huzurumuz kalmaz üstelik bende senin ailenle görüşmem dedim tamam diyor benim için farketmez diyor inan beni çaresi bırakıyor annem onu rencide etmiş
bence de istemiyor sevmiyor bu tepkinin sebebi de bu ama sanmasin ki bu şekilde mutlu huzurlu olacakbence bu durumun annenle bile alakası yok, çünkü eşin anneni istemıyor ve fırsatını bulup kadına laf söylemıs.
sen bu adamla ömür geçireceksin o yüzden annenın yapmadığı bir şeyi için, bir de adama yaranmak veya sürekli dil dökmek zorunda değilsin, ortada bir hata yok çünkü.
eşinde vicdan yok bence, bir insana haksızlık yapması hiç doğru değil
inan o bu şekilde davranırken içimden gelmiyor gitmek ben üzüleyim annem üzülsün ama beyimiz ve ailesi aynen devam etsin yok öyle!2 gündür iftar davetleri vardı biri eşimin halasında diğeri kk.validemde ikisine de gitmedim eşimde gitmedi madem öyle bundan sonra böyle sonrada inceldiği yerden kopsun k.validem hala ve amcalara benim şehir dışında yaşayan kardeşimin yanına gittiğimi söylemiş ama eşimin halası derse ki kardeşinin yanındamıydın hayır diyeceğim bu zamana kadar hep hanım davrandım uyum sağladım sustum bundan sonrada böyle olsun k.validem oğlunun menfaati dışında oğlunu üzecek bişey olsun zır zır ağlar ben burda kaç gündür ağlıyorum umrunda değil oğluna iki laf etmiyor ona da saygılıydım ama bundan sonra o kadar sabırlı olmayacağım 3 senede beni zıvanadan çıkardılarArkadasim annenin vicdan azabi duyacagini düsünüyor ve ayrilirsaniz esininde sebebini annen olarak belirtecegini düsünüyorsan azicik sabret.
Esinin ailesiyle baglarini kopartma .
madem ki esinin ailesi herseye maydonoz oluyor sende böyle bir firsati yakalayip annesini rencide et. Sana karsi bir cephe alinirsa iste o zaman postayi sen koy.
Görsün bakalim el mi yaman bey mi?
annemi eve sokmayacak kocanin koynuna girmem ben...
tamam biraz böyle ilerleyelim en azından kavga kıyamet olmaz ama sonu hayır mı olur bilemem edepsiz insanla uğraşmak zormuş ama bundan bende onun gibi olacam terbiyesizden terbiye öğrendim yani
Bayrama kadar bekle öyleyse. Kirgin oldugunu göster ona ama cok abartmadan. Bagirip, cagirma.
Kayinvalidenle eskisi gibi olma konus ama kisa kelimelerle. Esin suraya gidelim mi dedigindede canim istemiyor falan de.
Neyin var dediginde " Bana saygi duymuyorsun. Düsüncelerimi ve Duygularimi önemsemiyorsun. Cok kirginim."
tarzinda konus. Kavga etme. Annene daha yakin ol. Aranizi acmak istiyor olabilir.
Annenle telefon konusmalarini esinin eve geldigi saate ayarla ve o geldiginde telefonda ol. Eskisinden daha syk ara.
Uzun, uzun muhabbetler et. Bisey istediginde annene danis. Esine artik ona eskisi kadar güvenmedigini hissettir.
Kendisinin annenle dargin oldugunda senin annenin üzerine daha fazla düstügünü hissetsin ve araniza giremeyecegini bilsin. Ilk basta umursamaz ama daha sonra senin vazgecmedigini gördügünde tutumu degisecektir diye düsünüyorum.
