Eşim ve ailem arasında problemler

kardeşin seni düşündü mü derken ,sırf eniştesi evleneceği erkeği sevmiyor diye evlenmekten vazgeçmediği için mi düşüncesiz olmuş.ne tuhaf adam.kardeşiniz evlendikten sonra,kocanız daha çok sıkıntı çıkarıcak.insan karısının hatırına katlanır hayatta bir kere olan özel günler bunlar.

Çok yüz vermişsin şimdi astarını istiyor, hamile eşini üzmeye çekinmeyen adamdan çekinirim, ne gaddar ne kinci.
Vallahi ben olsam ona o evi dar ederdim burnundan getirirdim, ailesi ile falanda hiiiiç işim olmazdı eeee gelişe göre gidiş koçum derdim

Hayırlı günler herkese
3 yıllık evliyim 3 yıldır çocuk istiyorduk Elhamdulillah sonunda hamileyim Rabbim bir evlat nasip etti, herşey güzle gidiyor derken olaylar başladı, artık ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum.
Biz evlenirken düğünden önce bir sürü problemler oldu aileler arasında, ailem çok üzüldü ama düğünden sonra herşeyin üstünü kapattılar bir kere bile eşime senin ailen böyle yaptı demediler, eşimin ailesi Türkiye de ben ve ailem ise yurt dışındayız.
3 senedir eşimin ailesi ile problemleri vardı sürekli problem çıkartıyorlardı bize özelliklede eşime yeni yeni hamilelik olayı biraz yumşattı ara biraz düzeldi.
Şimdi olan problem ise kız kardeşim sözleniyor ama nişanlısı ile eşimin arası taa üni yıllarından beri bozuk bunu ailem biliyor neyse eşim ise tutturdu benim nefret ettiğim insan ailem dediğim insanların içine giriyor diye problem ediyor bana kız kardeşin evlenirse onun evine gitmeyeceksin dedi kavga ettik epey, önce söz nişan kına düğüne gidersin diyordu, sonra ise kız kardeşinin sözüne gitmeyeceksin demeye başladı, ikna etmeye çalıştım sen gitme ben gideyim diye ama olmadı artık aileme söylemek zorunda kaldım başka çarem kalmadı gelemeyecem ben söze diye, tabii babam çok sinirlendi telefonda bağırdı çağırdı epey eşimde öfkeli biri onu zor zapt ettim ama artık ağlamaktan bir hal oldum ben ertesi gün ise annemlere gittim orada annem babam eşim oturdu konuştular sırf benim hatırım için annem arayı düzeltmek istedi babamla eşimin arasını, babamda annemde konuştular ama babam bir özür dileseydi diyor hatta babam bağırdığı için pişman olduğunu söyledi bana eşimde baban bir kusura bakma diyemezmiydi bende insanım diyor, söze gitmeye karar verdi sonunda ama benim gidipte anneme kız kardeşime yardım etmeme izin vermiyor diyor onlar seni düşünmedi özellikle kız kardeşin seni düşünmedi sen gidip onun sözüne kınasına düğününe mi yardım edeceksin diyor onlara üzülme diyor gitmeyeceksin diyor göndermiyor beni artık iyice bunaldım bir taraftan annem ağlıyor eşimin yaptıklarına diyor yine sorun çıkartıyor diyor kendi düğünden öncede çıkardıydı diyor ben ise artık ne yapacağımı şaşırdım
3 senenin sonunda bir çocuğum olacak ama sevinemiyorum tüm heyecanım gitti. Ailemde ilk torunları diye heyecanla bekliyordu bundan sonra ne olacak ne bitecek bilmiyorum ama kötü şeyler olacak gibi geliyor hep
Allah öncelikle yardimcin olsun canım kardeşim.. Esin çok çok kibirli biri eminim geçmişte yasanipta seninle alakalı olmayan seylerle bile senin canını sikiyordur tavrını koy onu gerekirse yokluğunda cezalandır
Ah ahh seni o kadar anlıyorum ki canım .
Şimdi o düğüne giden bile tadın tuzun olmayacak al karşına güzel bi şekilde gülümseyerek konuş yumuşak yumuşak haa baktin anlamıyor cezalandır bi kaç gün
. bi dusun sen onu bu kadar zor durumda bırakıp uzermiydin !!

