Eşim ve cimriliği…

Ben adama bu verilerle cimri denebileceğini düşünmüyorum. Üniversitedeyıen harç ödeme zamanında bütçemde büyük bir delik açılmıştı. 2 hafta için 20 tl param kalmıştı. Sadece ekmek alıyordum, evdeki gıdalarla tüketiyordum :) (babamdan istesem hemen verirdi ama para istemekten hoşlanmıyorum) o zamanlar arkadaşlar 3 tl ye pilav nohut yiyelim dediklerinde “yok ya ona para vermek istemiyorum ay başı olsun o zaman gelirim” demiştim. Şimdi ben cimri miyim? Son 20 tl min 3 tlsini vermek istemedim. Kendimi güvende hissetmedim. Belki daha önemli bir şey çıkacaktı?

Eşinizin geliri, kira, faturalar, borçlar, mutfak masrafı, zorunlu yol masrafı, işte yemek masrafı, temizlik malzemesi masrafı bunları bilmek lazım. Konu sahibi benim aldığım izlenim bunları sizin bilmediğiniz. Yahu belki adamın gerçekten parası yok? Ay sonunu zor getiriyor? Yine ben asistanken o zamanki erkek arkadaşımla aynı evde yaşıyorduk evi ben geçindiriyordum. Ay sonunu zor getirdiğim dönemde “bana bunu almıyorsun, yok çamaşırlara yumuşatıcı almamışsın kötü kokuyor” diye söyleniyordu. Aynı eşiniz gibi “param yok” diyordum. Cimri mimri de değildim. Yoktu yok. Yani adamın parası gerçekten yoksa saç kaynağı, halının temizliği bunlar çok geri planda kalır.

Bu arada önce param yok diye üzülmüş gibi yazmışsınız ama sonra kendi ailenizden varlıklı olduğunuzu söylemişsiniz. Yahu varlıklıysanız lükslerinizi karşılayın gitsin zaten sorun yok.

Siz çocuk için iyi düşünün diyenlere sinirlenmişsiniz ama buradaki kadınlar haklı. Bu gözler burada çocuğundan bir tane çikolatayı esirgeyen cimri babaları okudu. Velev ki iş bulamadınız, bulsanız da çocuk varken çıkarıldınız ayrılmak zorunda kaldınız. O zaman o baba çocuğa bile cimrilik yaparken canınız yanmayacak mı? Kimse burada size düşmanlık olsun diye konuşmuyor. Ve malesef çocukta rızkıyla gelmiyor, o biraz avuntu cümlesi.
Son olarak adam tek başına ev geçindirmek için zorlanıyorsa cimrilikten değil de mecburiyetten yapıyor olabilir. Hele bir de kiracıysanız. Her şey o kadar pahalı ki.

Hem aileden zenginim birikimim de var diyorsunuz hemde üç kuruş kazanan adamdan para dileniyorsunuz tek maaşla ev geçindirmek kolya değil hele ki kirada ve büyükşehirde iseniz. Üstüne çocuk eklenirse zaten masraflar katlanarak artacak. Saçınız seyrek olabilir ama kaynak yerine prp mezoterapi içten vitamin takviyesi yapabilirsiniz, kaynaklarında 3 ayda bir yenienmesi gerek o da az para değil kaç sene önce arkadaşım 300-400 tl para veriyordu şimdi binleri bulmuştur. Özel ihtiyaçlarınızı kendi birikiminizden karşılayın, annenizden de almayın koca kadınsınız artık üniversiteden beri ailemden para almam almaya da utanırım yetişkin bir birey kendi sorumluluğunu almalı bence.

Eşiniz cimriyse ve ihtiyaçlarınıza isteklerinize bile ne gerek var derken,bebek bezine ve masrafına demeyecek mi sanıyorsunuzMadem bakıp sorumluluğunu alırım bebeğin diyorsanızda boşuna beklemeyin eşinizden o zaman .Ne desek olmuyo gibi.İşinize gelen yoruma canım,gelmeyene höt höt

Mükemmel Tamda demek istediğim buydu

Eşiniz cimri diyen sizsiniz çocuk olunca o gereksiz bu gereksiz demeyeceği ne malum? niye alıngansınız kötü bir şey demiyor kimse burda sizin maddi durumunuzu bilmiyor ülkede açlık ve yoksulluk sınırı da belli. Pazarda alınana laf eden kocanız varken bunu düşünmek normal değil mi?

Evlenmeden önce nasıldı cimri insan kendini açık eder bile bile mi evlendiniz? Siz çalışınca sizin kazandığınıza da karışacak benim param diyemezsiniz bu adama emin olun. Cimri insanla yaşamak zor huylu huyundan vazgeçmez.

Esirgemez mi ah ah hayal dünyasındasınız üzgünüm.

Boyle bir karakterdeki insan asla degismez.tek cozum sizin is bulmaniz gibi gozukuyor .

