- 5 Temmuz 2017
- 445
- 207
- 33
- Konu Sahibi atlasirmak
-
- #3.241
Geçmiş olsun canım peki eşinin hormonlarına baktı mı fsh prolaktin filan ?Cnmm iyi dra denk gelmek o kadar zor ki biz 8 senedir hep uğraşıyoruz eğlendiğimiz 2.ayında öğrendik normal yolla çocuğumuzun olmayacağını nereye gitsek kime gitsek tahlil yapıp sonuca bakıp sizin tüp bebekten başka tedaviniz yok dedi kaç Dr a gittik biri de zahmet edip eşimi muayene etmedi biz kendimizi hep azosperm sanıyorduk ki 2 ay öncesine kadar eşime tedavi uygulanmadan negatif 3 tüp bebek denememiz var hatta 2.tedavide eşimin spermleri o kadar kötü çıkmıştıki tese ameliyatı ile sperm alındı ancak onlarda kalitesiz çıktı ilk tedavi de 3 embriyo oluştu 3.gün biri transfer edildi diğerleri 5.güne gitmediği için dondurulmadı ikinci tedavi de 1 tane döllemdi 2.gün transferi yapıldı sonuçları tabiki negatifti 3.denemede 6 tane döllendi tamam dedik ilk defa o kadar fazla embriyomuz oluştu bu defa herşey güzel olacak dedik Dr 3.gün hepsini dondurdu sonraki ay çözüp 5.güne gitmelerini bekliyecex dedi iyi dedik zaten 6 tane varneyse sonraki ay cözdüler normalde 3.gün embriyosu yüzde 98 sağlıklı çözülür ancak bizim sadece 2si çözüldü diğerleri bozuldu 2si 5.güne bırakılacaktı ama 4.gün gelişimleri durdu yani 3.tüp bebek transfer bile olamadan son buldu neyse dedik martta tüp bebek tedavisine başlayacaz ama bu defa sağlam bir Dr. Bulalım yani bunun bi sebebi olmalıydı o kadar şanssızlık niyeydi neyse Ocak ayında eşim İnternette araştırdı üroloji androloji embriyoloji bi Dr buldu hakkında iyi yorumlar var dedik gidelim ilk başta tahlillerimize baktı tüm tedavileri anlattık bize dna hasarı varsa bunlar olabilir dedi sonra eşimi muayene etti daha elini atar atmaz bugüne kadar hiç muayene edilmedinmi dedi niye dedik o kadar ilerlemiş varikosel var sende hiç farketmediler mi kimse muayene etmediki dedik adam şok oldu neyse tahlil yaptı eşime spermlere bizzat kendisi bakıyor hatta esimede gösterdi her alanda 3 . 5 tane çıkıyor dedi sonra bunlar toplam 30 40 bin yapar dedi ancak büyük ihtimalle varikosel yapılarını bozuyor varikosel olmadan tüp bebekte şansınız yüzde 35 dedi bizde baktık en azından tüp bebekte şansımızı yükseltelim dedik 6 Şubat eşim varikosel ameliyatı oldu Dr büyük ihtimalle sayı artar artmasada kalitesi düzelir dedi inanır mısın varikosel olmasına bile sevindik çünkü belirsizlik bizi o kadar yordu ki en azından şimdi sebebi belli bakalım Mayıs ayında kontrole gidecez şimdilik ilaç vermedi bakalım ameliyat ne kadar etkili olacak görelim diye eşime hergün çakşır suyu keciboynuzu icirmemi haftada bir balık yemeği yemesini ve hergün 1 avuç fındık badem ceviz yemesini söyledi bizde umut fakirin ekmeği ne derse yapıyoruz Mayıs ola hayrola Rabbim hiç kimsenin emeğini boşuna çıkarmasin biliyorum çok çok uzun yazdım hakkını helal et kafanı sisirdim ama kimseyle konuşamıyorum o kadar dolmusunki beni ancak siz anlarsınız kusura bakmayın fazla uzun yazdıysam biz 8 yıla bunları sığdırdık
7 ay oldu canım ameliyat olalı. 6. Ayda tüp bebek yaptık sayısı artmamıştı zaten sonuçta negatif oldu bizde reflü olmayan varikosel vardı belki o yüzden ameliyatın faydası olmamıştırBizim ilk sayımız 6milyondu canım ameliyatın 6.ayındayız 24.700 çıktı en son bu ay aşılama denedik tutmadı genelde sonuç alınıyor bizim 3.dereceydi varikosel kaç ay oldu ameliyat olalı
