Eşim ve Kızı...

Böylesi sizin ve cocuk içinde daha saglıklı olacaktır.Bosanmıs ailelerin mutlaka basvurması gerektıgını dusunuyorum pedegoga.. Annesının sıze karsı gosterecegı tutum, sizin ona karsı gosterecegınız en ufak bır hareketı aleyhte kullanması, size karsı koz olarak kullanmaya calısması cocugun psikolojisini cok kotu etkileyecektir.Velayeti alma yoluna gitseniz .. Bu sizin içinde uygun olmaz mı acaba?

7 ay dıyosunuz 7 yaşında 7 aydır babamı görmeseydim yüzünü unuturdum yapmayın sonra o kız o kadının dolduruşuna gelir zaten babam beni istemiyor üvey annem göstermiyor diye söyler bırakın dırdır etsin

Kör ölür badem gözlü olur misali adam kıymete binmiş kiskancligindan ne yapacağını şaşırmış kadın 7 yaşındaki yavrunun huzurunu hiçe sayıyor sizde onu hiçe sayın ve babasıyla birlikte çocuğu görün onun bir günahı yok

esınızın kızını ne güzel benımsemış düşünüyorsunuz. ne erdemlı ne sefkatlı bir hal tebrık ederım sızı..
annenın psıkolojısı ıyı degıl velayet davası acıp alsanız? hatta buna karar verıp suretı ısletene kadarda o masum kızı o kadına ragmen alsanız arada.. sız donuslerındekı bı sureye tahammul edememısssınız o annenın bırde kızı dusunun 7 yasında ve o kadınla sürekli olarak yasıyor.. umarım cok fazla zarar görmez

Eski eşinde yaşadıkları da kolay değil. Kıskançlığından yapıyor belli. Burada sizin yapmanız gereken eşinize akıl vermek, yada çözüm aramak değil koşulsuz şartsız bu konuda yanında olduğunuzu anlamasını sağlamak. Değilse yaptığınız her çözüm bulma girişimi olumsuzlukla sonuçlanacaktır.

Bana göre o kadınla kesin bir dille konuşulmalı. Çocukların etkilendiği anlatılmalı.

Öyle bir eski eş de bizde var
Boşandıklarını kabul edemeyen, çocuğu hınç almak için kullanan aciz kadınlar
Mesleğin gereği daha iyi bilirsin bazı şeyleri, eşin muhatap alıp kavga etmeden şikayetçi olsun
Bir çözüm olarak çocuğu almayı da deneyebilirsiniz, 7 yaşında velayeti alınabilir diye düşünüyorum
Bu tiplerden maalesef kaçış yok, mutlaka buluyorlar bulaşacak bir yerler, sabırla çözülmüyor maalesef, anladıkları dil korku dili, sürekli bastırıp, korkutmak lazım, insanlıktan anlamazlar maalesef. O gece yarısı kavgaları bırak çocukları benim bile psikolojimi bozuyor, bizdeki intihar ediyorum çocuklarına sahip çık versiyonundan, bir saat sonra da hiç birşey olmamış gibi devirip totosunu yatıyor, biz yataktan fırlayıp geçirdiğimiz korkuyla kalıyoruz, çocuklar çığlık çığlığa sokaklarda her hafta bunu en az iki kez yaşıyorlar.

Eşimde avukat zaten, yani kadın aslında hukuki olarak neler yapılabileceğimizi biliyor. Kızı üzmemek adına adım atmadığımızın da farkında. Ama gerçekten yeter artık.

Benim için hiç sakıncası yok. Zaten şuan velayet davası açsak büyük olasılık alırız. Normalde babaya velayeti kolay kolay vermez hakimler. Ancak tabi bu yaşananlar ve de çocuğun eğitimi için sağlayacağımız şartların daha iyi olması velayeti almamızı kolaylaştırır. Umarım kimse kırılmadan, en önemlisi çocuk yıpranmadan aşabiliriz bu durumu.

İşte, bende babama aşık bir kızdım. Baba sevgisini halen daha fazlasıyla taşırım. Kız çocuklarının babaya düşkünlüğünü kendimden biliyorum. Bir de evet dediğiniz gibi, çocuğun doldurulması durumu var ki bu çok vahim. Görmeyerek hata ettiğimizi anladık. Sevgi ile bu kayıp zamanları umarım telafi edebiliriz. Teşekkürler.

Aynen haklısınız, hazımsızlık sanırım tüm bu yaşananlara sebep. Kırmadan, incitmeden aşalım istiyoruz bu sorunları tek derdimiz bu.

