• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden benim kadar heyecanlı değil?

3.5 yıl sonra tüp bebekle gebe kaldım çok şükür 12 haftayı bitirdik ama ben bile çok aşırı heycanlı değilim mide sorunlarım olmasa gebe olduğumu anlamıcam bile sanırım ben birazda çok kapılmaktan korkuyo olabiliim, herhalde anca bebeğin hareketlerini hissedince başlıcam heycanlanmaya ben böyleylen eşiminde heycanlı olmaması çok gözümde büyümüyor açıkçası, sağ sağlim kucağımıza alalımda sonrası büyük bir aşk olacak zaten

Böyle güzel sonlar okumak içimi çok rahatlattı 😅 sanırım ciddi ciddi bebek doğana kadar o psikolojiye giremiyor çoğu. Neyse ki yalnız değilmişim, kendimi şu an daha iyi hissediyorum canım teşekkür ederim 😁
Başka çocuklarla ilgileniyormuş zaten kendi bebegi olunca daha istekli ve heyecanlı olacak merak etme. Bebeği kucağına alması gerekiyor önce 😊 benimki ben bez falan değiştirmem diyordu bebek doğduktan 2-3 saat sonra bu çocuğun altı hiç değişmedi diye başına oturmuştu bile🤣 sen şimdi bunlarla kendini de bebeği de strese sokma. Hamileliğin tadını çıkar 😊

Benimki de karnımı falan gelip seviyor arada bir ama ben hareketlerini izlemeyi çok seviyorum mesela baksana diyorum sıkılıyor izlemiyor. Ultrason fotoğraflarına bakıyoruz anlamıyor hamur gibi bir sey diyor 🤣 sen çoraplarına bakar bakar duygulanırsın o güzelmiş der geçer böyleler 🤣
Evet benimki de seviyor karnımı ama hani bebeğin kafasını oksarsiniz ya öyle yapıp gidiyor 🤣 bense elim dakikalarca öyle bekliyorum bir daha tekme atarsa diye 😁 ultrason fotoğrafına da da olumsuz bir şey söylerse valla catarim artık 🤣

Hamilelik değişik bir süreç hakikaten. Benim eşimin çevresinde hamile kalan iş arkadaşları oldu. Bir onlara bakıyordu; bir bana...Asla işin içinden çıkamadı. Bir de ben normalde çok nazlıyımdır falan. Adama mavi ekran verdirdim. 😂

• Komik
Reactions: The
Başka çocuklarla ilgileniyormuş zaten kendi bebegi olunca daha istekli ve heyecanlı olacak merak etme. Bebeği kucağına alması gerekiyor önce 😊 benimki ben bez falan değiştirmem diyordu bebek doğduktan 2-3 saat sonra bu çocuğun altı hiç değişmedi diye başına oturmuştu bile🤣 sen şimdi bunlarla kendini de bebeği de strese sokma. Hamileliğin tadını çıkar 😊
Oh ne güzel valla masallah diyeyim inşallah benimki de o kadar ilgili olur, özellikle şu alt değiştirme olaylarına falan girerse çok mutlu olurum 😁 Cok şükür hamileligimin tadını çıkarıyorum 🌺

Hamilelik değişik bir süreç hakikaten. Benim eşimin çevresinde hamile kalan iş arkadaşları oldu. Bir onlara bakıyordu; bir bana...Asla işin içinden çıkamadı. Bir de ben normalde çok nazlıyımdır falan. Adama mavi ekran verdirdim. 😂
En nazlı olunabilecek ve garip karsilanmayacak dönemde soğukkanlı olmuşsunuz. Bence bu daha büyük başarı 😂

Erkeklerin baba oldugunu anlamasi cocuk dogduktan 2 3 ay sonrasina tekabul ediyor 🙂
Sizin kadar heyecanli olmasini beklemeyim ama, en azindan muayenelere falan ara ara goturun gelsin tabi.
Benim esim ilk muayeneye gelmisti birde detayliya ekranda gorebilmek icin.
Calisan olunca surekli surekli izin almak sıkıntı olabiliyor.
Bunun daha dogumdan sonrasi var o yuzden mumkun oldugunca izinlerini kullandirtmamaya calisin.
İlk zamanlar izin cok lazim oluyor, cocugun aylik muayeneleri vs.

