- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
- #221
Bu akşam canım çok sıkkın, gündüz eşim aradı, 3-4 gündür çocuğu ne arıyor ne soruyor, bugün de demesin mi ben aramasam bile senin fotoğraf atman lazım diye. Neyse konuştun atıştık, "Nasıl olsa mahkeme boşanırken bazı günlerde çocuğu bana verecek, ben alacağım, o Zaman göreceksin görememek nasılmış." Dedi. Ondan önce tehdit ediyor tabi, alsam alırım, kimse beni durduramaz falan filan. Yazdığım cümleyi de çok imalı söyledi, zaten hep alıp yurt dışına götürecekmiş gibi bir kaygım var. Kuzey Irak'a gidiş-dönüş işleri çok onların. Öyle bir şey olursa bir daha asla göremem çocuğumu. Henüz bir avukatla görüşmedim, şu sınav, iş mevzusunu hallettikten sonra görüşeceğim.
Ama ne bileyim, Canımı sıkıyor. Bir arkadaş ses kayıt programı var demişti, konuşmaları kaydediyormuş. Bilen var mı acaba? Bu tehditlerini mi kaydetsem ?
Çok üzüldüm. Neden böyle yapıyor ki? İşler iyice sarpa sarıyor. Oysa iki güzel söz söylese, seni anlıyorum dese, ayrı ev tutsa sorun hallolacaktı zaten.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. KK'da mahkeme kursak mı demişsiniz ya, ne kadar haksızlığa uğradığınızı hissettiğinizi hissedebiliyorum. Son çare bunu bile düşünmüşsünüz.
Aslında bu kadar aileci olmasa, az biraz makul olsa keşke.
Aileniz ne diyor? Sizi destekliyorlar mı?
Ailesine,parasına,aşiretine,siyasi gücüne güveniyor olmalı.Allah akıl fikir versin.Hem kendi aramıyor sormuyor gelme zahmetinde bulunmuyor hemde tehdit ediyor.Bununda annesinden bir farkı yokmuş.Tehditleri mutlaka kaydet.Bu adam akıllanacağa benzemiyor.Burnundan kıl aldırmıyor kibrinden ölecek.
Program işlerinden anlamıyorum ama bilen mutlaka vardır.Hatta watsapla ilgili bir konu açılmıştı kaydetmeyle alakalı ayrıntılı tarif ediyorlardı.
Aynen dediğiniz gibi. İstediğine güvensin, gerekirse Türkiye'nin en iyi avukatlarını bulurum, yine de vermem çocuğumu.
Kendisi 39 yaşında annem annem diye ölüyor, ayrı evde oturamıyor, küçücük çocuğu, 9 aylık bebeği de annesinden almayı düşünüyor. Pislik, bencil şey.
Ses kayıt programını mutlaka bulmam gerek, gerekirse bir konu açıp buradaki hanımlara sorayım. İş ciddiye bindikçe eşim daha da kötüleşiyor.
Ne berbat insanla evlenmişim.
Artık haksızlığa uğruyorum, yuvam yıkılıyor, evim, geleceğim kaygılarını bıraktım, hepsinden vazgeçtim ama bu zorbalığı, tehditleri çok Canımı sıkmaya başladı. Anladım ki olayı toparlamak adına bir halt yapmaya niyeti yok, artık bu umurumda da değil ama çocuğu almayı hatta kaçırmayı, bana göstermemeyi düşünmek ne demek? Sen benden ayırdın, ben de senden ayıracağım demek ne demek ?
Ben nasıl bu kadar kötü, bencil bir insanla bu kadar zaman birlikte olmuşum da, tanımamışım ?
Ailem bu zamana dek, olur düzelir, gelir konuşur halledersiniz diyordu, dün babam, bunları öğrenince, "artık sen gitmek istesen de ben kabul etmem, böyle bir adama döneceksen, bizi unut, bu kadar olmaz" dedi. Ben anneme anlatmıştım, o da dayanamamış babama anlatmış. Destek oluyorlar sağ olsunlar. Boşanma davası açacaktım ilk hafta, engel oldular, şimdi hepsinin fikri değişti. Onlar da benim gibi eşimin bu tavırlarına hayret ediyorlar.
