- 21 Ocak 2009
- 3.312
- 1.572
- 698
- Konu Sahibi CrazyMother
-
Evet bende öyle düşünüyordum, burada da arkadaşlar üstüne basa basa çocuğu görmemiz gerektiğini dile getirince ; görmeyerek yanlış bir karar verdiğimizi anladık teşekkürler. Yaşadığım şehre yeni taşınan bir arkadaşım pedagog bu akşam iş çıkışı görüşeceğiz, sonra da eşim kızı getirdiği zaman hep beraber gidelim dedik. Böylesi sanırım daha sağlıklı olacak.
Herkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.
Eşimle 2 senelik evliyiz ve 14 aylık bir kızımız var. Benim ilk eşimin ise ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı var 7 yaşında. Biz eşimle tanıştığımız zaman eşim sık sık İstanbul'a gider görürdü kızını. Bizde evlenmeye karar verince arada beni de götürmeye başladı. Her seferinde giderken oyuncaklar aldım, hep beraber gezdik eğlendik. Fakat ne olduysa birden eşimin eski eşi haber yollamış "bundan sonra çocuğu göstermeyeceğim, çok istiyorsa polisle gelsin alsın" demiş. Eşim kızının pskilojisini düşündüğü için bu yola hiç başvurmadı, annesinin fikir değiştirmesini bekledi. Bu arada biz evlendik tabi, biz evlendikten sonra eski eş arayarak "kızını görmeye gel, yanına al " falan demeye başladı. Benim için hiç sorun değil, eşimin evladı eşim için değerliyse benim için de değerlidir. Biz gittik gördük, eşim kızını aldı getirdi bize, kaldı bir kaç gece. Sürekli sarılıp Gizem abla seni çok seviyorum diyordu. Hatta "siz evlendiniz, evlenen insanların bebeği olur kardeş istiyorum" falan bile demişliği var. Bende zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyken de yine eşim gitti aldı getirdi. Bunları şunun için anlatıyorum ki, ne benim ne de eşimin kızının bize gelmesinden rahatsız olduğumuz yok. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, kızı ne zaman bize gelse, eve döndükten sonra annesinin eşimi kavga için aramasın. Örneğin yolda yer diye yanına börek yapıp koymuştum, bir seferinde konu bu oldu. "O kadın kim ki benim çocuğumun yanına börek koyuyor. Babası olarak sen doyuracaksın"....Telefonda eşime hakaretler, küfürler. Yine bir seferin de "çocuğunun yanında yatmamışsın, o kadınla niye yattın..." şeklinde.İnanın bu her seferinde oluyor. Çocuk yanımıza geliyor, herşey süper. Geziyoruz,alışveriş yapıyoruz, eğleniyoruz. Çocuğu teslim ediyoruz akşamına illa bir bahane bulunarak küfür hakaret.
Eşim bu durumdan çok yıprandı, ve ortalama 6-7 aydır kızını görmüyor. Geçen kızının okulundan aramışlar, başkalarının babalarını görüyor üzülüyor diye. Eşimde üzülmüş, gidip alsam yine kavga gürültü çıkaracak, seninde benimde evdeki kızımızın da huzuru kaçacak, görmesem o da benim kızım; diyor. Kısacası 7 yaşında ufacık bir kız var ortada, zaten ayrı şehirlerdeyiz öyle her zaman görme şansımız olmuyor. Fakat biz bu eski eşle nasıl başa çıkacağız artık bilmiyorum. İçimiz daraldı, eşimi üzgün görmek ve de en önemlisi kızının üzülmesi beni çok üzüyor. Var mı bu sorunun çözümü?
Kör ölür badem gözlü olur misali adam kıymete binmiş kiskancligindan ne yapacağını şaşırmış kadın 7 yaşındaki yavrunun huzurunu hiçe sayıyor sizde onu hiçe sayın ve babasıyla birlikte çocuğu görün onun bir günahı yokHerkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.