Tutmama sebebine ne dediler peki7 ay oldu canım ameliyat olalı. 6. Ayda tüp bebek yaptık sayısı artmamıştı zaten sonuçta negatif oldu bizde reflü olmayan varikosel vardı belki o yüzden ameliyatın faydası olmamıştır
Kuzummm Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah bu denemeyi aceleye getirmek istemiyorum çünkü yine olmazsa bi daha tüp bebek yaptıracak durum yok maddi manevi çok yıprandık Rabbim daha çok bekletmeden nasip eder inşallah 3 ay sonra düzelme olursa spermlerde o zaman başlarız çünkü önemli olan çok yaptırmak değil netice almak bizim tek şansımız yaşımın genç olması genç derken 27 oldum 19unda evlendimHayırlısıyla inşallah daha fazla beklemeyin inşallah biz kendimize üzülüyorduk siz yıllardır bekliyormussunuz bugün ablamgildeydim birinden konu açıldı bir kadının tam tamina 15 yıl sonra çocuğu olmuş şaşırdım er veya geç hayırlısıyla inşallah bir çocuğumuz olacak ALLAH C.C izniyle sadece bizler biraz sabırsız geliyoruz dayanmak zorundayiz bende 13 aylık evliyim kısacası 1 yıl ama dayanamadık gidipgidip aşılama yaptırdık tutmadı doktor dediklerimi yapin sperm yukselirse aşılamayi tekrar yapıp yine tutmazsa tüp bebek dedi eşim ameliyatindan sonraki ilk 3 ay herşeyi yaptı ilacını düzenli kullanıp gece yatmadan önce 2 kaşık keçiboynuzu pekmezi ve 2 kaşık çerez tatlısı yedirdim 3 ay böyle devam etti ve sperm tahlili sonucumuz 3 milyondan 16 milyona yükselmişti aşılama tutmadı doktor ileri hızlı hareketlilik için ve sperm çoğalması için önerilerde bulundu artık eşim hiç birşey kullanmıyor içmiyor yemiyor 6. Ayimiz doldu sperm tahlili vermemiz lazım işi yüzünden bir sütlü fırsat bulamadı pazartesi gitmeye calisacaz kuzu umarım hayırlı haberler alırız hep birlikte inşallah
Evet cnm hepsine bakıldı onlarda sorun yokGeçmiş olsun canım peki eşinin hormonlarına baktı mı fsh prolaktin filan ?
Bi şey demediler ben de onu anlamadım belli bi sebebi yokmuş dr şansın %60tı her şey yolundaydı dedi yani kısmet olmadı demeye getirdi embriyolar 5. Güne de geldiği için sperm kaynaklı sorun da yoktur dediTutmama sebebine ne dediler peki
O zaman sizin doğru beslenme ve takviyeyle sorununuz kalmaz Allah’ın izniyleEvet cnm hepsine bakıldı onlarda sorun yok
Ayyy inşallah cnm yaaa inşallah düzelme olur valla garibim ne desem yok demiyor sağlıklı benlenmeye dikkat ediyorum bu aralar kahve çay sigara neskafe falan ağzına bile koymuyor kızartma yapmıyorum yemekleri sadece zeytinyağı veya tereyağı ile yapıyorum haftada bir mercimek nohut falan veriyorum valla bazen o kadar şeyden mahrum kalıyor ki üzülüyorum ama bir ömür üzülmekten iyidir dimiO zaman sizin doğru beslenme ve takviyeyle sorununuz kalmaz Allah’ın izniyle
Nasip canım. İnşallah yükselir değerleriniz ki bence yükselir. Bizde de varikosel var mı yok mu muallakta drlar. 1 kez ameliyat olduk ama hala varikosel görünüyor. Değerlerimizde de oynama olmadı. Siz kime ameliyat oldunuz bu söylediğin hekimin ismi nedir? Bence güzel sonuçlar alacaksınız inşallah. Ayrıca sayfalarca da yazabilirsin hiç sorun değil. :)Cnmm iyi dra denk gelmek o kadar zor ki biz 8 senedir hep uğraşıyoruz eğlendiğimiz 2.ayında öğrendik normal yolla çocuğumuzun olmayacağını nereye gitsek kime gitsek tahlil yapıp sonuca bakıp sizin tüp bebekten başka tedaviniz yok dedi kaç Dr a gittik biri de zahmet edip eşimi muayene etmedi biz kendimizi hep azosperm sanıyorduk ki 2 ay öncesine kadar eşime tedavi uygulanmadan negatif 3 tüp bebek denememiz var hatta 2.tedavide eşimin spermleri o kadar