum eyeliner cektim ruj surdum . Dun beri de kavga ediyoruz esimle yok hani benim icin makyaj yapiyordum neden yapiyorsun falan filan . Kendim icin yaptim diyorum inanmiyor, madem o benim makyajimi kisiyor ben ondan ne kisabilirim . Ayni durumda olan var mi ?
Her insanin hayati farkli olurmus , baba evinde babam herseyden kisitlardi yabanci ulkede yasiyoruz diye , anne hic bir zaman savunmadi . Evlendim bu defa da esim basladi , ilk bunu dediginde yani gecen sene o zaman evli degildik ilk seferine cikmisti akli kalmasin sonucta haftalarca konusamadigimiz gunler olmustu aklina kotu sey getirmesin tamam dedim hani aramizda guven olana kadar diye dusunmsutum , birbirimize guvenmeye basladiktan sonra daha da boyle seyler olmaz diye dusunmustum megersem cok cahillik etmisim ... ve suan nasil dusunecedgimi ne yapicagimi bilemiyorum . Gemideyken farkli evdeyken farkli oluyor bende anlayamiyorum orda sinirlenip gelip bendne mi cikariyor bilemiyorumNasıl hayatlar bunlar, nasıl insanlarla evlilik yapıyorsunuz siz yahu?
Utandım resmen.
Değil kocam, annem babam dahi bana ne yapacağımı söyleyemez, bana kurallar koyup kısıtlayamaz. Herkesin kendi aklı var. Ne münasebet yani.
Ayrıca şöyle düşünürüm, demek ki kendisi dışarıda her gördüğü bakımlı makyajlı kadına baktığı için eşinin bakımlı olmasını istemiyor, başkalarınında eşine bakacağını düşünüyor. Zihniyeti pis.
bence çözüm odaklı davranın konuşun yani bu konuyu . iyi günler dilerim :)Selam kizlar esim denizci suan evde yok , daha once o evde yokken disari cikarken makyaj yapmami istemedigini soyledi bende tamam dedim . Bu hafta doktorumu degistirdim erkek doktoruna gittim bebisi gormek icin giderkende far surdum eyeliner cektim ruj surdum . Dun beri de kavga ediyoruz esimle yok hani benim icin makyaj yapiyordum neden yapiyorsun falan filan . Kendim icin yaptim diyorum inanmiyor, madem o benim makyajimi kisiyor ben ondan ne kisabilirim . Ayni durumda olan var mi ?
Güven makyaj yapmayarak oluşmaz/oluşturulmaz. Kocanız kendine eş değil köle alsın o zaman. O kim oluyor da makyaj yapmamanız söylüyor? Baştan yanlış yapmışsınız aynen makyajın güvenle alakasının olmadığını söyleyip istediğini reddedecektiniz. Şuan ne yaparsınız bilemiyorum ama bu kozu bu adama siz vermişsiniz.Her insanin hayati farkli olurmus , baba evinde babam herseyden kisitlardi yabanci ulkede yasiyoruz diye , anne hic bir zaman savunmadi . Evlendim bu defa da esim basladi , ilk bunu dediginde yani gecen sene o zaman evli degildik ilk seferine cikmisti akli kalmasin sonucta haftalarca konusamadigimiz gunler olmustu aklina kotu sey getirmesin tamam dedim hani aramizda guven olana kadar diye dusunmsutum , birbirimize guvenmeye basladiktan sonra daha da boyle seyler olmaz diye dusunmustum megersem cok cahillik etmisim ... ve suan nasil dusunecedgimi ne yapicagimi bilemiyorum . Gemideyken farkli evdeyken farkli oluyor bende anlayamiyorum orda sinirlenip gelip bendne mi cikariyor bilemiyorum
Cevabiniz icin tesekkur ederim ve dediklerinizde tamamen haklisiniz ilk basta kabul ettigimde o zaman evli degildik ve sefere cikiyordu akli kalmasinb birbirimize guvenebilelim diye kabul etmisim , bu durumun degiscegini zannediyordum biribirmize guvendikce ama laesef cahillik etmisim ve suan nasil dusunecegimi ve bu durumdan nasil cikacagimi hic bilmiyorum . Esim kotu bir insan degil ama bu konularda benide zivanadan cikariyor aklina kotu seyler getirmesin denizin ortasinda diye alttan almaya calisiyorum .Sen bir insansın. Kocanın malı değilsin. Makyajı birisi için değil kendin istediğin için yapacaksın ya da yapmayacaksın bunu sen belirleyeceksin. Kocan karar vermeyecek senin ne zaman makyaj yapabileceğine. Bir yere giderken makyaj yaptın diye kocan dışında birine süslenmiş yaftası yapıştırilmasına izin vermeyeceksin kendine. Buna karşı çıkmak yerine ay dur ben de ondan bir şey kısıtlayım diye çocukça düşüncelere girmeyeceksin.
Sen bir insansın, kendi kararlarını kendin alacaksın.
Kendi haklarınızı koruyun, kendi değerinizi koruyun, kendi varlığınıza saygı duyulmasını sağlayın.
