- 21 Ağustos 2015
- 1.130
- 832
- 53
- Konu Sahibi CrazyMother
-
Bir suru sey yapmista son olarak kaynanasini dovmus.
kadın yanlış yapmış ne kadar güzel iyi davranıp düşünüyosunuz çocuğu eşinizde iki arada bi derede kalmıştırHerkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.
Eşimle 2 senelik evliyiz ve 14 aylık bir kızımız var. Benim ilk eşimin ise ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı var 7 yaşında. Biz eşimle tanıştığımız zaman eşim sık sık İstanbul'a gider görürdü kızını. Bizde evlenmeye karar verince arada beni de götürmeye başladı. Her seferinde giderken oyuncaklar aldım, hep beraber gezdik eğlendik. Fakat ne olduysa birden eşimin eski eşi haber yollamış "bundan sonra çocuğu göstermeyeceğim, çok istiyorsa polisle gelsin alsın" demiş. Eşim kızının pskilojisini düşündüğü için bu yola hiç başvurmadı, annesinin fikir değiştirmesini bekledi. Bu arada biz evlendik tabi, biz evlendikten sonra eski eş arayarak "kızını görmeye gel, yanına al " falan demeye başladı. Benim için hiç sorun değil, eşimin evladı eşim için değerliyse benim için de değerlidir. Biz gittik gördük, eşim kızını aldı getirdi bize, kaldı bir kaç gece. Sürekli sarılıp Gizem abla seni çok seviyorum diyordu. Hatta "siz evlendiniz, evlenen insanların bebeği olur kardeş istiyorum" falan bile demişliği var. Bende zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyken de yine eşim gitti aldı getirdi. Bunları şunun için anlatıyorum ki, ne benim ne de eşimin kızının bize gelmesinden rahatsız olduğumuz yok. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, kızı ne zaman bize gelse, eve döndükten sonra annesinin eşimi kavga için aramasın. Örneğin yolda yer diye yanına börek yapıp koymuştum, bir seferinde konu bu oldu. "O kadın kim ki benim çocuğumun yanına börek koyuyor. Babası olarak sen doyuracaksın"....Telefonda eşime hakaretler, küfürler. Yine bir seferin de "çocuğunun yanında yatmamışsın, o kadınla niye yattın..." şeklinde.İnanın bu her seferinde oluyor. Çocuk yanımıza geliyor, herşey süper. Geziyoruz,alışveriş yapıyoruz, eğleniyoruz. Çocuğu teslim ediyoruz akşamına illa bir bahane bulunarak küfür hakaret.
Eşim bu durumdan çok yıprandı, ve ortalama 6-7 aydır kızını görmüyor. Geçen kızının okulundan aramışlar, başkalarının babalarını görüyor üzülüyor diye. Eşimde üzülmüş, gidip alsam yine kavga gürültü çıkaracak, seninde benimde evdeki kızımızın da huzuru kaçacak, görmesem o da benim kızım; diyor. Kısacası 7 yaşında ufacık bir kız var ortada, zaten ayrı şehirlerdeyiz öyle her zaman görme şansımız olmuyor. Fakat biz bu eski eşle nasıl başa çıkacağız artık bilmiyorum. İçimiz daraldı, eşimi üzgün görmek ve de en önemlisi kızının üzülmesi beni çok üzüyor. Var mı bu sorunun çözümü?
****6-7 ay demiştim lakin en son Ağustos ayında yazlıkta görüşmüştük.
Siz elinizden geleni yapmışsınız,size yapacak birşey kalmamış ama eski eşte bir kıskançlık ve sindirememe sezdim ben,aslında kendisinin olması gerektiği yerde siz varsınız diye düşünüyor bence.Yazdıklarınızdan çıkardığım sonuca göre eski eş bir daha evlenmemiş,dua edin tekrar evlensin ki dikkatini sizin üzerinizden çeksin,belki evlenirse çoğu şey değişir.Herkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.