kötü çıkmıştıki tese ameliyatı ile sperm alındı ancak onlarda kalitesiz çıktı ilk tedavi de 3 embriyo oluştu 3.gün biri transfer edildi diğerleri 5.güne gitmediği için dondurulmadı ikinci tedavi de 1 tane döllemdi 2.gün transferi yapıldı sonuçları tabiki negatifti 3.denemede 6 tane döllendi tamam dedik ilk defa o kadar fazla embriyomuz oluştu bu defa herşey güzel olacak dedik Dr 3.gün hepsini dondurdu sonraki ay çözüp 5.güne gitmelerini bekliyecex dedi iyi dedik zaten 6 tane varneyse sonraki ay cözdüler normalde 3.gün embriyosu yüzde 98 sağlıklı çözülür ancak bizim sadece 2si çözüldü diğerleri bozuldu 2si 5.güne bırakılacaktı ama 4.gün gelişimleri durdu yani 3.tüp bebek transfer bile olamadan son buldu neyse dedik martta tüp bebek tedavisine başlayacaz ama bu defa sağlam bir Dr. Bulalım yani bunun bi sebebi olmalıydı o kadar şanssızlık niyeydi neyse Ocak ayında eşim İnternette araştırdı üroloji androloji embriyoloji bi Dr buldu hakkında iyi yorumlar var dedik gidelim ilk başta tahlillerimize baktı tüm tedavileri anlattık bize dna hasarı varsa bunlar olabilir dedi sonra eşimi muayene etti daha elini atar atmaz bugüne kadar hiç muayene edilmedinmi dedi niye dedik o kadar ilerlemiş varikosel var sende hiç farketmediler mi kimse muayene etmediki dedik adam şok oldu neyse tahlil yaptı eşime spermlere bizzat kendisi bakıyor hatta esimede gösterdi her alanda 3 . 5 tane çıkıyor dedi sonra bunlar toplam 30 40 bin yapar dedi ancak büyük ihtimalle varikosel yapılarını bozuyor varikosel olmadan tüp bebekte şansınız yüzde 35 dedi bizde baktık en azından tüp bebekte şansımızı yükseltelim dedik 6 Şubat eşim varikosel ameliyatı oldu Dr büyük ihtimalle sayı artar artmasada kalitesi düzelir dedi inanır mısın varikosel olmasına bile sevindik çünkü belirsizlik bizi o kadar yordu ki en azından şimdi sebebi belli bakalım Mayıs ayında kontrole gidecez şimdilik ilaç vermedi bakalım ameliyat ne kadar etkili olacak görelim diye eşime hergün çakşır suyu keciboynuzu icirmemi haftada bir balık yemeği yemesini ve hergün 1 avuç fındık badem ceviz yemesini söyledi bizde umut fakirin ekmeği ne derse yapıyoruz Mayıs ola hayrola Rabbim hiç kimsenin emeğini boşuna çıkarmasin biliyorum çok çok uzun yazdım hakkını helal et kafanı sisirdim ama kimseyle konuşamıyorum o kadar dolmusunki beni ancak siz anlarsınız kusura bakmayın fazla uzun yazdıysam biz 8 yıla bunları sığdırdık
Hadi ya üzüldüm değişim olmamasına da acaba ameliyat iyi geçmedide mi tekrarladı tekrar ameliyat olacak mısınız Dr unuz kim cnm biz Hatay dayız ve malesef burda bu durum için yeterince ilgi yok şimdi gittiğimiz Dr Ankaradan 6 sene önce gelmiş burda çalışıyor bilmiyorum çok olumlu konuştu çok rahatlattı ve ilk defa içimden doğru yer sanırım diye geçirdim Dr umuz Burak sivaslıoğlu inşallah konuştuğu gibi iyi sonuç alırız %70 fayda sağlar %20 değişim olmaz ve %5 değerler düşer çıkış biter dedi bende hemen sordum çıkış biterse tese ile bulunuyor dimi adam bi baktı yok artık ya yok böyle bir kadın başımıza göktasi mı düşsün ben kadına %70 ihtimal veriyorum o %5lik dilimin yüzde 1 bile olmayan şeye takılıyor diyor eşimeNasip canım. İnşallah yükselir değerleriniz ki bence yükselir. Bizde de varikosel var mı yok mu muallakta drlar. 1 kez ameliyat olduk ama hala varikosel görünüyor. Değerlerimizde de oynama olmadı. Siz kime ameliyat oldunuz bu söylediğin hekimin ismi nedir? Bence güzel sonuçlar alacaksınız inşallah. Ayrıca sayfalarca da yazabilirsin hiç sorun değil. :)
