eşim ve ev işi

Ayni dertten bendede var :) catir catir maas getiriyorum, elalemin erkekleri kazanmiyor benim kazandigimi. Benim esim benden is as istemiyor, cok calisiyor cok yoruluyorum biliyor, ama gelin gorun ki komsum kaynanam oldugu icin evdeki yaptigim kolay yemegi begenmiyorsa, yada eve gec geldiginde evde yemek yoksa, yapmak yerine yada benden istemek yerine gidiyor annesine. Butun cinlerim zipliyor. Biraz kendi sorumlulugunu al, kendin yap, benden iste filan diye bizde dun tartistik. Bu konunun tartisma sezonu acildi demekki :) hihi.
yok arkadas 10 aydir boyle, 10 aydir soyleniyorum ama tik yok. Eve birini bende cok dusundum, birini cagirdim bikeresinde, kiz benden genc ve arap, guvenemedim (temiz yapacagina guvenmedim, baska turlu algilamayin). Bir kurs hocam vardi, bana hep 'pick your fight' derdi, yani kavga edeceksen edecegin kavganin bile konusunu sec derdi. Enerjini kazanamayacagin kavgalara harcama derim ben. Karar verdim, yeni yilda 1 gun eksik calisacagim. Az yiyelimde bir cirak tutalim diye

Eşiniz anlattığınız kadarıyla gayet ideal bir eş. Bu da nazar boncugunuz olsun. Isi inada bindirirseniz bunaltirsiniz adamı. Hastayken hamileyken yardım etmesini isteseniz tamam da fiziksel gücünüz yerindeyken bu konuyu baskı malzemesine donusturmeniz resmen simarikliga kaçıyor.

b.. götürünce kavga çıkıyor işte yapıyorum yine kendim evde kavgalı durulmuyor
birde benim kocaya denk gelse o hoca
Kavga edince tamam beraber yapalim de, ama sen kavga etme. Kendi kendine kavga etsin.

Valla benim esim de boyleydi, kavga etmezdi ama soylenir durudu. Simdi alisti. Sonucta benim calismami isteyen de kendisin, calismazsam basini agritirmisim diye.
O zaman yardim edicek, yada mutfakta yikanmadan bekleyen bulasiklara tahammul edicek.

Cnm sende keyfine depik atıyon ha...
Aman yüzeysel temzlk yap günlük haftasonuda dipli bucaklı temzle. Yardım eder o zaman. Etmesede eline ayağına dolanmaz .en önemlisi dağınık olmaması zaten..

bizimkini götürüyor ikimizde istifimizi bozmuyoruz öyle günlerce yaşayıp gidiyorz.mesela pazar gününden beri banyonun girişinde yerde çorapları var gözüme çarpıyor ama almıyorum bakalım ne zaman alacak

pazar günü evde işlerim çoktu,o ben traş olcam dedi gitti geldiğinde benim haşatım çıkmıştı zaten.belim ağrıyor mahfoldum dedim giyeceklerini ses yapmadan ütüledi,ama dün akşam bugün giyeceği hırkayı çıkarttı bunu ütüler misin dedi bende tepkili tepkili tamam dedim.ne zaman dedi.bende sabah dedim benden ümidini kessin diye sabah kalktık o saçını yıkadı ben hırkayı ütüledim
bi odamız var şuan savaş alanı ben zor giriyorum..yarın akşam misafir gelecek yine iş bana kaldı,ben toplayacağım orayı..benimki sözde titiz ama sürekli eleştirsin birişin ucundan da tutmasın..(perde takmak hariç)
pazar yorgunlukla kadın alıcam dedim 80 m2 nin neresine alıyorsun kadını dedi.haşatım çıkıyor dedim kavga ettik..inanın her hafta sonu dolu oluyoruz,bazı akşamlar işten gelince işlerimi yetiştirmek için hiç oturmadan yatağa yattığım oluyor ama kıymet bilen yok.işten çıkıcam diyorum ee çık o zaman diyor..
ayy çok dertliyim bu konuda yazdıkça yazasım var..Allah bütün erkeklere hidayet versin inşallah

Olur o zaman, kadinda erkekte isten gelsin, erkek otursun keyfine baksin, kadin gece 9 10 a kadar evin isleriyle ugrassin. Ki cocuk varsa cocukta bacagina yapisik vaziyette.

ne guzel dunya.

