- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.085
- 548
zaten konuda okudugum kadariyla konu sahibi de cocuklar icin pratik seyler yapmis, yakindigi bu degil muhtemelen. benim fikrim de esinin yardim etmesi yonunde. daha dogrusu ben yardimi da kabul etmem yani benim nisanlim bana yardim etmez, o isi o yapar. cay doldurmaya yardim edilecek bir sey yok, bize mesela onun annesi, babasi ve benim babam geldiginde cayi nisanlim getiriyor. annesi evet bozuluyor ama nisanlim annem bozuluyor yassy sen ver dese ki diyemez, onunla sonra kavga ederim. ailelerin yaninda cay getirme kavgasi yapmam buyuk ihtimalle.Valla ben çoooook büyük bir ailede büyüdüm. Büyük ihtimalle sizinki daha çekirdek ailedir. Şöyle söyleyeyim, her Allah'ın günü misafir olurdu. Birden de fazla misafir hatta.
Her misafir de nazik olmuyor. İstenmediğini bile bile gelen de oluyor. Cidden gördüm bunu. Yani yaşadığımı iyi bilirim. Travma yarattı hatta. Geniş aile düşmanı oldum çıktım. Dışarıdan sıcak, kocaman aile vs. deniyor da içi hiç öyle değil maalesef. "Gelin" akşama kadar oturmaz, gece yarısına kadar misafir ağırlar. Yorulur, erken bile yatamaz. Valla geleneksel Türk aile yapısında gelin=köle bence.
Şimdi bu konu özelinde de bakarsak misafire mahcup olmayayım diye de beş yıldızlı otel menüsü yapıp kendimi parçalamazdım ben olsam. Surat asmaktan ziyade işi kocama yıkardım. Misafiri benden habersiz davet ediyorsa, elinden geliyorsa yemeği yapacak ya da yardım edecek. Elinden gelmiyorsa da paracıklarına kıyıp sipariş verecek. Ben aşçı ya da hizmetçi değilim neticede. Ki hadi bir seferlik deyip taviz verirsen taviz de tavizi doğurur. O bir seferlik yaptığın görev haline gelir. Habersiz misafir davet etmeler giderek artar.
Katılıyorum ama onlarda da iyi niyeti suistimal etme eğilimi var. Ama yinede kızdığım onlar değil. Eşimzaten konuda okudugum kadariyla konu sahibi de cocuklar icin pratik seyler yapmis, yakindigi bu degil muhtemelen. benim fikrim de esinin yardim etmesi yonunde. daha dogrusu ben yardimi da kabul etmem yani benim nisanlim bana yardim etmez, o isi o yapar. cay doldurmaya yardim edilecek bir sey yok, bize mesela onun annesi, babasi ve benim babam geldiginde cayi nisanlim getiriyor. annesi evet bozuluyor ama nisanlim annem bozuluyor yassy sen ver dese ki diyemez, onunla sonra kavga ederim. ailelerin yaninda cay getirme kavgasi yapmam buyuk ihtimalle.
evet konudaki es cok hatali ama arada 20 yil var. bu kadinin 20 yillik kayinvalidesi,20 yillik kayni. bunca vakitten, aradaki hukuktan sonra hadi size surat astim, ben yatiyorum demeyi ben kendime yakistirmam isin ozunde demek istedigim buydu. kocamin esekliginin faturasini evdeki misafire kesmem.
kolelik vs ben onlari konusmayi cok sevmiyorum. yani anlayamiyorum o yapiyi. ondan cok yorum yapmadim. demek istedigim sey bir ust paragrafta yazandi.
