- 12 Haziran 2020
- 588
- 1.191
- 28
- 33
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
o da çok üzülüyor.siz de görmüş geçirmiş bir insansınız
saygılı adam idare eder
o da böyle bir insan der geçer
lakin bunu sadece kardeşinize yapsa derim ki cidden onu sevmiyor ama kendi eniştesine de yapıyormuş
bu eşinden kaynaklı
araya girmeyin gerekirse assın suratını otursun
kızkardeşi bir şey demiyor mu bu tavrına
Sizin düşünceniz idare etmeye devam edin.Kimse birbirini idare etmesin. Böyle ufak şeyler yüzünden aralar bozulsun, küslükler olsun. Şahane bir dünya olur öyle.
Sorry babyyani her hafta esinizi ailenize goturuyorsaniz esiniz hakli da,
bayramda seyranda bile gitmeyecegim diyorsa orada bir dur demek gerekir.
sonucta bu adam is yerinde, spor salonunda, mahallesinde hic mi lan lafini duymuyor, bu kadar mi sarayli gercekten?
ayrica esinize -ben sana muhendis olamazsin demedim, adam olamazsin dedim- kissadan hissesini gonderiyorum, bol bol okusun.
ay bir de muhendisleri cok gommeyin, aramizda cok boyle minnos, tatli mi tatli muhendisler de var yani
Ben de asla laf söyletmem tartışırım ama benim eşimin egosu çok yüksek değildir. Aile konusunda beni de alttan almak zorunda asla bırakmadı hep iyiydi sağolsun, hatta ben onu bırakmış olabilirim zaman zaman. Ama konu sahibinin eşine yapılacak rest daha beter yapar buna eminim. Zaten görüşmek istemiyor işine gelir hepten görüşmez olan konu sahibine olur. Böyle durumları aileye açıklamak çok zor. Hep ailesine gidince hüzünlü olacak o durumda. Bu sebeple boşanılmaz da . Çok tatsız bir durum olacak yani.Aile benim kırmızı çizgim sanırım o yüzden bu tip konularda alttan almayı doğru bulmuyorum ben. Bir abim var, benim abime böyle davranacak adamın egosunu kıvırıp burnuna sokarım.
Eşimle 8 senelik evliliğimizde 2 kez kavga ettik ciddi bir şekilde. biri benim de normal şartlarda çok haz etmediğim, nadiren bir araya geldiğimiz bir kuzenim hakkında ileri geri konuşması sebebiyleydi. Yeni evli olduğumuz dönemdi ve o olayda tavrımı net gördüğü için ayağını denk aldı. Haksızsan alttan alırsın ya da önemli bir konu değilse tolere edebileceksen alttan alırsın ama aksi halde ı ıh. Ben yapamam.
Farkındaysanız yorumumda eşinin ve erkek kardeşinin mezuniyet durumlarıyla ilgili bi şey demedim. Beni zerre kadar alakadar etmez. Ne olursa olsun, ne mezunu olursa olsun kötü bir üslubu, hoşlanmadığımızı bildiği halde ben böyleyim beni kabul edin diye geçiştiren insanları idare etmek zorunda değiliz.İdare etmek zorunda değil ki? Fakat 35 yaşında MÖHENDİSSS olabilmiş yeterliliğe sahip olan Beyimiz kendisi gidip Eşinin erkek kardeşine ben bu usluptan rahatsız oluyorum diyebilir ama MÖHENDİS beyimiz Eşine baskı uyguluyor eğer o ordaysa gitmicem diyerek kadını zor durumda bırakıyor. Tipik Ezik insan modeli kimin gücü kime yeterse kafasında böyleleri ve Eşine gücü yettiği için onu darlıyor...
Canım bir kaç kere whatsapp yazismasina gözüm çarptı erkeklerin meşhur kısaltılmış bir kelimesi var a ve g birleşimi sen anladın ama kisaca tabiyani her hafta esinizi ailenize goturuyorsaniz esiniz hakli da,
bayramda seyranda bile gitmeyecegim diyorsa orada bir dur demek gerekir.
sonucta bu adam is yerinde, spor salonunda, mahallesinde hic mi lan lafini duymuyor, bu kadar mi sarayli gercekten?
ayrica esinize -ben sana muhendis olamazsin demedim, adam olamazsin dedim- kissadan hissesini gonderiyorum, bol bol okusun.
ay bir de muhendisleri cok gommeyin, aramizda cok boyle minnos, tatli mi tatli muhendisler de var yani
Evet ben size hitaben mühendis oluşunu vurgulamadım pardon möhendis oluşunu..Farkındaysanız yorumumda eşinin ve erkek kardeşinin mezuniyet durumlarıyla ilgili bi şey demedim. Beni zerre kadar alakadar etmez. Ne olursa olsun, ne mezunu olursa olsun kötü bir üslubu, hoşlanmadığımızı bildiği halde ben böyleyim beni kabul edin diye geçiştiren insanları idare etmek zorunda değiliz.
Canım bir kaç kere whatsapp yazismasina gözüm çarptı erkeklerin meşhur kısaltılmış bir kelimesi var a ve g birleşimi sen anladın ama kisaca tabibu lafı birbirlerine kullanıyorlar. Bence bu laf lan ve bre sen daha saygısız. Bak bu konuya degindigin iyi oldu ben artık onu bununla vururum.
