eşim ve kv

Ben hala gelini haklı bulmuyorum. Biz 3 kızız ve ailemizden uzağız. Damatlar bize sürpriz için ailemizi arar d.gününe gelir misiniz der. Ve biz sürpriz o gün karşımızda görürüz ve deli gibi seviniriz. Gelinlerse tam tersi. İlginç. Artık sınırı çizeceğim diye Nemrut nemrut oturduğunu düşünüyorum gelinlerin.

Ne yorumlar yazılmış. Kadın cahil bile ilan edilmiş
Gercekten bu kadar ciddiye almayın bu kadar ufurukten meseleyi (Kusura bakmayın daha uygun kelime bulamadım. Rabbim dert vermesin zira bu meseleyi takan gerçek problem karşısında ne yapar muamma).
Ne dogumgünüymüs. Benim eşim evlendikten 3 gün sonra olan doğumgünümü unutmuştu. Hem de balayında....
Yol yakınken bosamaliymisim

Böyle düşünme inan öyle sınırların zorlanıyor ki zamanla ben nerede hata yaptım derken cevap bulamıyor insan bu küçücük ihlaller ve görmezden gelinen şeyler çığ gibi büyüyor önü alınmıyor... Yoksa hergün evime 3-5 defa gelen kayınvalideme benimde garezim yok inan ama başı ağrıyor insanın... Bende ailemden uzağım eşimin ailesine böyle davranıp kendi aileme farklı davranırsam evet hatalı olurum ama daha ilk başta böyle yapan sonrasında coşuyor önünü alamıyorsun. Ayrıca kayınvalide daha tecrübeli böyle yaklaşmak yerine ılıman adım atsa yine gelin hatalı derdim ama kadın şimdiden zaptrapa başlamış ince bir çizgi var o yüzden böyle yorumda bulundum kendi adıma...

evet haklı olabilirsiniz ama kadın yıldönümünü beraber kutlayın dediği için bana da oğluyla gelinin arasına girmek isteyen bir tip gibi gelmedi. Hani kötü niyeti olsa çok daha değişik konuşabilirdi. Bana oğlunu doğurduğu gün yanında olmak isteyen bir anne gibi geldi. Sonuçta burdaki çok anne var ve açılan konulardan görüyoruz çocuğumun ilk d.günü vs diye
.bence o öyle gidiyor. Zaten dedim mesajımda başka kötü niyetli hallerini görmediysem bu konuda bişey demezdim diye. Çünkü hepimiz ömrümüz el verdikçe çocuğumuzun d. Gününde yanında olmak isteriz. Başkaları bi gün önce veya sonra olabilir..hatta bu durumu yaşamamak için bi gün önce kutlardım ben hem eşim beklemediği içim böyle bişey daha çok şaşırır ve sevinirdi.

Bakış açın çok güzel ama zaten başbaşa ve özel kutlanması normal olan evlilik yıldönümünü kıtlarsınız demekle iyi niyetli olmuyor çünkü tersini yapsa gel başımızsa bekle gecede der insan böyle böyle başlıyor bu sorunlar bence bu sene gelin buna müsade etmemeli kalan tüm yıllarda beraber kutlanabilir tabiki...
Bende bir adet vardı yemin ederim yaka silktim o derece imam nikahı kıyılacak diye abdest alan oğlunun ayaklarını kurularken anlayıp tüymem lazımdı bilemedim doğumgününde kendi aldığı pastayı çıkarıp benim özene bezene ellerim ile hazırladığım konsept butik pastayı yarın yersiniz diye kaldırmasından anlamam lazımdı bilemedim... Daha nicesini sayarım size korku filmi gibi oluyor inanın yaşamayan bilemiyor asla sizi yargılamıyorum yanlış anlamayın ama 10 gün öteden kokusunu alırım desem yalan söylemiş olmam