Devam etsin bakalım. Yaşayıp göreceğiz.
Yorumunuz ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Bizim toplumumuzun yapısı bu. Ayrı yaşayalım deyince sanki anneni-babanı at gel gibi bir algı oluşuyor, halbuki karşındaki insanları sevmek, saymak demek sürekli dip dibe olmak demek değil. Anlatıyorum ama anlayan kim ? Ya da anlıyor da işine gelmiyor. (Bu ihtimal daha yüksek)Ailenizin destek olmasına çok sevindim.
İşler kötüye gittiğinde kötü insan profili çizmeseydi keşke. Ama gerçekten kötü mü yoksa yaralı aslan misali saçma sapan mı konuşuyor bilmiyorum.
İsveç, Norveç'te olmuyor böyle şeyler. Veya yabancı forumlarda hiç Los Angeles'lı Londra'lı birinin eşim kayınvalidemin evini temizlememi istiyor, aynı evde yaşamamız için baskı yapıyor dediğini okumuyorum. Kayınvalide konusu universal ama sorunlar çok daha ufak oluyor. Örneğin "düğün fotoğraflarının hepsini istiyor normal mi" falan yazıyorlar, millet de "parasını o ödenmediyse hepsini vermek zorunda değilsin" vs yazıyor, o kadar. Daha fazlasını yazanlar oranın yerlileri değil de göçmenler oluyor genelde.
Havuz problemi çözüyoruz gibi hissediyorum. Şu BDV'de aileci koca dertleri hiç bitmiyor. Havuz aşağıdan boşalıyor, yukarıdan doluyor. Bir iki dert çözülüyor. O da genelde boşanma ile veya arada pembesu arkadaşın kocası gibi ayrı ev açanlar vs de oluyor çok şükür. Ama çözülenden daha fazla kayınvalide derdi daha doğrusu aileci koca derdi geliyor.
Bir de nüfuzlu bir insan kendisi kadar güçlü olmayana adaletsizlik yaptığında tehdit ettiğinde sinir oluyorum. Onları çok aciz görüyorum. Aşiretten güç almak nedir? Siz Cumhurbaşkanı kızı olsanız böyle yapabilecekler miydi mesela? Veya mesela Cumhurbaşkanı arasa "Siz onu sahipsiz mi sandınız? Bu ne terbiyesizliktir. Zorla bir evde yaşaması için ailece baskı kurmak nedir? Çocukla tehdit etmek nedir? Dağ başı mı burası? Onu üzen karşısında bizi bulur" dese nasıl da pısarlar. Çünkü güçlerini haklı olmaktan değil, nüfuz sahibi bir gruptan alıyorlar. Karşılarında kendilerinden daha nüfuz sahibi biri olsa "olur mu öyle şey biz gelinimizi çok seviyoruz. Zaten ayrı ev tutuyorduk biz. Bir yanlış anlama olmuş efendim. Zorlama, tehdit hiç olur mu. Bize yakışmaz" derler. İşte gerçek acizlik bu.
Sen bunları bunları yaptın o yüzden mahkeme çocuğu sana vermez diyemiyor. Anca görürsün sen diyor. Çok sinir bozucu.
Tüm bunlara rağmen hala umarım düzelir diyorum. Yani bir oluru kaldıysa umarım düzelir, aklı başına gelir, telafi eder. Eşinizin duygusal tarafına hitap etmeyi hiç düşündünüz mü? "Ben seni çok seviyorum. Ama sen beni çok korkutuyorsun. 'Seni anlıyorum, haklısın, ayrı ev tutacağız' desen zaten ben gelecektim. Ama ben artık senden korktum. Tüm bunları unutturabilir misin. Beni sevgiyle sarıp yaralarımı" iyileştirebilir misin" vs deseniz (artık siz daha iyi bilirsiniz duygusal tarafına hitap etmeyi), eşiniz hüngür hüngür ağlamaya başlayacak gibi geliyor. Şu an yaralı aslan misali saçmalıyor olabilir gibi geliyor. Hiç olgunca değil tabii, o ayrı. Olaylar kontrolünden çıktı o yüzden güçlüymüş gibi yapıyor ama aslında çok yoruldu ve duygusal tarafına hitap edilse bastırdığı duygular gün yüzüne çıkacak gibi geliyor.