Çünkü biz insanları sevmeyi, tolere etmeyi, topluma ayak uydurmayı "İnsan" olmayı başarabildik. Gördük geçirdik. Eşlerimiz ise sadece derslere gidip geldi ve diploma aldılar.Yalnız bu süper tespit. Gerçekten doğru adam ev taşıma işleri yapıyor.
Bilmiyorum ama ya ben insanları sınıf sınıf ayıranları sevmiyorum. Hatta işin zorluğu benim için daha saygıdeğer. Mesela ben ne zaman hamal görsem icim cız eder basimi öne egesim gelir saygıdan. Ne kadar riskli bir meslek.
Ablasının hatta babasının bile uyardığı ve babasının uyarılarına rağmen aynı şekilde devam eden bir insan, eniştesi birşey söylediğinde agresif tepkiler verebilir ve mesele büyüyebilir. Bu yüzden mesafe koymak iyidir bazen. Adamın egosu çok yüksek olabilir bu çözülmesi gereken başka bir kulvardır. Ama adamın egosu yüksek diye böyle bir üslup probleminde sadece kocayı egosu yüksek diyerek haksız bulmak kardeşini idare edebilir demek bana doğru gelmiyor.Evet ben size hitaben mühendis oluşunu vurgulamadım pardon möhendis oluşunu..
Aynı şeyi diyoruz işte idare etmek zorunda olmayabilir fakat burnundan bu denli kıl aldırmayan birinin kendi sorunlarını çözebiliyor olması gerekir. Başkalarını sıkıntıya düşürecek davranışlarla değil bizzat kendisi gidip sorunu çözebilir, çözmeli... Ha bunu yapmıyorsa kusura bakmayın saygıyı haketmiyordur.
Burada eş kişisini kınayan hanımlar, kendi kocaları kendilerine böyle kaba üslupla davransa kaldıramazlar. Aman idare edeyim ne olacak doğal benim kocam demezler. Azcık empati yapın zor mu bu kadar. Hoşgörü adı altında bazı şeyleri meşrulaştırmak hiç doğru değil. Doğallıktan kasıt, ilk çağ insanı gibi davranmak demek değildir. Her şeyin bir yeri, yakışığı vardır. Siz kendi kayınpederinize, kayınvalidenize falan naber lan ha huu tarzında konuşabiliyor musunuz acaba merak ettim. Acaba öyle konuşsak onlarda ne olacak ya bizim damadımız, gelinimiz doğal mı diyecekti... Ne kadar çirkin şeyler ya. Ne geldiyse başımıza hep böyle şeylerden, sınır bilmemekten gelmedi mi.
Evet daha iyiyim. İnşallah daha iyi olıcam. Çok teşekkür ederim ilginiz için.Siz nasılsınız daha iyisiniz gibi
Eşiniz biraz alıngan sanırım.Kardeş çok önemli bence kimse için abes bi durum yoksa bağınızı koparmayın.Evet arkadaşlar iki huyu farklı konuşma tarzı farklı 2 insan. Eşim kardeşimin kendisine karsi konuşma tarzını beğenmediği icin görüşmek istemiyormuş. Bu sabah bu konuyu konuyu konuştuk. Bayram yaklaşıyor annemlere gitmek istiyorum aynı şehirdeyiz zaten. Eşim kardeşin de orda olursa gelmem diyor.
Eğitim durumlarını merak edecek olanlar için yazıyorum. Kardeşim ılkokul mezunu ve ticaretle uğraşıyor. Eşim üniversite mezunu mühendis.
Eşim konuşurken kelimelerini seçer çok saygılıdır büyüklerine karşı. Erkek kardeşim doğaldır. Kelime falan seçmez Lan Enişte tarzında hitap şekilleri var. Aynı şekilde babamla da konuşuyor defalarca uyardim kardeşim biraz kibar ol babama bile saygısız konuşuyorsun lütfen dikkat et diyorum
Yav ne var konusmamda mandalinakolik der. Ben böyleyim der.
Kavgaları hic olmadı. Hakaret hiç olmadı. Erkek kardeşim de eşimde hiç küfür etmez. Kardeşim ev işleri konusunda bize yardım etmeyi sever eşime de bazen otururken hadi Enişte hadi sofrayı toplayak der. Eşim ona da sinir olur bana emrediyor. Ben oraya gidiyorsam tatile gidiyorum der.
Bu şekilde kızlar. Lütfen bana güzel yapıcı yorumlar yapın. Ben akraba ilişkilerini çok önemsiyorum. 1 tane kardeşim var onunla da görüşemezsem çok üzülürüm. Eşimin erkek kardeşi ablasina karşı ben sevgi doluyum. Annesi babası benim için çok kiymetli. Çünkü seviyorum akraba bağını. Ama eşim benim kadar bağlı değil kendi kız kardeşini bile benim kadar arayıp sormaz umursamaz ben daha çok düşünürüm.
Gelsinler gidelim derim o da kız kardeşinin eşini hiç sevmiyor onlara da gitmek istemiyor. Kız kardeşinin kocası bana hal hatir sorsa hemen kıskanıyor sana laf vermesin diyor.
Mesela benim eşim benim erkek kardeşimin eşine hiç laf vermez. Yapı gereği.
Bazen gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bu durum beni çok yıpratıyor.
Konu biraz dağıldı kusura bakmayın eşim hakkında detaylı bilgi vermek için diğer tarafı da anlattım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?