- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
- Konu Sahibi CrazyMother
-
En iyisi. Demek istediğim, kadın hepinizi arayıp taciz ediyor ama siz sırf şikayet etmemek için çocuktan uzak kalıyorsunuz. Yani eşinizin terazisinde bir sıkıntı var. Aynı şeyi tekrarlayacağım ama kadının rahatsızlık vermesinden hukuki yolla kurtulacağınıza eşiniz çocuğu görmeyi ihmal ediyor. Bence bunun bahanesi olamaz. Zaten bugün çocuğunu görmeyen ebeveynlerin hep böyle bir bahanesi var.Umarım dediğiniz gibi olur. Umarım herkes kendi mutluluğuyla ilgilenir.
Eski eşin öfkesinin sebebi sanırım fesatlık, aklıma başka bir şey gelmiyor şuan. Evlilik hayatları boyunca da sürekli gergin, dır dır eden, kocasına tokat atan, kayınvalidesini döven, eşine o...ç... , gerizekalı diye bağıran, eşine korunuyorum ben diyerek habersiz hamile kalan, önce "sen nerede olursan orada yaşarım" diyerek sonra da ,çocuk doğunca "ben İstanbul'a gitmek istiyorum" diyen , kayınvalidesi için "parayla erkeklerle beraber oluyor" bir kadın. Ben evlilik yıkan bir kadın değilim, kastettiğiniz buysa. Boşanmışlardı bizim beraberliğimiz başladığında.Boşanma sebepleri aldatma,şiddet vs değil. Tüm dava dosyalarını bizzat incelediğim için, artık karakterinin bu olduğunu düşünüyorum.
Siz sanırım diğer sayfaları okumadınız. Biz telefonu kapattığımızda gecenin bir yarısı kayınvalidemi arıyor, açılmazsa benim aileme kadar ulaşıyor. Öyle telefonu kapat, engelle demek kadar kolay olmuyor. Eşim geçmişi tekrar yaşamamak adına, yine mahkeme salonlarında yüzyüze gelmemek adına, kızı ileride babasını "annesini şikayet eden baba" olarak görmesin diye hukuki yollara başvurmadı. Benim kendi babam kalp hastası, annem şeker hastası, 4 kere telefon numarası değiştirdiler. Kusura bakmayında kimsenin de benim ailemi gecenin bir yarısı aramaya hakkı yok. İki yaşlı insan yürükleri ağızlarında yaşamak zorunda mı? Hee diyeceksiniz ki, çözüm kızı görmemek mi?? Tabi ki değil, zaten sonsuza kadar görmeyelim düşüncesi olmadı hiç, belki annesi akıllanır, kızının babasını özlediğini görünce üzülür, yaptığı hatanın farkına varır diye düşündü eşim. Ama bizde de hata var ki, kızı düşünemedik o sırada. Yazlıklarımız aynı yerde, en kötü yazın görürüm kızımı demişti. Ama şimdi hafta sonu gidecek, kadınla da düzgünce konuşacak. Oldu oldu,olmadı hukui olarak ne yapılacaksa yapacağız. Buna velayette dahil.
Bu en doğru karar. Umarım atlatırsınız bu sıkıntıyı.Ama şimdi hafta sonu gidecek, kadınla da düzgünce konuşacak. Oldu oldu,olmadı hukui olarak ne yapılacaksa yapacağız. Buna velayette dahil
Yani ben bazı yorumları hayretler içerisinde okudum bu kadının suçu ney bu kadar yüklenme hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz herkes şapkasını bir önüne alsın bakalım kaç tanemiz bu bayanın gösterdiği olgunluğu gösterebiliriz acaba
eşi ve kendisi bir şeyleri düzeltme yolunda takmışsınız vay efendim kendi huzuru için çocuğundan vazgeçmiş öyle bir baba olsaydı evlendikten sonra hele tekrar evladı olduktan sonra hiç umursamazdı değilmi ben konu sahibi seni tekrar kutluyorum her kes anca eleştirmeyi biliyor burda
''Bazen yaşamadan anlamak çok zor gerçekten, aynı pencereden bakabilmek zor. ''Çok teşekkür ederim sözleriniz için. Biz de zaten hatamızı gördük, bunu hemen her yorumumda da dile getirdim. Eşim ve ben birşeyleri düzeltebiliriz derken ,o sırada kızın özlem duygusunu gözardı ettik. Yine mahkemelere düşmeyelim, tatsızlık olmasın, kendiliğinden hatasını anlar belki dedik olmadı. Hiç umursamıyor olsaydım zaten burada konu da açmazdım. Hayatıma bakardım, kızımla ilgilenir günümü gün ederdim. Burada her kafadan çıkan yoruma ayrı ayrı kafa yormaz, eşime de takıl kafana göre derdim. Hukuki süreç işlemeden ne yapılabilir, şuan yaptığımız ne derece doğru onu ölçmek istedim. Eşimle beraber okuduk pek çok yorumu zaten, o da anladı zaten böyle olmaması gerektiğini.