tamam biraz böyle ilerleyelim en azından kavga kıyamet olmaz ama sonu hayır mı olur bilemem edepsiz insanla uğraşmak zormuş ama bundan bende onun gibi olacam terbiyesizden terbiye öğrendim yani
inan kafam çok karışık kendimle ilgili durumlarda özverili davrandım alttan aldım ama mesele annem olunca çok yaralandım durum değişti ne olur ne biter bilemiyorumEşiniz aşırı derecede terbiyesiz.Bugüne kadar o mu büyütmüş sizi.Nasıl karşınıza geçipte annene söyle gelmesin bize der.Siz çok sakin davranmışsınız ben olsam o kadar sakin olamazdım inanın.Annelerimiz babalarımız bizim canlarımız.Anneniz için inanın çok çok üzüldüm.Kendi anneme yapılsa o kadar sinirlenirdim.Yapıcı falan olmaya çalışmayın bu adamla öyle iletişim kuramazsınıız belli.Kafanızı karıştırmak için demiyorum ama böyle terbiyesizce konuşmaya devam etse ben de boşanırdım.Bu boşanma sebebi değil demiş çoğu kişi ama benim annemi üzen biriyle benim asla işim olmaz.Ayrıca çocuğunuz olduğu zamanda annene gösterme bile diyebilir.Tavrınızı koyun gitsin elini öpsün özür dilesin.Anneler merhametlidir hemen affederler.Kin tutmazlar.İftara da ailenizi çağırın.Kendi evinize misafir çağırmak için kimseden izin almak zorunda değilsiniz.
amin çok sağol.kv ile bi kere konuştum olay yeniydi pek umursamadı 3 gün üst üste kendinde ve akrabalarında iftar vardı hiç birine gitmedim heralde anlamıştır.daha da söyleyeceklerim k. valideme de .babam uzatma bu mevzuyu demiş fazla konuşmamış iş yerindeyken aramış ama müsait olduğu bi anda da arasa babam bişey demezdi hem sert değildir hem de yüz göz olmaz ama babama kızdım biraz aramışken 1 2 okkalı laf etseydin dedim böyle işte canım.....Allah gercekten yar ve yardımcın olsun kardeşim.
eşinede tez zamanda hidayet versin.senin sınavında bu sanırım.
Allahım dogrusu neyse onu yaptırmayı nasip etsin.
işin cok zor görünüyor ama taviz verme kesinlikle.
ailemi istemeyeni bende istemem.bence gerekirse kvle konus.
eger oglunuz bu sekilde devam ederse bende aynını yapıcam de.
tabi bu son asama olsum.eşininde tamam dediğine bakma.
erkekler kadfınların söylediklerini cokta ciddiye almazlar baslarına getirmedikce.
babanla konusmus anladıgım kadarıyla.baban ne demiş?
kıyameti koparsaydı keske.eşin iyi bir dayagı hakediyor.
oruç onu etkilemez siniri ondan değil.biraz da yetiitiği ortamdan kaynaklanıyor babası da geçimsiz huzursuz bi tip..Üzme tatli canini. Bakarsin bayramdan sonra düzelir. Belki oruc tuttugu icin sinirlidir. Yada isyerinde bir problemi vardir.
Allah dogru yolu göstersin esine ve sanada güc kuvvet versin canim.
evet kinci bende tam tersiyim rabbim sınıyor herhalde beni bu adamla olmlu düşünmeye çalışsamda tavrına ömür boyu görüşmeyeceğim demesine anlam veremiyorum zor bi dönem mi geçiriyor bilemem ama sayesinde ben bunalıma girdim dediğin gibi en iyisi dua ve allah a sığınmak.tüm yazılanları okudum. Yaşça bir deneyimim yok şöyle yapın böyle yapın diyemem size.
O bu eve gelemez tavrı gerçekten çok ayıp ve kabul edilemez bir şey.
Bazı insanlar bi kere bir şeyi yanlış anlayıp kızınca o kişiyi siler atarlar 2. bir şans vermezler böyle kinci insanlarla uğraşmak gerçekten zor.
Ama belki eşiniz gerçekten sıkıntılı bir dönemden geçiyordur.
bu belli bir dönemdir ve geçecektir belki de. Olamaz mı? Biraz da olumlu düşünmekte fayda var.
Allah yardımcınız olsun. Bol Bol duaa edin kendinizi bırakmayın. Bu durumdan en az yıpranmayla kurtulmaya bakın.
evet kinci bende tam tersiyim rabbim sınıyor herhalde beni bu adamla olmlu düşünmeye çalışsamda tavrına ömür boyu görüşmeyeceğim demesine anlam veremiyorum zor bi dönem mi geçiriyor bilemem ama sayesinde ben bunalıma girdim dediğin gibi en iyisi dua ve allah a sığınmak.
