Erkek İnfertilitesi Eşim varikosel ameliyatı olacak önerileriniz nedir

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Evet takipte olmak iyi. Klomen gibi bişey kullandın mı çatlatma iğnesi falan. Yoksa sadece takip mi yaptırdın? Evet kaybın nedeni spermlerin henüz sağlıklı olmayışı olabilir ama iyiye işaret yine değerler düzelince daha kolay hamile kalabilirsin ve inşallah sağlıkla devam eder.

Merhaba hanımlar esim 5 ay once varıkosel amelıyatı oldu çift taraflı
Bize doktor hiç ilaç vermedi. 3. Ay da gıttık Bı duzelme yoktu. 6. Ay da gelin dedı ve sunu soyledı gercekten bunun düzelmesi 9. Ay da olur dedi
Sizlere doktor ne dedı ılac kullanıyor mu eslerınız

Klomen kullandım iğneye gerek duymadı kontrolde. Çatlamak üzereydi biri yumurtanın. Bu ay boş bıraktım hiçbir şey yapmıyorum. Nasipse her şekilde bizi bulur diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.

Geçmiş olsun.Bazı doktorlar ameliyatın etkisini görmek için ilaç vermiyor sanırım. Buradaki çoğu arkadaşın kullandığı bir takviye var. Bize verildi 6 ay kullanın diyerek. Bunun yanında çeşitli kürler deneyenlerde var. Her şeyden şifa bekliyoruz. Belki biri vesile olur diye.

İnşallah rabbım hayırlısını versin ınsallah allah yardımcımız olsun

biz progeny m kullanıyoruz takviye ilaç verdi.keçi boynuzu kemik suyu ari sütü polen vala hem doğal hem yapay besliyorum kocami

Opstravent diye ilaç var arkadaşım bi araştır istersen

İyi akşamlar arkadaşlar.esımde 1.derece varikösel çıktı.yanlız doktor sperm tahlili istememiş.bıraz tedirgin oldum.sol tarafta 2mm yazıyor.cocugun olur bir sıkıntı olmaz demiş.acaba 1 derecede normal yolla cocugu olan varmı?.bu arada 2 tane çocuğumuz vardı.ama 3.istiyorduk.yeni korunmayı bırakmıştık.

Hanimlar. Merhaba. Esim de sol taraafta varikosel var 3.derece. Istanbul anadolu yakasinda devlet hastanelerinde varikosel ameliyati icin onerebileceginiz bir uroloji doktoru var mi acaba ?

Hanimlar. Merhaba. Esim de sol taraafta varikosel var 3.derece. Istanbul anadolu yakasinda devlet hastanelerinde varikosel ameliyati icin onerebileceginiz bir uroloji doktoru var mi acaba ?
Ümraniye eğitim araştırma hastanesi mikrocerrahi ile yapıyor son teknoloji. Ameliyatı kim yapıyor bilmiyorum. Erken bir tarih verselerdi eşim düşünüyordu hatta işlemleri tamamlayıp sıraya girdik ama 3 ayda falan sıra gelir dedikleri için özelde oldu. Merak ediyorum ne zaman arayacaklar gün vermek için. Bu sitede fatih Sultan Mehmet eğitim araştırma hastanesi için de iyi yorumlar vardı. Devlette bu konularda doktor seçiliyor mu o konuda fikrim yok asistanlar yapıyor diye düşünüyorum.

Durumunuzu tam anlayamadım. 2 çocuk var diyorsunuz korunmayı yeni bıraktık diyorsunuz. Eşiniz doktora niçin gitti? Bi sorun var mı yok mu kontrol için se doktorun ilk önce sperm testi istemesi gerekirdi. Sanırım muayene edip varikoselden şüphelendigi için dopler istemiş ama beraberinde yine sperm testi istememiş. 2mm ve 1.derece varikosel ameliyat gerektirmez büyük ihtimal.