Hayırlı günler herkese
3 yıllık evliyim 3 yıldır çocuk istiyorduk Elhamdulillah sonunda hamileyim Rabbim bir evlat nasip etti, herşey güzle gidiyor derken olaylar başladı, artık ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum.
Biz evlenirken düğünden önce bir sürü problemler oldu aileler arasında, ailem çok üzüldü ama düğünden sonra herşeyin üstünü kapattılar bir kere bile eşime senin ailen böyle yaptı demediler, eşimin ailesi Türkiye de ben ve ailem ise yurt dışındayız.
3 senedir eşimin ailesi ile problemleri vardı sürekli problem çıkartıyorlardı bize özelliklede eşime yeni yeni hamilelik olayı biraz yumşattı ara biraz düzeldi.
Şimdi olan problem ise kız kardeşim sözleniyor ama nişanlısı ile eşimin arası taa üni yıllarından beri bozuk bunu ailem biliyor neyse eşim ise tutturdu benim nefret ettiğim insan ailem dediğim insanların içine giriyor diye problem ediyor bana kız kardeşin evlenirse onun evine gitmeyeceksin dedi kavga ettik epey, önce söz nişan kına düğüne gidersin diyordu, sonra ise kız kardeşinin sözüne gitmeyeceksin demeye başladı, ikna etmeye çalıştım sen gitme ben gideyim diye ama olmadı artık aileme söylemek zorunda kaldım başka çarem kalmadı gelemeyecem ben söze diye, tabii babam çok sinirlendi telefonda bağırdı çağırdı epey eşimde öfkeli biri onu zor zapt ettim ama artık ağlamaktan bir hal oldum ben ertesi gün ise annemlere gittim orada annem babam eşim oturdu konuştular sırf benim hatırım için annem arayı düzeltmek istedi babamla eşimin arasını, babamda annemde konuştular ama babam bir özür dileseydi diyor hatta babam bağırdığı için pişman olduğunu söyledi bana eşimde baban bir kusura bakma diyemezmiydi bende insanım diyor, söze gitmeye karar verdi sonunda ama benim gidipte anneme kız kardeşime yardım etmeme izin vermiyor diyor onlar seni düşünmedi özellikle kız kardeşin seni düşünmedi sen gidip onun sözüne kınasına düğününe mi yardım edeceksin diyor onlara üzülme diyor gitmeyeceksin diyor göndermiyor beni artık iyice bunaldım bir taraftan annem ağlıyor eşimin yaptıklarına diyor yine sorun çıkartıyor diyor kendi düğünden öncede çıkardıydı diyor ben ise artık ne yapacağımı şaşırdım
3 senenin sonunda bir çocuğum olacak ama sevinemiyorum tüm heyecanım gitti. Ailemde ilk torunları diye heyecanla bekliyordu bundan sonra ne olacak ne bitecek bilmiyorum ama kötü şeyler olacak gibi geliyor hep

Kocanizin bu adamla ne derdi varmis peki ? Sizi evine sozune dugunune gondermeyecek kadar olan nefretin sebebi nedir biliyormusunuz peki ?
Adamin kusuru neymis, sahtekar mi dolandiricimi namussuz mu ahlaksiz mi ?

Yoksa kocaniz sadece iki erkek arasindaki gecimsizligi cocuk gibi yillarac devam mi ettirmis ? Size ne curretle kardesinin sozune gidemezsin falan diyebiliyor ? Bu adamlar koca olunca kadini satin aldiklari bir kazak falan mi saniyorlar acaba ?
Siz beyinsiz degilsiniz kimin ne yaptigini kime nasil davranacaginizi da bilecek yastasiniz kocaniz cidden haddini fersah fersah asmis. Bide babanizdan ozur mu bekliyor utanmadan hak etmis bence babanizin tepkisini.
Ayrica bu kadar tepki vermesinin cok ciddi bir sebebi varsa vede bunu aileden biri olarak size soylemiyorsa asil hikayedeki kotu adam odur.

Yok kız meselesi değil ama epey bi kavga etmişler onun yüzünden eşimin bursunu filan kesmişler kaldığı yerden atmaya kalkmışlar, eski hlinden pişman olduğunu söylüyormuş eşimde pişmansa hiç olmazsa bir özür dileseydi diyor.
Eşim gitmeme engel oluyor maalesef gidemiyorum aslında herşey gayet iyiydi bugüne kadar ailemle ilgili hiç birşeyde sorun çıkarmadı ailem izne Türkiyeye gittiğinde hergün annemlerin evine gidip eve bahçeye baktık, ailem ne zaman gelecek olsa çocuklar şunu sever annen bunu sever baban bunu sever diye aldı yaptı. Ama bu adamdan nefret ediyor yüzünü görünce cinleri tepesine çıkıyor
Olabilir. Ailenize iyi davranıyor olabilir
Kardeşinize yardım etmek için eşinizden onay beklemeyin
Sonra çok pişman olursunuz