Eşimle 2 senelik evliyiz ve 14 aylık bir kızımız var. Benim ilk eşimin ise ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı var 7 yaşında. Biz eşimle tanıştığımız zaman eşim sık sık İstanbul'a gider görürdü kızını. Bizde evlenmeye karar verince arada beni de götürmeye başladı. Her seferinde giderken oyuncaklar aldım, hep beraber gezdik eğlendik. Fakat ne olduysa birden eşimin eski eşi haber yollamış "bundan sonra çocuğu göstermeyeceğim, çok istiyorsa polisle gelsin alsın" demiş. Eşim kızının pskilojisini düşündüğü için bu yola hiç başvurmadı, annesinin fikir değiştirmesini bekledi. Bu arada biz evlendik tabi, biz evlendikten sonra eski eş arayarak "kızını görmeye gel, yanına al " falan demeye başladı. Benim için hiç sorun değil, eşimin evladı eşim için değerliyse benim için de değerlidir. Biz gittik gördük, eşim kızını aldı getirdi bize, kaldı bir kaç gece. Sürekli sarılıp Gizem abla seni çok seviyorum diyordu. Hatta "siz evlendiniz, evlenen insanların bebeği olur kardeş istiyorum" falan bile demişliği var. Bende zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyken de yine eşim gitti aldı getirdi. Bunları şunun için anlatıyorum ki, ne benim ne de eşimin kızının bize gelmesinden rahatsız olduğumuz yok. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, kızı ne zaman bize gelse, eve döndükten sonra annesinin eşimi kavga için aramasın. Örneğin yolda yer diye yanına börek yapıp koymuştum, bir seferinde konu bu oldu. "O kadın kim ki benim çocuğumun yanına börek koyuyor. Babası olarak sen doyuracaksın"....Telefonda eşime hakaretler, küfürler. Yine bir seferin de "çocuğunun yanında yatmamışsın, o kadınla niye yattın..." şeklinde.İnanın bu her seferinde oluyor. Çocuk yanımıza geliyor, herşey süper. Geziyoruz,alışveriş yapıyoruz, eğleniyoruz. Çocuğu teslim ediyoruz akşamına illa bir bahane bulunarak küfür hakaret.
Eşim bu durumdan çok yıprandı, ve ortalama 6-7 aydır kızını görmüyor. Geçen kızının okulundan aramışlar, başkalarının babalarını görüyor üzülüyor diye. Eşimde üzülmüş, gidip alsam yine kavga gürültü çıkaracak, seninde benimde evdeki kızımızın da huzuru kaçacak, görmesem o da benim kızım; diyor. Kısacası 7 yaşında ufacık bir kız var ortada, zaten ayrı şehirlerdeyiz öyle her zaman görme şansımız olmuyor. Fakat biz bu eski eşle nasıl başa çıkacağız artık bilmiyorum. İçimiz daraldı, eşimi üzgün görmek ve de en önemlisi kızının üzülmesi beni çok üzüyor. Var mı bu sorunun çözümü?
O kadın esinizi hala seviyor mu? Kıskançlıktan boyle yapıyordur. Size karşı özel şahsi bir kini yoktur tek ozelliginiz eski eşiyle evlenmiş olmanız.derdi sizle değil öyle olsaydı kızı size karşı doldururdu.Herkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.
Genelde boşanan taraflarda kadını haklı buluyorum. İstisnalar var elbet.
İlk acemiliği yaşatıyorlar. Her anlamda yıpratıyorlar, sinir harpleri yaşatıyorlar, ailesine karşı korumuyorlar v.s . Sonra o kadın psikolojik sorunlar yaşamaya başlayınca hop ayrılıyorlar.
Yeni evlendikleri kişiyi de daha hak sahibi yapıyorlar. Konuyla ilgisiz tabi bu yorum.
...
Yapacak şey bir uzmandan destek almak. O uzmanla anlaşıp anneyi de çağırmasını sağlamak.
En azından o anlatır çocukta oluşan travmayı.
Ya Allah askina duygusal takilmayin surda.
Konu sahibi ben sizi ve esinizi cok iyi anladim. Esiniz belli ki "bagrima tas basayim bir de bu yolu deneyeyim" demis. Arkadaslar oyle bir yazmis ki sanki acilan davalar tek celsede sonuclanacak. Kimse incinmeden cocuk hisstemeden hallolacak her sey.
Yapmayin yahu az gercekci olun. O mahkeme solanlarina gidip gelmek. Istemeden icinde olacagin agiz dalaslari insani hayattan sogutur beee
Hakim de sanki "wayy seni terbiyesiz demek insanlari taciz ediyorsun" deyip basacak cezayi. Alacak cocugu elinden.
Konu sahibi ailesinden hangi birini sakinlestirmeye calissin? Habire tl numaralarini mi degissinler?
Hadi telefonu acmadilar diyelim. Siz ruh hastasi biri tarafindan telefonunuzun caldirilmasi bile ne kadar rahatsiz edici biliyor musunuz?
