Eşim ve Ailesinin Sürekli Beni Aptal Yerine Koyması boşanmaya düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi oğullarını yurtdışında okula yazdıracağız ben zaten bileğiimin hakkıyla kazandım. Hem kendi altınlarımı artı arabamı ve ailemin desteğini oğulları için kullanıyoruz hem de onlar kurnazlık yapıyor kayınvalidemin kelepçemi çaldığını okumadınız galiba. Benim zaten bunlara ihtiyacım yok rabbime şükür aklım var azmim var her şekilde üstesinden gelirim. Gerçekten kadınlara suç bulmak sallamak için o kadar saçma sapan yer arıyorsunuz ki! Evimdeki çok kutusuna kadar kendim aldığımı eşim işten çıktığı an kredi kartımı eline verdiğini söylüyorum hala iki iç gremın lafınınyaptığımı düşünüyorsunuz. Sorun benim paramı yemeleri değil, az altın takmaları da değil. Sorun onların onların evladı için ben dahil bütün ailemin seferber olması ve ona rağmen onların kurnazlık yapmaya devam etmeleri eşimin ise nankörlük yaptığım çabayı emeği görmemesi sürekli ailesinin arkasında olması ya da benim yüzüme bile bakmaması, yapması! Annem babam beni yokluk içinde elin oğluna muhtaç olmayım diye okuttu, kimsenin iç kuruşluk altınına laf yapacak değilim hele ki tek gecede dünyamı kaybetmişken! YETER ARTIK!

Kesinlikle katılıyorum sırf muhalefet olmak için maddiyatçi diyolar kadına bence

Bence insanlar kendindeki eksikleri söylüyor nefret kusuyor. Konuyu baştan sona okudum asla maddiyatçi değilsiniz tam tersi kocanız ve ailesi sizi yemiş bitirmiş.

Bence insanlar kendindeki eksikleri söylüyor nefret kusuyor. Konuyu baştan sona okudum asla maddiyatçi değilsiniz tam tersi kocanız ve ailesi sizi yemiş bitirmiş.

Konu sahibi şiddette mi görüyor?
Ilk mesajda soyle bir detay var

"Ayrıca bugün üçüncüsü olmakla birlikte üstüme saldırdı, bügün gerçekten beni döveceğini hissettim."

Kendim alinti yapmamisim o yuzden mesajin duzenlenmemis halini bulamadim ama ben burayi 3.kez siddet gordum olarak okudugumu hatirliyorum zaten tam da bu sebeple bu konuya yaptigim ilk yorum şuydu, kendiside "siddet gormuyorum" diye yanit vermek yerine gormezden geldi sadece.

Ha ben yanlis anlamisimdir, siddet degilde sadece uste yurumedir (bunuda "sadece" diye betimlemek rahatsiz edici gerci ama) o zaman kendisinden ozurdilerim cidden.

Desteğiniz için t
desteğiniz için teşekkür ederim ben her zaman adaletli bir insan olmaya ve kendi hatalarımı da görmeye çalışırım burada baştan sona olayları anlattım ki arkadaşlar anlayıp ona göre fikirde bulunsun dediğim gibi bir sürü öğrenci yetiştirsem de evlilik konusunda ne eğitimim ne tecrübem ne de yaşım gereği çevremde tecrübeli çok insan yok sömürülüyor muyum kendi kafamda mu kuruyorum yanlış mı düşünüyorum diye burada tecrübeli arkadaşlar sormak istedim tecrübeli arkadaşlar daha iyi yönlendireceği ufak hir cümle hatta bir kelime bile insanın hayat yörüngesini bakış açısını değiştirebilir. Adamın ailesi bizden geçen hafta 5k dilendi param yok dedi, aynı sürede iki işte çalışan babam eşimin okul ücretine yardımcı oldu, bugün öğreniyorum ki kayınbabam kurbanda 2 koyun kesecekmiş bize para yok deyip ev kiramızın son kuruşunu almasına rağmen. Kimseye laf anlatılmıyor! Ben bunların borçları harçları yüzğnden utanmazlıkları yüzünden kardeşime bir Mevlüt bile yapamadım daha!

Hanımefendi eşim üstüme yürüdü Vuracaktı ancak polis çağıracağımı bildiği için vurmaya çekindi. İnanın ben de ezik ya da şiddet karılısında susacak kadar eğitimsiz ya da cahil bir insan değilim. Ayrıca şiddet yalnızca fiziksel olmuyor bunu bilin isterim. Eşim ve ailesi bana iki yıldır ekonomik ve psikolojik şiddette uyguluyor aynı zamanda.

eğer eşiniz sizle ilgilenen ailesinin hataalarını görüp size destek çıkan biri olsaydı ailesini takmayın gidin yurt dışında kendinize yeni bir hayat kurun derdim. Ama eşinizle en büyük probleminiz iletişimsizlik gibi geldi bana. Bu konuda konuştunmu hiç eşinle, düzelmeye niyeti varmı sence?

Aslında fiziksel şiddet henüz gerçekleşmemiş olsa da eşi şiddet girişiminde bulunmuş. Zaten konu sahibi maddi manevi sömürülüyor buda şiddetin başka bir şekli.

İki yıldır bu konuda sürekli kavga ediyoruz konuşuyoruz ben hatalarımı toparladım yanlışlarımı düzelttim benden rahatsız olduğu şeyleri yapmıyorum artık tartışma anında bunu o da kabul ediyor kendimi düzelttiğimi ama kendisi asla düzeltmiyor kendini. Bön bön suratıma bakıyor ne yapayım canlarını mı alayım diyor en son sonra yatağa gidiyor.