Erkek olmak lazimmis cidden.

Esleriniz boyle yapiyorsa calismayin bayanlar valla. Oturun evinizde, gunduz yapin isiniz, aksam da siz de esinizle keyif yapin.

hahah :)
Tuttum seni sekerim.

Ben de simdi ikinci cocuguma hamileyim. Ilk cocugumu doya doya koklayamadim bile, kayinvalidem benden kiskandi cocugumu, dogru duzgun elime vermedi. Cunku ben calisiyorum diye sagolsunlar bakmaya geldiler, sagolsunlar ama keske ben evdeyken elimden alip alip gitmeseydi ben ev isi yapiyim diye. Ama oglunun kendine su almasina bile katlanamazlardi, kayinpederim kosardi su getirmeye oglu icin. Esime acayip gicik olmustum o donem.

Simdi diyor ki gene gelsinler, valla ben bunun yerine isten bir sene ayrilip cocugumu buyutmeyi dusunuyorum. Iki cocugumla da vakit gecirebilmek icin. Aman bir sene az kazanalim napalim. Akademisyen oldugum icin belki tekrar akademiye geri donemem ama olsun, baska is bulurum nasilsa kolayca. Akademide bir is olmazsaa olmasin diyorum artik.

Ben de erkeğin yardım etmesinden yanayim kesinlikle...Ben sadece toplumdaki bir anlayıştan bahsettim...
Hiçbir din adamı da, eşinize yardım etmeyin diye tenbihlemez...
Hatta çalışan kadının parasına kocası dokunamaz derler

Ev isleri planli programli yapildiği zaman her akşam iş çıkmaz ki abartiyorsunuz. Eş olarak tek eksiği buysa tolere edebilmelisiniz.

cok haklisin. Annemler bile esime daha kayirici davraniyolardi. Gerci annemin hakkini yiyemem, esim hergun ise gitmek zorunda deyil bazi gunler evden yapiyor isini, o zaman onun eline tutusturuyordu supurgeyi :)
Yanlis anlama ben de dindar bir insanim diyebilirim kendi adima, ailemde de din adami coktur, ama su da bir gercek ki yadsinamaz, tembihlemiyorlar esine yardim et me diye ,ama uzerine basa basa esinize yardim etmeniz lazim Allah tan korkun da demiyolardi eskiden.
Esler de sen kadinsin senin gorevin ev isi deyip karisi calissa da icleri rahat bir sekilde yan geliup yatiyolardi.

Artik diyorlar. ve ben de bu deyisime cok seviniyorum, cunku hak olan bu.

Ev isleri planli programli yapildiği zaman her akşam iş çıkmaz ki abartiyorsunuz. Eş olarak tek eksiği buysa tolere edebilmelisiniz.
Cocucgun oldugu zaman anlarsin canim.
Hergun evin hali nereye geliyor. Sen her zaman planli programli olabilirsin istersen, ama oyle olmuyor herkes icin.
Sabah 6 bucukta kalkiyorum, popomu eve sokmam bir cok gece 7:30 u buluyor. Bir de cocuk var, anne diye ilgi bekleyen, onu yedir yatir, yika, saat 8:30. Sonra hasadin cikmis zaten, hamilesin de yapabilirsen yap bakalim sabah aksam bulasigini, bir de oglen yemek goturdugunuz kaplarini, uc kisi icin.
Camasiri saymiyorum bile, yada cocugun ortaligi devamli batirip dagitabildigini yarim saat icinde, hic deyinmiyorum.