O boşanmak istemediği sırada, tamam ayrı ev tutacağım dediğinde siz neden kabul etmemiştiniz. Sanırım ailesi boşanmanızı istemiyordu, onlar istemiyor diye demişti, o soğumanız için bir etken olabilir. Ama siz o sırada barışma ihtimalini neden hiç düşünmemiştiniz, orayı kaçırmışım.
Hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun. En yakın zamanda güzel haberlerinizi alalım inşallah.
adam avukatti galiba yalniz o ses kaydetmek suc hakliyken haksiz duruma dusup bide o konuda dava acip basini agritmasin.ekmegineyag surmus olursun.
ya konusmasirasinda sesini kayda aliyorum derain haberi olur boylelikle .belkide korkar bu tarz konusmaz.ya dasesimi kaydediyomus haberim olmadan deyip dava acarim sana deyip.seni tehdit
Canim o söylediğin programim adi acr gecmise ait kayıt edilir mi:bilmiyorum ama sen genede yükle ileride napacagi belli olmazAilesine,parasına,aşiretine,siyasi gücüne güveniyor olmalı.Allah akıl fikir versin.Hem kendi aramıyor sormuyor gelme zahmetinde bulunmuyor hemde tehdit ediyor.Bununda annesinden bir farkı yokmuş.Tehditleri mutlaka kaydet.Bu adam akıllanacağa benzemiyor.Burnundan kıl aldırmıyor kibrinden ölecek.
Program işlerinden anlamıyorum ama bilen mutlaka vardır.Hatta watsapla ilgili bir konu açılmıştı kaydetmeyle alakalı ayrıntılı tarif ediyorlardı.
Canim o söylediğin programim adi acr gecmise ait kayıt edilir mi:bilmiyorum ama sen genede yükle ileride napacagi belli olmaz
Bi an degistigini umit etmiştim çok üzüldüm olanlara
Ama sen zaten yolunu çizmiştin rabbim yardımcın olsun ne deyim
Yorumunuz ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Bizim toplumumuzun yapısı bu. Ayrı yaşayalım deyince sanki anneni-babanı at gel gibi bir algı oluşuyor, halbuki karşındaki insanları sevmek, saymak demek sürekli dip dibe olmak demek değil. Anlatıyorum ama anlayan kim ? Ya da anlıyor da işine gelmiyor. (Bu ihtimal daha yüksek)
Tehdit konusunda verdiğiniz örnek de harika gerçekten ve aynen söylediğiniz gibi. Paranın, o nüfuzun vermiş olduğu bir cesaret, güç var ki, ancak bu güce güveniyorlar. Ama o egolarını yerle bir edeceğim hem de sizin yazdığınız gibi, haklı oluşumla yapacağım bunu.
Barışma konusu açıldığında neden kabul etmediğime gelince, kararları öyle çabuk değişti ki, ben kendi iradesi ile bu şekilde davrandığına asla inanmıyorum. Gün içinde aradı, sakince güzel bir çözüm sundu, pek inanmasam da yumuşamıştım ama aynı günün akşamında sözde beni ikna etmeye çalışırken "Bu konudaki gerçek düşüncelerimi biliyorsun ama bu düşüncelerime rağmen eski konuları açmayıp, seninle durumu düzeltmeye çalışacağım." gibi bir cümle kurdu, tam olarak aklımda değil ama gerçek düşüncelerimi biliyorsun derken, bana en başında olduğu gibi halen daha hak vermediğini, beni bu konuda haksız gördüğünü kastetti. Ben birazcık adil olsun ve sadece evi değil, zihniyetini de değiştirsin istiyorum. Sonra yine kavga, dövüş ve kopuş gerçekleşti.
