• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve kayın babam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla kimse kusura bakmasında kadın haklı kocası terbiyesizin önde gideni net. Bir bildiği varmışmış. Zamanında kendi ayakları üstünde dursun diye yedirmemiş para diye kadın cümle yazmış. Para verince iyi para vermeyince kötü baba mı oldu? Valla sizin zamanında yedirmemiş çektirmiş dediğiniz adamlar yaşlanıncada yedirmez. Hem bu kadar babaya öfke kusuyorsa niye ihtiyaç duyduğu anda tıpış tıpış hizmetçilik işleri görülsün diye geliyor? İşin başına geçiyor? Paraları yiyor? Birde burdan bakalım
Doğru ama yine de kadının karışmaması lazım bu biraz temelin şeytan taşlama fıkrasına benziyor.

Temel hacda şeytan taşlarlarken karısına demiş boş ver şeytana taş atma, nihayetinde o da Allah’ın meleği. Onlar barışır sen kötü olursun hesabı

Kadın sadece bunu biliyor. Bilmediği başka ne var bilmiyoruz. Eşiyle büyümedik. Ama bir şeytanla büyüyüp onun yaşlanınca nasıl melek taklidi yapabileceğini gören biri olarak adamın nefretini terbiyesizlik olarak algılayamıyorum.
Sizin dediğiniz yerden bakacak olursak babası neden bakmayacağı ya da başkalarına dovdurecegi, susun dovsunler sizi diyeceği çocukları yapmış diye de sorabiliriz.
Gidip evinde kalmayabilirdi, muhabbetini kesebilirdi ama demek ki intikam almak istiyor. Yaptıklarının (ne olduğunu bilmiyoruz) bedelini ödetmek istiyor.
Evet sorunda bu bir şey bilmiyoruz. Ki amca dövme olaylarında haklı ona bir Allahın kulu bir şey diyemez. Lakin kaç yaşında bu para olayları çıktı bilmiyoruz. Üniversite mi sonrası mı? Burada kaç konu açılıyor para vermiyor etmiyor biz ne diyoruz ayakların üzerinde dur verme mecburiyeti yok diyoruz doğru mu? Çevremde o kadar varyemez var ki yaşlanınca bile para koklatmıyorlar kendime paramla baktırırım kafasındalar. O kadar öfke duyan bir insan niye öfke duyduğu kişinin evine gider hizmet ettirir parasını yer her türlü ihtiyaçlarını imkanlarından faydalanır burada çok büyük tezatlık var.

Valla kimse kusura bakmasında kadın haklı kocası terbiyesizin önde gideni net. Bir bildiği varmışmış. Zamanında kendi ayakları üstünde dursun diye yedirmemiş para diye kadın cümle yazmış. Para verince iyi para vermeyince kötü baba mı oldu? Valla sizin zamanında yedirmemiş çektirmiş dediğiniz adamlar yaşlanıncada yedirmez. Hem bu kadar babaya öfke kusuyorsa niye ihtiyaç duyduğu anda tıpış tıpış hizmetçilik işleri görülsün diye geliyor? İşin başına geçiyor? Paraları yiyor? Birde burdan bakalım
Yalnız olay sadece para değil.Kocası amcaları tarafından dayak yemiş ve babası hiç ses çıkarmamış.Kim bilir bu buzdağının ne kadar anlatılan tarafı.Hı bir de şu var.Bazı insanlar gençken ailesine ve özellikle çocuklarına çok çektiriyor.Yaşlanınca da ölüm korkusuyla bir anda vicdanlı oluveriyorlar.Bence kayınbaba bunlardan biri.

Yalnız olay sadece para değil.Kocası amcaları tarafından dayak yemiş ve babası hiç ses çıkarmamış.Kim bilir bu buzdağının ne kadar anlatılan tarafı.Hı bir de şu var.Bazı insanlar gençken ailesine ve özellikle çocuklarına çok çektiriyor.Yaşlanınca da ölüm korkusuyla bir anda vicdanlı oluveriyorlar.Bence kayınbaba bunlardan biri.

Amcaları döverken baba ses etmemiş mi 🤬🤬🤬🤬

Doğru ama yine de kadının karışmaması lazım bu biraz temelin şeytan taşlama fıkrasına benziyor.

