Eşim ve ailem arasında problemler

Yok dövmez öyle şeyler yapmaz bunu biliyorum sürekli kavga ederiz ki ben gidiyorum diye çıkacak bir durumda değilim maalesef burası Türkiye değil, beni arabayla götürmesi lazım, hadi babam kardeşim geldi ben aldı diyelim bu seferde olay boşanmaya kadar gidebilir zaten diyorum sen görüşmezsin olur biter diye ama anlamıyor inan, daha önce hiç böyle görmemiştim onu ilkkez böyle bir huyuna şahit oldum. 2 haftadır evde kavga etmekten huzurum kalmadı ne düşüneceğimi şaşırdım ne düşünecek halim kaldı ne dayanacak

Ya boşanmaya kadar götürmek nedir? Hamile halinizle size şu yaptığı şey ne kadar vicdansızca.
Kız kardeşinizin yanında olmanız ile onun eski bir olay için kinini diri tutması ayrı ayrı olaylar.
Bakın, eşiniz geçmişte müstakbel bacanağı ile hoş olmayan şeyler yaşamış olabilir, yerden göğe kadar haklı da olabilir, ama bunun faturasını sizin abla - kardeş ilişkinize kesemez. Sen ablasın, en doğal hakkın kardeşinin yanında olmayı istemek.

Eşine bunu izah etmeye çalış; sen oraya o eşinin kavgalı olduğu çocuk için gitmiyorsun, kardeşin için gidiyorsun.
Sen oturup da kakara kikiri müstakbel damat ile vakit geçirmiyorsun, kardeşinle annenle babanla olmak istiyorsun.
Empati yaptır... Kardeşleri varsa onlar üzerinden örnekler ver.

Ya ne aptal bir durum.

Kardeşimin kimle evleneceği eşimin haddine düşmez
Çıkar giderim gitmek istiyorsam söze nişana düğüne ya da yardıma
Eşim ister küssün ister boşasın yani, terbiyesiz beni kardeşimle görüştürmemek kimseye düşmez

aileme söylemek zorunda kaldım başka çarem kalmadı gelemeyecem ben söze diye, tabii babam çok sinirlendi telefonda bağırdı çağırdı epey

Kendi kardeşinizin sözüne gidemeyeceğinizi mi söylediniz????

Neden?

Eşiniz kardeşinizin evleneceği kişi ile küs diye

Ne saçma bir neden.

Eşiniz sizi seviyorsa sizi böyle bir duruma sokmamalı idi. Bu bizim aramızdaki bir sorun karıcığım, sen kardeşine tabi ki destek olacaksın demeliydi.

Ailenizi de üzmüşsünüz, eşinizin egoistliği yüzünden.

Yok kız meselesi değil ama epey bi kavga etmişler onun yüzünden eşimin bursunu filan kesmişler kaldığı yerden atmaya kalkmışlar, eski hlinden pişman olduğunu söylüyormuş eşimde pişmansa hiç olmazsa bir özür dileseydi diyor.
Eşim gitmeme engel oluyor maalesef gidemiyorum aslında herşey gayet iyiydi bugüne kadar ailemle ilgili hiç birşeyde sorun çıkarmadı ailem izne Türkiyeye gittiğinde hergün annemlerin evine gidip eve bahçeye baktık, ailem ne zaman gelecek olsa çocuklar şunu sever annen bunu sever baban bunu sever diye aldı yaptı. Ama bu adamdan nefret ediyor yüzünü görünce cinleri tepesine çıkıyor
Etsin adamdan nefret ediyosa ama sana ne ?
Öz kardeşinle görüştürmemek ona mı kalmış
Alnını karışlamadığına dua etsin
Kendisine kardeşinin evine gitmeyeceksin dense yaygara kopartır yine gider
Sende gitmelisin ! eşin yokken kardeşin vardı ne cüret

siz niye eşinizden izin istiyorsunuz ki.. çocuk musunuz ..
kardeşim sözleniyor bende gidicem deyin çıkın içinden..

belli ki eşinizin arası herkesle bozuk zira geçimsiz bir olduğu belli..

Simdi topa tutulacagim ama.
Kendimi esinin yerine koyuyorum. Universitede biriyle kavga etmis olsam, bursum kesilse, kaldigim yerden atilacak noktaya gelsem vs vs. Bir sekilde ileride bana bunlari yasatan kisiyle kaynim-gorumcem evlenecek olsa esim de dugunune nisanina vs misafir olmak disinda bir sey yapamaz. Ortaligi yikarim.
Pismansa ozur dilesin madem.
Uzaktan uzaga pisman olmakla olmuyor oyle.
Ama o adam için gidilmiyo
Öz kardeşi için gidiyo, gitmeli. Ablam eniştem istemiyo diye benim özel günlerimde destekçim olmasa gözümden düşer mesafe sokarım araya

Ki konu sahibi söze bile gidemem o halde demiş, misafir gibi bile yani gitmiyo şaştım

Benim eşim karışsa ben müsaade etmem
Ablamda etmemeli
Kardeşlik başka birşey, herkes kendi kardeşi ile olan ilişkilerine kendi karar vermeli

Göndermiyor ne demek kardesinin hazirligina yardim için eşinden izin mi aliyorsun?