Yazılanların hepsini okudum, kardeşimin sözlüsü geçmişte kendiside hata yaptığını kabul ediyormuş zaten ve pişman olduğunu söylüyor, neyse artık beni çoğu şey ilgilendirmiyor yazılanlara hak veriyorum cidden ben fazla şımarttım bugün yazdıklarınızdan sonra çok düşündüm ben onun ailesinin yaptıklarını hâlâ sindiremediğim halde eşimin ailesi dedim saygıda kusur etmedim gün aşırı telefon açıp hal hatır sordum, eşimde bugüne kadar aileme karşı saygısızlık etmediydi benim gidip gelmeme birşey demedi ki annemlere gittiğim günler evimi ihmal ettiğim oluyordu bir kere birşey demedi ama şimdi böyle davranınca bende ne yapacağımı şaşırdım bu yüzden fikirlerinizi alayım dedim. Ve haklısınız fazla yüz vermişim aileme yansımasın bazı şeyler istedim ezildim bende ama bundan sonra taviz vermeyecem bugün ciddi ciddi düşündüm sevgim azalırsa vs. Benimde sevgim azalıyor ona bakılırsa bende insanım bakalım tavrımı koyacam bu iş boşanmaya gidecek olursada gider yeter artık. Bugün bana birde annene söyle birinin yuvasını yaparken birininkini yıkamyın de dedi tabii anneme demedim bunu ama bende bağırdım kimse değil sen yıkıyorsun sen huzurumuzu kaçırıyorsun dedim 3 yıldır evliyiz bir kere bile ailem karştı mı bize bundan sonra neden karışacaklar dedim iyice kendi kendine düşünüp düşünüp abartıp saçmalamaya başladı.

Hyejin Hyejin
esimin ailesi ile gorusmuyorum ama esimin yigeni dogdu yazin, gidip kendim magaza magaza gezip bebek icin takim secip hazirladim. esime verdim, goturdu.

demem su ki, herkes arzu eder ki esinin ailesini "sevdigimin sevdigi" diye gorebilmeyi. yahut esinin ailesi tarafindan yine "sevdigimizin sevdigi" diye gorulmeyi... bu bazen olmaz. uzucudur. bir sekilde bir yerlerde hikayeler kopabilir taraflar arasinda ancak her iki taraf da haddini ve yerini bilmek mecburiyetindedir.

esinize bunu animsatmak sizin goreviniz. kardesinizin elbette yaninda olacaksiniz bu surecte, sonrasinda cift olarak gorusulmez, bunu anlarim. dogum-olum gibi olaylar disinda bir araya gelinmez, kabul ederim. esinize de bu sekilde telkin verin. yoluna girecektir. inatlasmak hicbir seyi cozmeyecektir oysa ki.

İşte çok da üstüne üstüne gidemiyorsun. Konu sahibesi hamiş...
Ya adam ters bi şey söyler, iyice üzülür kadıncağız, içine içine döker kederini.
Şu haliyle kötü bir şey olur Allah muhafaza... Ondan tartışma ortamında pek bulunmaması da lazım.
Çok gaz vermiş olmayayım
Karakter bazı şeyler ve eşini de tanımıyorum
Ama anlattığım olayda, eniştem ablamı üzmüş diye gidip evinden aldığım olayda yani ben 24 yaşındaydım daha 1 yıllık evli bile değildim
Ben belki de fazla atarlıyımdır ama kardeş söz konusu olunca kimseyi dinleyeceğimi sanmıyorum
Sen gelme, damattan nefret et ama öz kardeşimle görüşmeme karışma hakkını sana vermiyorum derim