Anladım, bence artık önünüze bakmanın vakti gelmiş. Boşan demek kolay değil sonuçta hayallerle umutlarla evleniyoruz ama sizin durumunuzda başka seçenek yok gibi duruyor. Eğitimli ayakları yere basan bir kadın hissi aldım sizden eminim bu aileden kurtulunca çok daha güzel yerlere geleceksiniz

Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Deprem bütün hayatımı mahvetti, yörüngem kaydı. Yaşamayan anlamaz, Allah kimseye yaşatmasın. Kardeşimle birlikte 60a yakın tanıdığımı bir gece yitirdim.

Allah çok büyük sabırlar versin başınız sağolsun. Umarım çektiğiniz bu acıları unutup misliyle mutlu olursunuz bundan sonra

Burada iş tamamen eşinizde biter.Alın karşınıza tüm duygularınızı kaygılarınızı hislerinizi anlatın.Baktınız düzelmeye niyeti var şans tanıyın gözlemleyin.He baktınız niyeti yok hala ailesini koruyo kolluyo o zaman yol verin gitsin.Siz kendinize yeterde artarsınız o anca ayakbağı olur.Sizin babanız 2 işte calışıp size destek olmaya çalışıyorsa kusura bakmasınlar ama oğulları için onlar daha fazlasını yapmalı.Onların oğullarına yapmadıkları şeyleri sizin üstlenmeniz dogru değil.Okumak isteyen bütcesinide hazırlasın bir zahmet.

Benim mesajlarimi cok negatif algiliyorsunuz aslinda.

Ben o siddet detayını (henuz gerceklesmemis dahi olsa) okuyunca ekonomik siddet gozumde sifirlandi ve aynen soyle dusundum, "tamam kizi somurmusler, somurmeyede devam ediyorlar (haklisiniz) ama yani siddet gordugun bir yerde maddi olarak somurulmekten daha önemli sorunlar varken niye bu kadar grami gramına altin detaylarını yazmaya ihtiyac duymuş? (ki su anda ilk mesaj bir hayli degismis benim yorum yazdigim mesaj 3.kez ustume yurudu kisminda bitiyordu)"

Haliyle mesaj bir hayli degistigi icin "maddiyatcilik" kismini yazan ben asiri haksiz durumuna dustum.

Sizi kirmak niyetinde değilim ancak gerçekleri vurgulamakta suc degil bunu sizde biliyorsunuz. Ortada siddet olan ya da siddete giden yolun taşlarinin oruldugu bir evlilik var, geriye kalan hersey teferruat.

Aslında fiziksel şiddet henüz gerçekleşmemiş olsa da eşi şiddet girişiminde bulunmuş. Zaten konu sahibi maddi manevi sömürülüyor buda şiddetin başka bir şekli.
Yani aynen oyle. Kizi somurdukleri yetmiyor, bir de utanmaz herif ustune falan yuruyor, daha da yetmiyor bunu okutmaya duruyorlar. Bu kadar fedakar olunmaz, epi topu bir erkek karsidakide.

estağfurullah negatif algılamıyorum benim için bu kadar yazıyor vakit veriyorsunuz her açıdan olumlu ya da olmuşuz bütün yorumlarınız düşünceleriniz için müteşekkirim aksine. Sadece şiddete en yakın olduğu bu üçüncü saldırısında zaten boşanmayı kesin olarak düşünüp hatta işlemlerime de başladığımi belirtmek istedin. Şiddetin her türü benim için aynı çünkü özellikle bana fiziksel olarak zarar verecek adam daha anasının karnından doğmadı bunu biliyorum. Eşim de bundan korkusundan dolayı ilerletemedi zaten şiddet eğilimini, neler yapabileceğimi biliyor çünkü. Fiziksek şiddet sınır çizgim ama diğer bariz ve yapıldığını bilip emin olabilirsiniz ama psikolojik ve ekonomik şiddet herkese göre değişken olabilir ve benim gibi yıkılmış psikolojide bir insan için gözlemlenmesi çok kolay değil takdir edersiniz ki. Ben de tecrübeli insanlardan bu konuda tavsiye almak istedim, çünkü bu iki şiddet türün net olarak saptayabilecek bir psikolojim yok ne yazık ki yaşadıklarımdan dolayı. Bu süreç yani deprem beni sürekli muhtaç ve müteşekkir olma moduna psikolojisine soktu o nedenle objektif olarak gözlemleyemiyorum kendimi.

boşanmanız lazım acil… sizinki evlilik değil ki.. bildiğiniz size yük.. ilişki bile denmez. saçma sapan bir sey. insan mutlu olmak için evlenir. size vakit dahi ayırmayan bir parazitle ve onun yamyam ailesiyle ne işiniz var? bir kez yasıyorsunuz hayatı.. hakettiğinizi düsündüğümüz hayat bu mu?

Zaten su sonda yazdiginiz "muhtac ve müteşekkir" olma duygusuyla bu sömürüyü anlayamamissiniz bencede, ustencil konustugumu dusunmeyin, benim bu dan dun konusma sebebimde "siddet" imasina dahi tahammulum olmamasi, gorun diye gozunuze sokma cabasiydi.

Yoksa maddi olarak somurulmek, kandirilmak, inandirilmak, oynatilmak vs ne derseniz deyin insani nasil gerizekali gibi hissettirip ozguven yiktiginida iyi bilirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…