- 5 Mart 2017
- 3.904
- 2.056
- 133
- 40
- Konu Sahibi atlasirmak
-
- #2.281
Canım bizim sayı yıkama işleminden sonra 8 milyon du doktor bunun aşılama için yeterli olduğunu söylemiştiKafa karıştıracak birşey Yok canım. Sonuçta hepsinin tedavi var. Bir doktor sizi tatmin etmedi mi? Başka bir doktora gideceksiniz. Bol bolda okuyup bilinçleneceğiz ona göre de haraket edeceğiz bu kadar. Bir iki ay kayıp değil.
Canım lökositler spermin dölleme yeteceğini azaltır, sayı ve haraketini engeller, DNA hasarı oksidatif stres artışına bile beden olabilir ve otomatikman düşüklerde oluşur.Kızlar iki sorum var size bilen lütfen cevaplasın;
1 spermde lökosit varsa ( ki bizde de var) bunun nasıl bi etkisi olabilir? Gebeliğe engel mi, düşüğe sebep olabilir mi ???
2 genetik test yaptırdık biz düşüklerden dolayı. Diyelim ki genetik test sonucu normal değil bunun tedavisi var mı ??????
Şimdiden teşekkürler.....
Canım lökositler spermin dölleme yeteceğini azaltır, sayı ve haraketini engeller, DNA hasarı oksidatif stres artışına bile beden olabilir ve otomatikman düşüklerde oluşur.
Genetik problemleri fazla düşünme genetik problem olsa sperm sayısı haricinde anormal hormon sonuçları da doğurur. Genetik problemlerin kromozomsal olarak genelde görünür tedavisi Yok diye biliyorum ama tüp bebekte şansı var sağlam embriyolar oluşuyor. Fazla X veya Y kromozomunu kırabiliyorlarmış bizlerde böyle şeyler olduğunu düşünmüyorum.
Evet canım tedavi ettirin. Maalesef kuzum o testlerle ilgili bilgim Yok diğer sayfada sevil vardı ya o baya yaptırmış bunları ona sor istersen o daha iyi bilgilendirme yapar.Cnm pırtılaşma testini de yorumlayabilir misin ??
Sonuçlar çıkmış. Biliyorsan bi bak canım foto atayım.
Bilgiler için teşekkürler ben lökositin bu etkisini bilmiyordum hemen tedavi ettirelim.
Evet canım tedavi ettirin. Maalesef kuzum o testlerle ilgili bilgim Yok diğer sayfada sevil vardı ya o baya yaptırmış bunları ona sor istersen o daha iyi bilgilendirme yapar.
Cnm inafolic kombi çok daha donanımlı bi folik asit çok iyi bi ilaç ama pahalı olduğu için çok tercih edilmiyor. Maddi anlamda gücün yetiyorsa kullan. Dr. Bana öyle demişti. Özellikle Yumurta kalitesi için çok iyiymişKızlar folıkasit folıdoce kullanıyorum ama elimde ınofolic combi var doktora sormadan kullansam sorun olurum acaba oda folikasit tek farkı yumurtaya yardımcı oluyor sanırım çatlamasına
Tmm canım kaç tane içeyım gundeCnm inafolic kombi çok daha donanımlı bi folik asit çok iyi bi ilaç ama pahalı olduğu için çok tercih edilmiyor. Maddi anlamda gücün yetiyorsa kullan. Dr. Bana öyle demişti. Özellikle Yumurta kalitesi için çok iyiymiş
Ben günde 1 tane kullanıyordum.Tmm canım kaç tane içeyım gunde
Evet canım Zeyneb’e katılıyorum kullan bence de. İçind b8 vitamini de var oda vücuda çok faydalı.Kızlar folıkasit folıdoce kullanıyorum ama elimde ınofolic combi var doktora sormadan kullansam sorun olurum acaba oda folikasit tek farkı yumurtaya yardımcı oluyor sanırım çatlamasına
Canım sizin lokosit sayısı kaçtı sonuçlarınızda ? Değerler kaçtı sayı hız morfoloji hatırlıyor musun ?Kızlar iki sorum var size bilen lütfen cevaplasın;
1 spermde lökosit varsa ( ki bizde de var) bunun nasıl bi etkisi olabilir? Gebeliğe engel mi, düşüğe sebep olabilir mi ???