O rızkiyla gelirdeki rızık süt, anne sütü yani

hiçbir anne baba esirgemediği gibi oda esirgemez.
O pek öyle olmuyor maalesef. Benim babam da bir şey istediğimde genelde "gerek yok" "pahalı" diye geçiştirirdi. Çocukken bana 20 milyona (o zaman tabii, en fazla 2005 olması lazım) balon aldı lafını yapıp dururdu, o geldi aklıma sabah sabah.
Şimdi büyüdüm 25 yaşıma geliyorum, kendi paramla yapmak istediğim şeylerde bile problem çıkıyor "ne gerek varmış". Ben sırf "ne gerek var" "erken daha" dinlememek için yurt dışına seyahate gideceğimi söyleyemiyorum. Psikoloğa gittiğimi söyledim, "bir derdin mi var, yapabileceğim bir şey var mi?" Cümlesinden önce duyduğum cümle, "niye paranı boşa harcıyorsun?"
Tutumlu olmak farklı cimrilik farklı bir şey.
O yüzden çok da emin olmayın bence, yani inşallah ben yanılırım. Bu insanlar değişmiyor. Ama dediğim gibi inşallah ben yanılırım.

Kiracı mısınız, geliriniz ne gideriniz ne ? Bunlar önemli etkenler. Eğer kirada oturup asgari ücret ile geçiniyorsanız, eşinize çokta kızılmaz. Ancak güzel bir geçim varsa cimrilik etmiş olur

Bacım çalışmadan bilemezsin. Ben hamile kaldım çalışıyordum. Yinede hastaneydi kontroldü vs yetişmiyordu. İki kişi çalışırken ve de. Hafta içi çalışıyorduk ki hastaneye gitsekte ultrason odasına eşimi almıyolardı mecbur sürekli özele gidiyorduk. Tehlikeli gebelik geçirdiğim için her hafta kontrole gidip her hafta 500 lira veriyordum. Tahlili osu busu bin lirayı buluyordu. Aylık 4 5 bin sadece hastaneye baydım. Ee kürtaj oldum birde. 2 3 ay içinde 20 binden fazlasını harcadım. Gücün yetecek mi gerçekten. Öyle olmuyor doğsun rızkını verir Allah diye. Bi eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra de olsunda rızkı gelir diye. Evlilikte daha oturmayan şeyler var hemen çocuk düşünüyorsunuz.

Niye ki, doğru söylemiş. Daha eşine para vermeyen ya da veremeyen adam çocuğuna mı harcayacak?

Öyle evladım olsun gece gündüz çalışır bakarım demekle olmuyor,daha çocuksuz halinizle iş bulamıyorsunuz,doğunca hiç bulamayacaksınız. Oyuncak değil bu,anne olduğunuzda anlayacaksınız.

Eşinizin maaşı ne kadar bu arada,neye güveniyorsunuz merak ettim.

valla benim bu siteden öğrendiğim şeylerden biri cimri erkekten olmaz. evliliği sürdürecekseniz bir an önce iş bulmaya bakın paranızı da ayrı tutun çünkü böyleleri siz çalıştıktan sonra paranıza el koyar.

He he calisirsiniz,o çocuğu kime emanet edeceksiniz. Bakıcı ya da kreşe para bulabilecek mısınız ? Daha cocuksuzken iş bulamıyorsunuz,tecrübesi olmayan ve çocuğu olan kadına işi 100 kat zor veriyorlar.Once isiniz bulun, birikiminizi yapın sonra çocuk düşünün.

Cocuksuz halinizle aktif olarak arayip bulamadiginiz isi, ufacik bebekle size hangi isverenin verecegini dusunuyorsunuz? Tam tersi kucuk bebeginiz oldugu icin surekli izin almaniz gerekebilir diye ilk elenen adaylardan olacaksaniz. Keske olmasa ama malesef bizim ulkemizde liyakat bu kadar oluyor.

Eşinizin gelir durumunu yazmamışsınız o yüzden adama cimri diyemeyiz direk. Tek maaşla geçim çok zor bu devirde hele de işin içinde kira varsa. Kira olmasa bile çok ultra bir maaş olmadıkça tek kişinin evi geçindirmesi zor. Çocuğundan esirgemez kimse kolayına ama gelirin boyu bellidir maaşla çalışınca , çok geniş sınırları yok yani, iki kişi bile çalışsanız bu böyle.
Kendi güvenceniz ve birikiminiz varsa önce kendiniz için harcayın, burada boş boş çocuğum için yırtınırım atarı yapmayın, bu kadar kendinizi ifade edebiliyorsanız kocanıza carlayın bakalım ne olacak sonuç. Buradaki insanlar deneyimleriyle size fikir vermeye çalışıyor bu şekilde onları terslemek çok ayıp.
27 yıldır çalışıyorum, çocuklu kadınlar için iş hayatı cidden zor, çocukla işi bulmak mesele, çocukla çalışmak daha büyük bir mesele, kreşi bakıcısı, temel giderleri, yemesi içmesi,sağlık harcamaları, gebelik süreci hepsinden önemlisi sizin yanında olmanıza duyacağı ihtiyaç... çocuk büyütmek devasa bir iş öyle girer çalışırım diye üstten üstten konuşmakla olmuyor, size tavsiyem hesaplarınızı planlarınızı iyi yapın, size fikir veren insanları dinlemeyi öğrenin.

eşiniz bu kafaya fazla bile para veriyor bence
belli finansal fikirleriniz korkunç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…