Eşimle 2 senelik evliyiz ve 14 aylık bir kızımız var. Benim ilk eşimin ise ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı var 7 yaşında. Biz eşimle tanıştığımız zaman eşim sık sık İstanbul'a gider görürdü kızını. Bizde evlenmeye karar verince arada beni de götürmeye başladı. Her seferinde giderken oyuncaklar aldım, hep beraber gezdik eğlendik. Fakat ne olduysa birden eşimin eski eşi haber yollamış "bundan sonra çocuğu göstermeyeceğim, çok istiyorsa polisle gelsin alsın" demiş. Eşim kızının pskilojisini düşündüğü için bu yola hiç başvurmadı, annesinin fikir değiştirmesini bekledi. Bu arada biz evlendik tabi, biz evlendikten sonra eski eş arayarak "kızını görmeye gel, yanına al " falan demeye başladı. Benim için hiç sorun değil, eşimin evladı eşim için değerliyse benim için de değerlidir. Biz gittik gördük, eşim kızını aldı getirdi bize, kaldı bir kaç gece. Sürekli sarılıp Gizem abla seni çok seviyorum diyordu. Hatta "siz evlendiniz, evlenen insanların bebeği olur kardeş istiyorum" falan bile demişliği var. Bende zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyken de yine eşim gitti aldı getirdi. Bunları şunun için anlatıyorum ki, ne benim ne de eşimin kızının bize gelmesinden rahatsız olduğumuz yok. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, kızı ne zaman bize gelse, eve döndükten sonra annesinin eşimi kavga için aramasın. Örneğin yolda yer diye yanına börek yapıp koymuştum, bir seferinde konu bu oldu. "O kadın kim ki benim çocuğumun yanına börek koyuyor. Babası olarak sen doyuracaksın"....Telefonda eşime hakaretler, küfürler. Yine bir seferin de "çocuğunun yanında yatmamışsın, o kadınla niye yattın..." şeklinde.İnanın bu her seferinde oluyor. Çocuk yanımıza geliyor, herşey süper. Geziyoruz,alışveriş yapıyoruz, eğleniyoruz. Çocuğu teslim ediyoruz akşamına illa bir bahane bulunarak küfür hakaret.
Eşim bu durumdan çok yıprandı, ve ortalama 6-7 aydır kızını görmüyor. Geçen kızının okulundan aramışlar, başkalarının babalarını görüyor üzülüyor diye. Eşimde üzülmüş, gidip alsam yine kavga gürültü çıkaracak, seninde benimde evdeki kızımızın da huzuru kaçacak, görmesem o da benim kızım; diyor. Kısacası 7 yaşında ufacık bir kız var ortada, zaten ayrı şehirlerdeyiz öyle her zaman görme şansımız olmuyor. Fakat biz bu eski eşle nasıl başa çıkacağız artık bilmiyorum. İçimiz daraldı, eşimi üzgün görmek ve de en önemlisi kızının üzülmesi beni çok üzüyor. Var mı bu sorunun çözümü?
Kavga çıkarsın tabi de, gecenin bir yarısı evde 14 aylık kızım var eşim telefonda kavga ediyor. Bu seferde kızım korkuyor ağlamaya başlıyor. Telefonu açmayalım dedik bir keresinde bu seferde eşimin annesini aramış gece 12-1 'de. Açsak olmuyor, açmasak olmuyor anlayacağız. Ben çok üzülüyorum, ben çok boşanma davası gördüm, boynu bükülen çocukların gözlerini çok gördüm. O çocuğun hiç bir suçu yok, bunları yaşaması gerekmiyor. Benim kızımı geçtim, eski eş telefonda eşime küfür hakaret ederken kızı da yanında, tüm bunlara şahit oluyor. Bunu bile bile kavga çıkarırsa çıkarsın diyebilir misiniz?
Kendisine söylesin eşin zaten çocuğu senin elinden almama bir sürü delilim var bir sürü malzeme verdin sağol desin bu çocuk mutlu olsun die almadım bu zamana kadar elinden ama sende fazla şımarma gidişat iyiye gitmiyor diyebilir korksun gözü
Böylesi sizin ve cocuk içinde daha saglıklı olacaktır.Bosanmıs ailelerin mutlaka basvurması gerektıgını dusunuyorum pedegoga.. Annesının sıze karsı gosterecegı tutum, sizin ona karsı gosterecegınız en ufak bır hareketı aleyhte kullanması, size karsı koz olarak kullanmaya calısması cocugun psikolojisini cok kotu etkileyecektir.Velayeti alma yoluna gitseniz .. Bu sizin içinde uygun olmaz mı acaba?
7 ay dıyosunuz7 yaşında 7 aydır babamı görmeseydim yüzünü unuturdum yapmayın sonra o kız o kadının dolduruşuna gelir zaten babam beni istemiyor üvey annem göstermiyor diye söyler bırakın dırdır etsin
Kör ölür badem gözlü olur misali adam kıymete binmiş kiskancligindan ne yapacağını şaşırmış kadın 7 yaşındaki yavrunun huzurunu hiçe sayıyor sizde onu hiçe sayın ve babasıyla birlikte çocuğu görün onun bir günahı yok
esınızın kızını ne güzel benımsemış düşünüyorsunuz. ne erdemlı ne sefkatlı bir hal tebrık ederım sızı..
