Eşim ve erkek kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o da çok üzülüyor.

yani her hafta esinizi ailenize goturuyorsaniz esiniz hakli da,
bayramda seyranda bile gitmeyecegim diyorsa orada bir dur demek gerekir.

sonucta bu adam is yerinde, spor salonunda, mahallesinde hic mi lan lafini duymuyor, bu kadar mi sarayli gercekten?

ayrica esinize -ben sana muhendis olamazsin demedim, adam olamazsin dedim- kissadan hissesini gonderiyorum, bol bol okusun.

ay bir de muhendisleri cok gommeyin, aramizda cok boyle minnos, tatli mi tatli muhendisler de var yani

Sorry baby

Ben de asla laf söyletmem tartışırım ama benim eşimin egosu çok yüksek değildir. Aile konusunda beni de alttan almak zorunda asla bırakmadı hep iyiydi sağolsun, hatta ben onu bırakmış olabilirim zaman zaman. Ama konu sahibinin eşine yapılacak rest daha beter yapar buna eminim. Zaten görüşmek istemiyor işine gelir hepten görüşmez olan konu sahibine olur. Böyle durumları aileye açıklamak çok zor. Hep ailesine gidince hüzünlü olacak o durumda. Bu sebeple boşanılmaz da . Çok tatsız bir durum olacak yani.

Çok tanıyorum böyle erkekler üstelik yaşça baya büyükler ama olgun davranmıyorlar malesef Hiç düşünmüyorlar sevdiğim kadın üzülür, ben bunu dile bile getirmeyeyim diye.

Farkındaysanız yorumumda eşinin ve erkek kardeşinin mezuniyet durumlarıyla ilgili bi şey demedim. Beni zerre kadar alakadar etmez. Ne olursa olsun, ne mezunu olursa olsun kötü bir üslubu, hoşlanmadığımızı bildiği halde ben böyleyim beni kabul edin diye geçiştiren insanları idare etmek zorunda değiliz.

Burada eş kişisini kınayan hanımlar, kendi kocaları kendilerine böyle kaba üslupla davransa kaldıramazlar. Aman idare edeyim ne olacak doğal benim kocam demezler. Azcık empati yapın zor mu bu kadar. Hoşgörü adı altında bazı şeyleri meşrulaştırmak hiç doğru değil. Doğallıktan kasıt, ilk çağ insanı gibi davranmak demek değildir. Her şeyin bir yeri, yakışığı vardır. Siz kendi kayınpederinize, kayınvalidenize falan naber lan ha huu tarzında konuşabiliyor musunuz acaba merak ettim. Acaba öyle konuşsak onlarda ne olacak ya bizim damadımız, gelinimiz doğal mı diyecekti... Ne kadar çirkin şeyler ya. Ne geldiyse başımıza hep böyle şeylerden, sınır bilmemekten gelmedi mi.

Canım bir kaç kere whatsapp yazismasina gözüm çarptı erkeklerin meşhur kısaltılmış bir kelimesi var a ve g birleşimi sen anladın ama kisaca tabi bu lafı birbirlerine kullanıyorlar. Bence bu laf lan ve bre sen daha saygısız. Bak bu konuya degindigin iyi oldu ben artık onu bununla vururum.

Evet ben size hitaben mühendis oluşunu vurgulamadım pardon möhendis oluşunu..
Aynı şeyi diyoruz işte idare etmek zorunda olmayabilir fakat burnundan bu denli kıl aldırmayan birinin kendi sorunlarını çözebiliyor olması gerekir. Başkalarını sıkıntıya düşürecek davranışlarla değil bizzat kendisi gidip sorunu çözebilir, çözmeli... Ha bunu yapmıyorsa kusura bakmayın saygıyı haketmiyordur.

Benim bir tane erkek kardeşimin saygısızlığını değil de sırf konuşma tarzını beğenmedi için böyle yapan adamın ailesine ben de sevgi dolu olmam. Aynısı ile karşılık verme tam da bugünler içindir. Yakışık almaz, onlar sana bişey yapmadı tarzı cevaplar burda işlemez. Adam ilkokul mezunu, babasıyla bile öyle konuşuyor, saygısızlık niyeti yok. Haftada bir saat çekemiyorsa boşuna okumuştur benim gözümde net.
Kadınlar kayın aileleriyle çok sevdikleri için mi görüşüyorlar, kaş kaldırsalar olay oluyor, kendilerine yapılan neleri görmezden geliyorlar. Bu adamların burunlarından kıl aldırmamalarına sinir oluyorum. Her gittiğinizde de onu götürmeyin bu arada. Eminim elit bir çevresi vardır, onlarla vakit geçirsin. Tahmin ediyorum nasıl bir çevrede büyüdüğünü.

