• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ve annemin diyaloğu

Eski insanlar ticaretten esnaflıktan korkar

Maaşlı devlet kapısı onlar için en güzel iş ve güvencedir böyle görmüş böyle biliyorlardır.

Annenin bu kadar masumane bir şeyine bu kadar tepki vermesi çok terbiyesizce,

Bu kadarlık bir mesele içinde küsüp nazlanıp görüşmemezlik yapamaz haddini bilsin..

kusura bakmayin esiniz tam anlamiyla hanzoluk yapmis
anneniz bir anne olarak saygive sevgi cercevesinde istedigi öneride bulunur
fikir verir
sen onu dinler veya dinlemezsin o ayri mesele
ama saygisizlik yapmazsin heleki bir daha asla görüsmem gibi birsey cok komik
altinda yatan baska sey olmali bunu bahane ediyor gibi geldi esiniz

Kendi ailesi her mevzunun içinde ama sıkıntı yok Annem bi laf etti böyle oldu

canım kesin kararlı ol.ailen herzaman herkesten üstün tut....onun ailesi laf söyledimi birşey yok.senin annen güzelce soru soruyor.bağırıyor.herkes haddini bilecek.sende kesin tavrını koy.aileni kimseye ezdirme.bir kere ezdirirsen ve eşine boyun egersen sonunu getiremezsin benden söylemesi.
herkes saygı sevgi çercevesi içimnde yasamayı bilecek.bilmeyenler ögrenecek.

Bence eşinizin çok kalitesiz davranmış :ssz: Ne kadar kırıcı şekilde konuşmuş . . Özür dileyeceğine birde üste çıkmaya çalışıyor pes yani !

ne özrü özür dilemek şöyle dursun daha ağzına geleni sayıyor.
Eski insanlar ticaretten esnaflıktan korkar

Maaşlı devlet kapısı onlar için en güzel iş ve güvencedir böyle görmüş böyle biliyorlardır.

Annenin bu kadar masumane bir şeyine bu kadar tepki vermesi çok terbiyesizce,

Bu kadarlık bir mesele içinde küsüp nazlanıp görüşmemezlik yapamaz haddini bilsin..
benim babam esnaf biz çocukken işleri çok iyi durumdaydı şimdi çok bozuldu borçları annemin söylemesinin nedeni o sanırım.eğer haddini bilmezse 2 yol var zaten ya boşanmak yada 2 taraflada görüşmemek

kusura bakmayin esiniz tam anlamiyla hanzoluk yapmis
anneniz bir anne olarak saygive sevgi cercevesinde istedigi öneride bulunur
fikir verir
sen onu dinler veya dinlemezsin o ayri mesele
ama saygisizlik yapmazsin heleki bir daha asla görüsmem gibi birsey cok komik
altinda yatan baska sey olmali bunu bahane ediyor gibi geldi esiniz
ne kusuru hanzo tabiri hafif kalır.bahane ediyor olabilir ama inanınki annem bugüne kadar başından beri hiç bişeyimize karışmadı

canım kesin kararlı ol.ailen herzaman herkesten üstün tut....onun ailesi laf söyledimi birşey yok.senin annen güzelce soru soruyor.bağırıyor.herkes haddini bilecek.sende kesin tavrını koy.aileni kimseye ezdirme.bir kere ezdirirsen ve eşine boyun egersen sonunu getiremezsin benden söylemesi.
herkes saygı sevgi çercevesi içimnde yasamayı bilecek.bilmeyenler ögrenecek.
ben zaten aileme aşırı düşkünüm onları kimseyle değişemem anneme hakketmediği bi davranışa maruz kaldı üstüne bi de küsen taraf eşim olacak gerçekten kabullenemiyorum terbiyesiz saygıısız

maalesef öyle olmuyor kendi ailelerinin yaptıkları göze batmıyor

ben erkeklerin aile konularında ÇİFTE STANDAT uyguladıklarını düşünüyorum.eşiniz durduk yere annenize saygısızlık etmiş...kv lerin kp lerin ne lafları yutuluyor da eş aaa öylemi dediler duymadımdan --farkında değilim den öte yorum yapmıyor...