Temel hacda şeytan taşlarlarken karısına demiş boş ver şeytana taş atma, nihayetinde o da Allah’ın meleği. Onlar barışır sen kötü olursun hesabı
Karışsın demedim ki kadın terbiyesiz diyor bence de öyle diyorum. Adam torunu için oda bakıp fotoğraf göstermiş ona bike sen anlarsın cahil vs diye söylenmiş bunun nesi doğru adamın evine gelip birde diklenmek iki yüzlülük

Arkadaşlar merhaba. Bı konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
Eşimle çok iyi anlaşıyoruz 11 aydir evliyiz 3 aylık hamileyim. Son zamanlarda düşük riskim vardı diye kaynanamlara geldik burda kalıyoruz. Çünkü Kendi ihtiyaçlarımi göremiyorum sağolsun kaynanam dört dörtlük bakıyor bana.
Ama eşim babasına karşı çok saygısız. Babası onunla normal konuştuğunda bile sürekli ona bağırıp çağırıp hatta tabiri caizse babasını ezen küçümseyen cevaplar veriyor. Bı küfür etmediği kaldı babasına yani. Kayinbabam çok mülayim çok sakin bı adamdır bana hep meyveler alır yılar tabağa koyar önüme getirir. Siz düşünün işte ne kadar iyi bir adam olduğunu. Bu yüzden eşimin babasına yaptıkları çok zoruma gidiyor. Hatta eşimden iğreniyorum . Senin yaptığın düpedüz terbiyesizlik dedim kendisine bana da bağırdı ki hiç öyle biri değil bana karşı dedim ya biz çok iyi geçiniyoruz. Bana karşı ne saygısını bozuyor ne de başka bir şey. Hiç bir zaman kalbimi kırmış biri değil. O yüzden ne yapacağımı bilemiyorum. Kendisiyle konuşmayı denedim ama sen bu konu hakkında bana nasihat verme en son yapacağım şeyi yapmak zorunda kalır senin kalbini kırarım dedi. Sizden fikir almak istiyorum benim yapabileceğim bir şey var mı
Demek ki öyle biriymiş size göstermemiş. Aksi halde iyi, kibar bir insan herkese karşı öyledir. Ben sevmediğim akrabama bile küfür edip bağırmam yapamam. Benimde arkadaşım vardı öyle annesini azarlardı sürekli kızardık ama bize de bağırırdı o sinirli anıyla. Değişti mi asla daha beter bir hal aldı. Dikkatli olun taviz vermeyin sakın.

Evet sorunda bu bir şey bilmiyoruz. Ki amca dövme olaylarında haklı ona bir Allahın kulu bir şey diyemez. Lakin kaç yaşında bu para olayları çıktı bilmiyoruz. Üniversite mi sonrası mı? Burada kaç konu açılıyor para vermiyor etmiyor biz ne diyoruz ayakların üzerinde dur verme mecburiyeti yok diyoruz doğru mu? Çevremde o kadar varyemez var ki yaşlanınca bile para koklatmıyorlar kendime paramla baktırırım kafasındalar. O kadar öfke duyan bir insan niye öfke duyduğu kişinin evine gider hizmet ettirir parasını yer her türlü ihtiyaçlarını imkanlarından faydalanır burada çok büyük tezatlık var.
O tezatlık dediginiz kısımda intikam geliyor benim aklıma, başka bir şey değil.

Dunyanin en iyi insani olarak gördüğüm, herkese karsi sabir ve hoşgörü timsali olan eşim annesinin ultra saftirik olmasindan kaynanlanan aptal davranislarina tahammul edemeyip dupe duz azarliyor orda oldugumuzda. Ben kaynanami hic sevmiyorum, saygida kusur etmem ama. Yinr de benim bile zoruma gidiyor, kadini savunmaya geciyorum. Ama esimden de igrenmiyorum. Hakli, tahammul sınırlarını aşıyor çünkü. Anne baba evlat da birbirlerinin tahammulu zor yonlerine co fazla yuz goz olmus oluyor. O yuzden sizjn anlayabilecegijiz bi durum olmayabilir. Bu hemencik esinden tiksinen kadinlara da inanamiyorum gercekten. Bi insan hamile haliyle kaynanada kalma sabrini gosterip ama bir yandan esinden tiksinir mi ya cok sacma

Şimdi de sen sesini çıkarma’ya varıyor mevzu işte. Ezmiş resmen çoluğu çocuğu ve de ezdirmiş millete.
Amcanızdır lafindan çıkmayın demiş. Bir baba bunu dememeli mesela. Başka neler yaşandı bilmiyoruz. Kinlenmis sonuç olarak. Haksız diyemem asla.
Hayır hayır çok sordum. Babası asla şiddet uygulamamış. Ama amcaları uygulamış babası susmuş amcanizdir lafından çıkmayın diyormuş zamanında

Kayınpederim her şeyimizi yapar, memleketten yüklenir gelir kendi gelemezse kargoyla gönderir. Aylardır büyük market alışverişlerimizi o yapar. Benim kendi annemle aralarında çok uzun bir yol var doktor işi varsa ilk kendi sorar araba lazım mı işten izin alayım diye. İyi adamdır yani.