Ortada bir erkek.. bir tarafında ona geçmişini vher şeyini adamış bir kadın diğer tarafında ona geleceğini her şeyini sunan başka bir kadın...
Ve hep niyeyse genç olandan yüksek performans beklenir , anlayış , saygı ...... anlayamıyorum bu kadın milletini gencini yaşlısını ... bence gelin haklı
Doğum günü kimine göre basit sıradan kimine göre önemli özel... her şey gençlikte güzel be kızlar Yeni evli çiftin hevesi kursağında bırakılmamalı okuyan kaynana varsa da üzmeyin bu gelinleri be olgunluğunuzda hayatı öğretin onlara çocuğun olunca anlarsın msjı verin sevgiyle ... sağlıcakla kalın kk

bu erkek.annelerine de yazik ya evlendikten sora ogullarinin dogdugu gun ogullarini goewmiyolar gelin hanimlar hazirlik yapcak basbasa kutlu ak diye...bence kv hakli..evlilik yuldonumundw basbasa olmak daha mantikli....sonuxta anasi oglùnu dogurdugu gun opmek sarilmak koklamak istemis ..siz iki mum aldiniz diye bazi degerlerin onune gecmeye calismayin lutfen..

Dediginizi anlamadım lafmi attiniz bana

Yooo laf felan atmadım biz buarada akıl veriyoruz ama sen KV daha iyi taniyorsundur sonuçta ben dedim bir iki saat durur giderler diye sen ne dedin gece yarısına kadar otururlar sonuçta KV için biz nekadar bir cozum için cabalarsak cabalayalim esin ve sen cozeceksin biz fikir veriyoruz ama karşı tarafı tanımıyoruz.

Yorumlarınızdan ne kadar bencil ve kendini aşırı önemli gören biri olduğunuz şaaak diye anlaşılıyor. Daha 3 aylık evlisin ne bu hava? O kadın annesi onun kaç yıl büyütmüş ne zorluklar çekmiş? Sana mı sorcak doğum gününü kutlarken? O gün için afedersin ama sen dış kapının dış mandalısın. Kadının dediği gibi git özel günlerinde başbaşa napıyorsan yap. O kadın olmasa ne o kocan, ne de kutlayacak bir doğum günün olmayacaktı. Kocanın da sana hak verir gibi gözükmesi sadece yeni evli olduğunuzdan. Ayyy iyice kvci oldum bu haddini bilmeyen gelinler yüzünden

Doğumgünleri zaten aileyle kutlanmaz mı? Eş ile başbaşa niye kutlasın? Doğuran anne, kan bağı olanlar kardeşleri, e babanın katkısı zaten belli. Garip geliyor bana eşimle kutlamak istiyorum diyenler. Sonra ya da önce istediğin etkinliği yap sen. İlk doğduğunda nasıl yanındaysalar her doğum gününde olmakta hakları, evlenince değişmiyor ya da eşe geçmiyor bazı şeyler.

evlendikten sonra ilk dogum gününü ailecek kutlamıştık
herkes özellikle de eşim çok mutlu olmuştu.
siz de bazı durumlar da idare etmeyi bilin lütfen huzurunuz yuvanız için yapın bunu.özel günler bitmiyor nede plsa

Doğum günü kalabalık kutlanır diye yazılı bir kural mı var? Kimine göre kalabalık olmalı, kimine göre başbaşa. Kişisel tercihlerdir bunlar. Eşler birlikte karar verdikten sonra ısrarcı olmak sadece can sıkar.

Mesele de zaten nasıl kutlanacağı değil, planımız var denmesine rağmen ısrarcı olunması. Ailenin kutlamak istediği tahmin edilemeyip plan yapılmış olabilir. Bunu bozacak hırs neden? Kayınvalide bu defalık saygı duyup bir dahakinde birlikte olmak istediklerini söyleyebilirdi. Bu teklifi de kabul olmazsa o zaman konu sahibinin de iyi niyetli olmadığını düşünürdük.