Yok kız meselesi değil ama epey bi kavga etmişler onun yüzünden eşimin bursunu filan kesmişler kaldığı yerden atmaya kalkmışlar, eski hlinden pişman olduğunu söylüyormuş eşimde pişmansa hiç olmazsa bir özür dileseydi diyor.
Eşim gitmeme engel oluyor maalesef gidemiyorum aslında herşey gayet iyiydi bugüne kadar ailemle ilgili hiç birşeyde sorun çıkarmadı ailem izne Türkiyeye gittiğinde hergün annemlerin evine gidip eve bahçeye baktık, ailem ne zaman gelecek olsa çocuklar şunu sever annen bunu sever baban bunu sever diye aldı yaptı. Ama bu adamdan nefret ediyor yüzünü görünce cinleri tepesine çıkıyor

Bu damatlar yakında kanka olurlar.Olan düğün süresine kadar sana olacak.Bence fazla sinir stres yapma yazık bebeğine ve sana.bebişini düşün mutlu ol.

Yarın birgün eşinle aran bozulsa sana destek olan kardeşin ve diğer aile bireyleri olacaktır
Bu kadar kocacı olmayın lütfen
Sanki direk eşinizin hanımı olarak dünyaya gelmişsiniz, bi evveliniz yok?

Benim ablamın bi sorunu olmuştu eniştemle
Haberim yoktu, telefonda konuşurken ağladı zorladım öyle anlattı
İşteydim izin aldım, gittim ablamı ve yeğenlerimi almaya
Kendi evime getirecektim, annemler duymuş aradılar bize getir diye. Babamlara gittik
Eniştem şok oldu çünkü ablam fazla duygusal ağlar geçince unutur
Burnu sürtüldü özürler diledi yapması gerekenleri yaptıktan sonra 1,5 ay sonra ablama dönebilirsin dedim

Kardeş dediğin et tırnak gibi olmalı
Eşimin icazetini almadan gittim, yine olsun yine giderim ki böyle bi durum 'söze katılmak'tan daha zor bi durumdur.
Sen benim ablam olsan, sözüme gelmiyosan düğünüme çağırmam. Kocanla başbaşa bırakırım

Zor bir surec.suan ustune gitmeyin.ustune gittikce inattan hayir der. Sakin bi ani kollayip konusun.bam telinden yakalayın. Neticede siz tanıyorsunuz esinizi.zaaflarini bilirsiniz. Bu ortayi bulmak adina yapilacak en insani davranis olurdu.bebek bekleniyo bi ailen var.durumu zorlastirmamak adina. Bebek olmamis olsaydı yorumum daha baska olurdu. Bacanak dis kapinin dis mandali.gitmez gormezsin.bacanagi cezalandiriyor aklinca esiniz.bacanakta size bayilmadi sonuçta. 2 kardes kavramini cozse sorun kalmaz

Yarın birgün eşinle aran bozulsa sana destek olan kardeşin ve diğer aile bireyleri olacaktır
Bu kadar kocacı olmayın lütfen
Sanki direk eşinizin hanımı olarak dünyaya gelmişsiniz, bi evveliniz yok?

Benim ablamın bi sorunu olmuştu eniştemle
Haberim yoktu, telefonda konuşurken ağladı zorladım öyle anlattı
İşteydim izin aldım, gittim ablamı ve yeğenlerimi almaya
Kendi evime getirecektim, annemler duymuş aradılar bize getir diye. Babamlara gittik
Eniştem şok oldu çünkü ablam fazla duygusal ağlar geçince unutur
Burnu sürtüldü özürler diledi yapması gerekenleri yaptıktan sonra 1,5 ay sonra ablama dönebilirsin dedim

Kardeş dediğin et tırnak gibi olmalı
Eşimin icazetini almadan gittim, yine olsun yine giderim ki böyle bi durum 'söze katılmak'tan daha zor bi durumdur.
Sen benim ablam olsan, sözüme gelmiyosan düğünüme çağırmam. Kocanla başbaşa bırakırım

Ya şu durumda "Elin adamına duyduğun öfke, koynuna aldığın karının sevgisine - mutluluğuna bu kadar baskınsa zaten ben boşayayım seni!" deyip resti çekse bile yeri.