Bir süre eskisi gibi devam edeceğiz. Eşim gidip görecek, 2 hafta da 1 de alıp gelicek. Yine aynı sorunlar yaşanmaya devam ederse, sanırım velayet davası açmak ve yaşananları dile getirmek gerekecek.

Allah yardımcınız olsun , gerçekten çok zor bir durum.Keşke insanlar yaşadıkları herşeye rağmen mutlu olmaya çalışsalar.

Yorumlarin hepsini okumadim. Ama fikrimi paylasmak isterim. Annenin gala sindiremedigi seyler var. Belli ki yaralari daha kapanmamis. Ben sadece sunu sormak istedim konu sahibinin affina siginarak. Siz onlarin bosanma islemleri surerken de beraber miydiniz esinizle? Yani konu sahibi aldatildigini mi dusundugu icin boyle davraniyor acaba? Yoksa onlarin evlilikleri bittikten cok sonra siz evlenmis olsaniz annenin hareketlerinin boyle olmasi cok tuhaf olurdu. Tamam anne simdi de dogru yapmiyor. Annenin tarafinda degilim. Sadece kadinin hazimsizligini anlamaya calisiyorum. Cunku bir anne herseyden once evladinin mutlulugunu dusunur. Belli ki esinizle bosanma bitse de cozmedikleri bir seyker kalmis. Annenin yaralari daha kapanmamis bence. Herseye ravmen cocuk icin cok uzuldum. Belli ki anne sizinle kizinin gorusmesini istemiyor ankadigim kadariyla. Cunku gel gir kizini diye kendi ariyor ama arada sizin olmanizi istemiyor. Yani evliliginizi kabullenememis. Sanirim kabullenmesi biraz zaman alacak gibi. Belki o zamana kadar esiniz kiziyla sahsi iliskisini siz olmadan surdurebilir. Yanlis anlamayin sunu denek istedim. Madem kizi baska sehirde baba mahkemenin belirledigi takvim gunlerinde hafta sonu kizini girmeye gidebilir. Bir otelde belki kalir esiniz o gorus gunlerinde bilmiyorum . Boylece kiz icinde bir duzen olur. Cunku boyle gorus gunlerinin de bir duzeni yok. Cocuklar icin oysa en sagliklisi duzendir. Cocuklar dyzeni sever. Hem gorus gunlerine riayet edilirse cocukta hangi bun babayla gorus gunu oldugunu bilir ve diger gunler umut icine girmez.

Allah yardımcınız olsun , gerçekten çok zor bir durum.Keşke insanlar yaşadıkları herşeye rağmen mutlu olmaya çalışsalar.

Gerçekten çok zor
İlk başlarda anne olması sebebi ile hassasiyetleri var diye düşünüyordum
Ama zamanla eşimin ondan ayrılmasının sebebini anladım
Adama asla rahat vermiyor, hiç bir şey yapamazsa gece 2-3 civarı uyandırıp çok hastayım gel beni hastaneye götür, ölüp kalıcam çocuklar korkacak diye arıyor. Bitmiyor, tükenmiyor, önü alınmıyor, kadın olduğu için eşim ona kızdığında ben savunurdum yapma diye ama artık eşimin çok sabırlı bir adam olduğuna kanaat getirdim. Çok zor işler bunlar, insanın sinirleri alt-üst oluyor, bir gün huzur yok, umarım sizinki de bizimki de ıslah olurlar tez vakitte

Eski es neden bu kdr ofkeli? Ne zaman ayrildilar ve siz ne kdr sonra evlendiniz? Neden ayrildilar? Esinize kadının niye boyle davraniyo olabilecegini sordugunda esin onun huyu böyle demekten baska bir cevap verebiliyor mu?

Kadın dırdır ediyor diye 7 aydır görmemek neyin kafası.
Çocuğu gönderdiğinizde kadın aradığında konuşmak zorunda değilsiniz. Sövüyor mu, kaparsınız yüzüne engellersiniz. Tekrar görüşme zamanı geldiğinde bir şey olmamış gibi gider alır görürsünüz. Yani, olacak şey mi? Kadın dırdır yapıyor diye çocuğun günahı ne? Ayrıca avukat olduğunuzu çileden çıkalım diye mi belirttiniz? Çocuğun annesinin hukuk yoluyla ehlileştirilmesi, çocuğu babasını görmemesinden daha mı çok yıpratacak? Hiç sanmıyorum. Güzellikle veya zorla, konuşarak veya hukukla o kadının size hakaret etmesinin önünü keseceksiniz. Avukat insana neler anlatıyoruz ya. Bence siz çocuğu gözden çıkarmışsınız. Zor gelmiş kadınla uğraşmak.