eşin neden artık annen evime gelmesin diyor orasını anlamadım.keşke tartışmak yerine daha ılımlı bir şekilde eşine hatasını anlatsaydın onu uyarsaydın tartışmak olayların daha çok büyümesine sebep olabiliyor umarım herşey yoluna girer canım

ben erkeklerin aile konularında ÇİFTE STANDAT uyguladıklarını düşünüyorum.eşiniz durduk yere annenize saygısızlık etmiş...kv lerin kp lerin ne lafları yutuluyor da eş aaa öylemi dediler duymadımdan --farkında değilim den öte yorum yapmıyor...
kesinlikle doğru söylüyosun kendi aileleri ne yapsa görmezden geliyorlar bunu dün net bi şekilde anladım sinirimde bozulsa ailesine karşı hiç saygıda kusur etmedim hata yapmışım

eşin neden artık annen evime gelmesin diyor orasını anlamadım.keşke tartışmak yerine daha ılımlı bir şekilde eşine hatasını anlatsaydın onu uyarsaydın tartışmak olayların daha çok büyümesine sebep olabiliyor umarım herşey yoluna girer canım
çok sağol. zaten akşam hiç tartışmadım konuyu dahi açmadım sabah bi daha annemi azarlama dedim ses tonum çok düşük bi şekilde tek söyledğim bu allah yukarda bunu söylememle birlikte döküldü bu.

sizin anneniz haksız olsa bile,eşinizde sizde ılımlı olmak zorundasınız,olayı bir şekilde tatlıya bağlamanızı tavsiye ederim ailelerimizi hayatımızdan çıkarmak diye bir şey söz konusu olamayacağına göre..

eşiniz çok ayıp etmiş,anneniz orda kırıcı bişey de söylese yanlış birşey de söylese o saygılı davranmalıymış büyüğü sonuçta onuda geçtim sizin hatrınıza kırmamalıymış

sizin anneniz haksız olsa bile,eşinizde sizde ılımlı olmak zorundasınız,olayı bir şekilde tatlıya bağlamanızı tavsiye ederim ailelerimizi hayatımızdan çıkarmak diye bir şey söz konusu olamayacağına göre..
bende böyle düşünüyorum ne onun ne de benim ailemi hiçe sayamayız hem de böyle bi konudan dolayı ama eşim öyle değil.

eşiniz çok ayıp etmiş,anneniz orda kırıcı bişey de söylese yanlış birşey de söylese o saygılı davranmalıymış büyüğü sonuçta onuda geçtim sizin hatrınıza kırmamalıymış
kaldı ki yanlış ve kırıcı biçimde söylemedi anneme benim size girin bi yerde çaycılık yapın demem gibi bişey sizin bu söylediğiniz demiş

annenin bu kadarcık lafına ANNEN ARTIK EVİME GELMESİN mi dedi eşin? Allah allah başka sıkıntısı olmasın ?Mantıksız ve yersiz çıkışlar...Sende hırslanma hemen.başka derdin yoksa pat diye boşanıcam deme...

Anlaşılan o ki eşin de durumdan senin hatta kendinin sandıgında daha rahatsız Yani işlerin istedigi gibi verimli olmamasından terfi alamamaktan...Annene YANSITMA yapmış.Kendi huysuzlugunu,hayal kırıklıgını HİSSETMEKTEN KAÇINMAK İÇİN ANNENİN SÖYLEDGİ SÖZLERE FAZLADAN ANLAM YÜKLEYEREK ''KIZGINLIK '' duygusunu yaşamayı tercih etmiş...tipik erkek işte...

Hayal kırıklığı yada üzüntü yerine kızmak daha kolay...her işleri böyle bunların ...kolaycılar...

Konunun üzerine gitme bence eşin içinde yaşadıklarını biraz sakin kafa yerleştirsin...TERFİ ALAMAMAK sandıgınızdan daha fazla etkilemiş.alt metin bu...

Annenin gönlünü sen al...Eşinin aslında onunla sorunu olmadıgını işe üzüldügü için hassas alıngan oldugunu izah et.konuyu kapat.bir süre mesela 1 /2 hafta görüşmesinler ..olay soguyunca konuşursun...

Bu erkekler kendi duygularının kodlamasını ne zaman çözmüş ki senin ki hataya düşmesin...
sabır et...bu konu öyle yuva yıkılacak konu degil...

annenin bu kadarcık lafına ANNEN ARTIK EVİME GELMESİN mi dedi eşin? Allah allah başka sıkıntısı olmasın ?Mantıksız ve yersiz çıkışlar...Sende hırslanma hemen.başka derdin yoksa pat diye boşanıcam deme...

