- 14 Nisan 2012
- 1.028
- 278
- 73
sağol canım zaten çok yardım ettin bu süreç içinde.k.validem de öyle bi tipleme işte birazda sinsidir kendisi ne hissettiğini ne düşündüğünü ne yaptığını anlamazsın anlattım inan dinlerken yüzünden hafif tebessüm vardı herkesi tanıyorsun böyle zamanlarda iyi oluyor aslında sanki ona anlatmamışım gibi yemeğe gidelim diyor valla çok sinirlendim zaten derdi gücü yemek yada kocamla beni bi yerlere sürüklemek.babamı kocam denen densiz aramış biz söylemesek kaç yazar annem desen üzüldü ama ne yapsın hergün arayıp üzülme mübarek günde aklım hep sende diyor.dediğin gibi sabredicem gitmeyeceğim madem öyle benimde tavrım bu ayrıca k.validemin yanında hiç önemli değil ali tavrını sürdürsün bayramdada ayrıı takılırız dedim bozuldu hafif
yaramayacağını biliyorum. bu aralar kafam karışık zaten.bayramda da aileme gitmeyecek olursa basar giderim kendim ölümlü dünya yarın bi gün içime dert olur gitmezsem hatasını anlayacağını sanmıyorum ondan öyle bi beklentim yok.dediğin gibi sadece anlamasını istiyorum bensizlik nasıl oluyormuş.kardeşi askerde ailesi oraya gidecek çok isterse o da gitsin artık umrumda değil. sende kendine iyi bak tekrar tşk....ne diyeyim tatlım ben sende kendimi görüyorum...inan ki işe yaramıyor...olan gençlige zamana oluyor...
aynen devam...kendi bilir...bayramda kapı kapı dolaşıp el öpsün...harçlık verirler belki yaptıgına mükafat olarak...yardım ne demek dertleşiyoruz burada...hep buradayız...hep yaz sen...
dilerim yine de anlar hatasını...sakin,usulca,kararlı olmalısın tam da böyle...sahnede sadece onun hoyratlıgı ve düşüncesizligi kalsın...o oynasın kendi seyretsin bakalım ...hayat nasıl bir şeymiş sensiz...beyzadem bir prova alsın...
kendine iyi bak...
Arkadaşlar sinirim çok bozuk eşimle beraber annemlere gittik yengem de vardı eşimin işiyle ilgili bi konu açıldı
(Eşim babasiyla beraber esnaflık yapıyor ayriyeten uğraştığı bi iş var o işte bu sene yükselme beklentisi vardı olmadı)
Annem kpss ye çalışsanız şansınızı o yönde deneseniz dedi eşim o anda bozuldu ve anneme bırakında ona biz kara verelim kaldı ki ben bu konularda annemleri bile dinlemem dedi o anda annem çok kötü oldu ben de bozuldum bişey demedik şu anda moralim çok bozuk eşime bişey demedim ama pek konuşmuyorum onunla sinirlendim çünkü annem bugüne kadar hiç bişeyimize karışmadı bi öneride bulundu diye duymadığı laf kalmadı ben bugüne kadar ailesine karşı en ufak saygısızık yapmadım çok gücüme gitti doğrusu kadını çocuk gibi azarladı sonrada surat astı kaktı odaya gitti.kızlar sizce kim haklı ve nasıl bi tutum sergilemem gerek (aslında şu an maddi sıkıntımız yok eşimde memuriyete uygun değil annemin kaygısını da anlamadım)
Eşimle sabahın köründe tartıştık annenle asla görüşmeyeceğim bi daha asla evime gelmesin dedi.ağlamaktan helak oldum etmediği laf kalmadı ramazan için hazırlık yapacaktım üzüntüden elim kolum kalkmiyor
.
evet canım süper oldu:) inan içim soğudu biraz ikiside bişey diyemedi kararlığımında farkındalar üstelik geri adım atılmadığı sürece bende atmayacağım k.validem benden böyle bişey beklemiyordu ona da iyi oldu halen utanmadan oraya buraya gidelim diyor çok bekler daha.bu arada eşim babamı aramış fakat annemle görüşmek istemediğini veya evine gelmesini istemediğini söylememiş yoksa aramış babamı utanmadan densiz.durumlar şimdilik böyle bayramda gerilicem biliyorum ama ne yapıyım benim bi suçum yok annemler normalde de fazla gelmezlerken şimdi hiç gelmezler canım o yüzden gelin demiyorum ısrar da etmiyorum.ayrıca dediğin gibi erkek aileleri daha yüzsüz oluyor herşeye burunlarını sokuyorlar ama eşime sorsan onlar hiç bişeye karışmazbayramda ayrı takılırız dediğin süper olmuş tatlım, gördün mü bak senin kararlılığın işe yaramış ki ısrar edip hyr şöyle böyle diememişler, HER İŞ SENDEN BİTİYOR TATLIM , dik dur karşılarında anlasınlar taviz vermiceni, böylesine napcan çivi çiviyi söker artık diyip dvm etcen hiç sıkma canını elbet bi gün bıkıp geri adım atcaklar ben inanıyorum , çevrenin dikkatini çekmesin diye yine geri adım atcaklar laf etmesinler bizi gelin gelmio die , babanın dediği doğru bence, eşin aramamış demekki, yememişama sana kararlılığını göstermek için söylemiştir, nasılsa üzülmesinler diye soramaz nerden bilcek diye , EŞİNİN NİYETİ ORTAYA ÇIKTI AİLENLE ARANI AÇIP SENİ TEK DÜŞÜRMEK BENCE, zaten belliydi de niyeti, yani hepsi bahane canım laf söyledi bilmem ne , en başından beri böyle düşünüyordum zaten, olayın kızgınlığı geçmeden hızlı hızlı hamlelerimi yapıyım die yok babana da dedim zaten bilmem ne diye abartmış , olayın soğumasını istemiyor, ya annenler çıksın çıksın gelsin nolur inatlarına, erkek aileleri arsız yüzsüz oluyor ama bizim ailelerimiz öyle değil işte.