Bazen yaşamadan anlamak çok zor gerçekten, aynı pencereden bakabilmek zor.
İşte keşke kendi kendine kavga etse, benim aileme, kardeşime, anneme babama bile gecenin yarısı telefonlar etti. Biri kalp hastası diğer şeker hastası. Keşke öyle kimseye bulaşmadan kendi kendine kavga etse sadece.
Herkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.
Eşimle 2 senelik evliyiz ve 14 aylık bir kızımız var. Benim ilk eşimin ise ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı var 7 yaşında. Biz eşimle tanıştığımız zaman eşim sık sık İstanbul'a gider görürdü kızını. Bizde evlenmeye karar verince arada beni de götürmeye başladı. Her seferinde giderken oyuncaklar aldım, hep beraber gezdik eğlendik. Fakat ne olduysa birden eşimin eski eşi haber yollamış "bundan sonra çocuğu göstermeyeceğim, çok istiyorsa polisle gelsin alsın" demiş. Eşim kızının pskilojisini düşündüğü için bu yola hiç başvurmadı, annesinin fikir değiştirmesini bekledi. Bu arada biz evlendik tabi, biz evlendikten sonra eski eş arayarak "kızını görmeye gel, yanına al " falan demeye başladı. Benim için hiç sorun değil, eşimin evladı eşim için değerliyse benim için de değerlidir. Biz gittik gördük, eşim kızını aldı getirdi bize, kaldı bir kaç gece. Sürekli sarılıp Gizem abla seni çok seviyorum diyordu. Hatta "siz evlendiniz, evlenen insanların bebeği olur kardeş istiyorum" falan bile demişliği var. Bende zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyken de yine eşim gitti aldı getirdi. Bunları şunun için anlatıyorum ki, ne benim ne de eşimin kızının bize gelmesinden rahatsız olduğumuz yok. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, kızı ne zaman bize gelse, eve döndükten sonra annesinin eşimi kavga için aramasın. Örneğin yolda yer diye yanına börek yapıp koymuştum, bir seferinde konu bu oldu. "O kadın kim ki benim çocuğumun yanına börek koyuyor. Babası olarak sen doyuracaksın"....Telefonda eşime hakaretler, küfürler. Yine bir seferin de "çocuğunun yanında yatmamışsın, o kadınla niye yattın..." şeklinde.İnanın bu her seferinde oluyor. Çocuk yanımıza geliyor, herşey süper. Geziyoruz,alışveriş yapıyoruz, eğleniyoruz. Çocuğu teslim ediyoruz akşamına illa bir bahane bulunarak küfür hakaret.
Eşim bu durumdan çok yıprandı, ve ortalama 6-7 aydır kızını görmüyor. Geçen kızının okulundan aramışlar, başkalarının babalarını görüyor üzülüyor diye. Eşimde üzülmüş, gidip alsam yine kavga gürültü çıkaracak, seninde benimde evdeki kızımızın da huzuru kaçacak, görmesem o da benim kızım; diyor. Kısacası 7 yaşında ufacık bir kız var ortada, zaten ayrı şehirlerdeyiz öyle her zaman görme şansımız olmuyor. Fakat biz bu eski eşle nasıl başa çıkacağız artık bilmiyorum. İçimiz daraldı, eşimi üzgün görmek ve de en önemlisi kızının üzülmesi beni çok üzüyor. Var mı bu sorunun çözümü?
