Eşim ve ailem

em4561

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
2.990
6
116
Trabzon
derdimi anlatacak kimse yok kızlar.kısaca başlayayım ben evin tek çocuğuyum ve uzak bir yere gelin geldim. eşimle aramız çok iyidir. hiç bir sorunum yok onun ailesi de iyidir. yani bugüne kadar sorun yaşamadım. fakat sözlendiğimiz günden beri eşim benim aileme karşı fazla konuşkan değil. yani ailem bi şey sorarsa laf atarsa cevap veriyor. ama bi saygısızlığı da yok. ailem de bu duruma üzülüyor. evime geldiklerinde de böyle yapınca bizi istemiyor mu diyorlar. geçen memleketten dönerken eşim bize de buyrun gelin demedi diye annem kırılmış. daha önceden de eşimle konuştum bunu. konuşuyorum ya ne konuşayım diyor. ortak konuşcak muhabbet yok diyor. arada kaldım kızlar. dün annemle tartıştık biraz. uzakta olduğum için sitem etti kimsemiz yok burda gibisinden.haklılar çok uzağım. elimden geldiğince gitmeye çalışıyorum ama yakında gibi olmuyor. ve yine bu konuşmama konusu açıldı. sanırım asıl sıkıntı uzak olmam çünkü eşimin ailesini kıskandıklarını düşünüyorum sürekli onlarla birlikte olduğum için. işte böyle kızlar çok büyük dert değil ama benim de Allah vermesin derdim bu. merak ediyorum sizin eşleriniz ailenize karşı nasıl

benim ablamın eşide öyle.bayramda seyranda 1 geliyo.senede 1 defa öylesine oturmaya geliyo.nasılsın iyimisin muhabbetinden sonra konuşma bitiyo ve gidene kadar konuşmuyo hiç.ailem içerliyo tabiki ama dışarıyada laf vermek istemiyolar.neyse diyolar.onunda huyu böyle değiştiremeyizya diyip konuyu kapatıyolar

Peki eşiniz öyle herkese karşımı konuşmayı sevmeyen biri yoksa sadece sizin ailenize karşı mı? Herkesle sevilen konuşan sohbetli biriyse ama ailenize karşı suskunsa mutlaka bir problem vardır yada konuşacak bir konu bulamıyordur...

ya kendi ailesine karşı öle değil. ama dışarıda fazla konuşmaz. ama benim ailem dışardaki insan değil ki artık 2,5 yıl oldu

Arkadaşım eşin fazla konuşkan değildir belki..

Kavga etmiyor,saygısızlık etmiyor e sorun nedir..varsın az konuşsun..

Erkeğin çok konuşanı makbul değildir zaten..:)

Ayrıca neden eve dönerken annenlere buyur gel desin en sinir olduğum şey ya...

Benim kayınvalidemler de bozuluyor buna..Gitmişiz,3-4 gün kalmışız..

Artık vedalaşıyruz hepsinde beş karış surat,neden davet etmiyoruz diye..

Evcilik mi oynuyoruz yaa..Koloni halinde mi yaşayacağız?

Bence annenler senin de söylediğin gibi kıskanıyor..

Ailenden uzak olabilirsin..Kaçımız ailemizin yanındayız ki?

Sor bakalım kaçımızın annesi evlendikten sonra anasının dizi dibinde oturdu?

Annene söyle,konuş onunla..boş yere huzurunuzu bozmasın..Alınacak,darılacak hiçbirşey yok bunlarda..

çok üzgün ailem kızlar bu durumu. biraz da haklılar aslında bizim bi çocuğumuz var görüp görceğimiz bu. oğlumuz gibi olsun istiyoruz diyorlar. arada kaldım.

şu yaşlıların saçma sapan kırgınlıklarından darılmalarından küsmelerinden nefret ediorum şımarıklıktan başka birşey değil
davetmi etmesi gerekiyor o ev senin kızının evi istediğin zaman gidersin 12 ay kalmayacaksın ya
bende ortak sohbetlerimiz olmayan uyumlu yaşamım olmayan insanlarla bir araya geldiğimde konuşmuyorm
ne konuşayım farklı bir hayat yaşıyorlar ben farklı
ayda yılda bir görüyorum ortak iş yapmıyoruz onların yaptığı işten anlamam
ortak zaman geçirmiyoruz konuşacak ne bulayım aynı şey kocana haksızlık ediyorsun

Son düzenleme:
ailemin yaptığını şımarıklık olarak görebilirsiniz ama annem çok özenirdi sıkı fıkı olsun anne baba die gözlerinim içine baksın. belki anne baba olunca biz de öyle isticez. o yüzden haksız diyemem ne kadar kızının da evi olsa insan davet bekliyor

sorun iki tarafinda aslinda, aile oldugunu anlamamasinda.. aileniz esinizi konusmasini, duvarlari kirmak istiyo ama kendileride niye davet edilmedik diye kusuyolar.. ?yani onlarda esinizi aile gibi hissetmiyo.. cocuk unuttu diyip lafi bile acilmazdi.. kaldiiki konuskan biride olsa o saatte aklina bile gelmez..r.. ne var bunda

aileleri anlamiyorum sanki kendileri zamaninda ailelerini birakipta evlenmediler.. kizin mutlumu tamam iste.. en onemliside bu. erkek evladida varmis daha ne?

Babanızla öyle sohbet etmesi için konu yokmu..
Ne bilim maç muhabbeti tavla siyaset bisimkiler bir araya gelse kavga ediyo sanarlarr..
Maç muhabbeti tavlaa alır başını gider..

Ama annemle bi merabalaşır okadar.. oturup sohbet etmezler..