Seni alttan alttan boşanmayla mı tehdit ediyor eşin? Bu kadar korkak oldukça köşeye sıkıştırırlar, kardeşinin düğününe bile izin istersin gitmek için işte.

Aman aman ne kinmiş, hamile karısını boşayacak kadar kinli adam... Vay...

Ya şu durumda "Elin adamına duyduğun öfke, koynuna aldığın karının sevgisine - mutluluğuna bu kadar baskınsa zaten ben boşayayım seni!" deyip resti çekse bile yeri.

Seni alttan alttan boşanmayla mı tehdit ediyor eşin? Bu kadar korkak oldukça köşeye sıkıştırırlar, kardeşinin düğününe bile izin istersin gitmek için işte.

Aman aman ne kinmiş, hamile karısını boşayacak kadar kinli adam... Vay...
Çıkıp gitse boşamaz bile bence alışmış işine gelmeyince boşama ile tehdite
Boşasın ayrıca bu sebepten boşayacaksa, saçmalığın dik alası
Kendi de Türkiye'ye adım atmasın kayınvalide zamanında sana çektirmiş nasılsa sende annenle görüşme madem de, damat adayıyla aynı ayarda : )

Ama o adam için gidilmiyo
Öz kardeşi için gidiyo, gitmeli. Ablam eniştem istemiyo diye benim özel günlerimde destekçim olmasa gözümden düşer mesafe sokarım araya

Ki konu sahibi söze bile gidemem o halde demiş, misafir gibi bile yani gitmiyo şaştım

Benim eşim karışsa ben müsaade etmem
Ablamda etmemeli
Kardeşlik başka birşey, herkes kendi kardeşi ile olan ilişkilerine kendi karar vermeli

Belki de haklisindir.
Tek cocugum ben kardesim olmadigindan bu konulari kardesi olan biri gibi idrak edemem.
Yorumumu da ona gore yapmistim aslinda.
Ben en son misafir gibi gidecek konu sahibi sadece yardim kisminda olmayacak diye okudum sanki, oyle ise hala hak veriyorum.

Bu arada ikinci damat pismansa niye ozur dilemiyor?

Belki de haklisindir.
Tek cocugum ben kardesim olmadigindan bu konulari kardesi olan biri gibi idrak edemem.
Yorumumu da ona gore yapmistim aslinda.
Ben en son misafir gibi gidecek konu sahibi sadece yardim kisminda olmayacak diye okudum sanki, oyle ise hala hak veriyorum.

Bu arada ikinci damat pismansa niye ozur dilemiyor?
Damadı bilmiyorum özür dilesin dilemesin beni kardeşim bağlarım
Nişanlın kocamın gönlünü alırsa söze gelirim mi diyecek
Sen ablasın kalk git

Çıkıp gitse boşamaz bile bence alışmış işine gelmeyince boşama ile tehdite
Boşasın ayrıca bu sebepten boşayacaksa, saçmalığın dik alası
Kendi de Türkiye'ye adım atmasın kayınvalide zamanında sana çektirmiş nasılsa sende annenle görüşme madem de, damat adayıyla aynı ayarda : )

İşte çok da üstüne üstüne gidemiyorsun. Konu sahibesi hamiş...
Ya adam ters bi şey söyler, iyice üzülür kadıncağız, içine içine döker kederini.
Şu haliyle kötü bir şey olur Allah muhafaza... Ondan tartışma ortamında pek bulunmaması da lazım.

Söze gidecem sonunda ikna olduydu zaten, ama misafir gibi gidecem kardeşimin sözüne, annemde buna çok üzülüyor, diyor kardeşin senin sözünde neler yaptı bir tanecik kız kardeşin diyor, dedim ya iş boşanmaya kadar gidebilir dedim ama eşim beni boşanmayla tehdit etmedi ama sana karşı olan sevgim azalıyor sana karşı içimde soğukluk oluyor dedi eşimi seviyorum onunla problemim olsun istemiyorum. Bana diyorki herkes kendi evinde mutlu olsun annem babam bana bağırmadı baban neden bana bağırıyor diyor, babam ben ağlayınca dayanamadı ondan bağırdı söze gitmeyecez ikimizde dedi önce bende mecburen aileme gelemiycem diye söylemek zorunda kaldım Şimdi ise misafir gibi gidecem söze. Annem babam eşim oturup konuştular dedim ya o zaman annemin ilerde herşey düzelir akraba olacaz yarın öbür gün yüz yüze bakacaksınız demesini kafasına takmış şimdide diyor ben niye onunla muhatap olayım onunla muhatap olmak istemiyorum annen baban yine annem babam ama ben kız kardeşinin evine gitmem o annenlerin eve gelirse ben gelmem diyor yarın öbür gün ailem baskı yaparsa daha kötü olacak herşey

Galiba ben sözünü geçirecek karakterde biri değilim, gerçekten bir insana tavır yapamıyorum belki çocuğum olunca daha çok tavır yapabilirim. Aslında eve gitmeyip ailemin yanında kalsam olaylar daha mı büyür, bazı insanlar bazı şeyleri yapmaya cesaret edemiyor bende öyleyim cesaret edemiyorum aslında en sert şekilde cevabımı vermeliyim daha ileri giderse belki yaparım bunu bilmiyorum şimdi olaylar çok taze.

