Eşim ve Ailesinin Sürekli Beni Aptal Yerine Koyması boşanmaya düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bence yurtdisina en kısa zamanda dikin gidin, yeni cevreniz olur, yenilenirsiniz diğer olaylardan da olusan yükleriniz de hafifler. Bu arada basınız sag olsun, es ailesi de ultra dangalak insanlar depremde kardeşimi kaybettim diyorsunuz hala para koparma pesindeler .. gerizekalilar.

Konu sahibi anlattıklarınıza üzüldüm ama sizin kendinizi bu kadar değersizleştirmenize, kendinizin farkında olmamanıza daha çok üzüldüm. Mutlu olmak için birine ihtiyacınız yok. Büyük acılar yaşamışsınız ve sanırım eşinizi sığınacak bir liman olarak görmüşsünüz. Ama eşiniz asalağın teki. Kafanız çalışıyor. İmkanınız var. Aileniz tarafından destekleniyorsunuz.

En önemlisi bu dünyaya bir kez daha gelmeyeceksiniz. Ne kadar yaşayacağımız belli değil. En güzel hayatınızı yaşayın…

Bu evliliğin sizin hayatınızda artısı nedir çözemedim. Hatta yokluğu varlığından fazla huzur verecek gibi görünüyor. Bu kadar şeyi düşünmenize hiç ama hiç gerek yok. Siz ölümü görmüşsünüz, canınızı kaybetmişsiniz. Aileniz aylarca hastanede yatmış. Yok kız isteme, yok nişan, yok şu kadar altın vs. bunlarla kafanızı meşgul etmeye bile gerek yok. Vasıfsız adam sokakta çok... Kadınların kesip attığı tırnak olamayacak adamlar, kadınların zihnini de meşgul etmesin... Çokta hayatınızda kalmaya değer bir adam gibi gözükmüyor. Bu vasıfsız gider, kolayca başka vasıfsız varken bu çileyi çekmeye gerek yok :) Boş insanlarla ne kendinizi ne ailenizi üzün, hiç gerek yok....

Siz bu kadar zorluk görmüş, ölüm yaşamış güpgüçlü bir kadınsınız. Gündüz işinizde çalışmışsınız. Akşam eve gelmişsiniz evinizi derleyip toparlamışsınız, donunu yıkamış çekmecesine koymuşsunuz, yetmemiş bu asalağa karılık yapmışsınız. Maddi manevi size mabadını dayamış, hayatını asalak gibi geçirmiş. Bir de üzerine dayağını mı yiyeceksiniz? Bir yürüsün gitsin oradan iki gün bile beslemeye gerek yok...
Bu kadar hengamenin içinde bir de sınava çalışabilmişsiniz ve sınavı kazanmışsınız. Siz sanıyorsunuz ki yalnız kalınca size destek olmak için yanınıza taşındı. Dışarıdan bir gözle bakınca sadece ve sadece kendine baktırmak için kandırarak size yanaştığı gözüküyor. Ailesine diyordur bir de tezgahı güzel yere açtım diye. Parayla size aşk satmış.
Ölümü görmüşsünüz ötesi yok altın maltın size hikaye... Altın da neymiş. Siz kendiniz altınsınız zaten.

Bi anda konu bambaşka bi şeyken iki gün önce eşini şiddet yüzünden evden kovduğu bilgisine hasıl olduk. Bak sen şu işe.
Şiddet göstermedi şiddete eğilim sağladı. Ben de esas sebep olara şiddet eğilimini görmem ve ayrıca geri kalan her şey için evden gitmesini istedim.

Son düzenleme:
Bu kadar donanımlı kadının bazı kelimeleri korkunç şekilde yanlış yazması, imla ve noktalama işaretlerinden nasibini almamış şekilde yazması da çok ilginç. Akademik yayınlarınız bu şekilde kabul ediliyor mu?
Burada yarattığınız persona sizi eğlendirmiştir umarım ama gerçekçi değil.

Amaan başında vazgeçtim zaten derdimi anlatmaktan. Doktorla yapmış güya ama konu bütünlüğü, akıcılık, önem sırası falan ortada. Üniversite kazanma dediği konu zaten birden değişti. Hiç anlamadım

Doktora yaptıysa postdoc için gitmesi lazım. ne okul kazanması zaten postdocta? Avrupa'da postdoc yaparken zaten artık para yağmaya başlıyor ama keriz gibi burs bulmakla övünüyor. bari biraz araştırıp bizi kandırsalar.

Belki ilk yazmaya başlarken bu kadar kızgın degildiniz adama. Burda çoğunluk, yazdığınız yazıya hak verince feci gaza gelmiş görünüyorsunuz. Tek taraflı bakmayın olaya. Gerekirse bu yorumları adama da okutun. Dışardan böyle görünüyorsun diyebilirsiniz. belki o zaman o sizden ayrılmak ister

Bi kadın sevildiğini hissediyorsa her şeyi tolere eder zaten. Enayi yerine konduğunu düşünüyorsa artik sevilmediğine emin olmuştur. Yani senin hislerin herkesin lafindan daha önemli.