Ne konuşsun annemle oturup hiç sorun etmeyis öyle şeyleri..
Anneniz niye takıyor bunu ben anlamadım

aynı dert bende de var, tek farkla, konuşamayan benim. kayınvalidemle, kayınpederimle konuşacak bişey bulamıyorum. hele şimdi bebek yüzünden birlikte kalıyoruz. sabahtan akşama zorunlu konuşmalar dışında bi muhabbetimiz yok. ama ne konuşcam, konuşacak bişey bulamıyorum ki. muhtemelen o da üzülüyodur bu duruma aslında ben de üzülüyorum ama yok işte yok..

Anneniz haklı 1 tane evladı var istiyorki eşinde onun 2.evladı oğlu olsun .bir anne başka ne isterki yavrusuna yakın olsun iyi ahberlerini alsın teselli olacak başka bir çocuğuda yok.ben bir anne olarak çok iyi anlıyorum hakta veriyorum ama eşinizde suçlu değil özellikle yapmıyor karakteri bu .

Çözüm orta yolu bulmak ama buda eşinin az çaba göstermesi ile olacak

eşinizle sorununuz yoksa bu çok problem değil
onlar sizin aileniz istedikleri zaman gelirler
annecim burası sizinde eviniz istediğiniz zaman gelin
davet mi bekliyorsunuz kendi kızınızdan diyin
onları da çok ihmal etmeyin bu arada

Valla bence annen bencillik yapıyor.

Kızım uzakta da olsa mutlu, huzurlu diye sevinip damadı hoş tutacağına kapris yapıyor.

Neymiş efendim bize de buyurun dememiş.

O ne yahu? Ben de ailemden uzaktayım ve gittiğimde siz de bize buyurun demek aklıma bile gelmez.

Davet mi gerekiyor yabancı gibi.

canım eşin konuşamıyosa yapacak bişey yok sanırım..
bnde bazı kişilerle konuşamam yani muhabbet edemem oda öyle demekki
ama sen ailene daha çok sahib çık
daha çok ara
onlara sevgini daha çok belli et.....
benim eşim ailemle kendi ailesinden daha çok konuşur ve çook sever..ama işte ortak konuları var..babamla eşim aynı şekilde memur mesala...görevleri aynı.ailene hak vermek lazım
kızlarını çok özlüyolar belliki

eşin anne bizede buyrun gelin dese ağzına yapışmaz ortak konu bulamıyor konuşamıyor olabilir ama en azından bunu söyleyebilir onlar tek evlada sahip belli bi yaşı devirmiş insanlar biraz itina edlebilir....bide sen bunun için annenle tartışma sadece biaz empati bende davet edilmediğim yere gitmen kızımın evide olsa sonuçta orda başka bi insan daha yaşıyo onunda istemesi lazım...ben bana gelmesini istediğim insanlara bizede buyrun gelin derim....ama istemediklerime söylemem by der geçerim..

Ben de eşimin ailesiyle konuşacak birşey bulamıyorum, bunun içinde kendimi suçlu hissedecek değilim açıkçası.
Eşinizin bir saygısızlığı yoksa da yapılabilecek pek birşey yok.
Siz arayı bulsanız biraz, mesela konuşmuyor olması ailenizi istemiyor olmadığını anlatsanız , yapısının böyle olduğunu
anlatsanız, aileniz de kendine göre anlamlar çıkarmasa.
Eşiniz gerçekten konuşacak birşey bulamıyor olabilir, muhtemelen çok konuşkan biri de değildir heralde,
eşinizin ailenize karşı gerçekten bir tepkisi yoksa, sırf aileniz sitem ediyor diye eşinize de çok yüklenmeyin bence.

canım valla bizde de öle oluyor..benim ailem mal gibi..(ailemden dertliyimde biraz)ne zaman gitsek kapıyı açıp hoşgeldiniz demeye üşeniyorlar..babam kocamın suratına bile bakmıyor..öllleee oturuyor..kocam sürekli muhabbet açmaya çalışıyor garbim..sonra napsın oda konuşmuyor..bir kere bile yemeğe davet etmediler bizi annemler..eşimden utanıyorum valla..gittiğimiz zaman yemek vakti geliyor annem yemek yapmış oluyorda yemeğe kalın demiyor bileee..oysa kayın validemler maşşallah çok güler yüzlüler hep hayırlı konuşurlar..hep gideriz yemeğimizi yeriz geliriz..bende ailemden yana dertliyim kuzumm..napalım işte ailenide seçemiyorsun..

ayrıca burdan abimlere de keşke seslensem..onlarda öküzün daniskasııı..hiç sevmiyorum iki abimide..evlerine gittik bir hafta burnumdan geldi..mecbur kaldık ama bir daha asla kalmak istemiyorum..adam resmen bizi evden kovucak gibiydi..eşim kalktığında günaydın abi diyor adama adam bakmıyor bile yüzüne..çok utançverici..eşimin yanında oturup konuşmadı bile..küçük abim de aynısı..o da bir mal..annemlere gidiyoruz telefonla oyun oynuyor 30 yaşında adam bide..eşime bir laf atmıyor..bize çaya çağırıyoruz elinde telefon yine oyun oynuyor..al o telefonu ......... dicem valla bigün..
oofff içim daraldıı..kıskanç bunlar annemm kıskanççç..

Eğer başka bir derdiniz yoksa, eşiniz ailenize bir saygısızlık etmiyorsa sakın ama sakın bunu dert edip de ağzınızın tadını bozmayın.
Sizin de ailenizin de bu konuda anlayışlı olması gerekir.
Eğer eşinizin genel olarak huyu buysa zaten kasıtlı yapmıyordur.
Bazen beklentiler de, insanda ters etkiye sebep olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…