Eşim misafirlerin yatılı olduğunu, onlar geldikten sonra söyledi

• Konu Sahibi Konu Sahibi ferb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öncelikle geçmiş olsun. Yani sizin hasta olduğunuzu bile bile halen daha misafirliğe geldiler hem de yatılı öyle mi? Gerçekten pes ya, Omicron varyantı böylesine cirit atarken iyi cesaret. Sizde “Acaba Covid miyim yaaa” diye 1-2 kez diplerinde öksürün

Dur ben ona neler edicem. Şuan salon boşaldı. Bana iyi misin diyo. Yaşanılacakların fragmanını gözlerimle gösterdim ona
bence de esinizle tartisin. ben de bu durumda esimle tartisirim yani eve herhangi bir sebepten gelmis olan misafire tepki gostermek, yemek hazirlamamak, surat asmak, oturabilecek haldeyken gidip yatmak bana gore degil. esimden de aynisini beklerim. o benim misafirim geldiginde yemege yardim etmezse, ortaligi toplamazsa, cay kahveye karismazsa nasil bozulacaksam ben de ona yapmam yani aynisini.

cidden bu evlilikler bu kadar bagimsiz mi? herkes herkesin anasini babasini boyle protesto ediyor mu? hani marjinal bizdik diyecegim artik.

Çalışıyorsanız hadi kirli kaldırdınız ama yedek olması gerekir
Yedek nevresim takımı alın acilen bence
Bu benim duzenimle ilgili birşey. Konu mevzu bu değil. Ben esimin yaptığı emrivakiye takığım. Bunu bir daha yapamayacak!
[/QUOTE]

Peki

Sassy genelde misafir ağırlama işini kadına yıktıklarından protesto eden kadın oluyor. Daha doğrusu edemiyor, orası da ayrı.
Herkesin ilişkisi eşitlikçi ve ideal konumda değil. Oldukça ataerkil bir yapı var çoğunda. "Oğlumun evi" kafasından çıkamadılar henüz.

Ne yardım edecek. Onun yardımı göstermelik. Makine boşalacak. Çayın pastanın bulaşığı mutfakta
O şuan sadece ona kızgınım diye bana trip yapıyor güya. Ama yemezler

Bence de çok abartılmış. Ben sandım hep kalacak uzun süre. Meğer 1 gece imiş. Anne şehir dışından gelmiş olabilir . Yatılı konusu emrivaki gibi olmuş gerçi. Birşey olmaz ya. Çocuklara lafım yokta kaynimi istemem. Bu tarz bir durum da yok burada. Nevresim dediğin nedir ki. Yatılı misafir için 4 takım nevresim 5 yastık aldım. Bir sürü battaniye var evde. Genelde benim yeğenlerim kalır. Şimdi tatildeler birkaç gün kesin kalırlar. Mantı yaparim pizza yaparım köfte yaparım hep aynı menü. Çünkü bunlari seviyorlar.

cozum eve gelen misafire surat asmak midir? bilmem benim yetisme tarzimdan mi ama ben hicbir yerde boyle bir sey gormedim. yani kocayi yardim konusunda “terbiye etmenin” yeri misafirin yani degil bence.

Ne yardım edecek. Onun yardımı göstermelik. Makine boşalacak. Çayın pastanın bulaşığı mutfakta
O şuan sadece ona kızgınım diye bana trip yapıyor güya. Ama yemezler
Bence eşinizin eline hiç koz vermeyin ne gerekiyorsa yapın sonra siz onu fırçalarsiniz.

Geçen yıl bütün kış kayınvalide kayınpeder bendeydi. Kayınpeder kanserdi. Ben baktım. Eşim dahil hepsi kovid oldular evde. Colugum çocuğumla ben yetiştim onlara. Mesele bir gün kalmak değil. İnsan yerine konulup bana bilgi verilmemesi. Galiba eşim dahil tüm ailesine sınır koymayı öğrenmem gerekiyor

Belki o da yatılı olacaklarını sonradan öğrendi.

cozum eve gelen misafire surat asmak midir? bilmem benim yetisme tarzimdan mi ama ben hicbir yerde boyle bir sey gormedim. yani kocayi yardim konusunda “terbiye etmenin” yeri misafirin yani degil bence.
Valla ben çoooook büyük bir ailede büyüdüm. Büyük ihtimalle sizinki daha çekirdek ailedir. Şöyle söyleyeyim, her Allah'ın günü misafir olurdu. Birden de fazla misafir hatta.
Her misafir de nazik olmuyor. İstenmediğini bile bile gelen de oluyor. Cidden gördüm bunu. Yani yaşadığımı iyi bilirim. Travma yarattı hatta. Geniş aile düşmanı oldum çıktım. Dışarıdan sıcak, kocaman aile vs. deniyor da içi hiç öyle değil maalesef. "Gelin" akşama kadar oturmaz, gece yarısına kadar misafir ağırlar. Yorulur, erken bile yatamaz. Valla geleneksel Türk aile yapısında gelin=köle bence.
Şimdi bu konu özelinde de bakarsak misafire mahcup olmayayım diye de beş yıldızlı otel menüsü yapıp kendimi parçalamazdım ben olsam. Surat asmaktan ziyade işi kocama yıkardım. Misafiri benden habersiz davet ediyorsa, elinden geliyorsa yemeği yapacak ya da yardım edecek. Elinden gelmiyorsa da paracıklarına kıyıp sipariş verecek. Ben aşçı ya da hizmetçi değilim neticede. Ki hadi bir seferlik deyip taviz verirsen taviz de tavizi doğurur. O bir seferlik yaptığın görev haline gelir. Habersiz misafir davet etmeler giderek artar.

aklıma eltim geldi. Kv oğlum ev aldı , hiç biriniz görmediniz bile. Herkes düşman oldu diyip zorla eltime götürdü bizi. Hatta trafik vardı diye geç kalınca aa ne ayıp yaptığınız elti kişisi arayıp nerede kaldılar diye soruyor dedi. Eve bi gittik elti yanımıza hoşgeldin demedi bile. Midesi bulanıyormuş tuvaletten çıkmadı. Sonuç yarım saat sonra görümcemin evine gidildi akşam yemeği orda yenildiohh iyi oldu kv ye ve bize, hak ettik elti evden kovdu hepimizi. Ama noldu o elti kv ye herkesten daha kıymetli

Kocan deseydi hasta diye.. ya sen git yat icerde ne halt ediyosa etsin. Yatili ne alaka ya? Cidden insanlar artik korona morona hic takmiyor. Yemegi ziyareti birak birde yatiya geliyolar. Kocan dusuncesiz senin dusuncelerini durumunu hic onemsemiyir

Davetsiz giden mindersiz oturur derler.

Kocan deseydi hasta diye.. ya sen git yat icerde ne halt ediyosa etsin. Yatili ne alaka ya? Cidden insanlar artik korona morona hic takmiyor. Yemegi ziyareti birak birde yatiya geliyolar. Kocan dusuncesiz senin dusuncelerini durumunu hic onemsemiyir
Düşüncesiz olduğuna bende katılıyorum. İki hafta önce geleceklerdi. Hastalıktan kırılıyorum. Benim hasta olduğumu soyleyememis bile onlara. Ben aradım kayınbiraderi. Hasta olduğumu söyledim. Öyle gelmediler. Geçen hafta elti geldi diye gelmediler. Sadece kv gelmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…