Merhaba, altınlarla ilgili çok yorum yapamayacağım onun dışında sadece eşinizle ilgili bir yorum yapacağım. Eşinin annesi olmayın lütfen kazanamadıysa özel üniye gönderme mecburiyetinde değilsin yani okuma isteği olmamış okumamış. Sana değer vermiyorsa arkasında durmuyorsa hazır çocuk yokken boşan kendi hayatını yaşa ilerde sana değer vereni seni ciddiye alan biriyle yaşa.
Kardeşin hakkında çok üzüldüm. Başınız sağolsun

Şimdi arkadaşlar, öncelikle konu ne olayı insanlar nerelere getirdi.. Yok ''doktorası varsa postdoc'a gitsin'', ''burs kazandım diyor sanki bir şey başarmış gibi EU zaten burs yığıyor'', ''eğitimliyim diye hava atıyor'', ''bir de doktora yaptım diyor şu yazma şekline bak'' gibi konuyu o kadar ilgisiz ve saçma yerlere çekenler var ki gerçekten hayret ediyorum. Siz benim bu konuyu ve bu konuya olan cevapları hangi ruh haliyle ve ağlayarak yazıp yazmadığımı biliyor musunuz? Bazı arkadaşlar gerçekten anladım ki burada kadın düşmanlığı yapıyor, kıskançlıktan mı şüphecilikten mi artık her neyden ise. Ben buraya evliliği tecrübe eden arkadaşlar tavsiye almak, yolumu kaybettiğim için belki bana bir ışık olur diye fikirler almak istedim çünkü evlilik konusunda tecrübesizim. Evimin bütün eşyalarını ben dizmişim, eşime her zaman ben de ailem de maddi manevi destek vermekten çekinmemişim bana gelmiş burada yok eşinden dayak yemiş gram hesabı yapıyor, yok maddiyatçı diyorlar. Defalarca söyledim eşim bana şiddet göstermedi, şiddet göstermeye çok yakın bir harekette bulundu ve bende öncelikli sebep bu olmak üzere yaşadığımız her şey için onu evden gönderdim. Arkadaşlar başından beri söylediğim eşimin üzerime saldırma amacıyla yürüdüğü beni sarstı ama vurmadı. Adamdan dayak yeseydim herhangi bir zamanda zaten boşanırdım ki sadece buna yeltenmesi nedeniyle bile bu adamdan boşanmaya karar verdim. Benim evimdeki huzursuzluğun asıl sebebi ailesinin yaptıkları, benim bunları hazmedememem hiçbir zaman ve eşimin arkamda durmaması. Eşimin de benim de bu raddelere gelmemizin tek sebebi ailesinin yaptıklarını hazmedememem, eşimin arkamda hiçbir zaman durmaması ve ailesinin altın konusunda olduğu gibi sürekli yalan, dolan ve işgüzarlık yapması. Eşimin parası olmadığını bilmelerine rağmen bana güvenerek eşimden para istemeye başladılar. Benim depremden çıkmış ailem bile bana güvenerek hayatlarını düzenlemiyor,mbenden beş kuruş para beklemiyor. Babası o kadar müdahaleci bir adam ki, yuvamızın yıkılmasının esas sebebi babası ve eşimdir. Babası, nişan zamanı evimiz olmamasına rağmen üst düzey isteklerde bulundu yasımıza saygı duymayarak, bizim tek amacımız beraber yaşadığımız için bir yüzük takmaktı. Sürekli de bunu benim tek oğlum var diye savunuyor fakat ben de ailemin tek kızıyım. Kuaförüme kayınbabam karar verdi, fotoğrafçıma binbir laf etti eşime iki üç ay kira yardımı yapıp benden ve eşimden kredi risk raporu istedi utanmadan. Oğlundan isteyebilir ama ben ne alaka? Nikahı beraber yaşadığımız için eşimle erken yapmak istedik istediği tarihte yapılmayacağı için ''Biz gelemeyiz, gider nikah salonundaki hizmetçiyle, temizlikçiyle yaparsınız'', dedi. Düğünden bir sonraki gün altınların bir kısmına eşimle yan yana dururken yalnızca onu çağırarak bana sormadan el koydu. 120 gram altın demiştiniz, 95 gram çıktı okul parasına yetmeyecek sizin aldığınız kuyumcu mu sizi dolandırdı bizim baktıklarımız mı? dediğimiz de bizi aptal yerine koyan cevaplar verdiler. Kayınbabam gelin kuaförüme 20-30 tane aile üyesini çağırdı kuaför benim saçımla makyajımla ilgilenemedi. Babası sürekli oğlunu benden kıskanıyor. Kayınbabam ''Oğlum evleniyor diye başka bir yuvası mı oldu sanki?'', ''O her zaman benim gözümde çocuk kalacak'' gibi akla mantığa aykırı şeyler söyledi sürekli. Bütün yaptığı terbiyesizlikler sen de benim kızımsın diye yalandan boş boş samimiyetsiz şeyler yaparak yaptı hep. Ben eşime çok düşkün bir kadınım, eşimin KYK kredisine kadar ben ödedim borçların stresinden hasta oldum, tek istediğim eşimle vakit geçirmek olduğunda ''Oğlum borç stresini düşünmekten kilo aldı, o ne derdin de sen ne derdindesin'' dedi, halbukü bütün borçlar her şey benim üzerimdeydi, her şeyi oğlu yaptı sanıyorlar benim yaptığımı bilmelerine rağmen bir teşekkür etmediler. Dahasını da söyleyeyim nişan günümüzden düğün günümüze kadar ailesinden tek bir kişi bile düğün ile ilgili hiçbir detayı sormak için beni aramadı. sürekli oğullarına sordular davetiye, x, y ve z milyon tane şey. BEN BURADA TECRÜBELİ ARKADAŞLARDAN EVİMİN ESAS HUZURLUĞUNUN SEBEBİNİN EŞİM AİLESİ ÖZELLİKLE KAYINBABAM OLDUĞUNU VE EŞİMİN DE BENİM HİÇBİR ZAMAN DEFALARCA ''BABAN SANA VE AİLENE BASKI KURABİLİR, BENİMLE İLGİLİ KONULARDA HADDİNİ BİLSİN'' DİYE UYARMASINI İSTEMEME RAĞMEN HİÇBİR ŞEY YAPMADI. TECRÜBELİ ARKADAŞLAR SADECE BU KONULARI ABARTIP ABARTMADIĞIMIN, EKONOMİK OLARAK KENDİMİ SÖMÜRÜLÜYOR HİSSETMEMİN VE EŞİMİN AİLESİ TARAFINDAN SAYGILI VE VERİCİ DAVRANMAMIN APTALLIK OLARAK MI GÖRÜLDÜĞÜNÜ, APTAL YERİNE Mİ KOYDUKLARINI BAŞKA İNSANLARIN FİKİRLERİNİ DUYMAK İSTEDİM Kİ PİŞMANLIK YAŞAMAYAYIM. ÖYLE SAÇMA YORUMLAR VAR Kİ EŞİM SANKİ KALKIP BENİ VURDU DEDİM, ADAMI ZATEN ÜZERİME YÜRÜDÜĞÜ AN EVDEN YOLLADIM. Gerçekten zaten psikolojisi her anlamda yıpranmış bir insanım, yaşamadığım şey kalmamış bu hayatta burada gelmiş saçma sapan post doc muhabbeti yapıyorlar. İki gündür de engellendiğim için cevap veremedim kimseye, yöneticilerden ricam yapılan yorumların içeriğine de daha iyice dikkat etmeleri beni nasıl şeylerle itham eden insanlar var. Yok yalan söylüyor falan diyorlar, ne yalanı söyleyeceğim arkadaşlar yıl 2025, bütün kadınlar köyde okumadan mı yaşıyor sanıyorsunuz hala da doktora yapmak yalan dolan geliyor size ilginçsiniz gerçekten.