Ama çocukluğunda eşimle yaşadıkları sebebiyle eşim affedemiyor. Küfür de etmez tabii ama bi sıkıntı yaşanırsa alacağı tavır bellidir maalesef.

Siz eşinize öyle cephe almışsınız ki yorumlarda bile eşinizi gömdükçe gömüyorsunuz. Anne olacaksınız ama bir çocuğun yaşadığı şeyleri yetişkinliğine taşıyabileceğine dair en basit psikoloji bilgisine bile sahip değilsiniz. Ya cidden bilginiz yok ya da eşinizden soğumak için bahaneniz bu olmuş. Dürüst olun kendinize kaçak dövüşmeyin.

Eşimle çok iyi anlaşıyoruz 11 aydir evliyiz 3 aylık hamileyim. Son zamanlarda düşük riskim vardı diye kaynanamlara geldik burda kalıyoruz. Çünkü Kendi ihtiyaçlarımi göremiyorum sağolsun kaynanam dört dörtlük bakıyor bana.
Ama eşim babasına karşı çok saygısız. Babası onunla normal konuştuğunda bile sürekli ona bağırıp çağırıp hatta tabiri caizse babasını ezen küçümseyen cevaplar veriyor. Bı küfür etmediği kaldı babasına yani. Kayinbabam çok mülayim çok sakin bı adamdır bana hep meyveler alır yılar tabağa koyar önüme getirir. Siz düşünün işte ne kadar iyi bir adam olduğunu. Bu yüzden eşimin babasına yaptıkları çok zoruma gidiyor. Hatta eşimden iğreniyorum . Senin yaptığın düpedüz terbiyesizlik dedim kendisine bana da bağırdı ki hiç öyle biri değil bana karşı dedim ya biz çok iyi geçiniyoruz. Bana karşı ne saygısını bozuyor ne de başka bir şey. Hiç bir zaman kalbimi kırmış biri değil. O yüzden ne yapacağımı bilemiyorum. Kendisiyle konuşmayı denedim ama sen bu konu hakkında bana nasihat verme en son yapacağım şeyi yapmak zorunda kalır senin kalbini kırarım dedi. Sizden fikir almak istiyorum benim yapabileceğim bir şey var mı
yav ne karisiyorsun, bunlar barisir sonra sana sararlar. tabi ki nasihat et bi iki, ama bu onlarin iliskisi. sonra senin basina patlar.

Ya babası o kadar mükemmel bir adam ki tek sorun eşim şımarıkligi olabilir evet doğru tespit

Anne ve babası varlıklı ama çocukları hep Kendi ayakları üstünde dursun diye çocukları biraz zorluk çekmiş.

Elbette sordum . Dediğine göre babası varlık içinde onlara yokluk çektirdiği için zoruna giden zamanların hınciyla en küçük bir şeyde parliyorum dedi. Ama şuan ona bakarsınız eşim babasının iş yerinin işletme sahibi baya büyük bilindik bı yer bu arada. Ve buna rağmen babası bütün ihtiyaçlarımizi alıyor. Üstüne aylık bana da 1000 lira düzenli veriyor o yüzden anlam veremiyorum

Hayır hayır çok sordum. Babası asla şiddet uygulamamış. Ama amcaları uygulamış babası susmuş amcanizdir lafından çıkmayın diyormuş zamanında

Ufak tefek şeyler biliyorum ama geçmişte küçükken yaşanmış. Şuan eşim 30 yaşında daha olgun davranabilir

Benim mesajım :
Eşinizin yüzü anadan babadan gülmemiş.
Siz de kayınbabanız size her ay 1000 tl harçlık verince; adamı mükemmel bir adam olarak niteleyip , eşinizi şımarıklıkla suçluyor , eşinizin yarasını tekrar tekrar kanatıyorsunuz.