Anlaşılan o ki eşin de durumdan senin hatta kendinin sandıgında daha rahatsız Yani işlerin istedigi gibi verimli olmamasından terfi alamamaktan...Annene YANSITMA yapmış.Kendi huysuzlugunu,hayal kırıklıgını HİSSETMEKTEN KAÇINMAK İÇİN ANNENİN SÖYLEDGİ SÖZLERE FAZLADAN ANLAM YÜKLEYEREK ''KIZGINLIK '' duygusunu yaşamayı tercih etmiş...tipik erkek işte...

Hayal kırıklığı yada üzüntü yerine kızmak daha kolay...her işleri böyle bunların ...kolaycılar...

Konunun üzerine gitme bence eşin içinde yaşadıklarını biraz sakin kafa yerleştirsin...TERFİ ALAMAMAK sandıgınızdan daha fazla etkilemiş.alt metin bu...

Annenin gönlünü sen al...Eşinin aslında onunla sorunu olmadıgını işe üzüldügü için hassas alıngan oldugunu izah et.konuyu kapat.bir süre mesela 1 /2 hafta görüşmesinler ..olay soguyunca konuşursun...

Bu erkekler kendi duygularının kodlamasını ne zaman çözmüş ki senin ki hataya düşmesin...
sabır et...bu konu öyle yuva yıkılacak konu degil...
ne kadar yapıcı güzel şeyler yazıyorsun insanı sakinleştiriyorsun resmen bi de çok doğru tespitlerin var:) eşime gerçekten dokundu bu iş olayı geceleri falan uyumuyor.ama ne olursa olsun yaptığı yanlış!ben onun ailesine hep saygılı ve güler yüzlü davrandığım için kendimi aptal gibi hissettim neyse belkide söylediğin mesele unutulana kadar açmamak ama çözüm olur mu bilmem kinci huzurdan barıştan nasibini almamış büyüdüğü ortamında etkisi var tabi

ASIL GÜCÜME GİDEN DE SABAH DİYOR Kİ ANNENDE TEMİZLİKÇİLİK ÇAYCILIK YAPSIN DİYOR(yanlış anlaşılmasın ben bu meslekleri küçümsemiyorum ama üslubu kırıcı bi de babamın işleri çok bozuk son günlerde borçları var ona istinaden söylüyor sanırım)

ASIL GÜCÜME GİDEN DE SABAH DİYOR Kİ ANNENDE TEMİZLİKÇİLİK ÇAYCILIK YAPSIN DİYOR(yanlış anlaşılmasın ben bu meslekleri küçümsemiyorum ama üslubu kırıcı bi de babamın işleri çok bozuk son günlerde borçları var ona istinaden söylüyor sanırım)

minnie eşinle sakince tavrını koyarak konuş...

canın sıkkın biliyorum ama ANNEME YÖNELTTİGİN BU ANLAMSIZ TAVRINı kabul etmiyorum.Bu tarz yorumlar yapmaya devam edersen bizim birlik beraberligimiz hasar alacak, sakince otur düşün de...

Söyledigin şeyler onur kırıcı üstelik haksızca...şimdi kendini benim yerime koy ve düşün aynı şeyleri ben senin anne baban için söylesem tavrın ne olurdu diye sor...

Kesin ve kati konuş.taviz verme .ama bunu TARTIŞMA KAVGA MESELESİ DE YAPMA.Aksi taktidre eşin hala sakinleşmemiş ve sıkıntısı geçmemiş oldugundan ODAGI sana kaydıracak,kavga çıkartacak ve seni üzecektir.
Diyorum ya tipik erkek davranışı...Eline koz verme ...

Şimdi ilk hedefin eşini tehdit etmeden,onu üzerine saldırtmadan kullandıgı yalnış ifadeleri KESMESİNİ SAGLAMAK olsun...

Gerisini ancak ve ancak olay soguyunca halledebilirisiniz.

Kindar ve gergin bir insansa işin elbette ki iki kat zor.
AMA ORTADA KİN TUTACAK BİR KONU YOK İÇİNİ RAHAT TUT.BU TAMAMEN EŞİNİN KENDİ İÇ SIKINTISIYLA BAŞ EDEMEMESİnden kaynaklı...
güzel sözlerin için teşekkürler...boşan dedigim de oluyor,nişanı at dedigimde...

bakma sana böylesi denk geldi:)) nabza göre şerbet...

ama şu gerçek ki burada yazan pek çok KADIN ÇOKÇA TAVİZ VERDİGİ İÇİN MUTSUZ.

