Eşim Neden Bu Kadar İyi Oldu ?

Bu arada, bazı memur alımları yapılıyor. Ailemin bulunduğu şehirde de memurluk için bir sınav yapılacak, ben de başvuracağım ama diplomam evde. Arayıp diplomamı göndermesini istedim, anladı tabi hemen, göndermem, sen Oraya yerleşip kalacaksın diyor.

En sonunda da, kazanırsan barışacaksın bir yıl sonra da buraya tayin isteyeceksin, kazanamazsan çıkıp buraya geleceksin, burada hazırlan KPSS'ye ancak bu şartla gönderirim diyor.

İyice bi' tuhaflaştı.
 
2 yasinda emzirmeyi birakinca anneden alma olasiligi yukseliyor olabilir

Diplomanizi gondermesine ihtiyaciniz yok kaybettim deyip mezun oldugunuz okuldan alabilirsiniz belgesini hic sormayin bile birdaha

Evet ama evli olanlar için eşin meslek beyan formu mu ne var, eşimin doldurup imzalaması gerekiyor. Daha önce böyle yapmıştık, o formu doldurup imzalamazsa da başvuramam.
 
2 yasinda emzirmeyi birakinca anneden alma olasiligi yukseliyor olabilir

Diplomanizi gondermesine ihtiyaciniz yok kaybettim deyip mezun oldugunuz okuldan alabilirsiniz belgesini hic sormayin bile birdaha

Acaba hukuken çocuk iki yaşında olunca babaya verilme olasılığı daha mı yüksek oluyor o yüzden mi bu teklif. Benim de bilgim yok ama. Siz hiç bi avukatla görüştünüz mü

Aslında iki yaş ile ilgili mevzuda haklı olabilirsiniz yaş arttıkça ihtimal de artıyor ama ben avukatla görüştüğümde velayet ile ilgili mevzu yaşlara bölünmüş 0-2, 2-6 gibisinden bu aralıkları net hatırlamıyorum, yaşları yanlış da yazmış olabilirim ama annenin yüz kızartıcı bir suçu yoksa altı yaş ve durumuz varsa sonrasında da çocuk sizde kalır çocuğunuz dedi.
 

Geçen öyle bir konuşma oldu diye hatırlıyorum ondan sordum.

Uzaklığın ne önemi var.Kendi gelsin ikna etsin tutsun bir ev.Senide çocuğunu da alsın gitsin.Tam sopalık birde ayağına mı gidecekmişsin.
 
Geçen öyle bir konuşma oldu diye hatırlıyorum ondan sordum.

Uzaklığın ne önemi var.Kendi gelsin ikna etsin tutsun bir ev.Senide çocuğunu da alsın gitsin.Tam sopalık birde ayağına mı gidecekmişsin.

Gel görüşelim, çözelim sorunları diyor ayağına çağırıyor beyefendi.

Bilmiyorum, psikolojik bir şey mi ama ailesinin tepkilerinden çok çekiniyor.
Ne istediği de belli değil, çözümleri de çözüm değil.
 


Bu davranışları çok canımı sıktı.Seni düşünemiyorum.
Hala annesini düşünüyorsa temelli otursun anasının dizinin dibinde .
Kuş kadar aklı yok çok sinirlendimm
 


Allah kolaylik versin canim..bendede aynen boyle bi koca mevcut bosver sakin geri adim atma ya muma doner hatasini telafi eder yada defolur gider hayatindan boyleleri icin uzulmeye degmez..boyle kafasiz adamlar gec akillaniyor ama bir omurde surunuyorlar
 


Ailesi baskın demiştim ya kimbilir neler söylüyorlar başının etini yiyorlar.Ana kuzuluğundan gelmedi mi bunlar başınıza.

Tutturdular ailesi bizim dediğimiz olacak diye.Dedikleri olmayınca nankör oldun şimdide tıpış tıpış gelmeni bekliyorlar.

Halbuki çözümü basit sadece mangal gibi yürek istiyor.
 
okudukca yuregim daraliyor..bu analar nasil evlat yetistiriyorlar hicmi vicdanlari yok..kendi cektiklerindende mi utanmiyorlar
 
KPSS için mi diploma için mi

Başvuracağım memuriyet kadrosuna istenen evraklar arasında böyle bir belge var.
KPSS için böyle bir şey istemiyorlar zaten. Diplomam da evde, göndermesi gerek, göndermek için şartlar sunuyor.

Bu davranışları çok canımı sıktı.Seni düşünemiyorum.
Hala annesini düşünüyorsa temelli otursun anasının dizinin dibinde .
Kuş kadar aklı yok çok sinirlendimm

İki gündür onun için üzülüyordum bugün yine sinir küpüne döndüm. Madem bu kadar meraklısın git otur annenle ama yok çocuk da çocuk. Laf..
 

okudukca yuregim daraliyor..bu analar nasil evlat yetistiriyorlar hicmi vicdanlari yok..kendi cektiklerindende mi utanmiyorlar

Amiiiin. Allah hiç kimseyi böyle ailem de ailem diyen adamların eline düşürmesin. Ana-baba karşısında kedi, eş karşısında vahşi kesiliyorlar. Bana kükreyeceğine insan gibi çık ailenin karşısına, benim eşim bunu kabul etmiyor, ne yapayım yuvam mı dağılsın, siz benim annem babamsanız onlar da eşim çocuğum, tutuyorum bir ev, kuruyorum düzenimi, de.

Allah akıl fikir versin. Sürünmesini bırak, tırnağına zarar gelsin istemem ama gerçekler de, yaptığı haksızlıklar da gözüne gözüne girsin de anlasın inşallah.
 
Memurluk için eşin doldurması gereken belge yok. Siz kendiniz söylüyorsunuz ne iş yaptığını.
Diplomayı da kaybettim diyerek okulunuza sorsanız?
En azından aslı gibidir şeklinde fotokopi yollasalar?

Diplomayı okula sormayı ben de düşündüm ama diğer belgeden emin misiniz ? Ben bu sınava iki yıl önce de girmiştim (adliyede memuriyet için) eşin meslek beyan formu mu ne vardı, (adını tam hatırlamıyorum belgenin) eşim doldurup imzalamıştı. Bugün yine başvuru koşulları arasında görmüştüm. Bunu iyice araştıracağım, teşekkürler uyardığınız için.
 
Ben öğretmenim, memurum yani, kadrolu. Başladığım zamanda hiç böyle bir şey istenmedi zamanında.
Her memurluğun farklı mı acaba?
Sonuçta adliye diyorsunuz, gerekirse durumu anlatın, boşanacağım alamam yok mu e-devletten vs halletmenin yolu diye sorun.
 

Size bir şey daha sormak istiyorum, ben de öğretmenlik için hazırlanıyorum, fakat şimdi fırsat varken bunu da değerlendirmek istiyorum. Olur da buraya yerleşirsem, bu yıl sonunda tekrar sınava gireceğim, öğretmen olarak atanabilir miyim memurken ?

Ayrıca bu memurluk için mülakat başvurusu, bu başvuruda istiyorlar bence yine de araştıracağım. Özel bir durum var, ayrıyız diye belirteceğim, belki bir şeyler yapılabilir.
 
Elbette atanabilirsiniz, hatta detayını çok bilmiyorum ama geçiş dahi var. Elbette yine girilmesi gereken sınavlara/mülakatlara girmiş olmak gerekiyordur; yoksa herkes önce memur olayım oradan da öğretmenliğe geçerim derdi.

E-devlet konusunu da bir araştırın, belki oradan bir şeyler çıkar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…