Yüzde yüz haklısın, kendini bu kadar savunmak zorunda değilsin. Ya şu yazıyı yazdırcak kadar çile çekmene değmez. Yurtdışına kendin git, adamı boşa ve orda çevre edin. Lütfen daha fazla kendini kullandırma. Ailesi şeytan kendi besleme. İnşallah kurtulur yeni hayat kurarsın.

En başından beri destek mesajlarınızı okuyorum çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Bazı arkadaşlar gerçekten anladım ki burada kadın düşmanlığı yapıyor, kıskançlıktan mı şüphecilikten mi artık her neyden ise.
Aynısı banada yapıldı derdimi anlatırken evimin yeni olduğunu babamın aldığını belirtmiştim vay efendım sen misin bunu diyen başladılar görgüsüz vs benim evim 25 milyon diyen bile oldu kdldödkd gerçekten takma o yüzden. Okadar mutsuz insanlar varki senin anlattığın çoğu şeye kıskanıp içerlemiş olabilirler

İnanır mısınız şoka girdim, bir de çete gibiler sanki biri yazınca ardarda diğerleri doluşuyor. İlginç, yöneticiler dikkat etmeli bence.

İnanır mısınız şoka girdim, bir de çete gibiler sanki biri yazınca ardarda diğerleri doluşuyor. İlginç, yöneticiler dikkat etmeli bence.
Evet belli bir çete oluşmuş birbirlerine beğeni atıyolar. Bizim yazdıklarımızada düzenli olarak beğenmedim ifadesi atıyolar. Baya ciddiye almışlar başka insanların hayatlarını çok tuhaf cidden

Ha vurmuş ha üstüne yürümüş aynı şey zaten bunu yazip hatta upp uzun yazmanı gerektirecek hiç birşey yok adam ve ailesi seni kullanıyor bide seni tartaklıyor boşanacaksın olay bu kadar basit aslında

Evet belli bir çete oluşmuş birbirlerine beğeni atıyolar. Bizim yazdıklarımızada düzenli olarak beğenmedim ifadesi atıyolar. Baya ciddiye almışlar başka insanların hayatlarını çok tuhaf cidden
İlginç gerçekten, umarım hayatlarına faydalı bir katkısı oluyordur bunun. En iyisi onları hiç dikkate almamak sanırım, anladım olayın mantığını.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…