Eşim ve ailem

çok özür dilerim ama yazın beni gecenin bu saatinde baya güldürdü :)))

annen hakli canim ama galiba yapacak cok fazla bir sey yok.uzaktasiniz ve sik bir araya gelemediginiz icinde paylasimlar azaliyor.dolayisiyle konusacak bir sey bulamiyor olabilir.zor bir durum.Eskiden benimde annemle arasi iyiydi esimin ama 3 senedir cok uzaktayiz.annem iki ayligina yanima geeldi.Stresten geberecektim neredeyse.Erkekler kendi ailelelri olunca eslerinin bülbül kesilmesini isterler ama maalesef kendileri yapamiyorlar-Galiba kendilerini cok kasiyorlar.

çok üzgün ailem kızlar bu durumu. biraz da haklılar aslında bizim bi çocuğumuz var görüp görceğimiz bu. oğlumuz gibi olsun istiyoruz diyorlar. arada kaldım.

Tek çocuk olmayı sen istemedin sanırım! Tek çocuk yapmak onların kararıymış madem öyle kendi geleceklerini düşünüp 2. 3. cocuğu yapsalarmıs. Ayrıca sen ailene oğul vermek için değil kendine eş edinmek için evlendin!
Bende ailemde uzaktayım, eşimin ailesiyle sürekli görüşüyorum ama kendi ailemi ayda yılda bir görüyorum. Eşim seninkinin aynısı ama saygıda kusur etmediği sürece asla ağzımı açmam. Sonuçta herkesin yapısı farklı

annenizin sitemini eşinize iletirseniz ters teper. annenize rica edin o paylaşsın eşinizle bunu. madem oğlu gibi görmek istiyor ilk adımı atmaktan çekinmesin.

canım aynı şekilde bende uzağa evlendim hatta baya uzak 1200 km evlendiğim 2 ay oldu daha memeleketime 1 kere gidebildim çalıştığım için çok zaman olmuyor ama benim eşim de mesala halen babama baba dyemiyor 15 20 günde bir arıyor,annemide aynı şekilde ama bir araya geldiğimizde güzel ilgileniyor sağolsun ama benimde korkum şu annem bana ramazandan sonra kalmaya gelicek ve 15 20 gün kalır ben hem eşimin aileisnden çekiniyorum bak kızın annesi kalıyor biz kalamadık daha ama fark şu benim annem 1200 km uzaktan gelicek onun ailesi aynı şehirde aynı şehirdede kalmaya pek taraf değilim ondan pekte yüz vermiyorum ama annem gelmeden önce kayınvalidemi kalmaya çağırıcam laf olmasın diye

kızlar zaten ben ailemle günde 1-2 kere konuşuyorum. 20 saatlik uzaklıkta olmama rağmen uçakla 2-3 ayda bir gitmeye çalışıyorum. her tatili değerlendiriyorum.eşim yolluyor zaten o her gittiğimde gelemiyor. kendi diyor git gör değişiklik olur diye. akşam tartıştık eşimle. benim bi saygısızlığım yokki diyor. ayrıca dedim ama en son demedim diyor evden beraber çıkarken dedim bizede gelin diye. bu arada babam da eşimde farklı alanlarda mühendistir. yani konuşcak konuları var babam da her konuyu bilir zaten. ama babamın bir huyu var ki hep benim dediğim doğrudur kendi bildiğini kabul ettirmeye çalışır. eşimde bundan rahatsız. ayrıca babam maç hastası eşim de hiç değil. babam açar spor kanallarını seyreder. eşimde ben ne yapayım o zaman diyor. ama en azından ortak yapılan işler var. yemek yeme mesela o zaman konuşmaz yemek yer kalkarken eline sağlık der kalkar.
annemle ilgili problem de bu sefer gittiğimizde çok karıştı bize. akşam dolaşmaya çıkıcaz nereye gidiosunuz oturun evde diyor. yani hayatımıza müdahaleler oldu ki eşim hiç sevmez birisinin ona şunu yap bunu yap demesini. kendi annesi dese ona da kızar.

böyle işte kızlar çok kavga ettik akşam ama barıştık yine. ne yapıcağımı şaşırdım her taraf kendini haklı görüyor. bi taraf ailem bi tarak eşim. daraldım. eşime dedim sen otur konuş anlat derdini ben sıkıldım artık arada.
eskiden annem kayınvalidemlere gitmeme bişey demezdi. ama şimdi niye gidiyon her hafta diyor.ben seni her hafta görüyormuyum diyor. artık bu uzaklık ve eşimin soğuk davranması yüzünden yeni yeni sorunlar çıkmaya başladı. zaten benim memleketime taşınma isteğimiz vardı. ama korkuyorum daha kötü olursa diye

benim eşimdede bu sorun var. konuşulacak bir şey yok ki der ama insan istedikten sonra yaratır. gecenlerde ailem bize geldi, odasına bilg. başına geçiyor, ara ara yanımıza ugruyor. dönerken annem güler yüzle canını vererek, eşime; herşey için cok eşekkür ederim sağolun vs laf anlatıyor. benimkinde tepki yok. kafa sallayıp geçiştiriyor. ailem kötü hiç bir yapmadı, üstüne üslük eşimin açıklarını kusurlarını görmezden duymazdan gelip yok saydılar. arada bir olay olsa kızgın kinli vs. dicemde yok. başkalarıyla konuşuyor, sohbet ediyor. tamam biraz asosyal ama 2 kelimeyi isteyince bir araya getiriyor. hele bana gelince makineli tüfek mübarek:) uzun lafın kısası seni cok iyi anlıyorum ama yapılcak birşey yok, yaptıgının karşısındaki insanı üzdüğünü bile anlatamazsın. anlamaz.. ben cok denedim, ben aynı şeyi ailene yapsam diye ama yok anlamıyor.