Arkadaşlar eşlerimizin aileleri bizlere her lafı söyler her lafı sokarlar anlayamadığım bizi hiç haklı bulmazlar bizim anne yada babamız bişi dese oooooo hemen erkek kesilirler birazda bu hareketleri kendi ailelerine bizi ezdirmemekte kullansalar ya :))))
ben de böyle düşünüyorum bu kadar büyütecek bi daha asla görüşülmeyecek bi durum yok ama gel de anlat.ayrıca cevabını da verdi buna rağmen annem özür dilemeliymiş
Aslına bakarsanız objektif bi gözle değerlendirirsiniz diye konu açtım yorumlarınız önemli
amin çok sağol tepki de versen karşındaki kavgacı inadım inatsa kendini yıprattığınla kalırsınEşin annenlere küsmek için bahane arıyomş galiba kadıncağız nedemişki nedemek evime gelmesin orası seninde evin saçmalık böyle kendini bişey zannedenlerden nefret ediyorum tepkini ver gerekirse kavgayla annen haksız olsa neysede kadın bişey demmş sizin iyiliğnze konuşmuş eşinde senn canın annende ama eşin haksızzzz ben babam eşime haksızlık yaptı 3 ay konuşmadım babamla eşim haksız oldugundada eşime tepkimi veririm allh yardımcın olsunnn valla
(çok şükür allhım eşimi bana verdiğin içinn)))
çok tşk ederim dediğin gibi ne yapsam olmuyor bağırığ çağırsam kavga çıkıyor ona yine bişey olmuyor ben yıpranıyorum sussam kendimi suçu hissediyorum çok karmaşığım yani.anlıyorum ben de sizin gibiyimdir. Sinirlenirim huylanırım söylenirim ama bu çok sürmez asla kırgınlık surat asma trip atma bunları devam ettiremem çok canım yanmadığı sürece.
erkek arkadaşımla tartışırız ben konuşurum bağırır çağırırım o susar. sesini çıkarmaz. içine atar biriktirir. sonra ben sakinleşirim bu sefer o bana gönül koyar. suratını çeker dururum...
Siz bir adım atıyorsunuz o sizi geri itiyor. Bu sefer hissettiğiniz duygu çok daha beter. Gönül koysanız olmuyor bağırıp çağırsanız olmuyor orta yol bulsanız hiç olmuyorr..
Dediğim gibi herkesin böyle çaresiz kaldığı durumlar vardır. O veya bu şekilde geçecek. Siz de bol bol dua edin ve Allah'a sığının. En azından bu size bir parça gönül rahatlığı verecektir. Dualarım sizinle.
Bu arada sözlerimden eşiniz haklı oturup dua edin sesinizi çıkarmayın dediğim anlaşılmasın. Dediğim gibi şöyle söyleyin böyle davranın diyemediğim için, sizin psikolojinizi düşünerek yazdım.
sessiz kaldığımı nerden çıkardınız arkadaşım ben 10 gündür mahvoldumBenim ANNEME kimse "kalitesiz"diyemez bu söyleyen "kocam"bile olsa alnını karışlarım!!! Nasıl sessiz kalırsın "annen"o senin!!
aslında kadın olarak kendimizi ezdirmemeliyiz ama kavga gürültü çıkma çıkmasın diye çoğumuz yapıyoruz 3 senedir hep iyi niyetli hep saygılı ve hoşgörülüydüm ama artık istesemde eskisi gibi olamam.Aynen kesinlikle katiliyorum..basima cook geldi cünkü....kendi söyledikleri hic batmaz.Ne var bunda olur...Ama kiz annesi bir fikir verdiginde aslan kesilirler....