Valla bak ben yüz verilmeye gelmem habire yazarım kafanı şişiririmNasip canım. İnşallah yükselir değerleriniz ki bence yükselir. Bizde de varikosel var mı yok mu muallakta drlar. 1 kez ameliyat olduk ama hala varikosel görünüyor. Değerlerimizde de oynama olmadı. Siz kime ameliyat oldunuz bu söylediğin hekimin ismi nedir? Bence güzel sonuçlar alacaksınız inşallah. Ayrıca sayfalarca da yazabilirsin hiç sorun değil. :)
Biz iyi bir Dr bulmuştuk gittik çift taraflı varikosel var ama ameliyatın üzerinden 1 sene geçsin demişti. 5 ay vardı senenin dolmasına ve vitamin kullandık gittik hiç bir değişiklik yoktu ve bu kez de ameliyatlık birşey Yok dedi. Çok üzüldüm ama çift taraflı ameliyat demiştiniz şimdi böyle diyorsunuz dedim tekrar elle muayene etti ve hayır İnanın yok. Ameliyat olsanız bile boşa olursunuz dedi. Birde özel bir hekim ameliyatı da masraflı olacaktı ona rağmen Yok demesi bile içimi rahatlatmadı. Bizde %93 haraketsiz sperm var bunun bir nedeni olmalı. Şimdi Kaan aydosa gideceğiz bakalım ne diyecek.Hadi ya üzüldüm değişim olmamasına da acaba ameliyat iyi geçmedide mi tekrarladı tekrar ameliyat olacak mısınız Dr unuz kim cnm biz Hatay dayız ve malesef burda bu durum için yeterince ilgi yok şimdi gittiğimiz Dr Ankaradan 6 sene önce gelmiş burda çalışıyor bilmiyorum çok olumlu konuştu çok rahatlattı ve ilk defa içimden doğru yer sanırım diye geçirdim Dr umuz Burak sivaslıoğlu inşallah konuştuğu gibi iyi sonuç alırız %70 fayda sağlar %20 değişim olmaz ve %5 değerler düşer çıkış biter dedi bende hemen sordum çıkış biterse tese ile bulunuyor dimi adam bi baktı yok artık ya yok böyle bir kadın başımıza göktasi mı düşsün ben kadına %70 ihtimal veriyorum o %5lik dilimin yüzde 1 bile olmayan şeye takılıyor diyor eşimebende dedim eee napalm bütün olumsuzluklar bizi bulmuş kızdı bana şimdiden kötüyü düşünüp kötüyü çağırma diyo bu arada sizin değerler kaçtı
Hayırlısı olsun inşallah en kısa zaman da bebişin de olur. Canlılığın yükselmesi iyi bir gelişme. Biz de 1 senedir değişiklik Yok. Allah büyük bir şekilde vesilemiz gelecek nasip yerini bulacak inşallah.Selam kızlar bizim ameliyatımızın üstünden 5 ay gecti. Bu ay da adet oldum cok uzuldum. Adet donemim bitmek uzere. Bugun 5.ay testimizi yaptirdik sayi 17milyon canlilik %50 cikti. İleri hareketli yuzdesi filan yazmiyordu cunku test yaptirdigimiz hastaneyi degistirdik. Gecen ay sayi 16 milyon canlilik %35 cikmisti. Doktorumuz ameliyat ise yaramis demektir. 6 ay sonra tekrar gelin aylik gelmenize gerek yok kullandiginiz ilaclari aynen kullanin dedi.
Amin insallah hepimizin guzel haberlerini alalim. Sizin basarisiz ameliyat olmustu sanirim. Pesinden koşuşturmak şart ne yapalım sabırla bekliyoruzHayırlısı olsun inşallah en kısa zaman da bebişin de olur. Canlılığın yükselmesi iyi bir gelişme. Biz de 1 senedir değişiklik Yok. Allah büyük bir şekilde vesilemiz gelecek nasip yerini bulacak inşallah.
İyiyim canım sen nasılsın?Kızlarr merhaba nasılsınız bakalım
Sen değil canım siz. Sen ve minişlerinnnBen de iyiyimmm cok sukur. Sizlerde iyisinizdir insallah :)
Evet ben ve tospikler cok iyiyiz :) yaaaa oyle ki ben de cok sevindim simdi canim benim:) hep iyi haberler alalim insallahSen değil canım siz. Sen ve minişlerinnn
Bu arada eşimin testosteronu yükselmiş nasıl mutluyum anlatamam bu bile beni mutlu etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?