Bu annenin yaptığı yanlış diğerinin yaptığını örtmez ki. Burda anne elindeki çocuğu eski eşinin yuvasında tatsizlik çıkarmak için kullanıyor diğerinde anne 2 çocuğunu babasına bırakıp maddi durumunun iyi olmasına evi olmasına rağmen şehir dışında başka bir adamla evlenmeye gidiyor. Bu durumlara rağmen dert edindiği kv sinin kendisinden utanıyor mu acaba düşüncesi. Birde o adam evlenir de çocuklar yeni eşini severse görmek lazım o kadını. Ozaman annelik duygusu kabarır.Şimdi bu boşandıktan sonra çocuğu babaya bırakmayıp da kendi aldı diye anne mi yani!!! Bugün başka bir konuda çocuğunun birini babasinin evinde birakti diye bir kadını linç etmediginiz kaldı.
Boşandıktan kaç zaman sonra evlendiniz ?[/QUOTE]
Yorumlarin hepsini okumadim. Ama fikrimi paylasmak isterim. Annenin gala sindiremedigi seyler var. Belli ki yaralari daha kapanmamis. Ben sadece sunu sormak istedim konu sahibinin affina siginarak. Siz onlarin bosanma islemleri surerken de beraber miydiniz esinizle? Yani konu sahibi aldatildigini mi dusundugu icin boyle davraniyor acaba? Yoksa onlarin evlilikleri bittikten cok sonra siz evlenmis olsaniz annenin hareketlerinin boyle olmasi cok tuhaf olurdu. Tamam anne simdi de dogru yapmiyor. Annenin tarafinda degilim. Sadece kadinin hazimsizligini anlamaya calisiyorum. Cunku bir anne herseyden once evladinin mutlulugunu dusunur. Belli ki esinizle bosanma bitse de cozmedikleri bir seyker kalmis. Annenin yaralari daha kapanmamis bence. Herseye ravmen cocuk icin cok uzuldum. Belli ki anne sizinle kizinin gorusmesini istemiyor ankadigim kadariyla. Cunku gel gir kizini diye kendi ariyor ama arada sizin olmanizi istemiyor. Yani evliliginizi kabullenememis. Sanirim kabullenmesi biraz zaman alacak gibi. Belki o zamana kadar esiniz kiziyla sahsi iliskisini siz olmadan surdurebilir. Yanlis anlamayin sunu denek istedim. Madem kizi baska sehirde baba mahkemenin belirledigi takvim gunlerinde hafta sonu kizini girmeye gidebilir. Bir otelde belki kalir esiniz o gorus gunlerinde bilmiyorum . Boylece kiz icinde bir duzen olur. Cunku boyle gorus gunlerinin de bir duzeni yok. Cocuklar icin oysa en sagliklisi duzendir. Cocuklar dyzeni sever. Hem gorus gunlerine riayet edilirse cocukta hangi bun babayla gorus gunu oldugunu bilir ve diger gunler umut icine girmez.
Hayır eşimin önceki evliliğinin bitmesinde herhangi bir rolüm yok. Eşim boşanmıştı bizim ilişkimiz başladığında.
Mahkemenin belirlediği takvim günleri hafta sonları ve tatiller. Hadi beni görmemesi için sadece eşim görüşmeye gitsin desek, her hafta sonu gidemez. Sonuçta burada da bir kızı var. Hep beraber bir arada olduğumuz zaman, hem aile oluyoruz hem eğleniyoruz.
Baba da normal degil.
6_7ay gormemek ne demek.evdeki huzurum bozuluyor ne demek.bozulursa bozulsun.o yavrunun gunahi ne?
Sanırım siz yazdıklarımı okumamışsınız. Tekrar tekrar anlatmayacağım artık.
engellesin aileniz onun telefonunu .. onun aradığını anlayınca hemen kapatsalar falan..
bence küçük kız herşeyden önemli ve üstün bu durumda.. ailenizin sizin eşinizin huzuru kaçıyor diye küçük kızın geleceğiyle psikolojisiyle oyun oynanmazkii..
sizin eşinize 7 aydır görmemek ne demek diye ilk aydan müdahele etmeniz gferekirdi unutmayın 7 ay çocuğunu görmeyen adam yarın siz boşandığınızda sizin çocuğunuzada aynısını yapabilir.. birde böyle empati kurmaya çalışın..