Çok teşekkür ederim, öyle olmasını umut ediyorum. Çünkü bu durum beni üzüyor, ona sorsam eminim ki inkar edecektir ama benim gibi hissetmiyor sanki..
Anlıyorum sizi üzülmeryin sakın,bazı baba adayları bebek konusunda hazır hissrtmiyorlar kendilerini.
Zamanla alışacaktır oda.

Merhaba kızlar, neredeyse ağlamaklı yazıyorum bu konuyu. Gördüğünüz gibi hamileyim, ilk bebeğimiz ve gerçekten çok isteyerek hamile kaldım. Eşim de gerçekten çok istiyordu. Ama eşimin benim kadar heyecanlı olmadığına eminim. Eşimle aramızda hiçbir sıkıntı yok, gerçekten güzel bir çiftiz, birbirimize çok bağlıyız ama benimle aynı duyguları paylaşmadıgina inanıyorum sanki artık.

Birçok kişi görüyorum mesela burda eşi sanki kendinden daha heyecanlı, daha istekli hareket ediyor. Saatlerce karnına elini koyup tekmesini bekliyor babalar. Benim eşim böyle değil. Bu hafta detayli ultrason var mesela, birlikte gideriz diye hayal ettim açıkçası. Ama bunu yapabilmek için telafi amacıyla gece vs çalışması gerekecek, başka türlü izin alamadi. Daha önce hiçbir muayenemize is saatlerinden ve pandemiden dolayı birlikte giremedik ama detayliya birlikte girebiliyoruz. Ondan hiç şüphesiz birlikte gidecegimizi düşünmesini bekledim mesela. İnsan bebeğini merak etmez mi? Daha önce yaptıranlar bilir ki önemli bir muayene. Cinsiyetini öğreneceğiz, sağlıklı olup olmadığını vs.. O ise bana soruyor, geleyim mi ben de yoksa kendin mi gidersin diye. Eğer gelemezsem de videolari, fotoğrafları olacak verecekler sana zaten diyor. Yani sanki 10. bebeğimiz. Sesimin değiştiğini anlayınca tamam gece çalışırım dedi ama is isten geçti açıkçası, üzüldüm.

Bir anne olarak daha yoğun hissetmem evet normal ama böyle de olmamalı gibi sanki.
Beni anlayan var mı? 🙄
Bizler anne olacağımızı öğrendiğimiz ilk gün gerçekten anne oluruz ama onlar ancak bebek doğduktan sonra baba olduğunu anlayabiliyor yaşadığımız hisleri onların bilmesine imkan yok. Bunun için üzülme.

• Beğen
Bir yerde okumuştum; Kadınlar anneliği bebeği hissedince, erkekler babalığı bebeklerini kucaklarına alınca anlarlar diye.
Buna katılıyorum çünkü erkekler normalde de zaten romantik değiller.
Bir de bebeğinizi sizin gibi hissetmiyordur.

Üzülmeyin ne olur sağlıkla gelsin bebeğiniz :nazar:

En nazlı olunabilecek ve garip karsilanmayacak dönemde soğukkanlı olmuşsunuz. Bence bu daha büyük başarı 😂
Sorma ya 😂 Ama böylesi daha heyecanlı. Herkes birazdan ne bomba patlayacak diye bekliyor. Dosta düşmana korku saldım vallahi 😎😂

• Komik
Ne çok şey bekliyorsunuz.
Karşımızdakinin nasıl hissedeceğini neye ne kadar heyecanlanacağını biz belirleyemeyiz. Kaldı ki siz taşıyorsunuz o bebeği ama onun için durum farklı. Hamilelelik nazlanması falan yaşıyorsunuz galiba Allah başka dert vermesin