Konu sahibi size hak vermediğim tek husus şu; aile her doğumgününde pasta kesiyormuş. Böyle bir teklif geleceğini düşünmeniz gerekirdi sizin de. Bir aile geleneği olmuş çünkü. Ha benim aklıma asla gelmez, zira eşimin doğum gününü bir kez kutlamamışlardır bu zamana kadar.

Son düzenleme:
Net bir dille o gün için ayrı planınız olduğunu, başbaşa geçirmek istediğinizi arzu ederşerse ertes gün gelebileceklerini söyleyin. AMa net olun

:) hı iki saat oturdu herkes gitti yemekten sonra kutladik biz onlarda öyle yaparlar herhalde çok anlayissiz değildir belki kv ...bilmiyorum tabi sonuçta kv nizi siz tanıyor sunuz ..soyle bi düşünün sizin anneniz doğum gününüzü kutlamak istese ve eşiniz biz yanlız kutlamak istiyoruz dese anneniz nasıl üzülür. ...bende gelinim kv demle çok sıkıntı yaşadım ama yılda bir olan kutlamayada çağırırim ama çünkü bende anneyim ve kendi doğurduğum ve benim için çok önemli ve özel günü yavrumla beraber kutlamak isterim bu annelerin en doğal hakkı diye düşünüyorum hem gelin hem anne gözüyle bakıyorum konuya ...kırdıysam sizi af ola

önceki yıllarda ailecek kutluyorlarsa doğum günlerini şimdi de öyle yapmak istemeleri doğal bence. Oğlunun yaş gününde yanında olmak istemesi kızılacak bir şey gibi gelmedi bana. Siz önceki akşam yapsanız sürprizinizi olmaz mı?
Hem can sıkıcı şeyler de yaşanmamış olur.

Yani yıldönümünde yapılsa böyle bir şey kasti dersin tavrını koyarsın ama doğumgününde kayınvalideyi haklı bulurum şahsen bende bir senelik gelin olarak. Sonuçta o günde o dünyaya getirdi, evlendik diye neden yanlarında olamasınlar ki çocuklarının :) ortalığı kaldırıp üzülmeye değecek bir durum yok.

Evlendigimde bende senin gibi dusunuyordum :) ilk dogum gunu benimle gecirmeli diye kimseyi de istemiyordum :) ama simdi 25 gunluk bebegim var ve oglumun Allah nasip ederse dogum gunlerinde yasi kac olursa olsun yaninda olmayi diliyorum :) annelik cok baska seninde bebegin oldugunda anlarsin.. bende k.validemi bebegimden sonra daha iyi anladim..

Bende sizin gibi düşünüyorum biri bana yazmışlaf mı sokuyorsun diye ona karşılık verdim konu bana ait değil yoksa ben olsam onlarla kutlar sonra gider başka gün tek kutlarım ki doğum günü kutlaması nedir ya gereksiz şaka Maka evlilik yıldönümü neyse de ben eşimin doğum gününde zaten annemin yanındaydım çok da önemli günler değil aslında huzur sağlık olmayınca

Bence engel olmayın gelsinler birşey diyememissiniz en başta zaten. Ama öyle uyuz davranın ki ders olsun esinizede ailesine de. Ilk gelicez dedikelrinde ben olsam. Annecigimmm evde olamiycaz ogun malum yeni evliyim ilk doğum gunumuz yanlız kutluycaz derdim. Bu tatlı dil onları sinir etmeye yetiyor herkese tavsiyemdirr

keske siz onlara gitseniz. hediyenizi alip kalksaniz pasta da onlarin olsun. Madem oglun cok kiymetli evlendirme. Nedir bu sacma sapan egosal seyler.
senle yarisiyodur simdi benim dedigim oldu vs ezik ruhluluk cok yazik.
neyse kizim siz gencsiniz vs dese ahhh nerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…