Eski esim bana ulasamayinca annemi,ablami,enistemi,abimi,yengemi,babami ve dahasi o siralar 9-10 yaslarinda olan yegenlerimi taciz ediyordu. Kucucuk cocuklar hayatlari boyunca duymadiklari kufurleri duydular. Her seferinde utancimdan yerin dibine girdim. Taciz etmenin turlu yolu var ustelik. Farkli telefonlardan da arayabilir degil mi? En olmadi evin onune gelip rezillik cikarir yani var da var.
Konu sahibinin esi de muhtemelen benim gibi sakin olmaya çalışıyor,kepazelik yasansin herkes birbirine girsin istemiyor.
Burdan adamin cocugunu umursamayan,kendi rahatini dusunen biri oldugu kanaatine varamazsiniz.
Yasanan her kavga gurultuden o cocuk fazlasiyla etkilenecek. Ki neler yasanacagini avukat kari-koca hepimizden iyi biliyordur emin olun..
Kavga çıkarsa çıksın bence çocuğunu hukuki yollara başvurup görmeli. O kız çocuğuna o kadar çok üzüldüm ki ağladım resmen. Lütfen siz de bastırın. Çocuğa değer vermeniz çok güzel. Lütfen o çocuğu babasız bırakmamak için siz de eşinize tavsiyeler verin ve onu yüreklendirin. Eşiniz biraz asıyo gibi çünkü gerçekten istese huzur muzur düşünmezdi ne yapar ne eder çocuğunu görürdü. Siz de bi evlat sahibisiniz lütfen eşinize baskı yapın
vallahi size helal olsun bir çok kadın eşi hafta da bir defa çocuklarını görmeye gittiğinde kıskançlık krizi çıkarıyor
eski eşten olan çocuğa hediye alındığında daha pahalısını kendi çocuğuna aldırmaya çalışıyor
en iyi niyetlisi aman benim anamdan babamdan kendi çocuğumdan önemli değil ya varsın görüşmesin derdi
ama siz bu duruma üzülüyorsunuz
çocuğu korumaya çalışıyorsunuz
o kadın da zeki ve çocuğunu düşünen bir kadın olsa kızım babasına gittiğinde rahat etsin zaten babasız büyüyor bari var olan zaman da iyi geçinmeliyim diye düşünür
Size gerçekten hayran kaldım, keşke herkes sizin gibi hassas ve aklı başında olabilse. Okuduklarımdan sonra açıkçası velayeti eşinizin alması gerektiğini düşünüyorum. Evet o küçük kız ileride babam annemi dava etti şeklinde düşünebilir ama zamanla bunun neden olduğunu da kavrayabilir ki, siz de eminim zaten bu sürede her daim yanında olursunuz. Sonuçta kendi hayatına devam etmek yerine eşinin yeni ailesini takıntı yapmış, çocuğunu da sürekli kullanıp onu da kendisi gibi psikolojik olarak yıpratan bir annenin yanında kalmasındansa, en azından sürekli kalacağı evde bir ailesi olduğunu kavrayıp bu sıcaklığı yaşayabilir. Hukuken yapılabilir mi bilmiyorum ama yeterli delille velayeti aldıktan sonra eski eşi de tedavi olmaya zorlayacak bir karar çıksa ne güzel olur. İşin o boyutunu siz daha iyi bilirsiniz tabi. Sonuçta o kadın o çocuğun annesi ömür boyu da öyle olacak. Yeniden gördük ki doğurmak herkesi anne yapmıyor maalesef, umarım bir an önce hepiniz mutlu olursunuz.
Siz hukukçusunuz. Bunun yolu olmalı. Şikayetçi olamaz mısınız?
2 yıldır evlisiniz, yani bu sorunlar başladığında çocuk daha 5 yaşındaydı.
2 yıl, sizin gibi aklı başında insanların bu sorunu çözememesi için çok uzun geldi bana.
Konu sahibi bizim ilişkimiz onlar boşandıktan sonra başladı diyor ve bazıları hala soruyorsunuz sebep mi oldun diye..
Diyelim ki oldu, o boşattı. Bu kadar pisliği yapma Hakkını verir mi bu durum ona. Eziyetin hasını çocuğuna yapıyor konu sahibine değil.
Çocuğum yok ancak evliyim. Olabilir de yani. Tut ki boşandım . Eşim tekrar evlenirse o kadına boşanma sebebimiz dahi olsa iyi davranırım ; sırf benim çocuğuma iyi davransın, bana kin besleyip hırsını ondan çıkarmasın, babasına beni şikayet etme hakkı olmasın diye..
