Bu yoruma katılıyorum madem kendine yakıştıramıyor kendin aşağıda görüyor eşini o zaman adama derler niye gidip 2 fakülte bitirmemiş insanla evlenmiyorsun da beğenmediğin insanı seçiyorsun amacın ne?
ben 1 buçuk yıllık ewliyim 1 oğlum var.eşimle okurken tanıştım.o okulunu bitirmiş çalışıyıordu ben öğrenciydim.mezun oldum ve tanıştıktan kısa bi süre sonra ewlendik.ve sürekli kavgalarımız başladı.her lafımda beni küçük düşürdü.sürekli bana kullandığı kelimeler ben 2 üniversite bitirdim sen yüksek okul mezunusun.bi vasfın bile yok bişeyden anlamıyorsun gibi beni üzecek şeyler söylemeye başladı.çalışan kadınlara karşı bi sempatisi olduğunu düşünüyorum.benim alanım havacılık.yer hostesiyim ama çalışmıyorum havaalanı şartları saatleri uygun değil çünkü.eşimde mühendis.yaptığım hiç birşeyi beğenmiyor yada tepkisiz kalıyor.bana asla güzel beni memnun edecek bir kelime söylemedi.bugüne kadar hep ben onu övdüm ama o bana bir kere bile güzelsin demedi.özel günlerden asla anlamaz.gebeliğimi bile yanlız geçirdim manevi açıdan.hiç sormadı canın bişey istiyormu nasılsın diye. dün bana sen kendini ne sanıyorsun nerde görüyorsun üniversitemi okuduğunu düşünüyorsun vasıfsız dedi.kavgada etmiyorduk normal işten güçten konuşuyorduk.hep kendini ön plana çıkarır her konuda mutlaka bilgisi vardır yapamayacağı şey yoktur ona göre.çok benmerkezci.sürekli kendini övüyor sürekli ama.ne yapmalıyım.kişilik bakımından çok ters düşüyoruz boşanmayı düşünüyorum.ne yapmalıyım sizce
Bilerek yapiyorlar ezmek icin.simdi karsisindaki doktor muhendis olsa bunu yapamaz.ole biri bunu cekmez cunku.bu kadini ezerek egosunu tatmin ediyor.bizim kizlarimizda lise mezunuda olsalar muhendise doktora varmak icin can atiyor.neymis kocam mühendis diyerek ona buna hava aticak.ben olsam kendimden cok yuksek birinle evlenmezdim.zaten hemen cocuk da yapilmis henuz bir senelik evlilikte.konu sahibide hatali benim gozumde .ben objektif bir insanim.bu adamin duzelicegini sanmam daha beter olur isinde yukseldikce.
kaç gündür konuşmuyoruz aynı ewin içinde yabancıyız.ama o hiç umursamıyor.demiyor bu kadına lafım dokundu üzüldü gönlünü alayım diye.hala lafımın arkasındayım ben diyor.ewdeki rahatsızlıktan uzaklıktandada rahatsız değil.bu narsist hastalığını okudumda sanki biri ewime kamera yerleştirmiş olanları yazıya dökmüş gibi.ne yaşarsan aynısı anlatılmış.adamda hiç duygu yok.ne sevgi anlamında nede üzüntü anlamında.tek derdi işi ve parası.okadar duygusuzki insan kılığında robot gibi.ben manevşyatcı o maddiyatcı.çok çaresizim kararım ayrılmak ama çocuğumdan korkuyorum.gayet güzel ve bakımlı bi kadınım.eşimi mutlu edebilcek herşeyi elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum ama karşılığında bir kuru teşekkür bile yok hiç bişeyin.mesela bi pazar gezmesine çıkıyoruz benim yalvarmamla (ona bile çıkmak istemiyor yani) gittiğimiz heryerde tek muhabbeti iş ve para.onunla özel bişey yaşamama izin vermiyor.diyorum bugun pazar.at kafandan işi gücü.nasılsa haftanın 6 günü stres yaşıyosun rahatla bugun başka şeyler konuşalım bizi konuşalım ailemizi konuşalım.bu seferdde bana sen anca gez toz ye iç başka bildiğin yok diyor.ne yapsam yaranamadım.ve ona göre hep ben suçluyum birkere demedi bendede var hata.hep ben hatalıyım hep ben kavgacıyım ben uzatıyorum.ve ben bu laflarına beni eleştirmelerine üzülüp kırılınca takıntılısın sen bi psikoloğa git tedavi ol diyor.ve beni en çok şaşırtan olayda ben bu durumun faturasını kendime kesmeye başladım.yani hastamıyım diye düşünür oldum.
Sorun kesinlikle sende değil. Ben de "sen ruh hastasısın git bir tedavi ol" kelimelerini çok duydum. Hani derler ya adama 40 gün deli dersen deli olur diye, o bana ruh hastası dedikçe ben de acaba öylemiyim diye düşünmeye başlamıştım. Sorun eşinin kişiliğinin hala gelişmeyip çocuk kişiliğinde kalmasında. İşin garip tarafı bu tip insanlar eşlerini kendisinin aynası olarak görüyorlar. Yani aslında kendisi nasılsa sana öyle olduğuna dair eleştiri yapıp seni öyle olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Sen öyle olmadığını biliyorsun ama bu o kadar çok söyleniyor ki bir süre sonra acaba öylemiyim diye düşünüyorsun.
maalesef öyle.bi insanın severek evlenip sonra aşağılanıp psikolojisinin bozulması çok acı verici bişey.hiç bişeyden zevk alamaz oldum.karşımdaki anlasa deyse üzüntüme dicem üzüldüm çektim ama sonuç güzel oldu.oda yok.biz kadınların kaderimi bu anlayamadım.ya bi insan durumu iyiyse sağlıklı bi bebeği iyi bi eşi işi varsa ne ister ya.neden böyle yapıyor anlamadım.ama ya kabul edip bi psikoloğa gider hatta bende giderim.yada bu ewlilik biter.çünkü şimdi işinde terfi durumu var.bide olursa iyice aşağılamaya devam eder diye düşünüyorum.nasıl dayanırım katlanırım allah bilir.
Aile terapistine gidebilirsiniz ama bay mükemmel gitmek istemeyecektir, söyleyim. Sen git, senin ihtiyacın var, sorun sende diyecektir.
Arkadaşım bizim de herşeyimiz vardı, evimiz, ikimizin de arabası, çok yakışıklı bir oğlumuz... Bununla ilgisi yok. Sorun onun doyumsuzluğu. En tepeye de yükselse doyumsuz olacak. Sen onun egosonu şişiremezsin. Adamda üretim hatası var, anladın mı, bunu ne yaparsan yap düzeltemezsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?