Varsın kavga gürültü çıkarsın,O çocuğun baba sevgisine ihtiyacı var.Gülü seven dikenine katlanır.

kesinlikle katılıyorum eşinizde o kadını umursamaz ve tepkisiz kalırsa kendi kendine kavga eder durur. ayrıca kötü söz de sahibinindir. delidir ne yapsa yeridir diye düşünceksiniz.

ama eski eş kavga çıkartıyor diye 7 yaşındaki masum yavru hem baba sevgisi hem sizin gibi bir abla sevgisi hemde kardeş sevgisinden mahrum kalmamalı..

onun hayallerindeki prens babasıdır şimdi ..

sizde anne olmuşsunuz kendi yavrunuz için ne isterdiniz böyle bir durumda diye düşünün ve o eski eşin söylediklerini kulak arkası edin.

kıza acıdım
15 tatilde yanınıza alsanız uzun bir süre sizde kalsa
evet her seferinde huzur bozuyor ama kadın aşırı kıskanç o da öyle kızın üzüldüğünü bile bile uzak durmak da tuhaf olur
kızı zamanla size nefret kin tutabilir, çünkü size doldurtabilir...

Umarım dediğiniz gibi olur. Umarım herkes kendi mutluluğuyla ilgilenir.

Eski es neden bu kdr ofkeli? Ne zaman ayrildilar ve siz ne kdr sonra evlendiniz? Neden ayrildilar? Esinize kadının niye boyle davraniyo olabilecegini sordugunda esin onun huyu böyle demekten baska bir cevap verebiliyor mu?

Eski eşin öfkesinin sebebi sanırım fesatlık, aklıma başka bir şey gelmiyor şuan. Evlilik hayatları boyunca da sürekli gergin, dır dır eden, kocasına tokat atan, kayınvalidesini döven, eşine o...ç... , gerizekalı diye bağıran, eşine korunuyorum ben diyerek habersiz hamile kalan, önce "sen nerede olursan orada yaşarım" diyerek sonra da ,çocuk doğunca "ben İstanbul'a gitmek istiyorum" diyen , kayınvalidesi için "parayla erkeklerle beraber oluyor" bir kadın. Ben evlilik yıkan bir kadın değilim, kastettiğiniz buysa. Boşanmışlardı bizim beraberliğimiz başladığında.Boşanma sebepleri aldatma,şiddet vs değil. Tüm dava dosyalarını bizzat incelediğim için, artık karakterinin bu olduğunu düşünüyorum.

Siz sanırım diğer sayfaları okumadınız. Biz telefonu kapattığımızda gecenin bir yarısı kayınvalidemi arıyor, açılmazsa benim aileme kadar ulaşıyor. Öyle telefonu kapat, engelle demek kadar kolay olmuyor. Eşim geçmişi tekrar yaşamamak adına, yine mahkeme salonlarında yüzyüze gelmemek adına, kızı ileride babasını "annesini şikayet eden baba" olarak görmesin diye hukuki yollara başvurmadı. Benim kendi babam kalp hastası, annem şeker hastası, 4 kere telefon numarası değiştirdiler. Kusura bakmayında kimsenin de benim ailemi gecenin bir yarısı aramaya hakkı yok. İki yaşlı insan yürükleri ağızlarında yaşamak zorunda mı? Hee diyeceksiniz ki, çözüm kızı görmemek mi?? Tabi ki değil, zaten sonsuza kadar görmeyelim düşüncesi olmadı hiç, belki annesi akıllanır, kızının babasını özlediğini görünce üzülür, yaptığı hatanın farkına varır diye düşündü eşim. Ama bizde de hata var ki, kızı düşünemedik o sırada. Yazlıklarımız aynı yerde, en kötü yazın görürüm kızımı demişti. Ama şimdi hafta sonu gidecek, kadınla da düzgünce konuşacak. Oldu oldu,olmadı hukui olarak ne yapılacaksa yapacağız. Buna velayette dahil.

Alıcaz zaten, eşim bu hafta sonu gidip görücek. Tatilde de yanımızda olacak. Biz kadın akıllanır diye düşünürken, kızın durumunu gözardı ederek hata yaptık. Umarım bu geçen 5 ayı sevgiyle telafi edebiliriz.

İşte keşke kendi kendine kavga etse, benim aileme, kardeşime, anneme babama bile gecenin yarısı telefonlar etti. Biri kalp hastası diğer şeker hastası. Keşke öyle kimseye bulaşmadan kendi kendine kavga etse sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…