Kısıtlama normal bir durum değildir. Kısıtlamaya kısıtlama ile karşılık verilmez. Özgürlüğünüzü böylesi basit kıstaslarla baltalamayın. Basit görünebilir aman kocam istemiyor ruj sürmeyiveririm demek ama öyle değil. Mesele ruj rimel değil. Kendi kararlarınızı alamıyorsanız hayatınız üzerinde söz sahibi değilseniz doktora giderken dahi ne yapacağınıza kocanız karar veriyorsa onu nasıl kısıtlasam diye düşünmek yerine kendi üzerinizdeki bu kısıtlamayı kaldırın
Her insanin hayati farkli olurmus , baba evinde babam herseyden kisitlardi yabanci ulkede yasiyoruz diye , anne hic bir zaman savunmadi . Evlendim bu defa da esim basladi , ilk bunu dediginde yani gecen sene o zaman evli degildik ilk seferine cikmisti akli kalmasin sonucta haftalarca konusamadigimiz gunler olmustu aklina kotu sey getirmesin tamam dedim hani aramizda guven olana kadar diye dusunmsutum , birbirimize guvenmeye basladiktan sonra daha da boyle seyler olmaz diye dusunmustum megersem cok cahillik etmisim ... ve suan nasil dusunecedgimi ne yapicagimi bilemiyorum . Gemideyken farkli evdeyken farkli oluyor bende anlayamiyorum orda sinirlenip gelip bendne mi cikariyor bilemiyorum
Inanin ki evdekyen tamamen farkli oluyor gemideyken de baska bir adam , evlendikten hemen 2 ay sonra sefere cikti ve halen denizde bende artik onu anlayamiyorum orda psikoliojisi bozulup gelip benden mi cikariyor diye , onunla dahda nasil konusacagimi sasirdim . Denizin ortasinda diye alttan alamaya calisiyorumKarşıdakini kısıtlamaya çalışınca ne değişecek ki?
Karşılıklı güven duygusu yoksa bilemiyorum ya, karnında bebeğin olan kadınla niye makyaj yaptın diye kavga etmek, onu zan altında bırakmak olmuyor mu?
Yok öyle değil o iş. Kendisi makyajlı kadınlara “yollu bunlar, bunlara yürüyebilirim hatta taciz edebilirim” gözüyle baktığı için karısı makyaj yapınca diğer erkekler ona da o gözle bakacak sanıyor.O degil de ben bunu hakaret algilarim yahu.Demek ki makyajsiz kimsenin bakmayacagi biriyim diye dusunurum. İnsan guveni makyaj yapip yapmamaya mi kalmiş, makyajsiz aldatilmaz diye kural mi varmiş. Demek ki sizi nasil goruyorsa makyaj yapmayinca kimse bakmaz diye içi rahatliyor adamin.
Benim eşimde çok kıskanç bir çok şeyde sözü geçti ama makyaj konusunda asla kesinlikle onun isteğiyle bırakmam benimle öyle iken evlendi karışamaz hiç taviz verme ben makyaj yapmayınca kendimi mutsuz hissediyorum mutsuz bir hayat çekilir miSelam kizlar esim denizci suan evde yok , daha once o evde yokken disari cikarken makyaj yapmami istemedigini soyledi bende tamam dedim . Bu hafta doktorumu degistirdim erkek doktoruna gittim bebisi gormek icin giderkende far surdum eyeliner cektim ruj surdum . Dun beri de kavga ediyoruz esimle yok hani benim icin makyaj yapiyordum neden yapiyorsun falan filan . Kendim icin yaptim diyorum inanmiyor, madem o benim makyajimi kisiyor ben ondan ne kisabilirim . Ayni durumda olan var mi ?
Yok öyle değil o iş. Kendisi makyajlı kadınlara “yollu bunlar, bunlara yürüyebilirim hatta taciz edebilirim” gözüyle baktığı için karısı makyaj yapınca diğer erkekler ona da o gözle bakacak sanıyor.
Siz cok iyi yapmissiniz , bu durumdan nasil cikcagimi bilemiyorum en son bana makyaj malzemelerini at yoksa benle konusma demistiBenim eşimde göz kalemi sürmemi istemiyordu hatta aileme şikayette bulunmuştu makyaj yapiyo diye tabiki karşı çıktım ben kendim için yapıyorum başkası için değil şimdi sesini çıkartmıyor .Hakkıda yok. Taviz vermeyin
yuz yuze olamadiigimiz icin anlasamiyoruzBirbirinize zulüm olmak icin mi birliktesiniz?
Bak şöyle yapabilirsin makyajı azaltabilirsin Mesela yani onun gözünün alisacagi şekilde yap derim kademe kademe ilerle derim daha az ve hafif tonlarda yaparsın alisr gözü .Siz cok iyi yapmissiniz , bu durumdan nasil cikcagimi bilemiyorum en son bana makyaj malzemelerini at yoksa benle konusma demistibende atmiyorum dedim gitti isine bakti inatcida ben yazmazsam dahada benimle konusmaz oda cocukca davraniyor eve geldiginde yuz yuze oturup konusmayi deniycem . Yakinda cocugumuz olucak buna ragmen demek ki halen guven yok aramizada bu duruma cok uzuluyorum bir o kadar da kendime kiziyorum .
evdeyken farkli gemideyken farkli oluyor bende anlayamiyorum , ilk basta birbirimze guven saglayalim diye tamam dedim o sirada sefre cikmisti haftalarca konusamiyorduk kotu dusunmesin etmesin diye kabul etmistim , birbirimize guvendikten sonra dahahda bu durum boyle olmaz diye dusunmustum malesefBastan neden her seyi kabul edip bir de cocuk yaptiniz ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?