Son düzenleme:

o zaman en iyi sen anlarsın beni canım ne kadarlık evlisin. işte benim bu konuşmamalar sorun çıkarmaya başladı artık

çok üzgün ailem kızlar bu durumu. biraz da haklılar aslında bizim bi çocuğumuz var görüp görceğimiz bu. oğlumuz gibi olsun istiyoruz diyorlar. arada kaldım.

Tamam aienin tek çocuğu olabilirsin ama şuan evlisin ve senin önceliğin kendi ailen yani eşin ve sen... Ailene bu durumu nazikçe anlatmalısın artık yapıcak birşey yok evlenmişsin uzağa gitmişsin aslında ailen sevinmeli eşinin ailesi sana iyi davranıyorsa bir ailende onlar sayılır. Yani ailen bu kadar sorun etmesin. Tabi üzülecekler ama çok ta bu kadar büyütmesinler. Bizde üç kız kardeşiz ve üçümüzde ailemizden uzakta ve farklı şehirlerdeyiz benim annem ne yapsın kadıncağız 'üç kız büyüttüm biri yanımda değil. Onlar mutlu olsun da ben görmim mutlu olduklarını bileyim yeter bana ' diyor valla...

ailen bu kadar sorun yapacaksa uzaklığı, görememeyi seni evlendirmeyecekti.annende annesini bırakıp evlendi ve kendi düzenini kurdu değil mi.aynısını sende yapacaksın.annen herşeyine bu kadar müdahale ederse hiç mutlu olamazsın.kayınvalidenle bir sorunun yoksa gidip gelmene annenin hiçbir müdahalesi olamaz,olmamalı

kayınvalidemle sorunum yok.gayet iyiyiz. ha birde ben bayramda annemlerin gelmesini istiyordum. ben gidemiycem çünkü yaz tatilinde gittik. kurbana gideriz diye düşündük. dün eşim babama bayramda bekleriz gelin dedi. babam da biz farklı bi yere gidicez plan yaptık demiş. ben zaten şok oldum. o sinirle eşime senin yüzünden ailem evime gelmiyor dedim. zaten kavgamız ondan sonra koptu

Konuşmasın canım ne varmışki bunda
Ailen biraz fazla abartıyor bu durumu
Adam demekki huyu bu arkadaşları ve kendi ailesi dışındakilerle pek samimi olamıyor
Saygısızlığı olmadıktan sonra konuşmuş konuşmamış o kadar dert etmeyin
Annele de konuş onun huyu bu size karşı bişey yok de
Zaten hep kız annelerinin işgüzarlığı yüzünden biz kafaya saçma sapan şeyler takıyoruz

bana kalırsa önemli bi konu aile olunmuş çünkü sus pus durmak gerebilir insanı heleki bunu yapan gelin yada damatsa tavır olarak algılanır
ailen yakın olmak istio haklılar ama gerken yakınlığı gösteriyorlar mı?sıcak bi ortam sağlıyorlar mı bu da önemli tek taraflı olmaz böyle şeyler onlarda gayret etsin biraz eşim ailemleyken bazen çok sohbet edip güzel vakit geçiriyoruz bazende çok durgn oluyor erken kalkıyoruz insanın günü nsıl geçirdiide etkili oluyor ama her zaman suskunluk kötü tabi böyle şeyler önemli aslında ama büyük dert deil bi komşumuzun kızı evine bırak kocasıyla gelmeyi kendi dahi gelemiyor çünkü eşi izin vermiyor kardeşinin nişanına dahi gelemedi böyle örneklerde var onun için bazen bardağı dolu tarafından görmeli şükretmeli

Son düzenleme:
eşin sonucta ailene gidiyor gidemese bile seni gönderiyor..
ne kocalar var karısını ailesine göndermeyen..
hem konusmama durumu eşinden değil ailenden kaynaklı herhalde.. e adam napsın senin yanında gidiyor ya daha ne olsun..

bakalım kızlar ne olacak ama moralim hala bozuk eşimle de bi daha o konuyu açmadık

annnen babanda ne alaka bu kadar pof pof istiyor el oğlundan anlamadım ya hayret bir durum gelin mi almışlar el oğlunu da pofpoflanmak istiyorlar ailenle arana mesafe koy yuvanı yıkarlar yoksa benden söylemesi

. dün eşim babama bayramda bekleriz gelin dedi. babam da biz farklı bi yere gidicez plan yaptık demiş. ben zaten şok oldum. o sinirle eşime senin yüzünden ailem evime gelmiyor dedim. zaten kavgamız ondan sonra koptu

eşin üstüne düşeni yapmış çağırmış,seni görmeye gelmek için bayramda gelmeyi tercih etmeyen ailen! Arkadaşım bana kalırsa melek gibi bir eşin var

eşin üstüne düşeni yapmış çağırmış,seni görmeye gelmek için bayramda gelmeyi tercih etmeyen ailen! Arkadaşım bana kalırsa melek gibi bir eşin var

eşime lafım yok zaten. ailemde eşimden sıcaklık görmedikleri için gelmek istemiyorlar bu sefer

benim eşimde annemle babamla kardeşimle pek konuşmaz.özellikle erkek kardeşimle konuşmamasına sinir oluyorum.söylediğimde ne konuşayım ben diyoreşim konuşkan biri olduğu için bu duruma canım sıkılıyor ama senin eşin her ortamda az konuşan biriyse bunu sorun etme ailene de anlat huyu böyle de
zamanla birbirlerine alışacaklardır

aynen benimki de ne konuşcam diyor. benim eşim kendi ailesi dışında iş çevresi dışında fazla konuşmaz. ama yeni tanıştığı insanlarla fazla konuşmaz. ailemle yeni tanışmadı ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…