Eşim ve cimriliği…

Size de en güzel, en hayırlı zamanda nasip olsun inşallah.

Amin, cok teşekkür ederim. Dogum yaptigim sene herseyin fiyati cok uygundu. Fiyatlar çıldırmış durumda su anda. Allah hayirlisini nasip etsin sizede

Bunun dışında sorunumuz yok, mutluyuz demişsiniz ama sorun öyle büyük ki, başka yönlerden yaşadığınız mutluluğu da silip süpürür bu cimrilik mevzusu.

Adamda öyle bir kıtlık bilinci var ki, yokluk enerjisinden işliyor. Bu gerçekten çok körü ve cimri birinin dönüştüğüne hiç şahit olmadım.

Saçınız için borç isteyin o zaman verir. Dövize endeksli alın, bence seve seve verir. Allah kolaylık ve sabır versin size zira çok gerginsiniz.

Yok estağfirullah, kalbinizi kırdıysam hakkınızı helal edin, yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum sadece. Yorumlarınız için de çok teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun..

Siz yanlış anlamışsınız kimse size ömür boyu çocuk sahibi olmayın demiyor ki. Önce kocanızdan emin olmalısınız evliliğin oturması lazım, ondan sonra ekonomik şartlar oluşmalı değil mi.. Siz olmaz falan diyip korunmuyormuşsunuz ama zamanında ablamada doktor senin çocuğun olmaz demiş onlarda bu sebeple korunmamış ve ardından yeğenim dünyaya geldi. Nasılsa olmaz deyip korunmayı bırakma bence. Birde merak ettiğim eşinin maaşı iyi ve cimri mi yoksa ay sonu zor geldiği için mi böyle? Çünkü o zaman cimri diyemeyiz.

Kocanız esirgiyor.Kıyafet almanıza karışıyor,saçınzı bile yaptıramıyorsunuz,pazardan meyve sebze alırken bile laf ediyor,halıyı yıkamaya verdiğinize bile karışıyor.Anneniz karşılıyormuş bazı ihtiyaçlarınızı.
İşe girseniz bile bebek olduğunda ara vermek zorunda kalacaksınız.
Madem ailenizden gelen mülkünüz var niye konu açıyorsunuz?Anlayamadım.Hem parasızlıktan şikayet edip,hem de malım mülküm var demekte biraz tutarsızlık.
Ha yorum istiyorsanız eşiniz cimri.Yoksa maaşını yetiştiremediğini,biraz daha tutumlu olmanız gerektiğini söyler,sizi bu kadar kırmazdı.

Yok estağfirullah, kalbinizi kırdıysam hakkınızı helal edin, yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum sadece. Yorumlarınız için de çok teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun..

Eşiniz cimri mi değil mi bilmiyorum. Kimsenin hakkına girmeden bunu anlamanın tek yolu hesap yapmak. Alın elinize bir kağıt, kalem : bu ay elektrik, su, gaz ( kömür vb) , telefon, internet faturalarınız ne kadar gelmiş yazın. Dünden bugüne markette bazı ürünlere %10 ile %30 arasında değişen oranlarda zam gelmiş durumda.

Kişisel bakımınızı engellemek değil amacım. Yalnız uzun vadeli kaynak kullanımı saç köklerini de zayıflatıyor. Yıllarca kaynak takan bir arkadaşım, kendi saçları da kökten kopmaya başlayınca kaynaklarını çıkartmıştı. Saçları kaynaklar çıkınca biraz toparlandı ve artık kaynak kullanmıyor.

Ne güzel ya hikayelerden seçmeler adam daha bir kaynak yaptıramıyor hadi saç sizdekini kullansa sökme onarma takma 3000 de ama çocuk rızkıyla gelir hadi ya o zaman açlıktan ölen bebekler niye rızkıyla gelmiyor , gece gündüz çalışıp bakarım demişsiniz daha çocuk yokken iş yok hala arıyorsunuz küçücük çocukla kim size ne iş verir az gerçekçi olun ya

Herhangi bir rızkı oluşturabiliyorsanız kaynak bütçenizi oluşturun madem?

Pardon şunu alıntılayacaktım.

birikiminizden alın o zaman saçınızın kaynağını, madem bu kadar geniş gönüllü bi eşiniz var niye çocuk gibi hala annenizin eline bakıyorsunuz. ben bu konulardaki iş arıyorum bulamıyorum laflarına da şüpheyle yaklaşıyorum artık; hamile kalsanız şak diye doğurup sonra da bakacak kimsem yok vay maaşım zaten kreşe gider filan milyon bahaneyle en az beş altı yıl daha çalışmayacaksınız. hayır hiç mi ağrınıza gitmiyor hiç mi gururunuz kırılmıyor eşiniz yok para deyip tersleyince anlamıyorum ki

Kocam cimri diyip konu açmak,sonra madem öyle niye çocuk yapmaya çalışıyorsunuz diyenlere çemkirmek,olmadı en sonunda malım mülküm var durumumuz iyi demek.Gerçekten değişik bir kafa yapınız var.
Saçınızı yaptırın siniriniz geçer.

Erkekler oldum olası karısına bişey almaktan hoşlanmazlar.
Kendi isteklerine harcar mı? Kemerim kopmuş hemen gidip alayım vs

Bebek rizkiyla gelmiyo her hafta buyuk boy mamaya 400 tl veriyorum. Bezin en uygununu alayim desen tanesi olmus 2.70 kurus var sen hesapla. Kaynak parasini 6 ayda bir vermek istemeyem adam mama bez parasina ne kadar konusur bilemiyorum. Kendiniz calismaya baslamadan bi bebek dunyaya getirneseniz keske

Evlilik değil kölelik. Neler okuyorum bu aralar boyle. Ataerkil düzenin köleleri. Evlilik hayati paylasmaktir. Birinin ağzından cikana gore yasamak degil. Paraniz var mi yok mu siz de bilirsiniz, bilmelisiniz madem bir ailesiniz. Cocuga harclik verir yada gecistirir gibi paramiz yok demek ne demek..

Anlattiklarinizdan kocaniz cimri degil de parasi yetmiyor gibi geldi bana. Tamam eli bol comert olmadigi aşikar ama yetiremiyor olabilir. Psikolojik olarak sizi rahatlatiyor olabilir ama saciniza kaynak yaptirmak da bence birinci derece ihtiyac degil mesela. Bebek bebek diye tutturmussunuz boyle bir ortamda. Ustunuze basiniza kiyafet alamazken saciniza kaynak yaptiriyorsunuz falan cok garip bi denge gercekten

Kimin ne olacagi belli olmaz orasi ayri ama siz daha markete zor gidip annenizden harclik alirken nasil cocuk bakacaksiniz?

Bana adamin parasi yokmus gibi geldi. Tabi kicanizi siz bilirsiniz ama verdigi cevap “paramiz mi var” oldugu icin ben parasizlik yuzunden temel ihtiyaclar hatic harcama yapilmasini istemiyor gibi dusundum.

Asgari mi aliyor? Eviniz kira mi? Dugunden borcunuz, krediniz var mi?

Benim babam iyidir hoştur ama aynı sizin eşiniz gibiydi hem anneme hem bize karşı. Olsa da para yok diyordu olmasa da yok diyordu biz de zamanla istememeyi ogrendik. Buyuyunce anladik ki aslinda o kadar fakir degilmisiz:) Maalesef zor bir durum ama es çocuk fark etmiyor herkese aynı davraniliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…