annenın psıkolojısı ıyı degıl velayet davası acıp alsanız? hatta buna karar verıp suretı ısletene kadarda o masum kızı o kadına ragmen alsanız arada.. sız donuslerındekı bı sureye tahammul edememısssınız o annenın bırde kızı dusunun 7 yasında ve o kadınla sürekli olarak yasıyor.. umarım cok fazla zarar görmez
Öyle bir eski eş de bizde var
Boşandıklarını kabul edemeyen, çocuğu hınç almak için kullanan aciz kadınlar
Mesleğin gereği daha iyi bilirsin bazı şeyleri, eşin muhatap alıp kavga etmeden şikayetçi olsun
Bir çözüm olarak çocuğu almayı da deneyebilirsiniz, 7 yaşında velayeti alınabilir diye düşünüyorum
Bu tiplerden maalesef kaçış yok, mutlaka buluyorlar bulaşacak bir yerler, sabırla çözülmüyor maalesef, anladıkları dil korku dili, sürekli bastırıp, korkutmak lazım, insanlıktan anlamazlar maalesef. O gece yarısı kavgaları bırak çocukları benim bile psikolojimi bozuyor, bizdeki intihar ediyorum çocuklarına sahip çık versiyonundan, bir saat sonra da hiç birşey olmamış gibi devirip totosunu yatıyor, biz yataktan fırlayıp geçirdiğimiz korkuyla kalıyoruz, çocuklar çığlık çığlığa sokaklarda her hafta bunu en az iki kez yaşıyorlar.
Allah yardımcınız olsun , gerçekten çok zor bir durum.Keşke insanlar yaşadıkları herşeye rağmen mutlu olmaya çalışsalar.
Varsın kavga gürültü çıkarsın,O çocuğun baba sevgisine ihtiyacı var.Gülü seven dikenine katlanır.
Gerçekten çok zor
İlk başlarda anne olması sebebi ile hassasiyetleri var diye düşünüyordum
Ama zamanla eşimin ondan ayrılmasının sebebini anladım
Adama asla rahat vermiyor, hiç bir şey yapamazsa gece 2-3 civarı uyandırıp çok hastayım gel beni hastaneye götür, ölüp kalıcam çocuklar korkacak diye arıyor. Bitmiyor, tükenmiyor, önü alınmıyor, kadın olduğu için eşim ona kızdığında ben savunurdum yapma diye ama artık eşimin çok sabırlı bir adam olduğuna kanaat getirdim. Çok zor işler bunlar, insanın sinirleri alt-üst oluyor, bir gün huzur yok, umarım sizinki de bizimki de ıslah olurlar tez vakitte
Eski es neden bu kdr ofkeli? Ne zaman ayrildilar ve siz ne kdr sonra evlendiniz? Neden ayrildilar? Esinize kadının niye boyle davraniyo olabilecegini sordugunda esin onun huyu böyle demekten baska bir cevap verebiliyor mu?
Kadın dırdır ediyor diye 7 aydır görmemek neyin kafası.
Çocuğu gönderdiğinizde kadın aradığında konuşmak zorunda değilsiniz. Sövüyor mu, kaparsınız yüzüne engellersiniz. Tekrar görüşme zamanı geldiğinde bir şey olmamış gibi gider alır görürsünüz. Yani, olacak şey mi? Kadın dırdır yapıyor diye çocuğun günahı ne? Ayrıca avukat olduğunuzu çileden çıkalım diye mi belirttiniz? Çocuğun annesinin hukuk yoluyla ehlileştirilmesi, çocuğu babasını görmemesinden daha mı çok yıpratacak? Hiç sanmıyorum. Güzellikle veya zorla, konuşarak veya hukukla o kadının size hakaret etmesinin önünü keseceksiniz. Avukat insana neler anlatıyoruz ya. Bence siz çocuğu gözden çıkarmışsınız. Zor gelmiş kadınla uğraşmak.
kıza acıdım
15 tatilde yanınıza alsanız uzun bir süre sizde kalsa
evet her seferinde huzur bozuyor ama kadın aşırı kıskanç o da öyle kızın üzüldüğünü bile bile uzak durmak da tuhaf olur
kızı zamanla size nefret kin tutabilir, çünkü size doldurtabilir...
kesinlikle katılıyorum eşinizde o kadını umursamaz ve tepkisiz kalırsa kendi kendine kavga eder durur. ayrıca kötü söz de sahibinindir. delidir ne yapsa yeridir diye düşünceksiniz.
ama eski eş kavga çıkartıyor diye 7 yaşındaki masum yavru hem baba sevgisi hem sizin gibi bir abla sevgisi hemde kardeş sevgisinden mahrum kalmamalı..
onun hayallerindeki prens babasıdır şimdi ..
sizde anne olmuşsunuz kendi yavrunuz için ne isterdiniz böyle bir durumda diye düşünün ve o eski eşin söylediklerini kulak arkası edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?