Biliyorum, bilmişligimden degil YAŞAMIŞLIĞIMDAN arkadaşım Allah kolaylık versin :(( saglam dur hepsi gececek...

minnie eşinle sakince tavrını koyarak konuş...

canın sıkkın biliyorum ama ANNEME YÖNELTTİGİN BU ANLAMSIZ TAVRINı kabul etmiyorum.Bu tarz yorumlar yapmaya devam edersen bizim birlik beraberligimiz hasar alacak, sakince otur düşün de...

Söyledigin şeyler onur kırıcı üstelik haksızca...şimdi kendini benim yerime koy ve düşün aynı şeyleri ben senin anne baban için söylesem tavrın ne olurdu diye sor...

Kesin ve kati konuş.taviz verme .ama bunu TARTIŞMA KAVGA MESELESİ DE YAPMA.Aksi taktidre eşin hala sakinleşmemiş ve sıkıntısı geçmemiş oldugundan ODAGI sana kaydıracak,kavga çıkartacak ve seni üzecektir.
Diyorum ya tipik erkek davranışı...Eline koz verme ...

Şimdi ilk hedefin eşini tehdit etmeden,onu üzerine saldırtmadan kullandıgı yalnış ifadeleri KESMESİNİ SAGLAMAK olsun...

Gerisini ancak ve ancak olay soguyunca halledebilirisiniz.

Kindar ve gergin bir insansa işin elbette ki iki kat zor.
AMA ORTADA KİN TUTACAK BİR KONU YOK İÇİNİ RAHAT TUT.BU TAMAMEN EŞİNİN KENDİ İÇ SIKINTISIYLA BAŞ EDEMEMESİnden kaynaklı...
güzel sözlerin için teşekkürler...boşan dedigim de oluyor,nişanı at dedigimde...

bakma sana böylesi denk geldi:)) nabza göre şerbet...

ama şu gerçek ki burada yazan pek çok KADIN ÇOKÇA TAVİZ VERDİGİ İÇİN MUTSUZ.

Biliyorum, bilmişligimden degil YAŞAMIŞLIĞIMDAN arkadaşım Allah kolaylık versin :(( saglam dur hepsi gececek...
amin çok sağol:)desteğin için.taviz verme konusunda çok haklısın şimdi hatalarımı daha iyi anlıyorum ben ve burdaki çoğu kadın bu hataya düşüyor ama onun nedeni de huzursuzlukları minimum düzeye indirmek aslında belki deneyimsizliğimden belki karşımdaki adamın zor olmasından hangisi bilemiyorum ama ben evlilikten bi tat alamadım bundan sonra da alacağımı sanmam uzun flört döneminden sonra evlendim flört döneminde eşim resmen huylarını saklamış böyle olacağını bilsem evlenmezdim belki de ben kolay sinirlensem de kolay barışırım kin nedir bilmem o da tam tersi bu huyu beni çok yoruyor adamda kriz yönetimi sıfır bunların yanı sıra çocuk sahibi de olamıyorum hepsi sırtıma yük oldu taşıyamıyorum artık

amin çok sağol:)desteğin için.taviz verme konusunda çok haklısın şimdi hatalarımı daha iyi anlıyorum ben ve burdaki çoğu kadın bu hataya düşüyor ama onun nedeni de huzursuzlukları minimum düzeye indirmek aslında belki deneyimsizliğimden belki karşımdaki adamın zor olmasından hangisi bilemiyorum ama ben evlilikten bi tat alamadım bundan sonra da alacağımı sanmam uzun flört döneminden sonra evlendim flört döneminde eşim resmen huylarını saklamış böyle olacağını bilsem evlenmezdim belki de ben kolay sinirlensem de kolay barışırım kin nedir bilmem o da tam tersi bu huyu beni çok yoruyor adamda kriz yönetimi sıfır bunların yanı sıra çocuk sahibi de olamıyorum hepsi sırtıma yük oldu taşıyamıyorum artık