Ben zaten ikna olmamıştım, pek ikna edici, yapıcı da davranmadı. Toparlamaya çalışırken bile suçlayıcıydı. Olmadı.
Duygusal yanına da hitap etmeye çalıştım, bir iki kez onu cesaretlendirmek adına, bir iki konuşma yaptım ve çok çöm pişman oldum. O konuşmalardan sonra sanki ben asla vazgeçemezmişim gibi kendini geri çekti ve üslubu değişti.
Anladım ki bu adamdan hiçbir şey olmaz. Ne bana eş, ne de çocuğuma örnek olacak, iyi bir baba. İleride başka bir kadının hayatını mahvedecek bir erkek daha yetiştirmek istemem.
Tüm iyi dilekleriniz ve desteğiniz için tekrar teşekkürler.
Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız. Ailesi ile yaşamanız konusunda nasıl bu kadar ısrar etti hayret ediyorum. Umarım çok iyi, işini bilen, cevval bir avukat bulursunuz. Bence hiç gurur yapmayın, size yaşatılanların kanuni karşılığı olan maddi, manevi tazminatınızı alın. Kazanç için değil biraz olsun adalet yerini bulsun diye yapın bunu. Gelişmeleri ve özellikle ileride mutluluklarınızı bizlerle paylaşın lütfen. Güzel haberlerinize hep beraber sevinelim.
Merhaba canim Günaydın :)
Nasılsın var mı güzel gelişmeler ?
Kayıt etmeyin siz suçlu olursunuz.Sizin izin vermediğiniz sürece yurt dışına çıkaramaz.Bu akşam canım çok sıkkın, gündüz eşim aradı, 3-4 gündür çocuğu ne arıyor ne soruyor, bugün de demesin mi ben aramasam bile senin fotoğraf atman lazım diye. Neyse konuştun atıştık, "Nasıl olsa mahkeme boşanırken bazı günlerde çocuğu bana verecek, ben alacağım, o Zaman göreceksin görememek nasılmış." Dedi. Ondan önce tehdit ediyor tabi, alsam alırım, kimse beni durduramaz falan filan. Yazdığım cümleyi de çok imalı söyledi, zaten hep alıp yurt dışına götürecekmiş gibi bir kaygım var. Kuzey Irak'a gidiş-dönüş işleri çok onların. Öyle bir şey olursa bir daha asla göremem çocuğumu. Henüz bir avukatla görüşmedim, şu sınav, iş mevzusunu hallettikten sonra görüşeceğim.
Ama ne bileyim, Canımı sıkıyor. Bir arkadaş ses kayıt programı var demişti, konuşmaları kaydediyormuş. Bilen var mı acaba? Bu tehditlerini mi kaydetsem ?
Kayıt etmeyin siz suçlu olursunuz.Sizin izin vermediğiniz sürece yurt dışına çıkaramaz.
Mesajlarınız çok çok iyi geldi bana. Yazdığınız her şeyde haklısınız, dediğiniz gibi yapacağım. Umarım zaman güzel şeyler getirir. Çok teşekkür ederim.
Kayıt etmeyin siz suçlu olursunuz.Sizin izin vermediğiniz sürece yurt dışına çıkaramaz.
Yasal olarak evet ama Iraka falan kaçırmaktan bahsediliyor zaten. Süngere dönmüş sınırlarımız var. İnşallah öyle bir şey yapmaya kalkarsa eli ayağına dolansın ve başarısız olsun ama nüfuzlu ve zengin bir adamsa olamaz denilen şey olabiliyor.
Çok sevindim gerçekten. Bugün iyi olmanıza da sevindim. Bir sürü arkadaşı okuyoruz, dertlerini, paylaşıp, sonra hayatlarını düzene sokup, mutlu haberlerini paylaşıyorlar. Biri hatta konu açmıştı, çok mutsuz olup sonradan mutluluğu bulan var mı diye de bir sürü arkadaş mutlu hikayelerini paylaşmıştı. İnişli çıkışlı bir süreç ama inşallah sizin mutlu haberlerinizi de en kısa zamanda alırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?