Yirmi yıl olmuş ama eş hala habersiz misafir davet etmemesi gerektiğini öğrenememiş, bu konuda haklısınız.zaten konuda okudugum kadariyla konu sahibi de cocuklar icin pratik seyler yapmis, yakindigi bu degil muhtemelen. benim fikrim de esinin yardim etmesi yonunde. daha dogrusu ben yardimi da kabul etmem yani benim nisanlim bana yardim etmez, o isi o yapar. cay doldurmaya yardim edilecek bir sey yok, bize mesela onun annesi, babasi ve benim babam geldiginde cayi nisanlim getiriyor. annesi evet bozuluyor ama nisanlim annem bozuluyor yassy sen ver dese ki diyemez, onunla sonra kavga ederim. ailelerin yaninda cay getirme kavgasi yapmam buyuk ihtimalle.
evet konudaki es cok hatali ama arada 20 yil var. bu kadinin 20 yillik kayinvalidesi,20 yillik kayni. bunca vakitten, aradaki hukuktan sonra hadi size surat astim, ben yatiyorum demeyi ben kendime yakistirmam isin ozunde demek istedigim buydu. kocamin esekliginin faturasini evdeki misafire kesmem.
kolelik vs ben onlari konusmayi cok sevmiyorum. yani anlayamiyorum o yapiyi. ondan cok yorum yapmadim. demek istedigim sey bir ust paragrafta yazandi.
Ya ben hic sevmem boyle zoraki ziyaretleri .. evlerinin suyu mu cikiyor? Hele birde yatili geliyolar. Esin niye soyleyemiyo? Ya insan kendi cocuklarina katlanamiyoDüşüncesiz olduğuna bende katılıyorum. İki hafta önce geleceklerdi. Hastalıktan kırılıyorum. Benim hasta olduğumu soyleyememis bile onlara. Ben aradım kayınbiraderi. Hasta olduğumu söyledim. Öyle gelmediler. Geçen hafta elti geldi diye gelmediler. Sadece kv gelmişti
Ya şaka bir yana bazen alakasız zamanlarda misafir gelebiliyor.ay hiç güleceğim yoktu. aynı bizim durum işte. Ama bana öyle dememişlerdi valla bilsem gitmezdim
Iyi de bu benim sorunum değil, ben kötü bir insanım galiba.Yalan söylemiyor ki kadın, hastayim diyor ,halim yok diyor.Ben hastayken bana emrivaki yapılıyor. Cocuklar niye kötü hissediyor ben onu anlamadım,onlarla olayin bir ilgisi yokki ,onlara yansımasını da gerek yok.Anne gitmis ,baba ,babaanne bakamayinca kötü hissetmiyor da yenge hasta olup yatıyor diye mi kötü hissedecekler.Es madem kabul etti ilgilensin yapsin,kv yardim etsin.Bir tek onlar mi akıllı,ana oğul?Umrumda olmaz valla. Akıllı geçinen ana oğula iyi bir ders olurtamam da once oyle ya da boyle misafiri kabul edip sonra yatak dosek yatma fikri normal bir fikir mi? konu sahibine resmen esini de kendini de rezil et diyorsunuz.
ki evet bence cocuklara yazik. babaanne getirmis, yenge de protesto icin yatsin uyusun hani kotu oldugu icin degil. cocuklarin kendini kotu hissedecek olmasi hic mi akliniza gelmiyor? yani kimi/neden cezalandirsin konu sahibi?
ben de misafir sevmem. kayinvalidem bize geleceginde nisanlimla tartismistim. ama nisanlimin kendisiyle. yani laf agzimdan ciktiktan sonra ya da herhangi bir sekilde misafir evimin kapisindan girdiyse, ben o misafire yemek yapmam, gider yatarim demek benim gorgume uymuyor.
Adam ben yaparım yardim ederim dese gene neyse.Adam sadece tebliğ ediyor ,yardim et diyince burun kıvırıyor.Ulen sülaleni toplayan sensin ,burun kıvıran sensin.Sassy genelde misafir ağırlama işini kadına yıktıklarından protesto eden kadın oluyor. Daha doğrusu edemiyor, orası da ayrı.