İnşallah öyle olur, çok şükür rahat bir hamileliğim var, bir riskim vs yok ama eşimin çok daha farklı olmasını isterdim ya bilmiyorum. Hani böyle el üstünde tutuluyor ya hamileler :) aman sen kalkma, sen yapma vs. Belki de biraz simartilmak istiyordum

hangi hamileler el üstünde tutulmuş :D
gayet normal hiç üzülmeyin
sıkıntısız bi hamilelik geçirdiğiniz için şükür edin inşallah sağlıcakla alırsınız bebeğinizi de

• Beğen
Can sıkıcı oluyor bu durum ama zamanla geciyor emin olun. Esimde ilk hamile kaldığımda sanki kendisi yapmamış gibi tribe girmişti. Anlam verememiştim. 🤣 sonra kontrollerde kalp atışını duyup hareketlerini gördükçe baya heyecanlanmıştı. Tabi o zaman pandemi yoktu eşler her kontrole rahatca girebiliyordu. Doğuma kadar dogumda dahil eşim tüm kontrollere gece gündüz demeden geldi. Doğuma da girdi. Ama yine de ben bak hareket ediyor tekme atıyor dedigimde e tamam dün de tekme atmıştı her seferinde basında mi bekleyelim diyordu 🤣 erkek kafası bir oyle bir boyle yapacak birşey yok.

Sizin bi parçanız hissediyorsunuz ama babalık böyle değil eşiniz durumun farkında pek değildir muhtemelen. Biraz hamilelik duygusallığı geldi bana. Bi de yani sosyal medyaya çok aldanıp kendinizi paralamayın saatlerce tekmesini duymaya çalıştı böyle sevindi falan şov bunları. Eminim gayet güzel anne baba olacaksınızdır. Sağlıkla gelsin minik 😇

• Muhteşem
Şimdi bebiş bizim içimizde olunca biz daha bi aktif rol alıyoruz bu süreçte. Çoğu zaman kıpırtı hissedip bak dediğimde elini koysa bile hissedemiyordu benim eşim mesela, hani onlar için biraz daha kenardan izledikleri empati kuramadıklari bir süreç bu doğum öncesi kısım. Kontrollere birlikte gitme isteğinde elbette haklısınız ama ayni düzeyde bi heves gösteremeyebilirsiniz bu durumda kendinizi üzüp onu da sanki bebeğini sevmeyen biriymiş gibi lanse etmeyin takılmayın böyle şeylere. Bir de hani düz mantık oldukları için kendi açısından gelemesem bile videosu fotosu olacak diyor kendi açısından gelmemek kötü bir şey değil onun için. Ama isterseniz bu süreçte biraz daha hassasiyet bekliyor olduğunuzu güzel bir dille belirtin daha dikkatli davranır empati kurmaya çalışır

• Beğen
Can sıkıcı oluyor bu durum ama zamanla geciyor emin olun. Esimde ilk hamile kaldığımda sanki kendisi yapmamış gibi tribe girmişti. Anlam verememiştim. 🤣 sonra kontrollerde kalp atışını duyup hareketlerini gördükçe baya heyecanlanmıştı. Tabi o zaman pandemi yoktu eşler her kontrole rahatca girebiliyordu. Doğuma kadar dogumda dahil eşim tüm kontrollere gece gündüz demeden geldi. Doğuma da girdi. Ama yine de ben bak hareket ediyor tekme atıyor dedigimde e tamam dün de tekme atmıştı her seferinde basında mi bekleyelim diyordu 🤣 erkek kafası bir oyle bir boyle yapacak birşey yok.
E tamam dün de attı çok iyiymiş ya🤭🤭🤭

Merhaba kızlar, neredeyse ağlamaklı yazıyorum bu konuyu. Gördüğünüz gibi hamileyim, ilk bebeğimiz ve gerçekten çok isteyerek hamile kaldım. Eşim de gerçekten çok istiyordu. Ama eşimin benim kadar heyecanlı olmadığına eminim. Eşimle aramızda hiçbir sıkıntı yok, gerçekten güzel bir çiftiz, birbirimize çok bağlıyız ama benimle aynı duyguları paylaşmadıgina inanıyorum sanki artık.