acikcasi ben esinizin kendi eksikligini kardesinizde gordugu icin bu kadar sinirlendigini dusunuyorum konuya, yoksa lan lafinda ne var allasen.
Ama kardesinizin gayet hakli sekilde sofra toplamaya cagirmasi gibi seyler aslinda kardesinizi esinizden ustun yapiyor, o da bu eksiklik gorunmesin diye ayagini kesmek istiyor gibi geldi. Hatt argo konusmak da kendince bir yetenek olarak gorulebilir, ben lan desem agzima yakismaz mesela, cok egreti durur, ben dogal sekilde lan lafini kullanan insanlari hos buluyorum hatta bu sebeple.
Ama en buyuk marifet, ben boyleyim o boyle deyip, ne kendini o kisiden ustun gormek ne de ezik hissetmek.
Herkes her konuda basarili olacak diye bir hayat kurali yok.

Çünkü biz insanları sevmeyi, tolere etmeyi, topluma ayak uydurmayı "İnsan" olmayı başarabildik. Gördük geçirdik. Eşlerimiz ise sadece derslere gidip geldi ve diploma aldılar.

Kardeşinize sakın suç bulmayın ve konuşmayı denemeyin. Hiçbir suçu olmayan adama dine diyeceksiniz, "enişten gelince paşa hazretleri diye karşıla" mı.

Mesela ben eşimin patronu ile de tanıştım, adam yurtdışı bağlantılı çalışıyor. Felaket zengin falan ama konuşması berbat. Çalışanlarına "Lan çizelge nerde" falan diyor. Ama onunki hiç batmıyor mesela. Kedi gibiler yanında. Sonra bizimkiler gelip kendinden aşağıda gördüklerinden saygı bekliyor. Gücü yeten yetene.

Ben köyde çalıştım bir ara, veliler bana "Gız hoca hanım" "hocam gııız" derdi. Okadar hoşuma giderdi ki. Hiç öyle hanımefendi falan beklemezdim.

Ablasının hatta babasının bile uyardığı ve babasının uyarılarına rağmen aynı şekilde devam eden bir insan, eniştesi birşey söylediğinde agresif tepkiler verebilir ve mesele büyüyebilir. Bu yüzden mesafe koymak iyidir bazen. Adamın egosu çok yüksek olabilir bu çözülmesi gereken başka bir kulvardır. Ama adamın egosu yüksek diye böyle bir üslup probleminde sadece kocayı egosu yüksek diyerek haksız bulmak kardeşini idare edebilir demek bana doğru gelmiyor.

Kayınbiraderi adamın eşi değil, aynı evde yaşamıyorlar. Ayda yılda bir birkaç saat zaman geçiriyorlar bir arada. İnsan karısı için bunu tolere edemeyecekse hiç evlenmesin.

Sosyal hayatımızda türlü çeşitli insanlarla tanışıyor, bir arada zaman geçirmek zorunda kalıyoruz hoşlanmasak da. İnsan olmak bunu gerektiriyor çünkü. Her durumdan ay bana göre değil, ay rahatsızım deyip kaçamıyoruz. Kaçmamalıyız.

Ben mesela çocukluğumdan beri ailede herkese annem de dahil adıyla hatta kısaltma ad, lakap gibi bir şeyle hitap ederim. Görümcelerimle aramda 20 yaş falan var, onlara da isimleriyle hitap ederim. Bazı insanlara göre büyük terbiyesizlik. Onlar da ilk başta şaşırdılar, sonra bu kız da böyle deyip kabullendiler, tolere ettiler.

Bence bu aşılacak bir problem değil. Her ikisinin konuşma biçimleri, düşünce biçimleri farklı. Bunca senedir değişmediyse kimse bu saatten sonra değiştirmek için çaba göstermesin. Kardeşiniz daha samimi,doğal, gelişi güzel konuşmayı severken, eşiniz tamamen kelimeleri düzgün seçmeyi tercih ediyorsa, bu ikisininde yapısını ortaya koyar. Çokta üzülmeyin. Ortada kavga gürültü yoksa bu şekilde devam etsin. Eşinize sen gelmeyeceksen bende kendim giderim deyin. Ailenizle kardeşinizle vakit geçirmek en doğal hakkınız.

Eşiniz biraz alıngan sanırım.Kardeş çok önemli bence kimse için abes bi durum yoksa bağınızı koparmayın.

Valla konu sürekli idare edip, etmemesi ekseninde dönüyor fakat ben halen Mandalinanın eşinin bu davranışları altında yatan başka sebepler olduğunu düşünüyorum. Ablasını kocasından kıskandığını, Eşini, Erkek kardeşinden ve eniştesinden kıskandığını düşünüyorum ve bu durumu başka bahanelerle örtüyor bence... Tabii Mandalina eşini daha iyi tanıyordur bu konu hakkında bişey demediğine göre yanlış düşünüyorumdur belki de ama bence durum bu tarz bişey..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…