Arkadasim annen belki yanlis bir konuya deginmis..esinin cevabi dogru bir cevap ama yumusak bir üslup kullanabilirdi..sonraki tepkilerinde cok haksiz..ne demek ben bir daha gitmem..annen evime gelmesin demek...orasi seninde evin arkadasim....
bence bahane aramis....ezdirmeyin kendinizi..ben coookk ezdiriyorum...yapamiyorum..bari sizler yapmayin...
inan söyleme tarzında hiç bişey yoktu eşim abarttıcnm ya tabiki hiç hoş bi durum değil ama objektf baktığmda iki taraf da kendince haklı iki taraf da suclu. bikere anneler cocukları için en iyini ister tabikide annen kötü bi nietle sölememştr belki söyleme tarzı ( cünkü bunu söylerkenki mimikleri tonu fln cok önemli) yanlş olablr. ki eşinde alınmışdir haliylee.ama o şekilde tepki vermesi bence cok yanlş abatrmış yani. erkeklerin herzamnki hali hele bi acık görsünler
aslında 2 gün öncesine kadar haberi yoktu ama söyledim bırakayımda bilsin gerçek yüzünü.üzüldü tabi haliyle kötü niyetim yoktu diiyor kadın ne desin?Cnm annenin bu durumdan hbr varmi
Kadin ne kadar uzulur kimbilir annemisin bilmiyorum.ama annenin hakki hic viseylw odenmez kumselere degisilmez gece oglumu hastaneye yatirdilar on sene yaslandim rabbim esinw vicdan versin bu mubarek ayda
fena deilim işte ona sataşmıyorum kavga gürültü çıkmasın diye çünkü sonra gücüm kuvvetim kalmıyor orucum tutamam sonra:) lüzumsuz kocamın bişey anladığı yok bende ona misilleme yapıyorum hiç bi yere gidip gelmiyorum geçen annesi geldi bana dedim böyle böyle ali böyle yaptığı sürece benim de tavrım bu o yüzden iftarlarınıza gelmedim dedim bişey demedi sonra eşim geldi yarım saat önce k.valideme tavrımı anlatmama rağmen eşime diyor ki yarın dışarı yemeğe çıkalım eşim de onu minnieye söyeceksin dedi k.validede tamam minnie ayarlasın gününü dedi bende benim annemler gönül rahatlığıyla bu eve iftara gelemiyorlarsa bende hiç bi yere gitmem dedim.ikisine de kapak oldu bu arada k.validem eşim uzatma bunda uzatacak bişey yok insan gelinine damadına öğüt de verir öneride de bulunur dedi ama odun aynı odun.Canım benm nasılsın nasıl oldun? Keyfin nasıl? Varmı düzelme hatasını anladımı lüzumsuz kocan?
sağol canım zaten çok yardım ettin bu süreç içinde.k.validem de öyle bi tipleme işte birazda sinsidir kendisi ne hissettiğini ne düşündüğünü ne yaptığını anlamazsın anlattım inan dinlerken yüzünden hafif tebessüm vardı herkesi tanıyorsun böyle zamanlarda iyi oluyor aslında sanki ona anlatmamışım gibi yemeğe gidelim diyor valla çok sinirlendim zaten derdi gücü yemek yada kocamla beni bi yerlere sürüklemek.babamı kocam denen densiz aramış biz söylemesek kaç yazar annem desen üzüldü ama ne yapsın hergün arayıp üzülme mübarek günde aklım hep sende diyor.dediğin gibi sabredicem gitmeyeceğim madem öyle benimde tavrım bu ayrıca k.validemin yanında hiç önemli değil ali tavrını sürdürsün bayramdada ayrıı takılırız dedim bozuldu hafifAhh arkadasım ahhh,ne zamandır aklımdasın,mesaj atacaktım az sonra --okudum buradan,
Allah bu odunlara insanlık,akıl ,fikir ihsan etsin...Kv dene gelince onada vicdan versin.Dinleyip dinleyip yine ELİF okumuş ...
Nasıl olsa ucu ona degil diger kaynanaya dokunuyor.Yada dümdüz oglunun odunlugundan emin ...
Bekle ,sabret...gitme sende böyle devam...bakalım ne yapacak...babana da yazık yaaa...bari adamcaza demeseydiniz.
belli bir yaştan sonra erkek adama daha agır gelir bazı şeyler.kadın zaten hep çekmeye meyilli...annen bunu da yutar,sindirir...ne yapsın kadıncagız...
Allah a emanet ol...mübarek ramazanda KUL HAKKI alan herkesi Allah havale ediyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?