Yazılanların hepsini okudum, kardeşimin sözlüsü geçmişte kendiside hata yaptığını kabul ediyormuş zaten ve pişman olduğunu söylüyor, neyse artık beni çoğu şey ilgilendirmiyor yazılanlara hak veriyorum cidden ben fazla şımarttım bugün yazdıklarınızdan sonra çok düşündüm ben onun ailesinin yaptıklarını hâlâ sindiremediğim halde eşimin ailesi dedim saygıda kusur etmedim gün aşırı telefon açıp hal hatır sordum, eşimde bugüne kadar aileme karşı saygısızlık etmediydi benim gidip gelmeme birşey demedi ki annemlere gittiğim günler evimi ihmal ettiğim oluyordu bir kere birşey demedi ama şimdi böyle davranınca bende ne yapacağımı şaşırdım bu yüzden fikirlerinizi alayım dedim. Ve haklısınız fazla yüz vermişim aileme yansımasın bazı şeyler istedim ezildim bende ama bundan sonra taviz vermeyecem bugün ciddi ciddi düşündüm sevgim azalırsa vs. Benimde sevgim azalıyor ona bakılırsa bende insanım bakalım tavrımı koyacam bu iş boşanmaya gidecek olursada gider yeter artık. Bugün bana birde annene söyle birinin yuvasını yaparken birininkini yıkamyın de dedi tabii anneme demedim bunu ama bende bağırdım kimse değil sen yıkıyorsun sen huzurumuzu kaçırıyorsun dedim 3 yıldır evliyiz bir kere bile ailem karştı mı bize bundan sonra neden karışacaklar dedim iyice kendi kendine düşünüp düşünüp abartıp saçmalamaya başladı.
Aslında ailene herşeyi anlatma
Söze gelemem demişsin tabi şaşırırlar kendi arzun olmadığını anlar, eşine de tavır alırlar
Kocaman bir bireysin, kendin çöz eşinle
Söze giderim de, kardeşler kanlı bıçaklı olmadıkça kim kimin sözünde nişanında bulunmaz de bari
Ben kendimi kinci sanırdım adam level atlamış

Çok gaz vermiş olmayayım
Karakter bazı şeyler ve eşini de tanımıyorum
Ama anlattığım olayda, eniştem ablamı üzmüş diye gidip evinden aldığım olayda yani ben 24 yaşındaydım daha 1 yıllık evli bile değildim
Ben belki de fazla atarlıyımdır ama kardeş söz konusu olunca kimseyi dinleyeceğimi sanmıyorum
Sen gelme, damattan nefret et ama öz kardeşimle görüşmeme karışma hakkını sana vermiyorum derim

İllaki öyle, ben de ablayım, kardeşim hayatımın vazgeçilmezlerindendir. Böyle bir durumla karşılaşsam, tepkim ağır olur. Zaten bu tip bi şey de olmaz yani, en başından beri bazı şeylerin yerini belli ettim çünkü evliliğimizde. İşte bunlar hep karakter, doğru diyorsun.

Ama hamiş olunca konu sahibesi, bi de ortamını, şartlarını bilmiyoruz... Ondan bir yere kadar bazı şeyler söylenebiliyor.
Sen fazla atarlı değilsin, dominant karaktersin. Bizim buraların dominantı da benim.
Erkekler de dominantlığını gidip dışarılarda yapsınlar, öyle kadına aslan kesilir işte bazıları, o zaman sorunlar çıkar zaten.

Ayyu ne abartmış eşin kan davası değil nihayetinde. Sen oraya enişte için değil kardeşin için gideceksin. Ne yapsaymış kardeşin bulduğu kişiyi getirip eşine mi onaylatması gerekiyor muş. Gerçi milyalrar yaşayan dunyada eşinin en sevmediği adamı bulmuş. Şans ışte. Ama eşin çocuk gibi davranıyor. Uzaktan akraba gibi yaklaşır kendisi ki bacanakların da canciger olması şart değil tıpkı eltiler gibi. Onun evlenecek kardeşi yok mu. Çok fena acısını çıkarırım ben olsam

Göndermiyor. ...izin vermiyor...sanki çocuk var karsisinda.

Şu kadar soyleyeyim... bana kardeşine annene vb. Gitmiyeceksin ya da sözüne nisanina gitmeyeceksin gorusmeyeceksin diyecek cesarette biri olduğunu sanmıyorum. Varsa da tanışmak isterim. Tebrik etmek isterim cesaretini.

Adamda ki özgüvene bak...veresiye yoktur peşin satış vardır diyen bakkal misali. O resim var ya hani ordaki peşin satan bakkal gibi bir adam canlandi gözümde.

Gitmeyeceksin kelimesini kurabilmesi senin hatan gibime geldi benim. Bu cesareti sen vermişsin.

baya yüksek bir egosu var eşinizin.
böyle insanlara imreniyorum ya, her şey benim çevremde dönüyor, siz aslında benim dünyadaki yaşamım için yaratılmış insancıklarsınız der gibi.
Truman Show'u bilenler var mı, oradaki Truman bile böyle demiyordu yav.

neyse...
sen de onu sallayarak egosunu artırıyorsun.
kızgın yağ küpüne zarar,
kaynasın kaynasın, kendi kendine takılsın.

izin vermiyor ne demek. çocuğu musun sen izin istiyosun. oldu olacak harçlık da versin eşin. izin falan isteme göndermesini de bekleme asi ol biraz. bu olanlar biraz da senin suçun. çok yüz vermişsin

Back
X