insan aile terbiyesi huzuru görmeyince herşeyi dersadece ilk sayfayı okudum sinir oldum
ne demek bir daha asla evime gelmesin
o evde tek mi yaşıyoda onun evi oluyormuş hadi ordan töbe yaaa
canim bende aynen senin gibi düşündüm annemi aradım babam aramasın dedim kendim de gitmedim.dedigin gibi üstüne düştükçe kendini bi halt sanıyor.bu sabah bu yaptığın doğru deil ortada bişey yok dedim halen aynı modunda annen af dilerse düşünürüm diyor lafa bakarmısın düşünecemiş kaldı ki ben anneme af falan diletmem .bayramda da gitmeyi düşünmüyor ben de gitmem dedim umrumda olmaz diyor umruda deilse milletede yalan Söylemeyin dedim.durum bu canım.sen baban aramadan önce eşine ayarı ver bence nabzını bi ölç sonra baban arasın, aileme bir daha terbiyesizlik yaparsan sonunu sen düşün de, bişy söyleme, bırak meraktan çatlasın, ne yapcagını kestiremeyeceği için belki çekinir de adam gibi davranır, yok kem küm derse baban hiç aramasın ,ona da yok derse bu kez iyice çirkefleşir nasıl olsa artık anasına da babasınada istediğimi söyleyebiliyorum hiç te bişy olmuyor der öyle gider, aslında baban aramasa daha iyi olur bence üstüne düştükçe kendini bi halt sanıyor belli, sen bi kez söyle yok derse keyfin bilir de sen süslen püslen git umursamadığını anlasın, bende size adım atmıcam de onlarda gelmesin de, sürekli pışpışlanmıcanı anlasın, umursamaz tavrını sakın elden bırakma, böylece kendinin bulunmaz hint kumaşı olduğunu sanmaktan vazgeçer diye düşnüyorum , yine de karar senin tatlım
sen baban aramadan önce eşine ayarı ver bence nabzını bi ölç sonra baban arasın, aileme bir daha terbiyesizlik yaparsan sonunu sen düşün de, bişy söyleme, bırak meraktan çatlasın, ne yapcagını kestiremeyeceği için belki çekinir de adam gibi davranır, yok kem küm derse baban hiç aramasın ,ona da yok derse bu kez iyice çirkefleşir nasıl olsa artık anasına da babasınada istediğimi söyleyebiliyorum hiç te bişy olmuyor der öyle gider, aslında baban aramasa daha iyi olur bence üstüne düştükçe kendini bi halt sanıyor belli, sen bi kez söyle yok derse keyfin bilir de sen süslen püslen git umursamadığını anlasın, bende size adım atmıcam de onlarda gelmesin de, sürekli pışpışlanmıcanı anlasın, umursamaz tavrını sakın elden bırakma, böylece kendinin bulunmaz hint kumaşı olduğunu sanmaktan vazgeçer diye düşnüyorum , yine de karar senin tatlım
canım tabi ki gidip gelicem annemlere ama dün saat biraz geç oldu o saatte kendim çıkmak istemedim yarın gidicem ona da ben gidiyorum diyeceğimya ama sen niye gitmedin annenlere yaaesinin istedigi oluyo farkindamisin? ne kendi ailene gidiyosun ne onunkine. demisya.umrimda degl benimkilere gitmezsen ama sninkinede gitmiyceksin gibi bisi demisya.. ama kendininkine gitmen lazim, sizi ayiramiycagini araniza giremiycegini anlamasi lazim. bi arkadas den, oncekinden dahada sIk gorusmen konusman lazim annenlerle. rabbim yardimcin olsun.
ahanda, biri nihat hocaya aynen senin durumunu sordu simdi. erkek haniminin ailesiyle gorusmesine engel olabilirmi dedi, tabiki cevap hayir oldu. akrabadan ayrilmak ayri koymak gunahtir dedi. birak o kendi atesinde yansin, sen git gel annenlere, onada gel git deme.
