Erkek İnfertilitesi Eşim varikosel ameliyatı olacak önerileriniz nedir

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Selam kızlar uzun zamandır yoktum ben de. Biz de cuma günü ultrasona baktırdık. Doktor ciktigi icin baktiramadik. Sonucta sunlar yaziyor ; Bilateral hemiskrotal sivi fizyolojiktir. Sol pampiniformis pleksusta reflu akim izlenmis olup venoz yapilatin capi en genis yerinde 2.5 mm ulasmaktadir. Sadece solda varmis. Ama kacinci derece varikosel onu yazmiyor. Onu doktor mu soyledi size Suskun Ceylan @Atabetul

Canım bizim ultrason a baktikdan sonra doktor söyledi 2.derece die

Canim cok anlamiyorum ama 2.5 mm varikoselin büyüklüğü ise korkmaniza gerek yok 3 mm ve ustu orta kabul ediliyor yani hafif bu

Olurmu canım bizim 2. Dereceydi ameliyat oldu eşim doktor varikosel spermlerin sayısını hareketini bozduğunu söyledi
Canim bu konuyu seninle daha once de tartışmıştık bizim gittigimiz dr lar boyle soyledi en son gecen hafta baska bir prof ile görüştük o da aynisini soyledi .Sizin hastaliginiz ne boyutta sayi probleminiz var mi bilmiyorum ama bizim sayida sorun yok bazen dr lar sayidan dolayi öneriyor

Amin canım ya hayırlısıyla inşallah
Canım bizim ultrason a baktikdan sonra doktor söyledi 2.derece die
arkadaşlar bir kaç kişinin varikoseli tektatlanmış diye illa sizinde tekrarlayacak diye bişey yok,benim eşimde ameliyat olalı 9 ay doluyor,çok şükür herşey yolunda dr sonuçlar iyi gidiyor dedi, büyük ihtimalle dr proxseed plus adlı bi toz vermiştir,hala gebelik olmadı ama zaten dr bize en baştan söylemişti ameliyattan 8-9 ay sonra gebelik olur diye...kabak çekirdeği fındık keçi boynuzu özüne devam..maşallah bizim sayı 10milyondan 60 milyona yükseldi,eylülde de birlikte gidip dr ile konuşacağız bakalım ne diyo

Arkadaşlar doktorun bize söylediğini bende size aktarayım. Varikoselde doktorlar 3 değerini ameliyat için baz alıyorlarmış. Bizim de varikosel 3 ün altında 2. Derece dedi. Ama 3 ün altında olanlarda sperm testi ameliyata karar veriyor. Değerler kötüyse 3 ün altındada olsa ameliyat olur dedi. Şükür bizim sperm sonuçları idare ediyormuş çok mükemmel değil ama ilaç tedavisiyle gebelik olabilir dedi. Tabi 3 ay gebelik oluşmazsa tekrar sperm testi yapılarak muayene edilecek. Bu arada bitkisel destekler önemli sperm için bizde hem ilaç hem bitkiler gerisi Allah a kalmış inşallah hayırlı sağlıklı evlatlar verir.

Tam olarak ben de bundan bahsediyorum buna dr karar verir .Aynı durumdayiz canim bir gelisme olursa yaz

Canım peki varikosel ilerleyen zamanlarda da cocuk olmasina engel yani kendiliginden iyilesmiyor diye biliyorum. İlerlerse daha kotu olmaz mi? Varikosele yonelik bir ilac verdi mi?

1 1melegimolsun buarada doktor ulrason sonuclarini gormeden once bize dedi ki dogal yollarla cocugunuz olmaz demiyorum olabilir ama ihtimali dusurup zamani uzatirsiniz. Bitkisel bir ilac onerdi once bunu bi kullanin dedi. Tabi esim ilaci henuz kullanmadi. Bakalim ultrason sonrasi ne diyecek. Hatirladigim kadariyla sizin sperm sonuclari bizimkinden iyiydi. Bizim sayi sinirda gecerli fakat ileri hareketli dusuk. Esim cok fazla spor yapiyordu vucut gelistirme filan. Ayrica yasadigimiz yerde kaplica var surekli kaplicaya giriyordu. Sanirim bunlar tetikledi bizde varikoseli

Canım peki varikosel ilerleyen zamanlarda da cocuk olmasina engel yani kendiliginden iyilesmiyor diye biliyorum. İlerlerse daha kotu olmaz mi? Varikosele yonelik bir ilac verdi mi?
Evet haklısın canım ileriki dönemlerde ameliyat gerekebilir. Bu varikosel erkeklerde isteksizliğede neden oluyormuş. Doktor dedi ki belli yaştan sonra erkeklerde de tabi istek bitiyor bu varikosel onu hızlandırıyormuş ama tedavi olunursa biz bunu yavaşlatırız dedi. Birde bizim spermleri çok etkilememiş şükür o yüzden şanslıyız. Benim eşim ameliyat olmam demişti ben o yüzden çok üzüldüm. şimdi ilaçla tedavi olur deyince doktor çok sevindim. İlaç verdi onu kullanıyor eşim birde keçiboynuzu pekmezi ve kürü yaptım onları kullanıyoruz. Aman hamile kalayımda ileriki zamanlarda eşim rahatsızlık duyarsa ameliyat olsun olmasın ben karışmam :)

Sıcaklık önemli canım etkiliyormuş ağır yük kaldırmak falan doktor bize çalıştığı işi sordu eşimin. Bence bitkisel kürlerinde yapın morfolojisi falan öyle düşük değerler var ama kürler yapıp hamile kalmışlar Rabbim büyük. Biz 1 hafa keçiboynuzu kürü yaptık. Bayramdan sonra bal polen 4 lü karışım varmış onu alıp yedireceğim. Zeytinyağında incir yediriyorlar daha onu tam araştıramadım gerekliyse onu da yapacağım.

Proxeed keciboynuzu pek . propolis kuruyemiş evicap propolise ara verince coban cokertene geccez dönüşümlü kullaniliyor canim.
Her doktor farklı ilaç veriyor galiba. Bize doktor proxeed ve evicap vermedi. Evicap galiba e vitamini değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…