- 4 Ağustos 2015
- 14
- 13
- 18
- Konu Sahibi CrazyMother
-
Istedigi kadar kavga cikarsin. Nasilsa bos konustugu belli. Esin cok ozlediyse takmayip kizini her firsatta getirmesi gerekirdi. Yazik kiza cok uzuldum. Ne guzel sizide seviyormus. Muhabbetiniz bozulmasin insallah annesinide hic takmayin.Herkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.
Eşimle 2 senelik evliyiz ve 14 aylık bir kızımız var. Benim ilk eşimin ise ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı var 7 yaşında. Biz eşimle tanıştığımız zaman eşim sık sık İstanbul'a gider görürdü kızını. Bizde evlenmeye karar verince arada beni de götürmeye başladı. Her seferinde giderken oyuncaklar aldım, hep beraber gezdik eğlendik. Fakat ne olduysa birden eşimin eski eşi haber yollamış "bundan sonra çocuğu göstermeyeceğim, çok istiyorsa polisle gelsin alsın" demiş. Eşim kızının pskilojisini düşündüğü için bu yola hiç başvurmadı, annesinin fikir değiştirmesini bekledi. Bu arada biz evlendik tabi, biz evlendikten sonra eski eş arayarak "kızını görmeye gel, yanına al " falan demeye başladı. Benim için hiç sorun değil, eşimin evladı eşim için değerliyse benim için de değerlidir. Biz gittik gördük, eşim kızını aldı getirdi bize, kaldı bir kaç gece. Sürekli sarılıp Gizem abla seni çok seviyorum diyordu. Hatta "siz evlendiniz, evlenen insanların bebeği olur kardeş istiyorum" falan bile demişliği var. Bende zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyken de yine eşim gitti aldı getirdi. Bunları şunun için anlatıyorum ki, ne benim ne de eşimin kızının bize gelmesinden rahatsız olduğumuz yok. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, kızı ne zaman bize gelse, eve döndükten sonra annesinin eşimi kavga için aramasın. Örneğin yolda yer diye yanına börek yapıp koymuştum, bir seferinde konu bu oldu. "O kadın kim ki benim çocuğumun yanına börek koyuyor. Babası olarak sen doyuracaksın"....Telefonda eşime hakaretler, küfürler. Yine bir seferin de "çocuğunun yanında yatmamışsın, o kadınla niye yattın..." şeklinde.İnanın bu her seferinde oluyor. Çocuk yanımıza geliyor, herşey süper. Geziyoruz,alışveriş yapıyoruz, eğleniyoruz. Çocuğu teslim ediyoruz akşamına illa bir bahane bulunarak küfür hakaret.
Eşim bu durumdan çok yıprandı, ve ortalama 6-7 aydır kızını görmüyor. Geçen kızının okulundan aramışlar, başkalarının babalarını görüyor üzülüyor diye. Eşimde üzülmüş, gidip alsam yine kavga gürültü çıkaracak, seninde benimde evdeki kızımızın da huzuru kaçacak, görmesem o da benim kızım; diyor. Kısacası 7 yaşında ufacık bir kız var ortada, zaten ayrı şehirlerdeyiz öyle her zaman görme şansımız olmuyor. Fakat biz bu eski eşle nasıl başa çıkacağız artık bilmiyorum. İçimiz daraldı, eşimi üzgün görmek ve de en önemlisi kızının üzülmesi beni çok üzüyor. Var mı bu sorunun çözümü?
****6-7 ay demiştim lakin en son Ağustos ayında yazlıkta görüşmüştük.
bu smiley yanlis gelmis pardon...Ay kiyamam yavrucuga yaa :--(
Kizi gormemek cozum mu sizce.bu davranis cocugu cezalandirmaktan baska bi sey degil. ne pahasina olursa olsun cocuk yanliz birakilmamali ama anlattiginiz kadariyla boyle bi anneye ragmen kizimiz cok akilli sizinle iyi gecinebilip kiskanclik da yapmamis. size de ricam bu kizin sevgiye ve ilgiye daha cok ihtiyaci var( bazi konularda erkekler daha akilci dusunurler duygusal yonunu bastirirlar belki de sizi kaybetmeme korkusu da vardir hani boyle seyler de sizde artik tak etti canima bu ne boyle demeden kendi ile kizi arsina mesafe koyuyirdur.) siz aksine esinize kizini gormelisin onu getir sana ve bize ihtiyaci var derseniz eminim cok mutlu olacaktir...
Teşekkür ederim cevabınız için. Peki boşanma nedenleri neydi ?
Anneyi tam anlamak için soruyorum.
Buna benzer bir durumu kuzenimde yaşıyor. 12 senedir hiç bir şekilde eski Karısı ile muhattap olmuyor. Kadın yeni eşini taciz ediyor, oda muhattap olmuyor. Durmadan mesaj çekiyo, Saldırıda bulunuyor. Çocuğun kendi cep teli var. Irtibat ordan sağlanıyo. Nafaka vs. Sekreter vasıtası ile hsllediliyor. Çocuğunu alsın. Tatillerde . Kadınla muhattab olmayın. Belliki sorunlu bir tip. Nederse desin . Bizimkiler öyle yapıyo. Üstelik kuzenimin yeni eşinin ilk evliliğinden çocuğu var. Ve onlarla yaşıyo. Şimdide ortak çocukları Doğdu. Kadın saldırdığı ile kalıyor.Herkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.