Arkadaşlar sinirim çok bozuk eşimle beraber annemlere gittik yengem de vardı eşimin işiyle ilgili bi konu açıldı
(Eşim babasiyla beraber esnaflık yapıyor ayriyeten uğraştığı bi iş var o işte bu sene yükselme beklentisi vardı olmadı)
Annem kpss ye çalışsanız şansınızı o yönde deneseniz dedi eşim o anda bozuldu ve anneme bırakında ona biz kara verelim kaldı ki ben bu konularda annemleri bile dinlemem dedi o anda annem çok kötü oldu ben de bozuldum bişey demedik şu anda moralim çok bozuk eşime bişey demedim ama pek konuşmuyorum onunla sinirlendim çünkü annem bugüne kadar hiç bişeyimize karışmadı bi öneride bulundu diye duymadığı laf kalmadı ben bugüne kadar ailesine karşı en ufak saygısızık yapmadım çok gücüme gitti doğrusu kadını çocuk gibi azarladı sonrada surat astı kaktı odaya gitti.kızlar sizce kim haklı ve nasıl bi tutum sergilemem gerek (aslında şu an maddi sıkıntımız yok eşimde memuriyete uygun değil annemin kaygısını da anlamadım)
Eşimle sabahın köründe tartıştık annenle asla görüşmeyeceğim bi daha asla evime gelmesin dedi.ağlamaktan helak oldum etmediği laf kalmadı ramazan için hazırlık yapacaktım üzüntüden elim kolum kalkmiyor
.
Şu an bana bile iş konusunda önerilerde bulunanlara patlayacak gibi oluyorum. Bu çok sinir bozucu bişey
Erkekler de bizim kadar sabırlı değil maalesef.
Devlet memuru olmak kolay da değil. Herkes tutturmuş bi kpss. Sanki canla başla hazırlansan bile kazanacağın garanti
Eşiniz şu an çalıştığı işten memnunsa kazancı yerindeyse neden düzenini bozsun :26:
Bu tartışmayı unutturmak sizin elinizde. Anneniz ve eşiniz arasında köprü olcaksınız.Eşinize annenizin kötü bi niyeti olmadığını. annenize de eşinizin iş konusunda hassas olduğunu, onun yanında böyle konuları açmamayı önerin.
tabi bu konuda hassas olan insanlar olabilir haklısın. alınmış kırılmış da olabilir eşim hepsini kabul ediyorum ama annenle bi daha görüşmem evinize gitmem demesini anlamıyorum bu ömür boyu görüşülmeyecek mevzu değil defalarca anlattım art niyet yok dedim ama yok nuh diyor peygamber demiyor.anneme sadece anne ali kpss ye girmez girse de kazanamaz (hiç hazırlanmadı çünkü) kazandı atandı diyelim kalkıp gitmez keşke söylemeseydin dedim.kadın zaten pişman sonuç da niyeti kötü değil ama gel de anlat eşimeŞu an bana bile iş konusunda önerilerde bulunanlara patlayacak gibi oluyorum. Bu çok sinir bozucu bişey
Erkekler de bizim kadar sabırlı değil maalesef.
Devlet memuru olmak kolay da değil. Herkes tutturmuş bi kpss. Sanki canla başla hazırlansan bile kazanacağın garanti
Eşiniz şu an çalıştığı işten memnunsa kazancı yerindeyse neden düzenini bozsun :26:
Bu tartışmayı unutturmak sizin elinizde. Anneniz ve eşiniz arasında köprü olcaksınız.Eşinize annenizin kötü bi niyeti olmadığını. annenize de eşinizin iş konusunda hassas olduğunu, onun yanında böyle konuları açmamayı önerin.
sanırım o hisse kapıldı ben evimi geçindiremiyor muyum yada neyini eksik ettim diyor .ama konuyu abartmış olduğu da bi gerçek bi daha görüşmemek ne demek beni düşünmüyor bencilce davranıyor.defalarca köprü olmaya çalıştım ama boşuna uğraşma diyorben de katılıyorum.. damat olarak üslubu yanlış da olsa onun erkek olduğunu unutmamalı... kızlarını aldı, onlara karşı sorumluluk duyuyor, ama memnun edemediği hissine kapılmış olabilir..
şu da bi gerçek ki abartmış..gelmesin vs olur mu.. anne baba onlar...
Ama işte bu noktada YaseminA ya katılıyorum.. Erkekler çocuk gibi oluyor.. yapıcı olmak, köprü vazifesi görmek çok daha doğru.. eğer başka sorunlarınız yoksa hemen çıkıp gidilir mi evden?
tabi bu konuda hassas olan insanlar olabilir haklısın. alınmış kırılmış da olabilir eşim hepsini kabul ediyorum ama annenle bi daha görüşmem evinize gitmem demesini anlamıyorum bu ömür boyu görüşülmeyecek mevzu değil defalarca anlattım art niyet yok dedim ama yok nuh diyor peygamber demiyor.anneme sadece anne ali kpss ye girmez girse de kazanamaz (hiç hazırlanmadı çünkü) kazandı atandı diyelim kalkıp gitmez keşke söylemeseydin dedim.kadın zaten pişman sonuç da niyeti kötü değil ama gel de anlat eşime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?