Herkesin ilişkisi eşitlikçi ve ideal konumda değil. Oldukça ataerkil bir yapı var çoğunda. "Oğlumun evi" kafasından çıkamadılar henüz.
ben aslinda cok acik ifade ettigimi dusunuyorum da, galiba frekans ayni degil. yani bu hiddet bana fazla geldi.Iyi de bu benim sorunum değil, ben kötü bir insanım galiba.Yalan söylemiyor ki kadın, hastayim diyor ,halim yok diyor.Ben hastayken bana emrivaki yapılıyor. Cocuklar niye kötü hissediyor ben onu anlamadım,onlarla olayin bir ilgisi yokki ,onlara yansımasını da gerek yok.Anne gitmis ,baba ,babaanne bakamayinca kötü hissetmiyor da yenge hasta olup yatıyor diye mi kötü hissedecekler.Es madem kabul etti ilgilensin yapsin,kv yardim etsin.Bir tek onlar mi akıllı,ana oğul?Umrumda olmaz valla. Akıllı geçinen ana oğula iyi bir ders olur
Aynen ben olsam hastayim kötüyüm ay gelmişken bana da bir çorba kaynatın hayriniza derim.Bak bakalim kalıyorlar mi?Valla ben çoooook büyük bir ailede büyüdüm. Büyük ihtimalle sizinki daha çekirdek ailedir. Şöyle söyleyeyim, her Allah'ın günü misafir olurdu. Birden de fazla misafir hatta.
Her misafir de nazik olmuyor. İstenmediğini bile bile gelen de oluyor. Cidden gördüm bunu. Yani yaşadığımı iyi bilirim. Travma yarattı hatta. Geniş aile düşmanı oldum çıktım. Dışarıdan sıcak, kocaman aile vs. deniyor da içi hiç öyle değil maalesef. "Gelin" akşama kadar oturmaz, gece yarısına kadar misafir ağırlar. Yorulur, erken bile yatamaz. Valla geleneksel Türk aile yapısında gelin=köle bence.
Şimdi bu konu özelinde de bakarsak misafire mahcup olmayayım diye de beş yıldızlı otel menüsü yapıp kendimi parçalamazdım ben olsam. Surat asmaktan ziyade işi kocama yıkardım. Misafiri benden habersiz davet ediyorsa, elinden geliyorsa yemeği yapacak ya da yardım edecek. Elinden gelmiyorsa da paracıklarına kıyıp sipariş verecek. Ben aşçı ya da hizmetçi değilim neticede. Ki hadi bir seferlik deyip taviz verirsen taviz de tavizi doğurur. O bir seferlik yaptığın görev haline gelir. Habersiz misafir davet etmeler giderek artar.
Hastaysam hele kendi can derdime düşerim ben. Canım inanılmaz tatlıdır. O durumdayken tutup da misafircilik oynayamam, sanmıyorum.Aynen ben olsam hastayim kötüyüm ay gelmişken bana da bir çorba kaynatın hayriniza derim.Bak bakalim kalıyorlar mi?
Görgü konusunda kimseden geri olduğumu düşünmüyorum açıkçası belki zamanında cok daha büyük tavizler vermis ve kendini sevmeyi öğrenmiş bir kadınımdır.Geleni kov ,surat as demedim ben.Konu sahibi hasta, ortada yalan bile yok.Sadece ay ben de kötüyüm der yatarım bana emrivaki yapan koca ve kurnaz kayinvalideye bir ders olur.Siz de isterseniz cocuklar mutlu olsun diye kendinizi paralarsınız.Kimse kimseye karışamaz.Ne siz peygamber olursunuz ne biz şeytanben aslinda cok acik ifade ettigimi dusunuyorum da, galiba frekans ayni degil. yani bu hiddet bana fazla geldi.
herkesin kendi gorgusu, yetisme tarzi, tavri diyelim. boyle seylerin tek bir dogrusu olmadigini anlamis olduk.