Amcaları eşinizi itip kakarken susan baba mı mükemmel , anne mi ? İnsan 30 yaşına gelince , hafizası silinmiyor ; yaşananlar aynı yerde kalıyor.

Sizin yanıtınız :
Hanımefendi ben para gözlü bir kadın değilim. Kendi gelirim de var çok şükür varlıkli bı ailenin kızıyım çok şükür . Görmemiş değilim bu bir.
İkincisi eşimin önceden ne yaşamış olursa baba o babaya ses yükselmez bağırıp çağırlmaz biz böyle terbiye gördük. Ha babanla anlaşamıyorsan görüşmezsin herkes yoluna eyvallah.. bu şekilde değil

Ben size "paragözlü bir kadın" ,"görmemiş" demedim; bilinçaltınızdakileri bana mal etmemenizi rica ederim.

Eşiniz babasıyla anlaşamadığını size anlatmak için daha ne yapmalı ? Kaynananız size dört dörtlük bakıyor diye ; kaynananızda kalmak yerine kendi evinize ve düzeninize dönebilirsiniz.

Daha önce ki mesajımda ki benim paraya ihtiyacım yok . Düşüncesi hoşuma gidiyor diye söyledim. Ben gayet olgun bir kadın olarak bir evladın babasına olan saygısını sorguluyorum. Çocuğumu böyle büyütmek istemem çünkü. Arzu edersiniz ki aile fertleriyle düzeni kurmak için çabalamak arabulucuk değildir

Eşiniz size yaşadıklarının bir kısmını anlatmış. Evladın babasına saygısını sorguladığınız gibi ; anne babaların evlatlarını koruma ve gözetme sorumluluklarını da sorgulayabilirsiniz. Amcalarının gösterdiği şiddete göz yuman, susan anne-babayı sırf anne ve baba oldukları için yüceltmek mümkün değil.

Allah eşinizin yardımcısı olsun.

Elbette sordum . Dediğine göre babası varlık içinde onlara yokluk çektirdiği için zoruna giden zamanların hınciyla en küçük bir şeyde parliyorum dedi. Ama şuan ona bakarsınız eşim babasının iş yerinin işletme sahibi baya büyük bilindik bı yer bu arada. Ve buna rağmen babası bütün ihtiyaçlarımizi alıyor. Üstüne aylık bana da 1000 lira düzenli veriyor o yüzden anlam veremiyorum
Acaba o evdemi kalmam istemiyor yada babası ile önce yaşadığı bir travmamı var ama kesinlikle ailesine olmayan kimseye saygılı olmaz bilemiyorum bebeğine çok dikkat et 💓

Acaba o evdemi kalmam istemiyor yada babası ile önce yaşadığı bir travmamı var ama kesinlikle ailesine olmayan kimseye saygılı olmaz bilemiyorum bebeğine çok dikkat et 💓
Ailemdeki bazı kişilere saygılı değilim çünkü saygı görmedim. Manipüle edilerek büyüdüğüm insanlara niye saygı göstereceğim ya da saygı göstermiyor olmam kimseye niye saygı göstermeyeceğimi anlatıyor hanımefendi?

Ailemdeki bazı kişilere saygılı değilim çünkü saygı görmedim. Manipüle edilerek büyüdüğüm insanlara niye saygı göstereceğim ya da saygı göstermiyor olmam kimseye niye saygı göstermeyeceğimi anlatıyor hanımefendi?
Zaten saygı göstermesin diyoruz aslında ama gidip işinin başında oturup üstüne harçlık alıp saygısızlık yapmak da onurlu bir davranış değil.
Baba senin paraları çatır çutur yiyip üstüne azarlayıp hor görüp senden intikam alıyorum diyorsa da intikam bile olmuyor.
Benim bir tanıdığım okudu işini aldı eline bir daha nerdeyse görüşmedi.
En son 25 yıl önce görüştü o kadar diyeyim.
Cenazesi oldu yine gelmedi.
Baksan haklı mı bence asla değil.
Şimdi hangisi can acıtır hiç görememek,sesini duyamamak mı?
Yoksa bu adamın yaptığı mı?
Neler yaşamıştır kim bilir kısmına ben de katılıyorum ama evine yatılı da gitme o zaman arkadaş tut bir yatılı yardımcı falan 6 aylığına.

Böyle bir adamı baba yaptınız demek ,ne hoş 🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X