Evet canım sperm tahlili istememiş.bende anlam veremedim.testıslerde arada oluşan ağrıları vardı onun için giymişti.sperm tahlılı istemeyip varıkosel nası dıyebılıyor anlamadı.sadece ultrason ve tahlil yapmış.erkeklık hormonun da biraz düşüş varmış.bu kesin varikösel oldugunu mu gösteriyor.

Asistanlar yapiyorsa ne kadar basarili olur bilemedim simdi. Doktorun iyi olmasi basariyi etkiliyor diye biliyorum cunku. Ameliyattan bi sonuc alabildiniz mi peki?

Varikosel testesteronu düşürebiliyor ama kesin düşürecek diye bir kural yok. Testesteron un düşük olması varikosele bağlı olmayabilir. Bizim 4.2 mm lik varikosele rağmen testesteron normaldi. Fsh üst sınıra yakındı.
Yani eşiniz aslında çocuk isteği ile değil de ağrı şikayeti ile gitmiş doktor da ona göre yaklaşmış olaya gibi anladım ben durumu. Sperm testi verse iyi olur.

Asistanlar yapiyorsa ne kadar basarili olur bilemedim simdi. Doktorun iyi olmasi basariyi etkiliyor diye biliyorum cunku. Ameliyattan bi sonuc alabildiniz mi peki?
Biz de bu konuda eşimle fikir ayrılığı yaşadık. Özeldekiler de orada tecrübe kazanıyor diyor. Ama bu ameliyatda hekim deneyimi önemli. Mikrocerrahi ile eskisi kadar risk olmuyor ama eksik damar bağlanması gibi durumlar ameliyatı başarısız yapıyor. Yani nüks değil eksik ameliyat, hasta anesteziden varikoseli ile uyanıyor diye tanımlıyor konuyu bir hoca.
Bizim daha 10 gün oldu. 3 damar bağlanmış. Eşimin durumu gayet iyi çok şükür. Bizim kaybedecek zamanımız yoktu. Olmadı öyle özele gider tekrar ameliyat oluruz deme lüksümüz yoktu. İnşallah iyi olur neticesi de.
Size de Allah hayırlı bir karar almayı nasip etsin.

Aynen canım.testesteron 3.2 çıkmış.tam senın dedıgın gıbı nasılsa 2 çocuğun varmış demiş.cocuk olmasına da engel değilmiş.ilac vermiş göndermiş.bırde özel hastane gittiği yerde.ugrasmakmı istememiş anlamadım.sinir bozucu resmen.

1 ay sonra bırdaha gidecek.esıme o zaman sperm testı vermesini söyleyeceğim.ılacları kullansın bakalım.ya birşey daha soracağım.vatkkosel sonradan olabilen birşeymi .acaba baştan berrı olan bıseymıydı.benım 2 Çocuğu nda korunmayı bıraktıgım ay oldu.şimdi tedırginlestım.önceden olmuş olsa hemen çocuğumuz olur muydu

Varikoseli olduğu halde çocuğu olan çok insan var. Toplumda %15-20 oranında görülüyor. Ama infertilite şikayeti ile doktora gidenlerde %40 oranında görülüyor. Hatta ilk çocuğu normal olmuş ama 2. olmayınca da çok karşılaşıyor. 2 mm lik bir varikosel çok insanda bulunabilir farkında bile olunmaz. Birçok doktor 3mm üzerini ameliyat için kriter olarak gösteriyor.
Daha önce ilk aydan olmuş olabilir ama zaman geçiyor yaş da ilerliyor çok farklı nedenler olabilir şu anda. İlk ayda olmaması da çok normal bir durum. %25 çünkü ihtimal en iyi şartlarda.

Çok tesekkur ederım canım.cok yardımcı olup rahatlattın.inşallah en kısa zamanda eşinin rahatsızlığı duzelır.ve kulağınız bebekler ile dolar.Allah ım yardımcınız olsun.zor ve sıtreslı bir dönem.ama ameliyattan sonra ekonomik duzelecektır.eniştem ameliyat olmuştu suan çok iyi sperm sayısı da olması gereken düzeyde ve normal yolla cocugu olabilecek kalitede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…