Iste cok bilmiş, yalancı kvnin sonu,helal olsun o geline.Ha size biraz ayıp olmuş ama o da artıkaklıma eltim geldi. Kv oğlum ev aldı , hiç biriniz görmediniz bile. Herkes düşman oldu diyip zorla eltime götürdü bizi. Hatta trafik vardı diye geç kalınca aa ne ayıp yaptığınız elti kişisi arayıp nerede kaldılar diye soruyor dedi. Eve bi gittik elti yanımıza hoşgeldin demedi bile. Midesi bulanıyormuş tuvaletten çıkmadı. Sonuç yarım saat sonra görümcemin evine gidildi akşam yemeği orda yenildi ohh iyi oldu kv ye ve bize, hak ettik elti evden kovdu hepimizi. Ama noldu o elti kv ye herkesten daha kıymetli
Hahaaâaaaa gerçek mi bu yaaaklıma eltim geldi. Kv oğlum ev aldı , hiç biriniz görmediniz bile. Herkes düşman oldu diyip zorla eltime götürdü bizi. Hatta trafik vardı diye geç kalınca aa ne ayıp yaptığınız elti kişisi arayıp nerede kaldılar diye soruyor dedi. Eve bi gittik elti yanımıza hoşgeldin demedi bile. Midesi bulanıyormuş tuvaletten çıkmadı. Sonuç yarım saat sonra görümcemin evine gidildi akşam yemeği orda yenildi ohh iyi oldu kv ye ve bize, hak ettik elti evden kovdu hepimizi. Ama noldu o elti kv ye herkesten daha kıymetli
iste bilmiyorum ki nasil bir aileniz var, kimlerle yasiyorsunuz, nasil buyudunuz. mesela rosa buyuk bir ailede buyumus o yuzden misafirden bikmis. benim de pek ailem yok, ama babamdan misafire kotu davranilmayacagini ogrendim. ona gore davraniyorum.Görgü konusunda kimseden geri olduğumu düşünmüyorum açıkçası belki zamanında cok daha büyük tavizler vermis ve kendini sevmeyi öğrenmiş bir kadınımdır.Geleni kov ,surat as demedim ben.Konu sahibi hasta, ortada yalan bile yok.Sadece ay bende kötüyüm der yatarım bana emrivaki yapan koca ve kurnaz kayinvalideye bir ders olur.Siz de isterseniz cocuklar mutlu olsun diye kendinizi paralarsınız.Kimse kimseye karışamaz.Ne siz peygamber olursunuz ne biz şeytan
Iste saygısızlık ordan başlamış ama 20 yillik evlilik varsa bu konuda baya bir gec kalmışsınız, esinizin ayarları konusundaDüşüncesiz olduğuna bende katılıyorum. İki hafta önce geleceklerdi. Hastalıktan kırılıyorum. Benim hasta olduğumu soyleyememis bile onlara. Ben aradım kayınbiraderi. Hasta olduğumu söyledim. Öyle gelmediler. Geçen hafta elti geldi diye gelmediler. Sadece kv gelmişti
Yok öyle olsaydı haberim yok derdi. Ben ne yapabilirim derdiO belki denmemistir de ,topu size yumuşatarak atıyor, kendince
Ben yapamazdım sesimi çıkarmaz servisimi yapar Güler yüzümü gösterirdim. misafirler gittikten sonra da kocama cırlardımIste cok bilmiş, yalancı kvnin sonu,helal olsun o geline.Ha size biraz ayıp olmuş ama o da artıkkvnin günahı
Henuz nisanli olduğunuz için büyük ihtimalle.Neyse bence biz ikili konuşmayı bırakalım herkesin kendi düşüncesiiste bilmiyorum ki nasil bir aileniz var, kimlerle yasiyorsunuz, nasil buyudunuz. mesela rosa buyuk bir ailede buyumus o yuzden misafirden bikmis. benim de pek ailem yok, ama babamdan misafire kotu davranilmayacagini ogrendim. ona gore davraniyorum.
kanser tedavisi goruyorum, bacagim kirik tek basima hareket de zor ediyorum. gecen gun hastaneden geldim ve agrim vardi baya. nisanlimin annesiyle kuzeni gecerken beni gormek istemisler. habersiz geldiler. surat asmadim, ki kayinvalidemi hic sevmem. kusura bakmayin biraz sacim basim daginik dedim sadece. sohbet ettik bir seyler ictik gittiler. gittiklerinden sonra da nisanlima “annene soyler misin iyi niyetle geldi ama bir daha habersiz gelmesin” dedim. bitti. konudaki misafirlikle ayni degil ama insanin bazen ne kadar zor durumda olursa olsun bazi seyleri tolere edebilecegini, o ani kurtarabilecegini anlatmak icin bahsettim. uzatmayayim, ayni dusunmuyoruz belli ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?