köpek sizi ıssırdı diye sizde köpeği ıssıracak değilsiniz .. köpek köpekliğini yapar siz ise insanlığın gereğini.. BENCE DOĞRU YOLU BULACAKSINIZ :)
BUARADA BOŞANMIŞ İKİ KÜÇÜK ÇOCUĞU OLAN BİR ANNE OLARAK YAZIYORUM
Hanımefendi kusura bakmayın da, iki yaşlı insanın gecenin bir yarısı sabaha karşı 2-3'te telefonunun çalması bile yeterli tansiyonlarının oynaması için. Kimsede benim ailemden üstün değildir kusura bakmayın. Varsayın ki , o kadın gecenin bir yarısı annemleri aradı, ve de babamın tansiyonu çıktı birşey oldu. Sizce ben bir daha o çocuğu görmek ister miyim? Biraz empati yapın lütfen, çocuk pskilojisi aman aman demekle olmuyor bu işler. Annesi düşünmüyor çocuğunun psikolojisini, ben çare arıyorum ne yapabiliriz ne edebiliriz diye. Çocukların hepsi özel, güzel ama benimde çocuğum var tüm bu gerilimlerden ben nasıl etkilendim, lohusayken ben neler yaşadım, benim çocuğum nasıl etkilendi soran yok. Bizim derdimiz kimsenin huzuru kaçmasın, hepsi mutlu olsun. Açarım bir velayet davası, alırım çocuğu sonra annesi uğraşsın bakalım görmek için görebilecek mi?? Böyle mi yapayım bende.
Bu durumda tek çözüm eski eşin psikolojik destek alması ve bu durumu kabullenmesi. Sorunun görmezden gelinmesi çözüm değil. Yoksa her iki çocuk ve sizde yıpranacaksınız.
Annesi babası o 4 yaşındayken ayrılmış bir arkadaşım anlattı. Mahkeme anneye vermiş, 8 yaşında anne velayeti vermeden babaya göndermiş başka küçük çocukları olunca. Sonra annesiyle babası arasında tartışma olmuş anne arkadaşımı almış. Her fırsatta istiyorsan git diye 11 yaşındaki çocuğa baskı uygulamış resmen, baba ayrı kafada zaten. Kız bi oraya bi buraya git gel aile kavramı yok, sevgi yok büyümüş öylece. Bana bunu yapmaya hakları yoktu liseyi bile 5 farklı okulda bitirdim normal mi bu diye kızar onlara her fırsatta.
Sizden ricam o kıza böyle bir şey yapmayın. Yanınıza alacaksanız da orada bırakacaksanız da istikrarlı olun. Anneyle sürtüşmelerin bedelini suçsuz bir hayata ödetmeyin. Arkadaşımın üvey annesi geçen yıl Özür dilemişti ondan. Ben sana gereken özeni göstermedim arada kaldın hep şimdi görüyorum bunları diye.
Sonradan pişman olmayın diye söylüyorum bunları. Vicdanlı biri gibisiniz, hataya son vereceğinizi umuyorum.
Biraz guclu durmaya calisin. Varsin hakaret etsin. Teli acmasin esin. Ya da Tamam tamam deyip gecistirin. Bidahaki sefere ben koyarim boregi desin esiniz..Evet haklisin vs.. Her lafina he deyin anlayacaginiz. Henuz 7 yasinda yavrum babasiz buyur mu hic. Minicik yavrunun mutlulugu icin deymez mi
Eski eş kaç yaşında?büyük ihtimal yeniden evlenecek.Şimdi babasına göstermeyen kadın belki o zaman kendisi size vermek isteyecek.Zor ama biraz sabırlı olun.Asla onu arada bırakıp öyle top yapmam, benden önce babası yapmaz. Belki de o yüzden şimdiye kadar hep düşündük. Karşılıklı inatla açılan velayet davaları, top gibi bir o yana bir bu yana sürüklenen çocuklar. Dağılan hayatlar. Biz hep bir düzen olsun istedik. Bize geldiğinde kardeşiyle oynasın, beraber gezelim, eğlenelim aile sıcaklığını yaşasın istedik.O mutlu olunca eşim mutlu oldu. Ben eşime her zaman söyledim, velayeti alırsak ve de yanımızda kalırsa kocaman bir aile olarak yaşarız sorun yok diye.
Yok zaten babasız bırakmak, sonsuza kadar babasını görmemek gibi bir şey olamaz.
Evet aynen öyle..Kardeşin eski eşiyle muhattap olmuyo yeni eşi mi oluyo yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?