2 genetik test yaptırdık biz düşüklerden dolayı. Diyelim ki genetik test sonucu normal değil bunun tedavisi var mı ??????
Şimdiden teşekkürler.....
Canım sen baya bilinçlisin ya maşallah :)Canım lökositler spermin dölleme yeteceğini azaltır, sayı ve haraketini engeller, DNA hasarı oksidatif stres artışına bile beden olabilir ve otomatikman düşüklerde oluşur.
Genetik problemleri fazla düşünme genetik problem olsa sperm sayısı haricinde anormal hormon sonuçları da doğurur. Genetik problemlerin kromozomsal olarak genelde görünür tedavisi Yok diye biliyorum ama tüp bebekte şansı var sağlam embriyolar oluşuyor. Fazla X veya Y kromozomunu kırabiliyorlarmış bizlerde böyle şeyler olduğunu düşünmüyorum.
Evet canım fiyatlar o şekilde. Keşke deseydin ki eşimde varikosel vardı ameliyat oldu varikosel DNA hasarı yapabiliyormuş tedaviye başlamadan Eğer bizde de varsa onundantedavisini olmak için yaptırmak istiyoruz. Sen sadece DNA hasar testi semen analizi morfoloji bunlara baktırmak istiyoruz demen yeterli olacaktır.Kızlar şimdi detay lab. Aradım DNA hasar testini sordum 250 TL'ye yapılıyormuş ama çeşitleri varmı bu testin genetikten falan bahsetti bende genetik değil DNA hasar diye sordum hekiminile konuşun öyle yapalım dedi tüp bebek denedinizmi dedi bende hayır dedim neden sordu acaba
Söyledim canım doktorunuzla tam olarak konuşun o şekilde yapalım dedi biz daha önce orda yaptırdik test baş anatomi kafa falan bunlar var bizim sperm test de morfolojide vardi bunlar DNA olmuyormuEvet canım fiyatlar o şekilde. Keşke deseydin ki eşimde varikosel vardı ameliyat oldu varikosel DNA hasarı yapabiliyormuş tedaviye başlamadan Eğer bizde de varsa onundantedavisini olmak için yaptırmak istiyoruz. Sen sadece DNA hasar testi semen analizi morfoloji bunlara baktırmak istiyoruz demen yeterli olacaktır.
Yok canım DNA hasar testi 1/2 hafta sonra sonucu başı yerlerde 1 ay sonra çıkıyor. Çok saçma burada biz istediğimiz de yapıyorlar hemen.Söyledim canım doktorunuzla tam olarak konuşun o şekilde yapalım dedi biz daha önce orda yaptırdik test baş anatomi kafa falan bunlar var bizim sperm test de morfolojide vardi bunlar DNA olmuyormu
Evet 15 gün sonra çıkıyormuş sonuç şunu anlamadim spermden DNA hasar varsa morfoloji düşük olması gerekmezmiYok canım DNA hasar testi 1/2 hafta sonra sonucu başı yerlerde 1 ay sonra çıkıyor. Çok saçma burada biz istediğimiz de yapıyorlar hemen.
Sen o zaman doktorla görüş be diyeyim.
Valla güzel habere kadar okudum kalbim tele çarptı sen bunun için bı gitsene doktoraKızlar dayanamayıp test yaptım güzel haber vermek isterdim ama maalesef yine gelmemiş nazlı bebeğim. Çok nazlı çooookkk.
Vardır bundada bir hayr diyelim. Rabbim büyük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?