Eşimle 2 senelik evliyiz ve 14 aylık bir kızımız var. Benim ilk eşimin ise ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı var 7 yaşında. Biz eşimle tanıştığımız zaman eşim sık sık İstanbul'a gider görürdü kızını. Bizde evlenmeye karar verince arada beni de götürmeye başladı. Her seferinde giderken oyuncaklar aldım, hep beraber gezdik eğlendik. Fakat ne olduysa birden eşimin eski eşi haber yollamış "bundan sonra çocuğu göstermeyeceğim, çok istiyorsa polisle gelsin alsın" demiş. Eşim kızının pskilojisini düşündüğü için bu yola hiç başvurmadı, annesinin fikir değiştirmesini bekledi. Bu arada biz evlendik tabi, biz evlendikten sonra eski eş arayarak "kızını görmeye gel, yanına al " falan demeye başladı. Benim için hiç sorun değil, eşimin evladı eşim için değerliyse benim için de değerlidir. Biz gittik gördük, eşim kızını aldı getirdi bize, kaldı bir kaç gece. Sürekli sarılıp Gizem abla seni çok seviyorum diyordu. Hatta "siz evlendiniz, evlenen insanların bebeği olur kardeş istiyorum" falan bile demişliği var. Bende zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyken de yine eşim gitti aldı getirdi. Bunları şunun için anlatıyorum ki, ne benim ne de eşimin kızının bize gelmesinden rahatsız olduğumuz yok. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, kızı ne zaman bize gelse, eve döndükten sonra annesinin eşimi kavga için aramasın. Örneğin yolda yer diye yanına börek yapıp koymuştum, bir seferinde konu bu oldu. "O kadın kim ki benim çocuğumun yanına börek koyuyor. Babası olarak sen doyuracaksın"....Telefonda eşime hakaretler, küfürler. Yine bir seferin de "çocuğunun yanında yatmamışsın, o kadınla niye yattın..." şeklinde.İnanın bu her seferinde oluyor. Çocuk yanımıza geliyor, herşey süper. Geziyoruz,alışveriş yapıyoruz, eğleniyoruz. Çocuğu teslim ediyoruz akşamına illa bir bahane bulunarak küfür hakaret.
Eşim bu durumdan çok yıprandı, ve ortalama 6-7 aydır kızını görmüyor. Geçen kızının okulundan aramışlar, başkalarının babalarını görüyor üzülüyor diye. Eşimde üzülmüş, gidip alsam yine kavga gürültü çıkaracak, seninde benimde evdeki kızımızın da huzuru kaçacak, görmesem o da benim kızım; diyor. Kısacası 7 yaşında ufacık bir kız var ortada, zaten ayrı şehirlerdeyiz öyle her zaman görme şansımız olmuyor. Fakat biz bu eski eşle nasıl başa çıkacağız artık bilmiyorum. İçimiz daraldı, eşimi üzgün görmek ve de en önemlisi kızının üzülmesi beni çok üzüyor. Var mı bu sorunun çözümü?
****6-7 ay demiştim lakin en son Ağustos ayında yazlıkta görüşmüştük.
Bir kadının dırdırı yüzünden kızı görmemezlik etmeyin. kız çocukları için baba daha önemli.
Kavga çıkarsın tabi de, gecenin bir yarısı evde 14 aylık kızım var eşim telefonda kavga ediyor. Bu seferde kızım korkuyor ağlamaya başlıyor. Telefonu açmayalım dedik bir keresinde bu seferde eşimin annesini aramış gece 12-1 'de. Açsak olmuyor, açmasak olmuyor anlayacağız. Ben çok üzülüyorum, ben çok boşanma davası gördüm, boynu bükülen çocukların gözlerini çok gördüm. O çocuğun hiç bir suçu yok, bunları yaşaması gerekmiyor. Benim kızımı geçtim, eski eş telefonda eşime küfür hakaret ederken kızı da yanında, tüm bunlara şahit oluyor. Bunu bile bile kavga çıkarırsa çıkarsın diyebilir misiniz?
7 yaş anneye bağlılık konusunda üstün bir yaş, ne kadar kötü olsa da "o benim annem" mantığı var. Sorduk ama annesiyle kalmak istediğini söyledi. Bir de kızımız çok nazik, naif bir çocuk. Eşim "işlerim yoğundu babacım, gelemedim ama tatilde seni dağa götürücem" demiş. "Biliyorum babacım, sen tatilde gelirsin" diye cevap vermiş. Sesi güzel geliyordu dedi eşim.
Velayetin kadından babaya verilmesi istisnadır, çocuğu yaıpratmaya gerek yok. Annesi az sakin olsa hiç sorun kalmayacak. Biz sürekli gideriz, eşim gider alır. Okul müsamerelerine gider, hee eşim velayetini almak isterse de benim başımın üstünde yeri var.
Kızım 7-8 aylıktı en son telefonda kavga çıktığı zaman, o sırada uyuyordu. Çığlık çığlağa uyandı, tam bir hafta sürekli geceleri uyandı ağlayarak. Eşimde buna üzüldü, bir kadın herkesi nasıl bu kadar huzursuz edebiliyor diye. Çünkü kadın eşimi arayıp hakaret ederken kızı da yanında ağlıyor, anne bağırma babama, anne yapma diye. Bunları da duyuyoruz bir yandan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?