Hepsi böyle canım üzülme...uzun da flört etsen başka biradamla evli çıkıyorsun haftasına::)
ben 16 yıllık evliyim 1 yıl nişanlı sözlü derken 17 yıl oldu...ancak anlaşmanın yolunu bulduk...oda hayatının sınavını verdi de...ancak dank etti...işleri tepetaklak oldu,etrafının maskeleri düştü vs vs ...benim eşim dedikodu bilmez laf sokmaz ama çok inattır.sabittir.ikna edersin anlaştık sanırsın 2 hafta sonra uzaylı gibi konuyu bile unutur:))işlerine öylesi geliyor sanırım...

başlarda bende senelerce taviz verdim.sonu yok...kanını emiyorlar insanın.ailesinin istekleri beklentileri bitmedi bitmezde...çek sınır çek çizgiyi...öylede kötüsün böyle de ...ben evlilikte piştim yaş aldım...şimdi sizlerin yazdıklarını denedim olmadıgını gördüm

şimdi kendimim...Allah a şükür ...Huzur bozulmasın diye hep kadın susuyor.benim dedigim KAVGA ETMEK YADA AYNEN HAKARETTE bulunmak degil zaten.Öyle sakin öyle tavizsiz kabul etmedigini söyleyeceksin ve dinlemeyeceksin ki ...yapa yapa anlıyorlar vaz geçiyorşar inan.Kindarsa kendi bilir.insana en zarar veren duygu kıskançlık ve kin tutmak.büyüdükçe anlar zararı boşver.

Başın dik dur,evliliğine sahip çık,müğcadelesiz olmuyor.Dövülüyorsa kadın beklemesin,tehdit varsa,içip kendini kaybediyorsa,sokaga atıyorsa,para kazanmıyorsa,yada herşey ailesiyle oluyor sadece yatak arkadaşıysa boşan derim...ama eşin iki işle çabalıyor...

sakin saglam durucaksın...ikiniz de evliliğinizde büyüyüp olgunlaşacak...hayat böyle ...sevgilerimle.

eşimi tamamiyle haksız bulmadım aslında sadece memuriyet bana göre deil veya işimden memnunum deyip geçiştirseydi.çok üzüldüm

slm canim bence esiniz bir Anneye saygisizca cevap vermis birde eyer sadece okadar bir laf soyledi diye evime gelmesin onu gormek istemiyorum demeside hic doru deyil ne olursa olsun bikere Annelere Babalara bu cesit konusmalar hic yakismiyor... aynen senin dediyin gibi deyebilirdi canim..

kusura bakma canım ama eşinde baya terbiyesizce davranmış annene ve sende orda eşin annene bunu söylerken sessizmi kaldın....benim eşim anneme karsı böyle davransa o anda cevabını verirdim eşime.nedemek benim anneme öyle konusmak....sizde sessiz kalmakla hata etmişsiniz...aneniz nekadar üzülmüştür biliyormusunuz.koskoca kadın damadından azar işitiyor.birde onun tarafından bakın.eşiniz birde annenle konuşmayacagım evime gelmesin demiş.o anda siz ne dediniz acaba....ozaman sizde onun ailesine gitmeyin bakalım nasıl oluyormuş....hanımlar ailenizi eşlerinize ezdirmeyin artıkkkkkkk sessiz kalıp durmayın

slm aynen canim cok doru soylediniz katiliyorum ne demek kizlarini alana kadar kapilarinda dolaniyorlar alinca saygisiz konusacaklar hemde cok ayip etmis ne varmiski okadarcik bisey soyledi diye kadincaz kotu bisey dememis o da koskoca insan olarak annayisli cevap vermelidi benim esimde asla saygisiz cevaplar verdiyini bilmiyorum Anneme kaldiki benim Annemde soyler okadar laflar... ama esim boyle soylenemezz...

ölümü dünyada anneme evime gelme diyemem yada bayramlarda yalniz başıma gidemem.biliyorum boşanmak kolay değil ama bana başka yol kalmiyor

helbette haklisin canim Anneler kutsaldir onun Annesi nekadar kiymetlise senin Annende okadar kiymetlidir ama bukadar durumlarda hemen bosanma konusup dusunmeyin sakin zamanla sakinnesir dediyi laftanda kendisi utanir ve pismanlik duyar sen gec karsisina ona usullukla deki helbette kendi isine kendin karar vereceksin ama sana onlara karsi bu cesit soylemen yakismiyor benimde zoruma gidiyor cunku onlarda benim ailem onnarsiz yapamam aramiz bozulur sonra hic bir seyin dadi tuzu kalmaz de ....

Back
X