Eşim ve Kızı...

Velayet davası açın.

daha çevreli düşünüldüğünde haklısınız ailenizde yaşlı insanlar birşey olsa o vebalde alınmaz.
siz avukatsınız 7 yaşındaki çocuğun velayetini babası alabilirmi? beraber yaşasanız kardeşi ve sizinle huzurla büyür..birşeyleri kanıtlasanız falan olma ihtimali varmı?
yada eski eşin evlenmesi için dua edicez ancak öyle vazgeçer bu hasetten.

aslında akıllı bir kadın olsa size teşekkür edip dua etmesi lazım..
güvenerek gönderdiği bir ev bir abla var.. çocuk huzur buluyor.. bir anne olarak bunu düşünüp size dua etmesi lazım..

benim arkadaşım babasına vermek durumunda kaldı velayeti çünkü babasının evlendiği eş çocuklarla çok iyi anlaştı onları çok çok sevdi 5 yaşındaki kız çocuğu o ablayla yaşamak istedi. ve arkadaşım anneler gününde kızıyla beraber hediye alıp eski eşinin yeni eşine anneler günü hediyesi gönderdi düşünebiliyormusunuz böyle örneklerde var

Kadınla aranızda ciddi bir kültür farkı olduğunu düşünüyorum. Bir de kadının bence çok boş zamanı var saçma sapan şeyleri düşünebilmiş. Durum çok zor ama yine de eşiniz çocukla az da olsa görüşmeye devam etse iyi olur. En azından kadının çocuğu doldurmasını engellersiniz ve çocuk yetişkin olduğunda babası ile arası iyi olması için bu gerekli diye düşünüyorum.

Eski eş kaç yaşında?büyük ihtimal yeniden evlenecek.Şimdi babasına göstermeyen kadın belki o zaman kendisi size vermek isteyecek.Zor ama biraz sabırlı olun.

34 Yaşında kendisi. Hatta kızı buradayken resim çekinmiştik, o da annesine göstermiş. Çocuk işte geldi bana diyor ki "annem senin resmini gördü, çok kullanılmış bu kadın" dedi, diye anlatıyor. Ufacık çocuğun beyninin nelerle dolduruyor işte. Keşke evlense de kurtuluruz belki.

Ben hiç bir zaman bu konuyla ilgili olumsuz yorum yapmadım zaten. Ben gidip alıcam, ya da göreceğim deseydi zaten negetif bir tepkim olmazdı.
Eşi gece yarısı 2'de 3'te aradığı için ister istemez tanık oluyorum. Neyse en kısa zamanda kızıyla görüşüp, sonrasında da kızına hissettirmeden velayet davası açacağız. Gidişat şuan bu yönde.

Velayet davası açın.

Var tabi ki, şartlar normal olsa kolay kolay velayeti babaya vermezler ama, şu şartlarda huzurla yaşayabileceği yer bizim yanımız gibi görünüyor. Bu hafta sonu belli olacak tam olarak nasıl bir yol izleyeceğimiz.

Keşke böyle medeni düşünebilen bir anne olsaydı karşımda, imrendim açıkçası.

Boş zamanı çok evet, internetten sürekli bizim resimlerimize bakıyormuş. Kızına gösteriyormuş, evde köpekleri var ısırır seni falan diyormuş. Yavrum bunları anlatıyor bir de gelince.

allah yardımcınız olsun inşallah o küçük kuzu için siz büyük bir şanssınız bence..rabbim biliyor işini

bizide haberdar ederseniz çok sevinirim

Eski eş neden bu kadar tepkili? Madem bu kadar iyisiniz sonuçta kıskançlık da bir yere kadar.yanlış anlamayın sormadan edemeyeceği siz misiniz boşanmalarına sebep???

Bir avukat olarak eşinize yasal sorumluluklarını anımsatmanız gerek. Sorum çıkmasın diye çocuktan uzak kalmak en büyük sorunları var eden yegane unsur olur. Görev gereği bunu en iyi siz bilirsiniz.

bence 15 tatilde alın yanınıza aradaki 7 ayı unutturun yavrucağa. Boşanmak ve evlenmek çok kolayda olan arada kalan yavrulara oluyor

Ya Allah askina duygusal takilmayin surda.
Konu sahibi ben sizi ve esinizi cok iyi anladim. Esiniz belli ki "bagrima tas basayim bir de bu yolu deneyeyim" demis. Arkadaslar oyle bir yazmis ki sanki acilan davalar tek celsede sonuclanacak. Kimse incinmeden cocuk hisstemeden hallolacak her sey.
Yapmayin yahu az gercekci olun. O mahkeme solanlarina gidip gelmek. Istemeden icinde olacagin agiz dalaslari insani hayattan sogutur beee
Hakim de sanki "wayy seni terbiyesiz demek insanlari taciz ediyorsun" deyip basacak cezayi. Alacak cocugu elinden.
Konu sahibi ailesinden hangi birini sakinlestirmeye calissin? Habire tl numaralarini mi degissinler?
Hadi telefonu acmadilar diyelim. Siz ruh hastasi biri tarafindan telefonunuzun caldirilmasi bile ne kadar rahatsiz edici biliyor musunuz?
Eski esim bana ulasamayinca annemi,ablami,enistemi,abimi,yengemi,babami ve dahasi o siralar 9-10 yaslarinda olan yegenlerimi taciz ediyordu. Kucucuk cocuklar hayatlari boyunca duymadiklari kufurleri duydular. Her seferinde utancimdan yerin dibine girdim. Taciz etmenin turlu yolu var ustelik. Farkli telefonlardan da arayabilir degil mi? En olmadi evin onune gelip rezillik cikarir yani var da var.
Konu sahibinin esi de muhtemelen benim gibi sakin olmaya çalışıyor,kepazelik yasansin herkes birbirine girsin istemiyor.
Burdan adamin cocugunu umursamayan,kendi rahatini dusunen biri oldugu kanaatine varamazsiniz.
Yasanan her kavga gurultuden o cocuk fazlasiyla etkilenecek. Ki neler yasanacagini avukat kari-koca hepimizden iyi biliyordur emin olun..