Birçok kişi görüyorum mesela burda eşi sanki kendinden daha heyecanlı, daha istekli hareket ediyor. Saatlerce karnına elini koyup tekmesini bekliyor babalar. Benim eşim böyle değil. Bu hafta detayli ultrason var mesela, birlikte gideriz diye hayal ettim açıkçası. Ama bunu yapabilmek için telafi amacıyla gece vs çalışması gerekecek, başka türlü izin alamadi. Daha önce hiçbir muayenemize is saatlerinden ve pandemiden dolayı birlikte giremedik ama detayliya birlikte girebiliyoruz. Ondan hiç şüphesiz birlikte gidecegimizi düşünmesini bekledim mesela. İnsan bebeğini merak etmez mi? Daha önce yaptıranlar bilir ki önemli bir muayene. Cinsiyetini öğreneceğiz, sağlıklı olup olmadığını vs.. O ise bana soruyor, geleyim mi ben de yoksa kendin mi gidersin diye. Eğer gelemezsem de videolari, fotoğrafları olacak verecekler sana zaten diyor. Yani sanki 10. bebeğimiz. Sesimin değiştiğini anlayınca tamam gece çalışırım dedi ama is isten geçti açıkçası, üzüldüm.

Bir anne olarak daha yoğun hissetmem evet normal ama böyle de olmamalı gibi sanki.
Beni anlayan var mı? 🙄
Deneyimli bir anne bana bu konu da babalık anca 4 yılda öğreniliyor telaş yapma demişti. Sizin onu da dahil etmenizle daha erken olabiliyor. Ama sizin kadar olması mümkün değil. Ama şunu gördüm bebiş birkez gülümsesin sonrasında yanından gitmemek için çırpınır hale geliyor. Onun için içiniz rahat olsun. Bu kadar gerilmenizde hamilelik hormonlarının da çok etkisi var. İstediğiniz bir hamilelikte eminim o da çok istiyordur. Ama süreç onun dahil olamayacağı ilginç bir şey. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

• Beğen
Bu hafta detayli ultrason var mesela, birlikte gideriz diye hayal ettim açıkçası. Ama bunu yapabilmek için telafi amacıyla gece vs çalışması gerekecek, başka türlü izin alamadi. Daha önce hiçbir muayenemize is saatlerinden ve pandemiden dolayı birlikte giremedik ama detayliya birlikte girebiliyoruz. Ondan hiç şüphesiz birlikte gidecegimizi düşünmesini bekledim mesela.
adamcağız düşmüş iş derdine. sizinle muayeneye gelirse gece çalışması gerekecek.
sizin için, evladınız için çalışması lazım bu adamın.
doğumdan sonra da izne ihtiyacı olacak.
zaten iki kere üst üste izin istediniz mi karşınızda size izin veren kişinin suratı düşüyor.
ha gönül ister ki herkes bu konularda serbest olsa, izin sorunu yaşamasa ama öyle değil maalesef.
siz ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama son 1.5 senede ülkede kimsede heyecan kalmadı.
adam şimdi düşünüyordur bebek doğunca şu masraf olacak bu olacak şu lazım bu lazım.
siz annesiniz duygusa bağı daha fazla kuruyorsunuz sonuçta karnınızda taşıyorsunuz ama erkekler için durum farklı.
hamilesiniz, hasta değilsiniz, ağlamaklı olup da kendinizi yıpratmanıza gerek yok sağlıkla kucağınıza alın.
zaten ikinizin evladı yani herkesten çok sevecek o da.
hayat şartları insanları çok yıpratıyor, tekrar ediyorum son 1.5 senede gülmeyi unutan çok insan var. eşinize karşı anlayışlı olmalısınız hele ki tek maaşla geçiniyorsanız. yoksa tabii ki o da sizin kadar çok istiyordur.
allah herkese kolaylık versin bu zor dönemlerde.

Beni anlayan var mı? 🙄
erkekler kadınlar gibi degil ki, zaten kucaklarına almadan babaligi da anlamıyorlar..
asiri beklentiniz var bence, yanlış anlamayın lutfen . sadece dışardan bi bakış acisi..

• Beğen
Back
X