Disimi fircalayip yataga zor atiyorum kendimi 10 da.

Madem cocuk istiyor, o zaman onlarin bakimina da, ev isine de yardim edicek esim.

Bir erkek çalışan eş istiyorsa kesinlikle ve kesinlikle yardım etmeli.....yardım edemeyecekse de ev hanimiyla evlenecek, ki ev hanımına da yardım etmeli....

Aynen, sirf bu yuzden bazen hata mi yapiyorum calismakla diyorum bile. O zaman ev isleri daha tikirinda yururdu, herke s te mutlu olurdu valla.

Ev isisimi yapardim, cocuguma bakardim, esim de rahat rahat keyfini yapardi. Ama iste gelicegi dusunerek, calisiyorum, ki esim de illa calis sen evde durucak tip deyilsin diyor valla. (devamli beni gezdir dermisim diye korkuyomus :) ).

Giyim konusunda eşinizle inatlasmayin lütfen.....Sonra buraya eşim bana soğuk davranıyor beni artik sevmiyor gibi bir başlık açabilirsiniz....Ve bunu yapmaya onu siz itmiş sayılırsınız haberiniz olsun....

Ben adamın yaptığı doğru veya yanlış demiyorum, giyim konusunda inatlastiginizda olacakları söylüyorum....
Hatta siz öyle giyinmiyorsunuz diye istediği gibi giyinen birini de bulabilir....

Bu nasil bir zihniyet? Bir kadin esinin istedigi gibi giyinmezse oyle giyinen biriyle aldatilmasini normallestiriyorsunuz bu yazdiginizla. O zaman konu sahibesinin esi de giydigine karismasin efendim. Zira karismayan birini bulabilir, esine de soguk davranabilir karistigi icin.

Maalesef erkekler ev işlerine yardımcı olma taraftarı değil..
Bence bunun için huzursuz olmaya değmez.. Büyük kavgalar aradaki sevgiyi saygıyı bitirir..
Ayda bir temizlikçi kadın alsanız ne sorun olacak ki..
Eşinizi ikna etmeye çalışın.

Ne yazık ki burada iş gelip yine kadına, anneye dayanıyor. Bizde perdeleri kardeşim asar, camları siler, mutfağı, tuvaleti ve diğer odaların duvarlarını o temizler. Eve geç vakit gelsin, "İleride eşine de böyle yaparsan sana hakkımı helal etmiyorum" lafı çarpılır hemen ağzına

Sevgilim de öyle, evinin her işini kendi yapıyor şimdi. Onun annesi de iki erkek evlat yetiştirmiş, ikisine de gerekeni vermiş.

Yani sevgili anneler, oğullarınızı "Paşam, kızlar sana kurban olsun. Göster amcalara pipini" diye pohpohlamayın ki ileride milletin kızları sizin oğullarınızdan çekmesin.

Sevgili konu sahibi, eşiniz sigorta primlerinizi ödeyip aldığınız maaş kadarını size verse bile ayrılmayın işinizden, yarın öbür gün olumsuz bir durumda çok ara vermiş olmak negatif puan olur. Kocanız biraz az yesin, haftada bir kadın alın eve. Öyle her şeye de karışmasın, hiç hoşlanmam her konuda fikir beyan eden, evin mahrem sınırlarını bile kendi kendine çizen erkekten. "Evimize yabancı mı sokacaksın" nedir ya, işine baksın

Her gün şoktan şoka giriyorum bu sitede Minilis

Canim benim emin ol, onlar otururken sen yorgun argin herseye yetmeye calisiyorken de huzur bozuluyor. Cunku esine once gicik oluyorsun, sonra sinir oluyorsun.

mantigina gore soyle demek lazim, erkekler, bakin eslerinize boyle yapmayin, sizden nefret bile edebilirler, huzurunuzu bozmayin bir saatlkik is icin, kalkin yapin.

PS: konusahibinin esi temizlikciye de karsiymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…