CrazyMother yanlis anlamayın, yuva yikan kadin oldugunu ima etmemistim.sadece kadina histerik ve sorunlu damgasi yapistirmadan once-cunku bu hep en kolayidir-bu davranislarinin ve sagliksiz ruh halinin altinda yatan sebepler var mi onu bilmek istedim.ki yeterince arastirip incelemis gibi duruyorsun.bu saatten sonra butun yollar denendiginr gore ben kadinin sakince konusulabileck bir kafada oldugunu sanmıyorum. Hukuki yollara başvurmaktan cekinmeyin artik.

Siz avukatsiniz. Bence hukuki girisimde bulunmanin yollarını bulabilirsiniz,velayet alma yönünde bile. Size boyle sinirlerini bosaltiyor ise çocuğa neler söylüyor neler yapiyordur. Bence eşiniz telefon gorusmelerini kayit altina alsin. Şikayette bulunsun hicolmazsa.

Böyle durumlarda avrupalı kafa yapısına sahip olmasını isterdim kendi ülkem insanınında... Sanırım hukuki yollara başvurmaktan başka bir yol bırakmayacak size. Ama o küççücük çocuk çok yıpranacak farkında değil. Tez zamanda sorunun çözülüp mutlu olmanızı diliyorum.

Bir kiz babasiyla yasadigi hic bir seyi unutmaz varsin annesi konussun cocuk babasini iyi bilsin yeter

bir arkadaşım da ikinci evliliğini yaptı. ilk evliliğinden çocuğu yok. eşinin ilk evliliğinden 9 yaşında bir kızı var. Arkadaşın işi gereği şehir dışına toplantılara gidiyor. Eşinin önceki eşi çocuğu arkadaşım evde iken göndermiyor o şehir dışına gidince 3 - 4 gün gönderiyor. 9 aylık evliler daha çocuk ile arkadaşım hiç evde birlikte zaman geçirmediler. Ben o kadının evine göndermem diyormuş :)
İnsanları anlamak çok zor. Çocuk geldiği zamanlarda kimin evine gelmiş sayılıyor acaba.

Teşekkür ederim cevabınız için. Peki boşanma nedenleri neydi ?
Anneyi tam anlamak için soruyorum.

Siz başta o çocuğu eşinizin çocuğu olduğu için sahiplendiğinizi söylemiştiniz. Ben de buna dayanarak yorum yaptım. Aslında yorumum sizden çok eşinizeydi. Kaldı ki siz de bulduğunuz yöntemin yanlış olduğunu söylemişsiniz. O kadının neyini eleştireyim. Tutulacak yeri kalmamış ki. Ama sizin anlattığınız kadarıyla bu kadar sıcak bir yuva sağladıktan sonra, çocuk için bu kadar fedakarlık yaptıktan sonra 7 ay boyunca arayıp sormayarak, görüşmeyerek çok büyük bir yıkım bıraktığınızı düşünüyorum. Türkiye standartlarındaki bir üvey anne izlenimi verseydiniz zaten beklenti de bu kadar büyük olmazdı. Hiçbir sebep bana bir babanın 7 ay kızını görmemesi aramaması için yeterli gelmiyor.Velhasıl inşallah çocuk için daha hayırlı bir yol bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kavga çıkarsa çıksın bence çocuğunu hukuki yollara başvurup görmeli. O kız çocuğuna o kadar çok üzüldüm ki ağladım resmen. Lütfen siz de bastırın. Çocuğa değer vermeniz çok güzel. Lütfen o çocuğu babasız bırakmamak için siz de eşinize tavsiyeler verin ve onu yüreklendirin. Eşiniz biraz asıyo gibi çünkü gerçekten istese huzur muzur düşünmezdi ne yapar ne eder çocuğunu görürdü. Siz de bi evlat sahibisiniz lütfen eşinize baskı yapın

vallahi size helal olsun bir çok kadın eşi hafta da bir defa çocuklarını görmeye gittiğinde kıskançlık krizi çıkarıyor
eski eşten olan çocuğa hediye alındığında daha pahalısını kendi çocuğuna aldırmaya çalışıyor
en iyi niyetlisi aman benim anamdan babamdan kendi çocuğumdan önemli değil ya varsın görüşmesin derdi
ama siz bu duruma üzülüyorsunuz
çocuğu korumaya çalışıyorsunuz
o kadın da zeki ve çocuğunu düşünen bir kadın olsa kızım babasına gittiğinde rahat etsin zaten babasız büyüyor bari var olan zaman da iyi geçinmeliyim diye düşünür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…