Söze gidecem sonunda ikna olduydu zaten, ama misafir gibi gidecem kardeşimin sözüne, annemde buna çok üzülüyor, diyor kardeşin senin sözünde neler yaptı bir tanecik kız kardeşin diyor, dedim ya iş boşanmaya kadar gidebilir dedim ama eşim beni boşanmayla tehdit etmedi ama sana karşı olan sevgim azalıyor sana karşı içimde soğukluk oluyor dedi eşimi seviyorum onunla problemim olsun istemiyorum. Bana diyorki herkes kendi evinde mutlu olsun annem babam bana bağırmadı baban neden bana bağırıyor diyor, babam ben ağlayınca dayanamadı ondan bağırdı söze gitmeyecez ikimizde dedi önce bende mecburen aileme gelemiycem diye söylemek zorunda kaldım Şimdi ise misafir gibi gidecem söze. Annem babam eşim oturup konuştular dedim ya o zaman annemin ilerde herşey düzelir akraba olacaz yarın öbür gün yüz yüze bakacaksınız demesini kafasına takmış şimdide diyor ben niye onunla muhatap olayım onunla muhatap olmak istemiyorum annen baban yine annem babam ama ben kız kardeşinin evine gitmem o annenlerin eve gelirse ben gelmem diyor yarın öbür gün ailem baskı yaparsa daha kötü olacak herşey

Sana karşı içimde soğukluk oluyor ne biçim bir tehdittir yahu

Siz onu kaybetmekten korkuyorsunuz ama o sizi kaybetmekten korkmuyor.

Bu şekilde kardeşimle arama girersen ben de senden soğurum desenize, bakalım o da korkacak mı?

Kardeşimiz sizin için uğraşmış siz evlenirken. Ona teşekkürünüz bu mu?

Bak zor durumda kalmışsın anlıyorum ama bir kardeş olarak yazayım sana.
Ablam benim canımdır. Benim sözüme misafir gibi gelse, benimle o heyecanı yaşamasa, o gecenin sabahından itibaren elimi tutmasa, benim süslenmeme yardım etmese, benim unuttuğum, heyecandan akıl edemediğim detayları görmek için orada olmasa bak olamasa değil, olmasa affetmem.
Hastalık olur, arada mesafe olur ki o bile bir derece, anlaşılır ama sırf kocanın kaprisi yüzünden kardeşini üzeceksin.
Kocanın bunu yapmaya hakkı yok.
Evet yüzyüze bakacaksınız eninde sonunda.
Kardeşinin düğününde olmasa çocuklarınızın düğününde bakacaksınız. Kardeşin teyze olarak senin çocuğunun düğününe gelmeyecek mi?
Sen teyze olarak yeğeninin düğününe gitmeyecek misin?
İkiniz de anne yarısısınız ikinizden birine bir şey olsa diğerinin çocuğu öbürüne emanet.
İlla ki bakacaksınız yüzyüze. Şimdi değilse 25 yıl sonra.
Kabul etme. Çok pişman olursun. Hiç yoktan kardeşinden olur, kocasının kardeşini sana karşı doldurmasına fırsat verirsin.
Ablam benim sözüme misafir gibi gelse ciddiyim bayramdan seyrandan öte arayıp sormam uzunca bir süre. Eşinin kaprisine şımarıklığına göz yumma.
Seni alttan alta tehdit etmesine hiç izin verme. Ne demek soğukluk olabilir.
Sen de de bakalım eğer kardeşimin en mutlu gününde orada olamazsam sana karşı bir soğukluk olabilir, ne tepki verecekmiş paşaoğlu

Böyle sessiz olursanız çok ezilirsiniz , insan kardeşinin sözüne, düğününe misafir gibi gider mi hiç.
Bide izin alıyorsunuz kocan olması kardeşinin düğününe gitmek için izin almanı gerektirmez. Kendini dünyanın merkezinde hissetmesin. Tehdit ediyormuş işte sizi sevgim azalıyor ne demek. Gidersen sevgim tamamen bitecek demeye getiriyor. Kardeşinin sevgilisiyle kanlı bıçaklı düşman olsa bile size izin vermeme gibi bir hakkı yok.

Back
X