Umarım bir gün o çocuğu alırsınız konu sahibi..
Öfff , çok etkilendim ben bu kızdan
Ay kiyamam yavrucuga yaa :--(
Kizi gormemek cozum mu sizce.bu davranis cocugu cezalandirmaktan baska bi sey degil. ne pahasina olursa olsun cocuk yanliz birakilmamali ama anlattiginiz kadariyla boyle bi anneye ragmen kizimiz cok akilli sizinle iyi gecinebilip kiskanclik da yapmamis. size de ricam bu kizin sevgiye ve ilgiye daha cok ihtiyaci var( bazi konularda erkekler daha akilci dusunurler duygusal yonunu bastirirlar belki de sizi kaybetmeme korkusu da vardir hani boyle seyler de sizde artik tak etti canima bu ne boyle demeden kendi ile kizi arsina mesafe koyuyirdur.) siz aksine esinize kizini gormelisin onu getir sana ve bize ihtiyaci var derseniz eminim cok mutlu olacaktir...
Zaten ayriliklar da olan hep cocuklra oluyo bnmde annm bbm ayri ve cok zor bi cocuklk gecrdm kuckkn arkdlrlarmla. Faln konstqmzda hayalin ne buyuynce faln die sordklrnda annm we bbmla uyumk derdm ilk zamnlar annmle kalrdk teyzmlrde teyzmn esi bbmn ewi aramsni istemzdi burası telfn kulbsi deil deyip yuzne kapatmsti babmn her konsmada aqlrdm snra bbm aldi bu sefrde annm icn aqlrdm annlr gununde okulda herkzn icnde aqlma krzlrne girerdmltfen esinze soyleyn soz konusu olan ewladi duymzdan gelsin cocugna bunun bedelni yasatmsn smdi bile aklma geldi o gunler boqzm dugumlndi siz iyi bir insansnz o cocugn babsnn ekskligyle buyumsne izn wermyn
Evet bende size katılıyorum.
Kadın muhtemelen kıskançlık krizlerine giriyor. Zaten önce çocuğu artık gostermeyecegim demis buradaki hedefi babası kızını görmek için sizden vazgeçsin. Bu tutmayınca al çocuğu bir kaç gün demesi çocuk gelince sizin huzursuzluk çıkarıp sizle esinizin arasının bozulmasıni istemesi. Bu tutmayınca e kadın zivanadan çıkıyor. Çocuğa da soruyordu muhtemelen. Ondan da kötü bişey duymayanca saçma bir bahaneyle olay çıkarıyordur.
Siz eğer bakarım diyorsanız dava açın çocuğu almaya çalışın. Kız çocukları için babalar çok önemli. Onunla olan ilişkisi ilerde erkeklerle ilişkilerinde ona yol gösterecek. Doğru insanları seçmesi için yardımcı olacak.
Kızınız için de ablasiyla yaşamak çok keyifli olabilir.
Diğer yandan yakinda ergen olacak. Biraz sıkıntılı bir kaç yıl sizi bekliyor olabilir. İyi düşünmeniz lazım.
Mecbur çekeceksiniz 6 7 ay çocugu gormemek ne demek . Ya bide bize kızıyorlar cocuk annede kalmali deyince adama bak nasıl dayaniyor cocuğu gormeden offf.
Cocugun psikolojisinin kadinin cokta umurunda oldugunu sanmiyorum. Daha cok eski esini kiziyla cezalandirip huzurunu kacirmaya odaklanmis. Bunun icin de her yolu mubah goruyor.
Kıskanç cadaloz iğrenç anne.. Kendi mutsuz ya istiyor ki herkes mutsuz olsun.. Eşinizin kızına bu durumu izah edebilmek mümkün olsa ama... henüz 7 yaşındaHakikaten zor bir durum..
Ben anlamıyorum bu ayrılan kadınları gerçekten neyin kıskançlığıdır bu Allah aşkına olay bitmiş yani.Ama anladığım kadarıyla sizin huzurunuzu kaçırmak istiyor ki başarıyor da çocuğunu düşünse yapmaz.( ben çok safım herhalde bir kere bile arayıpta rahatsızlık vermedim eski eşime )Allah akıl fikir versin kadına ama velayet davası açıp kızı yanınıza alabilirsiniz kadına en büyük ceza bu olur sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?